Întrebări japoneze pentru palestinieni

Cea mai bună explicaţie este de multe ori cea mai simplă

Viziunea japoneză despre palestinieni
Nu s-au putut exprima mai bine!

Este lumea pur şi simplu proastă?

Un chestionar interesant adresat avocaţilor palestinieni
de catre Yashiko Sagamori

Dacă sunteţi atât de sigur că „Ţara Palestina se regăseşte în cele mai multe etape ale istoriei, mă aştept să fiţi în măsură să răspundeti la câteva întrebări de bază despre ţara Palestina:

1. Când a fost fondată şi de către cine?

2. Care au fost frontierele sale?

3. Care a fost capitala sa?

4. Care au fost principalele sale orase?

5. Ce a constituit baza economiei sale?

6. Care a fost forma de guvernare?

7. Puteţi sa numiţi cel puţin un lider palestinian înainte de Arafat?

8. Palestina a fost vreodată recunoscută de către o ţară a cărei existenţă, la acel moment sau acum, nu lasă loc de interpretare?

9. Care a fost limba ţării Palestina?

10. Care a fost religia predominantă a ţării Palestina?

11. Care a fost numele monedei sale? Alege orice dată în istorie şi spune care a fost rata de schimb aproximativă a unităţii monetare palestiniene faţă de dolarul american, marca germană, lira GB, yenul japonez, yuanul chinezesc la acea dată.

12. Şi, în sfârşit, deoarece nu există o astfel de ţară astăzi, ce a provocat dispariţia ei şi când sa întâmplat?

Deplângeti „scufundarea lenta” a „unei mândre” naţiuni. Vă rog să-mi spuneţi atunci, când mai exact a fost o „naţiune” mândră şi pentru ce a fost atât de mândra?

Şi acum este ultima întrebare sarcastica dintre toate: Dacă persoanele pe care greşit îi numiţi „palestinieni”, sunt în general arabi colectaţi de peste tot sau aruncaţi afară din lumea arabă, în cazul în care au cu adevărat o identitate autentică etnică care le dă dreptul la auto-determinare, de ce niciodata nu au încercat să devină independenţi până ce arabii au suferit înfrângerea lor devastatoare în Războiul de Şase Zile?
Sper să se evite tentaţia de a trece moderna zi a „palestinienilor” în biblia Filistenilor: înlocuind etimologic istoria ce nu funcţionează aici.

Adevărul ar trebui să fie evident pentru toată lumea care vrea să-l cunoască. Ţările arabe nu au renunţat la visul de a distruge Israelul, ei înca îl preţuiesc şi astăzi. De-a lungul timpului şi din nou nereuşind să-și atingă scopul lor rău cu mijloace militare ei au decis să lupte Israel prin mandatari. În acest scop, au creat o organizaţie teroristă, cinic a numit-o „poporul palestinian”, şi au instalat-o în Gaza, Iudeea şi Samaria. Cum altfel poti explica refuzul Iordaniei şi Egiptului de a accepta necondiţionat a lua înapoi „Cisiordania” şi respectiv Fâşia Gaza?
De fapt, populaţia arabă din Gaza, Iudeea şi Samaria au mult mai puţină pretenţie ca naţiune unită decât cea a unui trib indian, care cu succes a apărut în Connecticut, cu scopul de a demara un cazinou scutit de taxe: cel puţin, acest ultim trib a avut un scop constructiv care ia motivat. Aceşti numiţi „palestinienii” au o singură motivaţie: distrugerea Israelului, şi în opinia mea, aceasta nu este suficientă pentru ai considera o naţiune sau orice altceva decât ceea ce sunt ei cu adevărat: o organizaţie teroristă, care într-o zi va fi demontată.

De fapt, există o singură modalitate de a obţine pacea în Orientul Mijlociu. Ţările arabe trebuie să recunoască şi să accepte înfrângerea în lupta lor împotriva lui Israel şi ca o parte a pierderii ar trebui să plătească despăgubiri Israelului pentru mai mult de 50 de ani de devastare provocaţi de ei. Cea mai potrivită formă de reparaţii ar fi eliminarea organizaţiei lor teroristă din ţara Israel şi acceptarea suveranităţii Israelului asupra Gaza, Iudeea şi Samaria.

Aceasta va marca sfârşitul poporului palestinian. Ce aţi spus, repetaţi vă rog din nou, care a fost începutul său?

Putea această poveste să fie prezentata vreodata mai clar sau mai simplu?

63 de gânduri despre „Întrebări japoneze pentru palestinieni

 1. Shabat Shalom,

  Yom Kipur este chiar aici !
  Avinu Malkeinu este o rugaciune din Sidur:

  OUR FATHER OUR KING, HEAR OUR PRAYER;
  We have sinned before Thee
  Have compassion upon us and upon our children
  Help us bring an end to pestilence, war, and famine
  Cause all hate and oppression to vanish from the earth
  Inscribe us for blessing in the Book Of Life
  Let the new year be a good year for us!

  During this Holiest Day in Judaism when Jews are thinking about
  forgiveness and atonement, it is the perfect time to share the Messianic
  prophecies and how Yeshua fulfilled them.

 2. Shana Tova,
  Vineri seara incepe Yom Kipur ( Ziua Ispasirii) :7.10.2011/10 Tishrei 5772 si se termina Sambata seara 8.10.2011/11 Tishrei 5772.
  Astronomii au anuntat o ploaie de stele chiar la timpul iesirii din Yom Kipur, cu vizibilitate maxima din Romania -Sibiu.
  Fantastic cum Domnul armonizeaza Calendarul Sarbatorilor Sale cu fenomene cosmice mult mai frumoase decat traditionalele artificii .
  Invit cititorii acestui blog sa se alature evreilor in post si rugaciune.
  Gmar Chatimah Tova !Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va scrie in Cartea Vietii Mielului!

 3. Shalom Mike,
  Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa duca la bun sfarsit lucrarea pe care a inceput-o in tine!
  Se vede clar ca Duhul Domnului te calauzeste pe Calea Ingusta dar sigura a mantuirii.
  Yeshua Ha Mashiah sa fie Lumina ta calauzitoare in tot ceea ce faci.
  Esti cu adevarat un ucenic al Domnului cu inima taiata imprejur.
  Bucuria si fericirea sa te insoteasca mereu.
  Spor la studiul Torei!God Bless You!

