Cât de aproape suntem de o revoluție?

Wall Street este ocupată acum de 3 săptămâni de mii de revoluționari. Poliția din New York a arestat peste 700 de protestatari. Podul Brooklyn a fost închis mai multe ore. Demonstrațiile se roganizează și în alte orașe ale Statelor Unite.

Cât de aproape suntem de o „primăvară” americană? Săptâmâni? Luni?
Nu îndrăznesc să fac pronosticuri. Spiritul revoluționar cuprinde tineretul american.

Urmăriți vă rog, următorul video clip. Faceți click pe imagine:

74 de gânduri despre „Cât de aproape suntem de o revoluție?

 1. Mihai, sunt aici ,sunt „pe faza „,vigilent dar. . .ai rabdare inca putina vreme !. Nu vreau sa-i slabesc „convingerile” lui Remus „hunedoreanu’ „!. Arena internationala este sub lupa „iluminatilor’ !,Grecia are pene la toate rotile , Iran si Siria primesc „oxigen si vitamine” ruso – chineze; America ,cu debusolarile ei neuro-liberale de criza post -menopauzala si dificienta „hormonal- geriatrica”, le face ,aplecand capul infrangerii, loc iranienilor in Irak iar armata Israelului ascute de zor pe tocila britanica, „sabia lor zburatoare” !!!. Daca incepe razbiul in Orientul Apropiat si maciuca israleleana va lovi necrutator Iranul ,America nu are ”materie prima” , nici vointa ,nici interesul si oxigenul de participare intr-un „spatiu vital” dorit. . .de China( citeste Rusia ) !.Piratii ,impart la urma prada !. Atunci ,aici , acasa ,saracia, protestele de strada, antisemitismul administratiei actuale va rabufni si va prolifera ura ireversibila si . . . reala scanteie ce va declansa razmerita la apogeu !.Vom asista cu totii la bataia orbilor !. Apoi FIMA va descarca din trenuri lungi, cu voluntari ce vor primi drept recompensa cativa biscuiti si intr-o gamela cazona de aluminiu, o zeama tulbure ,dar fierbinte, sute de mii de sicriuri ! .Atunci vom vedea si. . . .sfarsitul dialogului nostru pe internet !. Zici ceva „nepotrivit”, vei fi luat „pe sus”, si dispari ca Hofa !!!.

 2. P. Laze,

  Propun sa faci parte la anul in noua Administratie….ce zici? (iarasi i-mi vine in minte cuvintele dela Proverbe:”am vazut robi calari, si voevozi mergand pe jos”, oare pana cand?)

  Fi binecuvantat!

 3. CRIZA
  Am citit aproape toate comentariile, unii intelegem maI mult si unii mai putin in functie de virsta si capacitatea mintala. Apreciez comentariul lui fr Matasaru si as vrea sa completez ceva. NU EXISTA NICI O CRIZA ceea ce vedem face parte din sistemul de reorganizare a economiei pentru urmatorii 4 ani. Taxele se platesc dupa profit, daca investesti tot ai profit zero si taxe zero logic. Diferenta este nivelul de trai la investitori unde stresul este asa de mare ca unii parasesc confortul si se asociaza cu homlessi din San Diego. Joburile ( munca plus materiale) se bituiesc fie in proiectari fie la pus faianta. Cine lucra mai bine si mai ieftin (are reclama buna) ia jobul Simplu! nu? Ce se intimpla cu investitorul care pierde mai multe joburi? Falimenteaza ori are STROK. Ce se vede la Wall Street este mai mult fenomenul Woodstock sau fenomenul Peniel
  tineri adunati in tabere terane sau subterane care pot sa strige orice dar nu pot da un raspuns.
  Gloatele i-au urat de bine Domnului Isus Cristos la intrare in Ierusalim pentru ca au fost in fruntea lor Apostoli iar cind a ajuns Iuda si marii preoti au strigat La moarte cu El. Tot la fel este si azi ca intrecut depinde cine ii manipuleaza. SINGURA SANSA daca nu renunta la ideile lor este aceasta SA INVADEZE CHINA si pina devoreaza acest coilos mai pot sta Wall Styreet.

