Afacere

Un vânzător de Coca Cola se întoarce dezamăgit din Israel, unde voia să înceapă o afacere. Un prieten l-a întrebat:
– De ce nu ai avut succes la israelieni?
Omul răspunde:
– La început am fost convins că totul va merge bine. Dar am avut o problemă. Nu cunosteam limba. Astfel, m-am gândit să folosesc un mesaj compus din trei postere, după cum urmează:

Primul poster: Un individ zace pe nisipul fierbinte al unui desert, complet epuizat.
Al doilea poster: Omul bea Coca Cola.
Al treilea poster: Se reface imediat și aleargă reînvigorat.
Aceste postere au fost amplasate peste tot în localitate.
– Grozav! Ar fi trebuit să meargă perfect!
– Da, așa este, dar am uitat că evreii citesc de la dreapta la stânga!

10 gânduri despre „Afacere

 1. Ba, tocmai „relevanta culturala” a adus multe biserici din Romania la … orizontala.
  foto 3. (-1989) Crestinii romani iau cina cu paine si vin
  foto 2. (1990-) Vin americanii sa ne invete „relevanta culturala”. Cina e luata pe plaja, in slip, cu … Coca-cola si biscuiti (caz real!)
  foto 1. (2000-) „Relevanta culturala” isi face efectul

  Pentru mai multe detalii, cititi cartea lui Gene Edwards la: http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Americanizarea%20crestinismului/index.html

 2. Primul impuls ar fi fost sa spun ca ce treaba are ce ai scris tu mai sus in articol cu crestinismul .. Cu Dumnezeu. Dar am abordat toata tema astfel.
  Al 3-lea poster : Esti fericit si implinit din toata punctele de vedere
  Al 2-lea poster : Desi iti merge bine uiti de Isus si te „dedai” cu lumea crezand ca totul e ok
  Al 3-lea poster: Iti dai seama prea tarziu ca ai gresit si esti mort spiritual.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze

 3. mă întreb dacă nu cumva si „fondatorii” bisericii Elim citesc la fel ca evreii… şi de aceea nu reuşeşte „businessul” nici unui păstor care încearcă să facă ceva acolo…

 4. „A venit la ai Sai, dar ai sai nu L-au primit…”
  Deci, a venit la ei, prima data ! Ei se vor intoarce ultimii si vor fi din nou primii ! ( „Caci ce de pe urma vor fi cei dintai !”) Chiar daca atunci, candva…”s-a implinit numarul deplin al Neamurilor” !
  Si ce daca citesc de la dreapta spre stanga ? Dregerea zidurilor si portilor cetatii sfinte, pe timpul lui Ezra si Neemia, a inceput tot de la dreapta spre stanga (in sens contrar rotirii acelor de ceasornic) si au reusit, in pofida uneltirilor lui Sanbalat, Tobie Horonitul si Ghesem Arabul care impreuna cu toti scepticii, carcotasii si pesimistii din Israel, n-au putut zadarnici reconstructia cetatii si a Templului ! In pofida memoriilor si scrisorilor de amenintare; in pofida aruncarii cu pietre si a vanturariilor de praf de zadarnicire si calomniere !
  Noi citim si scriem de la stanga la dreapta, ducem o politica (de simulare…) de la stanga la dreapta, gandim de la stanga la dreapta (adica de la comunism spre capitalism dar batem cam de multisor pasul pe loc…), semnalam virajul la dreapta dar tot la stanga o luam… si tot stangaci si carcotasi pe toate planurile am ramas (ca romani, ma refer…) !Carcotasi si-n reconstructie, si-n politica si-n …biserica ! Iar viata duhovniceasca tot stangace ne-a ramas ! Stangace si plina de sincretisme si imprumuturi paganesti,….care de care mai lumesti !

 5. Interesant .Evreul e indreptatit sa citeasca de la dreapta inspre stanga,dat fiind faptul ca actiunea personajului din imagine il indreptateste.Cel care fuge ,fuge de la dreapta inspre stanga,in fuga lui bea cola uitandu se pentru ultima data inspre dreapta,apoi cade jos in drumul lui,doborat de inghititura de cola care se pare ia luat orice energie.Dupa umbra care se vede in imaginea din dreapta,alergatorul pare ca a alergat pana seara,si ar mai fi alergat poate,dar de unde sa fi stiut de unde va aparea inevitabilul.In poza din stanga se pare ca e ziua bine,cam asa inainte de amiaza.Se prea poate ca respectivul alergator ,sa fi stat trantit de oboseala ,cam tot atata timp cam cit a alergat.Si toate de la o biata cola.De invatat si retinut ,ca in timp ce evreii vor alerga,ceilalti vor fi doborati de cola.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s