 4. @ Dana –Daca cunoastem bine scripturile–VTsi NT nu va fi greu de aflat ce ne spune Ap. Pavel in Efeseni.2-15 . Stim cu totii hotarirea Evreilor credinciosi DOMNULUI ISUS de al urma pe EL si in acelas timp sa pazeasca poruncile date de DUMNEZEU poporului Evreu prin Moise.(motivind asta, prin cuvintele DOMNULUI -EU nu am venit sa stric legea ,ci so inplinesc)Pavel se lupta sa scoata adevarul, ca nu taierea imprejur facuta de mina de om e importanta (acesta e doar un semn de apartenenta a unei natiuni-popor) ci taierea inprejurul inimi –adica schimbarea noastra din starea de pacatosenie(metanoia) intr’o fiinta dupa placul lui DUMNEZEU. Ar fi mult de discutat pe aceasta tema – stim ca Ap Pavel a putut sa-i faca sa inteleaga pe cei din Ierusalem ca taierea imprejur nu constitie o piedica in calea pocaintei neamurilor si asa divergentele au luat sfirsit si toti indiferent de natie ,rasa ,culoare crezind in jertfa DOMNULUI ISUS si facind voia LUI, vor fi socotiti de Dumnezeu -neprihaniti si in acelas timp, FRATI ai LUI ISUS( madulare in trupul LUI CRISTOS) –deci prieteni ,nici decum dusmsni. Asta e doar ceace gindesc eu –adica ce am inteles eu din citirea scripturilor . Eram un ratacitor pe cararile lumi, dar am gasit o potecuta ingusta dar luminoasa si abia am inceput sa pasesc cu timiditate pe ia. Cei invatati ,scoliti cu diplome in studiile biblice, poate sa va spuna mai multe . Again- GOD Bless You

 5. @ Mike
  Shalom! Ma bucur ca ai scos in evidenta esentialul.Versetul de Aur: Ioan 3:16 este valabil pentru toti oamenii.
  In fond VT vorbeste de multe ori despre strain, vaduva si orfan.Aceste 3 categorii de oameni sunt foarte pretioase in ochii lui Dumnezeu si regasim ecouri in NT.
  Efeseni 2
  11. De aceea voi, care altădată eraţi Neamuri din naştere, numiţi netăiaţi împrejur de către aceia care se cheamă tăiaţi împrejur, şi care sunt tăiaţi împrejur în trup de mâna omului:
  12. aduceţi-vă aminte că în vremea aceea eraţi fără Hristos, fără drept de cetăţenie în Israel, străini de legămintele făgăduinţei, fără nădejde şi fără Dumnezeu în lume.
  13. Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară eraţi depărtaţi, aţi fost apropiaţi prin sângele lui Hristos.
  14. Căci El este pacea noastră, care din doi a făcut unul, şi a surpat zidul de la mijloc care-i despărţea,
  15. şi, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmăşia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El însuşi un singur om nou, făcând astfel pace;
  16. şi a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmăşia.
  17. El a venit astfel să aducă vestea bună a păcii vouă celor ce eraţi departe, şi pace celor ce erau aproape.
  18. Căci prin El şi unii şi alţii avem intrare la Tatăl, într-un Duh.
  19. Aşadar, voi nu mai sunteţi nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci sunteţi împreună cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu,
  20. fiind zidiţi pe temelia apostolilor şi prorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos.
  21. În El toată clădirea, bine închegată, creşte ca să fie un Templu sfânt în Domnul.
  22. Şi prin El şi voi sunteţi zidiţi împreună, ca să fiţi un locaş al lui Dumnezeu, prin Duhul.

  Am o intrebare , Mike, cum interpretezi tu versetul 15 al cap. 2 Efeseni?
  GOD Bless You too

 6. @ Dana –Nu stiu cit de importanta e rezidirea orasului Ierusalem( multi teologi nu sustin rezidirea templului- DOMNUL ISUS E NOUL TEMPLU , Alti sustin rezidirea templului lui Solomon si spun ca ar si fi fonduri pentru aceasta lucrare ) DUMNEZEU cheama poporul Evreu la pocainta (ISAIA 1-16.20.). Daca credem ca, crestinii sintem mladite altoite in poporul lui DUMNEZEU atunci facem parte din acelas TRUP si cred ca toti care sau straduit sa traiasca dupa voia DOMNULUI fie Evreu fie Grec vor avea parte de mintuire. Cred din toata inima ca daca poporul Evreu se intoarce cu fata catre DUMNEZEU atunci se va inplini ISAIA 1-19–- De veti voi si veti asculta, veti minca cele mai bune roade ale tarii: Doar in pace se vor intimpla aceste lucruri. Oricum DUMNEZEU i-si va face lucrarea LUI ,noi avem obligatia sa ne rugam pentru pacea Ierusalemului , pentruca de pacea lui depinde si pacea noastra. Ma ingrozesc cind citesc ISAIA 1-20., deaceia sa ne straduim sa traim curat inaintea CELUI PREA SFINT ca sa avem trecere inaintea LUI AMIN.( Ai dreptate ISAIA vorbeste doar de poporul Evreu , dar DOMNUL ISUS a murit pemtru toti pacatosi– pentru ca orisicine crede sa nu piara, ci sa aibe viata vesnica(mintuirea) GOD Bless You

 7. @mike- foarte buna remarca ta.
  Cu adevarat versetul 2 sta ca marturie a faptului ca neamurile si toti imparatii vor vedea mantuirea/salvarea/restaurarea Sionului/Ierusalimului si de bucurie ii vor pune un nume nou pe care il va hotari Gura Domnului!
  Asa cum spunea strabunica mea : „mai trebuie sa curga multa apa pe Dambovita” pana cand neamurile si imparatii sa se bucure cu toata inima lor de restaurarea/vindecarea Ierusalimului.
  Astazi privim Ierusalimul si ce vedem??? Ruine!!! amestecate cu reconstructii, constructii noi si asta in plan topografic caci din pdv spiritual este „praf”!

  De multe ori citim si cand citim avem o mare capacitate de a substitui!
  Sa nu confundam rolurile!
  Versetul 2 vorbeste clar despre restaurarea Ierusalimului si nu despre Iisus Hristos Mantuitorul!
  Dumnezeu Fiul va restaura in viitor Ierusalimul si neamurile se vor bucura in viitor de vindecarea acestui oras atat de suferind astazi!! Ierusalimul sufera atata fizic cat si spiritual!
  Cand Ierusalimul va avea Shalom/pace/liniste atunci si neamurile vor fi fericite/vindecate/restaurate!
  Va invit sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului!
  Binecuvantat sa fie CEL ce vine in NUMELE DOMNULUI!
  YESHUA HA MASHIAH ESTE IMPARATUL IMPARATILOR SI DOMNUL DOMNILOR!HALLELUYAH!