 4. Thank you fr. Remus,pentru atentia acordata.
  Cu ajutorul Domnului sint sigur ca se va rezolva cu bine si aceasta situatie
  Tinem legatura incontinuare.
  GBY

 5. Drago,

  unul din fiii fostului meu proprietar locuieste in Hamburg si lucreaza pentru Airbus 380. Insa nu stiu daca te poate ajuta. Pe altcineva nu stiu in Hamburg, deci cred ca nu te pot ajuta. Ar mai fi insa o, optiune sa intreb pe cineva daca stie cum functioneaza ceea ce doresti tu sa faci.
  Mai viziteaza pagina pentru noi informatii. Cele bune.

 6. Frate Gabi,

  Daca i-ti place asa da mult NY-ul, „vinde tot ce ai”, muta-te la New York, ca aici „mare este secerisul dar….” (sa nu ma intelegi gresit, e vorba de vestirea Evangheliei, nu de interese matereale !)
  I-ti citesc cu placere comentariile, imi plac oamenii intelepti (dar si pocaiti).

  O saptamana buna.

 7. Mike, tu ai dreptate, nimeni nu s-a gindit ca armata de „afara” numara vreo 300 de mii si in aceste conditii, dupa postarea ta mi-am venit in fire si ma intreb:
  – cine asigura 300 mii de paste de dinti
  -cine asigura 300 mii periute de dinti
  – cine asigura 300 mii perechi bocanci
  – cine asigura 300 mii uniforme
  – cine asigura 300 mii pusti
  – cine asigura 300 mii ochelari speciali pentru noapte(in infrarosu)
  – cine asigura 300 mii binocluri
  – cine asigura toate cele de mai sus la schimbarea trupelor la intervale de 6 luni sau un an?
  Cine asigura zilnic:
  – 300 mii dejunuri
  -300 mii masa de prinz
  – 300 mii masa de seara
  Si as mai vrea sa spun ca aceste trupe nu se deplaseaza pe jos decit citiva pasi, cine asigura avioane , elicoptere, camioane, transportoare blindate, etc
  – este limpede ca benzina se mai rezolva si local, dar pentru ea cineva incaseaza sumele uriase.De unde?
  Nici nu vreau sa ma gindesc la faptul ca aceste „activitati” au durat mai multi ani, de fapt se spune ca in cazul Irakului costurile ar fi fost de 100 mii pe minut. Ce sa mai spunem?Aici sunt banii dvs dragi cetateni.Iar cei care au furnizat serviciile enumerate si acestea nu sunt toate, ei sunt cei care au strins banetul, ei sunt cei care sustin guvernele, senatorii si parlamentarii ca acestia sa poata vota prelungirea operatiunilor, alocarea de noi fonduri pentru „aparare” (auzi cita nerusinare, cica aparare)
  Stii ceva, citeam pe blogul fr Ionescu si sincer am avut un resentiment citind spuse chiar de el cuvintele „super putere” la adresa USA. Adica avem bani, avem armata, hai sa pornim la turism prin lume cu tancurile, cu avioanele… Of ce usor se poate judeca atunci cind confortul tau este la nivelul asteptarilor, sau,poate un pic peste. Dar, lucrurile se vor a fi un pic altfel.Priveste la China, o fi totalitara sau nu, priveste la Rusia, o fi cea fost sau nu, dar s-ar parea ca sunt mult mai binecuvintate (China locul 1) sa cred ca Dumnezeu le iubeste mai mult decit pe USA? Cine poate sti?O fi roadele misionarilor din ultimii 30-40 de ani?Posibil, eu ma mai gindesc.

 8. Fr.Remus,
  Te rog spune-mi daca ai vreo cunostinta sau sti pe cineva care locuieste in Hamburg-Bremenh. si ma poate ajuta pentru ridicarea unei masini din port,next month.
  Astept raspunsul tau.
  GBY.