 8. Dan Hozan, tu ai terminat ITP ? Numai asa iti pot intelege logica.Daca in timpul liber ti-ai specializat cunostintele de „greaca”

 9. Da Daniel Constantin, si asta in conditiile in care germanii ii recunosc pe kurzi ca stramosii lor indepartati sau ceva de genul acesta.Cind un kurd cere stabilire in Germania, este rezolvat favorabil in timp foarte scurt.Si de ce nu lupta ONU si pentru Ocealan?

 10. Dragul meu Tibi, referitor la cuvintele – localitati, imi amintesc fara precizie ca problema era tratata intr-un Magazin Istoric de prin anii 1980 sau cu ceva mai inainte.Nu imi amintesc autorul materialului,dar era destul de amplu si cu bibliografie (daca nu ma insel)
  Cit despre inchinare, remarca mea se referea la modernitatea (sau realitatea) statului dac, la acea vreme sa te inchini unei singure divinitati, cind toti din jurul tau aveau cite o ploaie de zei si idoli, mie mi se pare ca dacii erau cu un pas inainte, nu? Ca ii spuneau Zamolxe sau ii puteau spune Dumnezeu, asta este de competenta „doctorilor” sa stabileasca legatura.Cam asa cred eu ca se poate vorbi.Fii binecuvintat

 11. . . . .parca, ca un dejavu ,ascultam textul de mai sus(proverbe 28:18) pe U Tube ,intr-o predica de pomina etnic-profetica , rostita vehement de un romanash de’al nostru ,transpus pt.impresie intr-un „social- club americanizat”, in vremea cand economia era . . . in flo-ri-toa-re si mandria mo-lip-si-toa-re !!

 12. Shana Tova!
  Sa vedem ce spune Sfanta Scriptura caci eu sunt o simpla femeie.
  Profetul Isaia cap. 62
  1. „De dragostea Sionului nu voi tăcea, de dragostea Ierusalimului nu voi înceta, până nu se va arăta mântuirea lui, lumina soarelui şi izbăvirea lui, ca o făclie, care s-aprinde.
  2. Atunci neamurile vor vedea mântuirea ta, şi toţi împăraţii slava ta; şi-ţi vor pune un nume nou, pe care-l va hotărî gura Domnului.
  3. Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mâna Dumnezeului tău.
  4. Nu te vor mai numi Părăsită, şi nu-ţi vor mai numi pământul un pustiu, ci te vor numi: „Plăcerea Mea este în ea”, şi ţara ta o vor numi Beula: „Măritată”; căci Domnul Îşi pune plăcerea în tine, şi ţara ta se va mărita iarăşi.
  5. Cum se uneşte un tânăr cu o fecioară, aşa se vor uni fiii tăi cu tine; şi cum se bucură mirele de mireasa lui, aşa se va bucura Dumnezeul tău de tine.”
  6. „Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus nişte străjeri, care nu vor tăcea niciodată, nici zi nici noapte! Voi care aduceţi aminte Domnului de el, nu vă odihniţi deloc!
  7. Şi nu-I daţi răgaz, până nu va aşeza din nou Ierusalimul, şi-l va face o laudă pe pământ.
  8. Domnul a jurat pe dreapta Lui şi pe braţul Lui cel puternic, zicând: „Nu voi mai da grâul tău hrană vrăjmaşilor tăi, şi fiii străinului nu vor mai bea vinul tău, pentru care tu te-ai ostenit.
  9. Ci cei ce vor strânge grâul, aceia îl vor mânca şi vor lăuda pe Domnul, şi cei ce vor face vinul, aceia îl vor bea, în curţile locaşului Meu celui sfânt.”
  10. „Treceţi, treceţi pe porţi! Pregătiţi o cale poporului! Croiţi, croiţi drum, daţi pietrele la o parte! Ridicaţi un steag peste popoare!
  11. Iată ce vesteşte Domnul până la marginile pământului: „Spuneţi fiicei Sionului: „Iată, Mântuitorul tău vine; iată, plata este cu El, şi răsplătirile merg înaintea Lui.
  12. Ei vor fi numiţi „Popor sfânt, Răscumpăraţi ai Domnului.” Iar pe tine, te vor numi „Cetate căutată şi nepărăsită.”

  Sa nu uitam ca Domnul Iisus a plans pentru Cetatea Ierusalimului!De ce?Pentru ca stia bine ca chinul Ierusalimului , privind peste veacuri , va fi mare si foarte mare!
  Astazi privim spre Israel si atat Tara Sfanta cat si capitala sa , Ierusalimul nu au pic de liniste/pace!

  Sa nu uitam ca Isaia este profetul lui Israel.De multe ori citim Sfanta Scriptura si deseori ajungem sa nu mai stim cui se adreseaza Ea!Cine sunt personajele?Israelul. neamurile sau Israelul impreuna cu neamurile???Care neamuri?? Triburile care sunt neamurile tribului Iuda ? Care neamuri ale Apostolului Pavel?? Cine sunt neamurile? Cine sunt paganii??? Deseori confundam paganii cu evreii mozaici!Am dreptate?
  Este clar ca neamurile credincioase sunt altoite in Maslinul Sfant! Apostolul Pavel explica foarte bine si clar acest fenomen de rascumparare a oamenilor din orice popor.
  Dar Isaia profeteste despre Ierusalim si Israel.

  Si pentru ca a inceput anul evreiesc 5772 si ne aflam in luna Tishrei/Ethanim,
  eu va urez un An Nou care sa ne aduca intr-o stare placuta inaintea lui Dumnezeu si sa fim scrisi in Cartea Vietii Mielului!

 13. Dan,
  „Japonezul acela inteligent” nu reprezinta punctul de vedere al Guvernului Japonez…personal, nu pot nici sa afirm ca e inteligent. Cert este ca toate incercarile Palestinenilor la autodeterminarae au esuat- si asta in mare parte datorita suportului neconditionat al Americi. Intifada a fost dezastroasa penru imaginea lor; A urmat apoi 5 ani de rezistenta non-violenta care nu au dat rezultate; Ultima, si cea mai buna mutare, Abbas a focut un joc inteligent adresindu-se la ONU ( l-a pus in dificultate chiar si pe Obama) care o sa consolideze supportul international pentru un stat Palestinian. Avem de a face acum cu un politician Palestinian, nu un terorist! Cu aceasta mutare nu ai decit de cistigat!

 14. In proverbe 28 este scris ;”18Cine umblă în neprihănire, găseşte mîntuirea, dar cine umblă pe două căi strîmbe cade într’o groapă. -..”Si eu cred in puterea mesajului divin .Poate ajung si altii sa inteleaga mesajul si sa le fie folositor in viata aceasta trecatoare!!!!

 15. Draga Vio ,rea vointa este lipsita de binecuvantare !; si dupa cum sti as facto ,detaliile plictisesc pe multi, chiar daca Salvatoarea si Vindecatoarea Esenta SE AFLA si „se stoarce” din detalii ce nu gadila placut urechile !. Oricum , „incetu’ cu incetu’ se fabrica otetu’ ” cand gura nu vorbeste din prinosul inimii !!!. God bless you brother ! ! !

 16. Nimeni nu poate spune ce suntem.Toate sunt doar teorii.Ca si teorie,cea dacica are cea mai mare credibilitate (portul popular e dacic,ocupatiile taranilor nostrii sunt dacice,obiceiurile sunt dacice,cat despre monoteism,poate sa aiba un sambure de adevar in sensul ca zamolxe era zeu suprem),insa pana la demonstrarea ei ramane doar teorie.
  Cine are vreme sa mearga prin bibliotecile vaticanului o sa gaseasca adevarul,dar cine are atata rabdare?

 17. Azi lumea ajunge usor manipulata de subiecte si de persoane foarte inteligente care lucreaza din umbra si sint conduse de catre cei descrisi in 2 Corinteni capitolul 11 cu versetele 14 si 15.Deci divergentele si contraatacruile mereu o sa apara pina ce timpul o sa le rezolve prin puterea divina.Sa nu uitam de faptul ca inainte ca poporul Israel sa fie dus in robie in cei 70 de ani au fost la fel profetii si persoane care doreau sa avertizeze scopul de implinire.Si totusi ce vedem ca se intimpla?Si pe urma la ce s-a ajuns?Au invatat ei din pedeapsa implinita ceva?Se vede ca prea putin si a venit pentru reeducare UNICUL FIU AL LUI DUMNEZEU -TATAL ;ISUS HRISTOS si ce s-a intimplat?Ce pretindeau ei ?Sau ce a spus DOMNUL ISUS HRISTOS?Azi noi credem ca la voia intimplarii apar framintarile si problemele in jurul Ierusalimului?Nicidecum.Este profetit si este ferice de cei care inteleg aceste lucruri cu privire la poporul palestinian si poporul evreu.Trist si dureros este pentru cei care sint in acele locuri si nu se pot bucura de o adevarata pace pe care vreu sa o stabilizeze prin puterea Nato si O.N.U.care vedem ca detine o importanta si investitie mai mare ca mesajul din SFINTELE SCRIPTURI.
  Sa nu uitam daca zicem ca citim Scriptura ;ce gasim scris in 1 Tesaloniceni capitolul 5 ;
  „1Cît despre vremi şi soroace, n’aveţi trebuinţă să vi se scrie, fraţilor.
  2Pentrucă voi înşivă ştiţi foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoţ noaptea.
  3Cînd vor zice: ,,Pace şi linişte!„ atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.
  4Dar voi, fraţilor, nu sînteţi în întunerec, pentruca ziua aceea să vă prindă ca un hoţ.
  5Voi toţi sînteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu sîntem ai nopţii, nici ai întunerecului.
  6De aceea să nu dormim ca ceilalţi, ci să veghem şi să fim treji.
  7Căci ceice dorm, dorm noaptea; şi ceice se îmbată, se îmbată noaptea.
  8Dar noi, cari sîntem fii ai zilei, să fim treji, să ne îmbrăcăm cu platoşa credinţei şi a dragostei, şi să avem drept coif nădejdea mîntuirii.
  9Fiindcă Dumnezeu nu ne -a rînduit la mînie, ci ca să căpătăm mîntuirea, prin Domnul nostru Isus Hristos,
  10care a murit pentru noi, pentruca, fie că veghem, fie că dormim, să trăim împreună cu El.
  11Deaceea, mîngăiaţi-vă şi întăriţi-vă unii pe alţii, cum şi faceţi în adevăr.
  Deci lasati framintarile pe seama celor care neaga mesajul Scripturii si nu ajung sa ishi gaseasca plcere si nici cugetare .Si din fire sint tot firesti cu obiceiuri si o traire fireasca.Cei ce sint ai lui Hristos trebuie sa fie interesati de lucrurile ceresti de dorinta de a obtine sfintirea si neprihanirea pentru a putea trai in puterea luminii dupa cum mesajul SCRIPTURII in aceste versete ne indeamna.Si sa nu uitam de mesajul important al apostolului Pavel din 1 Corinteni capitolul 2 cu 1 la 16 si astfel de mesaje sa aduca importaanta in vietile noastre si discutii pentru maturitate spirituala ce duce la mintuire si o adevarata Pace indiferent de natiune,grup si popor .fiinca prin cuvintele din 1 Corinteni capitolul 3 cu 10 la 13 ;oare ce gasim scris?

 18. Intrebarile nu sunt japoneze, deoarece Yashiko Sagamori este un pseudonim al unei doamne/domnisoare evreice din New York.

  Sursa: http://www.middleeastfacts.com/Articles/Yashiko/Palestinians.shtml?p=Yashiko/Palestinians

  Publicat si in Arutz Sheva in noiembrie 2002:

  http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/1614#.ToQTGFs4d9x

  Mai multe articole de Yashiko Sagamori: http://www.middleeastfacts.com/yashiko/index.html

  Mai multe despre Arutz Sheva aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Arutz_Sheva

 19. Conform lucrării Gesta Hungarorum, a Notarului Anonim, Gelu este numit duce al valahilor (Gelou ducem blacorum), care domnea peste vlahi și slavi. Ce limbă spuneți dvs. că vorbea Gelu pe la anul 900? Vorba istoricului Lucian Boia (un doctor pe care nu cred că îl puteți acuza de ignoranță în privința istoriei. De prea multă luciditate, da.), ”toate comunitățile – tradiționale sau moderne – își construiesc o mitologie a originilor.

  Care sunt originile noastre ca români? Statul dac? Dacă mergem cu originile până la Burebista, ar trebui să revendicăm părți din Ungaria, Slovacia, Ucraina și Moldova. Ocupația romană? Ce suntem, până la urmă: romani, daco-romani, daci?