 9. Mike,
  Ai dreptate cind spui ” Sindromul cistigului (necinstit ) ar triebui sa fie egal cu zero la cei ce se intituleaza copiii domnului” Din pacate nu e asa !! Sint multumit , totusi, ca pe ansamblu ne situam mai sus decit restul societati. Nu am statistici sa dovedesc de aceia si riscul ca pot fi combatut. O spun din experienta proprie .

 10. Simbolic vorbind e una si aceiasi: Am neglizat sa mentionez ca saracului ii dai caritabil ca sti ca nu e capabil sa ti de-a inapoi. Putem spune ca bancile au actionat la fel. Numai ca si-au laut procentul din ‘” points charged” tot din imprumut, apoi l-au pus la coada loanului …. restul pe apa simbetei !!

 11. Demand one agreed.E dreptul fiecaruia sa-si protejeze economia nationala.In rest,se vede ca protestatarii au fost la scoala publica americana.Habar nu au despre ce vorbesc.
  Reporter:Why are you protesting
  Proteser:Cause it’s cool man.Cuz like i wanna kill wallstreet.Cuz it sucks man.I mean why do i have to work when these guys can work for me?Cuz they told us on the webside to come here.
  Cam asta-i stofa protestatarilor.

 12. As long as FBI, IRS, CIA, INS, don’t look for me, I am ok. 🙂

  Daca altii sint cu ochii pe mine, e problema lor, ca nu e nimica de vazut ( si nici de auzit). 🙂

 13. Cu ani in urma cineva spunea cam asa: „a iubi nu inseamna sa ne uitam unul la altul, ci a privi in aceeasi directie”. Dan, Thank You, si eu te simt aproape…

  Sa fi binecuvantat.

 14. Danut –Nu vad prea bine comparatia ta–Una e sa iei bani cu DOBINDA si alta e cind cineva i-ti ofera o suma de bani cu caracter caritabil. Diferenta e ca de la cer la pamint- Inprumutul trebuie platit inapoi si la timp cu adausul propus(dobinda) si aprobat de ambele parti. Bani primiti ca un cadou nu se restituie ,doar in caz ca ai ajuns la bine si constiinta te face sa-i inapoiezi(asta se intimpla foarte rar) Proverbul romanesc intelept sa nascut din practica -intindete cit i-ti e patura –sau –tatoneaza bine zapada cind mergi pe munte ca nu cumva sa cazi in prapastie. Ai punctat tu insati bine la 10-15 am..Sindromul cistigului(necinstit) ar trebui sa fie egal cu zero la cei ce se intituleaza =copii ai DOMNULUI- Believe me or not –cind am venit in America ruga mea a fost –Doamne nu ma face rob dolarului(verde) daca ai binevoit sa ma eliberezi de rosu (comunism)

 15. Ma tem ca toate aceste asa zise „crize” sa nu fie orchestrate din „spatele cortinei” si sa ne trezim din nou cu o conflagratie mare locala (la nivel european) dar si mondiala in care si americanii, rusii si chinezii sa fie implicati… Se merge in directia unei conduceri politice mondiale centralizate, moneda unica centralizata, guvern mondial centralizat… Nu ne-am invatat o data, ori de mai multe ori minte ca nu se poate supravietui cu asa sisteme comuniste?! Dupa toata pulberea ce se va alege si poate multe multe milioane de nevinovati platind pentru acest experiment cred ca Europa ori va lua granitele avute inainte de 1989 ori Anglia si Germania vor acapara tari ca si Grecia, Islanda, Portugalia sub umbrela lor dupa ce vor plati toate oalele lor sparte si datoriile unor guverne intr-o goana dupa himere….Intre timp Dumnezeu sta tacut si zambeste la agitatia noastra desarta stiind ca planul Lui se va duce la indeplinire pana la ultimele detalii si tot ce noi numim „tumultul zilelor pacii si-a razboiului” pentru El e doar un nou pas al ultimelor zile inaintea intoarcerii triumfale a lui Isus pe norii cerului! Deci dupa toate aceste tulburari si ingrijorari ale omenirii eu am speranta in Cristos caci El ne spune „Be still, and know that I am God; I will be exalted among the nations, I will be exalted in the earth!” Psalmul 46 are un mesaj de incurajare pentru toti cei ce se incred cu adevarat in Dumnezeu si-si fac din El turnul lor de scapare.