  În ce privește expresia latină, salve parve nepos romuli, ea este bazată pe o legendă, așa că e greu să o aducem în discuție. Cel mai probabil, după părerea mea, numele orașelor au dat ideea acestei expresii si nu invers. E adevărat că demitologizarea istoriei românilor este un proces anevoios, care a început abia în școala de după revoluție. Și mă interesează, ca unul care am studiat istoria, acele documente istorice de care vorbiți.
  Și, mai e ceva: la ce vă referiți spunând că acum 2000 de ani strămoșii noștri se închinau monoteist? La cultul lui Zalmoxis sau la Creștinism? Teoria monoteismului dacic, prin care se susținea că dacii ar fi fost mai evoluați ca grecii sau romanii și mai aproape de creștinism, nu are nicio susținere.
  Așadar, cine are întâietate în trasarea originilor noastre: dacii sau romanii? Că istoricii s-au tot străduit să afle. Cum spunea tot Lucian Boia, ”românii atrași de occident îi preferă pe romani. Naționaliștii se simt mai atrași de daci.”

 20. . . . .iar fariseismul sinagogilor ,cizelat,sustinut si poleit pentru impresie de o multime de diplomati teoreticieni si teologi ,s-a infiltrat cu dibacie prin multitudinea de crapaturi ale neveghierii, si in bisericile crestinismului ! ! !. Scopul lui este control ,divizare constanta si dominare shovina !. Legea iudaica totdeauna pedepseste cu rigiditate ,lipsita de induplecare,de ingaduinta si ascede foarte usor pe soclul dictatorial al puterii, mandriei si a materialismului . DRAGOSTEA DIN UMBRA CRUCII LUI HRISTOS este fondata pe altruism ,sacrificiu suprem, dezbracare de sine si unitate indivizibila !. Ea ramane in permanenta ingaduitoare ,indelung rabdatoare fata de semeni, capabila sa ierte si sa aduca DEPLINA GRATIERE ! .Cine nu o simte in inima , este mereu expus contaminarii cu rasism si shovinism lipsit de conciliere si induplecare !. Iar pacea dintre evrei si palestinieni ,un deziderat utoplic,lipsit de solutie !

 21. Frate Mihail,
  Cu siguranta ca aici nu-i vorba de…”Critica ratiunii pure” ci doar de ratiunea impura (Epistola catre Tit 1:15-16) a celor in speta care critica si iar critica dar cu faptele tagaduiesc din greu chiar si ce au criticat ! Vorba ii da de gol…ceea ce nu-i cazul nici a fratelui Marcel Dogar, nici a domniei-tale si nici a celor mai multi de pe acest blog…

 22. Aciduzzu, ar fi interesant sa aflam cite semnaturi/amprente au reusit sa adune pe jalba virtuala.
  Oare cind va ajunge jalba la ONU?
  Va dati seama ce glorie va venii pe capul nostru daca datorita semnaturilor romanesti arabi si evrei vor ajunge sa faca pace?
  Intram in mia de ani frate, rapid!

 23. Frate Gabi, ca o completare a celor de mai sus, iata aici o anecdota care circula cu vreo suta de ani in urma (cam pe la…1918, imediat dupa Marea Unire) :
  Tiganii din Ardeal au fost platiti (intelegem bine de cine…) sa protesteze si sa ceara inapoi Ardealul:
  – Vrem Ardeală…! Vrem Ardeală…! strigau acestia !
  – Da ? Vreti mardeală ? intrebara romanii punand mana pe niste pari din gard. Vreti mardeală ? Las’ ca va dam noi mardeală !
  Tot asa si aici…

 24. Frate Gabi,
  Ce ? Nu se cunoaste inca lupta pentru autonomie in tinutul secuiesc ? Ce mai vreti ? Sa se inspire si „tiganii din Ferentari” asa cum ati spus ? Toti vor ENCLAVA, de parca ar cere BACLAVALE sau ECLER de la cofetaria de cartier ! Cine va umbla pentru ei cu tabelu’ adunator de semnaturi sau amprente de police (degetul mare, pentru cei cu carte de tip OOO, adica „trei nula” ca si faina ?
  Care dintre doctorasii (evanghelici, ca doar acestia si-au gasit o noua vocatie, EXTRABIBLICA – EXTRACURICULARA !) umblati prin istoria mioritica aidoma gainii buimace in
  jurul casei, vor umbla cu „jalba-n protap” dupa cum zisei adineauri ?

 25. Au doar tabelul in alb, frate Gabi ! Degeaba umbla cu…”jalba-n protap” ! Arta negarii elegante este stapanita doar de asii politichiei americanesti de curand la…portile ONU-lui !
  Ei nu au raspunsuri nici pentru ce i-a determinat la o asa asociere, la o asa initiativa !
  V-aduceti aminte de…orbirea sirienilor ? S-a creat atunci un precedent si se va repeta atunci cand se va auzi din nou „vuiet in varful duzilor !”
  „Doamne deschide-le ochii ca sa vada ca sunt mai multi cu noi decat cu ei ?” se ruga profetul Elisei altadata !

 26. . . . si oricate elemente esentiale sunt comune atat in Judaism cat si in Christianity , pana la sosirea lui Mesia ,intre evrei si crestini va exista mereu neintelegere ce aluneca foarte usor si imperceptibil spre ura reciproca !.Biserica a venit in existenta ca rezultat al crucificarii lui Jesus -Masia iar CRUCEA LUI deasupra ei perpetueaza autoritar separarea dintre evrei si crestini !. Incercari de cooperare si intelegere mutuala se fac constant pe amandoua fronturile. Dar in realitate doar Crestinii Autentici poseda cheia succesului ,LUAND CRUCEA PE UMERII LOR IN FIECARE ZI ! . TOT MAI MULTI EVREI AZI realizeaza cu stupoere ca ea ( CRUCEA) este defapt antidotul cat si vaccinul ce neutralizeaza si elimina ura cat si antisemitismul !.

 27. Emanuel, cea ce mie îmi pare interesant este că nimeni nu ridică problema infințării unui stat Curd? Curzi sunt msulmani, trăiesc într-un teritoriu controlat de musulmani dar nu au ajuns la ONU să-și ceară dreptul ca stat.
  Voi încerca sa răspund la câteva din întrebarile tale:
  1. Înadins te faci tu oare că nu ști? Înainte de 1775 cea ce noi numim acum SUA avea autonomie proprie doar că plateau taxe mari regatului Marii Britanii. Nu cred că evreii pun taxe mai mari palestinienilor!
  2.Înainte de 1858 Românii au existat ca principate (Moldova, Transilvania, Țara Românească), iar in anul 1600 Mihai Viteazul a unit pentru prima oară cele 3 principate (În mai 1600 Mihai Viteazul, dupa alungarea de pe tronul Moldovei a lui Ieremia Movila, un fidel al regelui Poloniei Sigismund al III-lea, realiza unirea celor trei tari române.