 16. „Cineva de la voi din bisericá e cu ochii pe tine (mi-a márturisit).”

  Cred ca e o diversiune … 🙂 Eu stiu pe cineva de la San Diego care-l „soarbe din priviri” pe Gabi Bogdan si si-l doreste in comitet … Fiind „rara avis”, conservatorii sunt la mare cautare 🙂 …

 17. Gabi Bogdan,
  ai toate sansele. 🙂 Din sursá sigurá ati spun.Cineva de la voi din bisericá e cu ochii pe tine.(mi-a márturisit). 🙂

 18. Fr. Matasaru,

  Sunt complet de acord cu dvs. Democratia Americi inca functioneaza atita timp cit avem doua partide cu valori diferite, si consider ca suntem ( in continuare) o tara binecuvintata de Dumnezeu. Nu trebuie sa ne invrazbim, sa luptam unu cu altul, daca ne respectam diferentele de opinie. Problema Comunismului a esuat de la inceput tocmai pentru ca nu a tolerat aceste diferente!!! Abuzuri s-au comis si intr-o societate libera unde poti fi tras la raspundere; dar cine sa-l pedepseasca pe Stalin, Ceausescu… Putin. Acesti oameni au dreptul sa demonstreze impotriva unor abuzuri care au creat criza actuala. Binenteles ca fata dvs. nu este vinovata cu nimic- dar cineva mai sus este!!!
  Sinteti o persoana care vedeti lucrurile putin diferit decit mine, dar in ciuda acestor diferente va simt aproape de sufletul meu. God Bless you!!

 19. Nimic nu-i la voia intimplarii!!!Multimile mereu ajung manipulate si tot prin actiunile lor se ajunge la mari schimbari.Intradevar multi nu inteleg fenomenele acestea ,dupa cum nu au inteles nici pe timpul DOMNULUI ISUS HRISTOS.Dar de ce sa fim ingrijorati de tot ce se intimpla?Ei in odrinta lor doresc sa fie auziti si doresc sa-si ceara anumite drepturi care nu le mai detin (nici ei ,nici noi) si sufera ) ,iar cei bogati pe mai departe se imbogatesc si pe cei ce muncesc ii robesc.Putini inteleg acest lucru si nu inteleg fiinca nu au de unde si cum.Dupa cum nici crestinii nu inteleg in momentul chind de la unitate,traire exemplara ca a celor descrisi in SFINTELE SCRIPTURI (Faptele apostolilor 2 cu 41-47);ajung la certuri ,dezbinari ,inshelatorii si chiar alte lucruri ciudate si greu chiar de scris aici.Dar sa nu uitam daca citim Scriptura ca DUMNEZEU-TATAL a creiat intreg universul; l-a creiat pentru un plan divin si a dorit ca in acest plan divin si personalitatea umana sa beneficieze de Binecuvintare ;Genesa 1;”,,Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpînească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pămîntul şi peste toate tîrîtoarele cari se mişcă pe pămînt.„….28Dumnezeu i -a binecuvîntat, şi Dumnezeu le -a zis: ,,Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pămîntul, şi supuneţi -l; şi stăpîniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pămînt.„
  „29Şi Dumnezeu a zis: ,,Iată că v’am dat orice iarbă care face sămînţă şi care este pe faţa întregului pămînt, şi orice pom, care are în el rod cu sămînţă: aceasta să fie hrana voastră.„
  Chit timp a fost valabila aceasta binecuvintare?Si de ce s-a ajuns de la binecuvintare la blestem ,moarte si astfel de manifestari atit intre cei care cunosc mesajul SCRIPTURII chit si intre cei care nu cunosc?Tot mesajul Scripturii ne dezvaluie ce forte si puteri creaza aceste probleme ,dar pentru multi este greu de inteles mesajul simplu;2 corinteni 11;”14Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.
  15Nu este mare lucru dar, dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfîrşitul lor va fi după faptele lor.”
  Si atunci daca faptele se descopera si le cunoastem ;de ce sintem nedumeriti ;ce se intimpla atit pe strazi chit si in biserici?
  Si nu uitati simplul mesaj al apostolului Pavel tot din acest capitol;”1O, de aţi putea suferi puţintică nebunie din partea mea! Ei, haide, suferiţi-mă!
  2Căci sînt gelos de voi cu o gelozie după voia lui Dumnezeu, pentrucă v’am logodit cu un bărbat, ca să vă înfăţişez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată.
  3Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gîndurile voastre să nu se strice dela curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos.”Si nu va ingrijorati de astfel de lucruri si nici de criza fiinca cei din lume si in necunostinta se framinta si doresc mai mult dechit cerem noi prin rugaciunea ‘”Tatal nostru”.Sa nu uitam de mesajul din 2 Petru capitolul 3 cu 1 la 18.
  Deci;”15Să credeţi că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mîntuire, cum v’a scris şi prea iubitul nostru frate Pavel, după înţelepciunea dată lui,
  16ca şi în toate epistolele lui, cînd vorbeşte despre lucrurile acestea. În ele sînt unele lucruri grele de înţeles, pe cari cei neştiutori şi nestatornici le răstîlmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.
  17Voi deci, prea iubiţilor, ştiind mai dinainte aceste lucuri, păziţi-vă ca nu cumva să vă lăsaţi tîrîţi de rătăcirea acestor nelegiuiţi, şi să vă pierdeţi tăria;
  18ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum şi în ziua veciniciei. Amin”