  Într-un document emis la Iasi,la 27 mai 1600 se intitula : „Io Mihai Voievod,din mila lui Dumnezeu, Domn al Ţarii Românesti si al Ardealului si al Moldovei”)

 28. Marcel, demna de antologie afirmatia ta.Tu ori ai citit Critica ratiunii pure, ori te-ai adaptat la ratiunea pura a criticii facuta de AC, DM si alti doctori.

 29. Dan Hozan
  Evrei au inceput sa se intoarca in Palestina inca din secolul 19.

  Este important sa stii ca prezenta evreilor in Palestina a fost continua . Nu a existat o perioada in istoria acelui pamint in care evreii sa nu fie prezenti.

  A fost incercata exterminarea acestui popor de mai multe ori de toate guvernele care au urmat romanilor.

  In prezent se incearca acelasi lucru, din nefericire si cu ajutorul( minim) al unor carturari evanghelici romani .Cu toate ca, pina si bulibasa palestinienilor, acum citeva zile , recunoaste ca:
  “They talk to us about the Jewish state, but I respond to them with a final answer: We shall not recognize a Jewish state,” Abbas said in a meeting with some 200 senior representatives of the Palestinian community in the US.

 30. Scenariul cu tiganii e foarte amuzant. Cu toate ca ei au venit mult timp dupa ca romanii erau deja bastinasi.Ei n-au venit cu razboi. Noi i-am primit cu mainile mai mult sau mai putin deschise. Dar hai sa schimbam putin decorul sa presupunem ca in locul tiganilor ar fi venit evreii si ne-ar fi cotropit tara. Ne-ar fi capturat cetatile importante si ne-ar fi omorat in masa sau ne-ar fi fugarit prin toata lumea. ( de fapt cam asta s-a intamplat in vechime si acolo) Intrebarea suna cam asa: -Ar avea romanii vre-un drept sa-si doreasca din nou o tara? Sa-si reconstitue o natiune? sa-si reocupe orasele? Si daca s-ar formula vreo petitie pentru asta a-ti semna-o? Este usor de „aruncat cu parerea” cand e vorba de altii si de condamnat ( si Doamne ce necazuri si blesteme pe palestinieni de la romanii „pocaiti”). Si japonezul acela inteligent ar trebui sa stie ca in cartea de istorie cea mai de capatai scrisa de cei pecare ii sustine el (Biblia) , nu se spune nimic de Japonia. Sa insemne ca ei nu au existat?

 31. Draga frate Gabi, daca ar trebui premiata vreo „sageata” de raspuns, cred ca postarea ta ar lua locul intii. Comparatia ta facuta situatiei din Romania , de linga scoala lui @vaisamar, adica a tiganilor, mi se pare cel mai bun modul pe care se poate opera. Dar ai sa vezi ca si in acest caz va gasi un raspuns, probabil acela ca nu ar mai fost probleme daca Maresalul Antonescu….. sau poate acuma din R.Moldova ar emigra in USA numai brunetei.Dar stii ce este frumos? Avem iaca si noi „palestinienii’nostri, ca pe unguri oricum ii rezolvam cu scutul de la Deveselu. Fii binecuvintat.

 32. @Vechile carari, spuneam de ei gindindu-ma la unul destept care le „vindeca”pe toate.M-a feri Dumnezeu sa am ceva cu cineva ca persoane. Si poate ar mai fi o „smecherie” la mijloc: baptistii cu „cartea”, penticostalii cu Duhul Sfint si asa ar iesi o unitate de nedistrus.(asa se glumeste ca noi penticostalii suntem mai „sentimentali” iar baptistii mai „carturari” ) Dumnezeu sa binecuvinteze toata fratietatea evanghelica.

 33. Cine oare are AUTORITATEA sa eradicheze un (auto) blestem , cerut din rautate si orbire,sa VINA si sa cada asupra succesiunii urmasilor ,generatie ,dupa generatie ??!!. Oare acest blestem ce-i umbreste pe evrei (insotit mereu de solutii lipsite de solutie !) nu elucideaza diferenta dintre Judaism si Christianity ??!!. Dragostea renunta la actiunea stomatologica : „dinte pentru dinte „!!!
  Marul discordiei palestiniene oare nu este parte din acest blestem ??!!

 34. Sant convins ca, Dumnezeu este implicat in intrebarile formulate de mai sus. Dumnezeu a spus ca, toata tara o va da lui Avraam si semintei lui si aici nu mai este loc de negocieri cu nimeni.
  Tot ceea ce se incearca nu are nicio sansa, fiindca Dumnezeu se implica ca, promisiunea Lui sa se duca la indeplinire.

 35. Dana,
  @Iată, Mântuitorul tău vine; iată, plata este cu El, şi răsplătirile merg înaintea Lui, tu te referi numai la poporul Israel sau si la cei care se vor numi popor al Lui; mintuiti prin jertfa Mintuitorului-Domnul Isus?

 36. Gabi,
  Încã nu te-ai prins cã Alin Cristea nu dã rãspuns, ci cã are nevoie de unul… la care sã fie împotrivã :-)?

 37. Vaisamar scrie:”Principala problemă a acestui chestionar este că pretinde ca un stat să fi existat deja înainte de înfiinţare”

  Hai sa vedem logica:

  Tiganii din Ferentari intr-o buna zi se trezesc ca vreau si ei tara lor.

  La inceput incep sa arunce in aer citeva pizzerii, omoara citeva sute de copii si femei, lanseaza rachete inspre cartierele vecine si vor sa li se dea Casa Poporului pe motiv ca pe acolo a avut bulibasa lor cortul prin anii 60.

  Dupa vreo 20 de ani de bombardieri sinucigasi, puscarii infundate de ei si discriminare sistematica de catre localnici, isi trimit pe un sef de-a lor la New York la ONU , ca ei vor jumatate din Bucuresti ca si asa se pare ca sint aproape majoritari prin oras (observatie proprie 🙂 ) ca au si ei un bulibasa ( care este asemanator cu George Washington ) si acuma o sosit timpul ca dupa ani si ani de subjugare de catre rumini( care de fapt nici nu sint rumini puri , ca sint o amestecatura de daci/romani/greci/tatari/rusi/unguri si alte nationalitati

  Intrebare: OARE, ATUNCI VAISAMAR O SA INCEAPA O CAMPANIE DE STRINGERE DE SEMNATURI PTR. STATUL TIGANESC??

 38. Problema este nu ca Palestina vrea sa fie stat–sunt si ei oameni si trebuie sa existe si sa traiasca–problema este ca ei nu vor sa fie stat, ei vor (impinsi din spate de restul musulmanilor si fiind condusi de o conducere terorista) anihilarea Israelului…”nevoia” de a fi stat este doar pretextul prin care sa ii „mute” pe evrei in marea mediterana, luandu-le teritoriul…

 39. Vaisamar,

  Ai dat un raspuns destept (poate ca nu adevarat), dar destept si intrigant.. Ar fi fain, vb lui Mihail, sa spui mai multe pe tema asta raspunzand la intrebarile „japonezului”…Stiu ca Hal Lindsay explica mult istoria Palestinei, dar nu tin minte amanunte.

 40. Dragul meu doctor, dupa ce te-am rugat frumos pentru un punct din postarea ta, ei acuma vreau sa-ti spun ca in paragraful 3 ai umblat la acordul fin al butoanelor mele. Pai dragule, cam ce istorie ai citit tu , ma refer a romanilor pina ai ajuns doctor? Ori doctorii la pocaiti nu trebuie sa stie istorie, este indeajuns biblia.Sa o crezi tu! Oare ce limba vorbea Gelu in cetatea lui de la Gilau, jud Cluj? Stii citi 1880 de ani are atestat documentar orasul meu Napoca? Tu stii cine a spus cuvintele in latina (aprox) ” Salve parve nepos Romuli”? Stii ca in zona mea de bastina exista localitatile Salva, Parva, Nepos (in nord de Nasaud) si R0muli (pe ruta Salva -Viseu) Documnetarea este atestata in cel mai nordic castru roman de la Maieru, localitatea pastorului Alexandru Negruser de la Biserica Penticostala nr 1 din Cluj. Si m-am invirtit doar pe o raza de 100 km in jurul satului meu natal. Vezi draga doctore, am auzit eu ca in Romania ,dupa revolutie nu se mai face carte de calitate, dar nici chiar asa.Si asta pentru ca aceasta istorie este destul de veche, nu poate fi banuita de comunism.Sunt documente istorice prietene. Te rog frumos pe viitor cu mai multa atentie si sa multumim lui Dumnezeu pentru tara noastra cu o documentare istorica atit de bogata .Spun asta pentru ca stramosii noastrii acum 2000 de ani se inchinau monoteist, era un mare pas inainte fata de cei cu zeci de idoli, vreau sa cred ca erau inspirati de Duhul sfint, doar ca nu aveau denumirea actuala pentru Dumnezeu. Cam asa.Fii binecuvintat.

 41. @Vaisamar, din tot sufletul meu, te rog sa-mi ierti insistenta, sau faptul ca indraznesc, dar, fa si pentru noi, cei de rind un mic efort si posteaza raspunsurile la intrebarile (chiar naroade) ale japonezului. Poate ca nu este japonez pina la urma, dar, pentru noi, cu posibilitati de documentare mai „subtiri” crezi ca cer prea mult? Fa asta si apoi lasa-ne sa analizam fiecare asa cum va da Duhul Sfint . Te rog frumos.Utilitatea asigurata 100%. Fii binecuvintat.

 42. Chris, buna intrebare, dar, eu stau si ma gindesc din cite natiuni si citi emigranti ilegali este constituita Japonia?
  Si asa, ca o completare, initial m-a surprins afirmatia referitoare la faptul ca nu au cerut nici o autonomie macar, pina la razboiul de 6 zile. Pai vezi tu inca o dovada ca evreii sunt poporul lui Dumnezeu! In acel razboi , desi inamicul era mult supranumeric, el s-a terminat in 6 zile fiindca lupta Dumnezeu pentru copii lui, ziua a 7-a era pentru odihna, nu? Si si acuma, macar daca s-ar gindi la cuvintele Domnului (parafrazare) „cine se atinge de poporul meu..lumina ochilor….” Of de ar intelege toti cei ce acuma vor trebuii sa hotarasca.
  Si cineva imi sopteste, asa ,laureche, oare palestinienii nu sunt gabaonitii care au venit cu inselaciuni la Iosua, cind Dumnezeu a spus sa fie nimiciti toti, ca daca vreunul ramine, problemele sunt asigurate.Ma gindesc doar. Fii binecuvintat.

 43. Tare sunt curios: ce s-ar fi ales de SUA dacă în 1775 vreun japonez la fel de deştept ca cel care a redactat aceste întrebări le-ar fi adaptat cu privire la coloniile britanice care căutau să se desprindă de Coroană?
  .
  Principala problemă a acestui chestionar este că pretinde ca un stat să fi existat deja înainte de înfiinţare! Sunteţi siguri că japonezul care a redactat aceste întrebări nu locuieşte cumva în proximitatea centralei de la Fukushima? Am impresia că ceva în circuitele sale nervoase nu se conectează chiar cum trebuie…
  .
  Cam ce ar răspunde oare un american la solicitarea: daţi-mi numele unui mare lider înainte de George Washington? Palestinienii fac acum eforturi să fie recunoscuţi ca stat la ONU şi răspunsul este: dovediţi că aţi mai existat ca stat şi veţi fi recunoscuţi. Cam cum li s-ar fi spus românilor la 1858: Când aţi (mai) fost fondaţi ca stat şi de către cine?
  .
  Una peste alta, chestionarul trădează o necunoaştere crasă a istoriei Palestinei. Ebraicul פְּלָשֶׁת (Filistia/Palestina) e folosit în Biblie de multe ori. În perioada bizantină, teritoriul Ţării Sfinte se numea „Palestina”. Românii în vârstă îşi aduc probabil aminte că în perioada lui Antonescu li se striga evreilor: „Înapoi în Palestina”. Istoria acestor teritorii e niţel mai complicată decât o prezintă acest „japonez” a cărui ignoranţă trebuie să o scuzăm, având în vedere distanţa mare dintre Japonia şi Mediterana, plus catastrofele naturale care lovesc periodic ţara în care trăieşte.

 44. Shalom,
  Felicitari Japoniei !O tara greu incercata care sustine Israelul! Pentru cei ce stau langa Israel Dumnezeu ofera promisiunea binecuvantarilor Sale !
  Sa ne rugam pentru vindecarea si restaurarea/intregirea Israelului!Fie ca Israelul sa intre in posesia teritoriului sau legitim!
  Isaia 62
  1. „De dragostea Sionului nu voi tăcea, de dragostea Ierusalimului nu voi înceta, până nu se va arăta mântuirea lui, lumina soarelui şi izbăvirea lui, ca o făclie, care s-aprinde.
  2. Atunci neamurile vor vedea mântuirea ta, şi toţi împăraţii slava ta; şi-ţi vor pune un nume nou, pe care-l va hotărî gura Domnului.
  3. Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mâna Dumnezeului tău.
  4. Nu te vor mai numi Părăsită, şi nu-ţi vor mai numi pământul un pustiu, ci te vor numi: „Plăcerea Mea este în ea”, şi ţara ta o vor numi Beula: „Măritată”; căci Domnul Îşi pune plăcerea în tine, şi ţara ta se va mărita iarăşi.
  5. Cum se uneşte un tânăr cu o fecioară, aşa se vor uni fiii tăi cu tine; şi cum se bucură mirele de mireasa lui, aşa se va bucura Dumnezeul tău de tine.”
  6. „Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus nişte străjeri, care nu vor tăcea niciodată, nici zi nici noapte! Voi care aduceţi aminte Domnului de el, nu vă odihniţi deloc!
  7. Şi nu-I daţi răgaz, până nu va aşeza din nou Ierusalimul, şi-l va face o laudă pe pământ.
  8. Domnul a jurat pe dreapta Lui şi pe braţul Lui cel puternic, zicând: „Nu voi mai da grâul tău hrană vrăjmaşilor tăi, şi fiii străinului nu vor mai bea vinul tău, pentru care tu te-ai ostenit.
  9. Ci cei ce vor strânge grâul, aceia îl vor mânca şi vor lăuda pe Domnul, şi cei ce vor face vinul, aceia îl vor bea, în curţile locaşului Meu celui sfânt.”
  10. „Treceţi, treceţi pe porţi! Pregătiţi o cale poporului! Croiţi, croiţi drum, daţi pietrele la o parte! Ridicaţi un steag peste popoare!
  11. Iată ce vesteşte Domnul până la marginile pământului: „Spuneţi fiicei Sionului: „Iată, Mântuitorul tău vine; iată, plata este cu El, şi răsplătirile merg înaintea Lui.
  12. Ei vor fi numiţi „Popor sfânt, Răscumpăraţi ai Domnului.” Iar pe tine, te vor numi „Cetate căutată şi nepărăsită.”
  Binecuvantat sa fie Dumnezeul lui Avraam, Itzac si Iacov!
  Amen ve Amen!

 45. Dacă cu adevărat au fost acestea întrebările lansate de reprezentantul japonez, atunci nu mă mai mira de ce au ajuns ASA de sus si ASA de destepti, cu adevărat Japonia merita tot respectul din lume, oare de ce USA nu au venit cu aceste întrebări?

 46. este greu sa vezi cu ochi credintei cum lucreza D-zeu cu evreii si cum a lucrat dealungul secolelor, pe dumneata te intereseaza mai mult NWO decat domnia lui Cristos in vietile noastre sa nu uitam ca El era evreu si haideti sa ne rugam mai bine pt pacea Ierusalimului (eu consider comentariul dumneavoastra antisemit)

 47. GABI, tare as dori sa vad pe cineva (fie si din cabinetul lui Abass) sa raspunda la cele vreo 14 intrebari! Recunosc ca eu pot cam la jumatate, este strigator la cer ce rezulta cind pui toate raspunsurile impreuna. M-as bucura sa vad vreun „carturar de soi” de la fratii baptisti aratindu-si acuma arama! N-or fi toti invatatori, dar unul poate,poate se va gasi.Fii binecuvintat.

 48. Hmmm, asteptam cu respiratia oprita raspunsurile „adunatorilor de semnaturi ptr. crearea unui stat palestinian”
  Sint sigur ca ei au raspunsurile…..

 49. Nu ma consider antisemit sau rasist, dar asta e adevarul iar documentarele respective sunt facute tot de EVREI. Ce explicatie mai buna aveti pentru versetul citat din Apocalipsa? Antisemitismul e clar impotriva Legii lui Dumnezeu, dar a rosti un adevar nu inseamna a fi anti ceva sau cineva incluse in acest adevar. As dori tare mult sa fac rost de o copie a Talmudului, tradusa in limba romana sau chiar si in engleza, dar sa fie completa. Nici palestinienii nu exista ca popor, ci sunt o adunatura ca si tiganii ce au fost alungati de peste tot pe unde au incercat sa se stabileasca. Evreilor li se pun in carca multe lucruri, dar consider ca Biblia e exacta si are explicatie si pentru asta. daca ati citi cateva site-uri cu documentare, inclusiv Wikipedia, ati vedea ca aproximativ 12% din evrei aschenazi ar fi descendenti din khazari(studiu genetic). Nu vad la ce le-ar folosi la antisemiti faptul ca exista intre ei neevrei. Eu cred ca adevaratii evrei din poporul Domnului nu se coboara la a vrea sa faca o NWO, sa ajunga in fruntea lumii si sa conduca economic si politic(rotschild, rockefeller, etc), sa porneasca razboaie, insceneze atacuri teroriste sau sa doresca impunerea unui stat fascist mondial controlat electronic. Adevaratii evrei se pocaiesc si cred in Domnul Isus….

 50. Exact asa sunt foarte multi ce se dau evrei dar nu sunt. Si au functii foarte mari si fac parte din oculta ce vor sa instaureze NWO. Scrie asta despre ei in Biblie: Iata ca iti dau din cei ce sunt in sinagoga Satanei, care zic ca sunt iudei si nu sunt, ci mint; iata ca ii voi face sa vina sa se inchine la picioarele tale, si sa stie ca te-am iubit. (Apoc.3:9). Ei provin dintr-un trib de origine turca, khazari, trib ce a disparut ca natiune, limba si scriere. Majoritatea evreilor moderni sunt descendenti sau au linii genetice din acest trib. O traducere aproximativa de pe internet: „Fapte istorice reveleaza ca majoritatea evreilor moderni sunt descendenti ai Khazarilor, un trib mongoloid din asia, iar Talmudul este contrar Legii Lui Dumnezeu…” Cine vrea sa citeasca are material aici: http://www.biblebelievers.org.au/facts.htm
  http://www.biblebelievers.org.au/facts1.htm
  http://www.biblebelievers.org.au/facts2.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s