 20. @Gabi Bogdan
  „… caracterele de pe Brooklyn Bridge …”
  Frate Gabi, spune ori „…personajele de pe Brooklyn Bridge …”, ori „lipsele de caracter de pe Brooklyn Bridge …”!
  Simpatizantii de stanga au – in marea majoritate – si ceva probleme cu caracterul: pofticiosi, nemultumiti, pretentiosi, lenesi, cartitori, etc.
  (sa nu credeti ca sunt republican, sunt regalist 🙂 )

 21. Pe cand…o gaura si-n steagul american, lipsindu-l de…stele ?
  Pe cand si-o demonstratie a „golanilor” undeva printr-o impunatoare Piata a Universitatii Americane ?
  Pe cand vreo doua-trei mineriade ?
  Imposibil ! Americanii nu stiu ce-i ala „Luceafarul huilei…americane” !
  Singurul care „straluceste” si la propriu si la figurat este tot Obama !
  Mai lipseste o Marilena Nitu cu buzele grele de colagen si capul plin de fite…in stil (tot) american!
  Atunci da, revolutie-lovilutie !

 22. I guess Steve Jobs is dead.
  Maybe ( one of) the gratest mind in the last 30 de ani.
  I will remember him every time I use my IPad and Mac book.

 23. Drago, nu o sa se intimple nimic. Cum spunea un pastor de pe la noi: „zarurile au fost deja aruncate”.
  Vlastaru sa vestejit.
  La amvon se ajunge ( din nou) bazat pe vechime( prin rotatie, sa fie pace) si nu pe merit.
  Ca la sindicat( ca tot vorbeam de sindicate).
  Sint curios sa vad care o sa fie criterile care se cer ptr. a putea intra in sindicatul pastoresc in administratia urmatoare( nu ca as avea vreo sansa, da de curiozitate, sa vad daca o sa ramin numai eu singur enorias, si restu pastori).
  Dupa cite am inteles sint beneficii grozave ,ca poti sa ” deduct” aproape totul la taxe.
  Chiar nu stiam de ce asa de mare inghesuiala sa intrii in acel sindicat.
  Ca , treaca merga, nu prea imi venea sa cred ca numa amvonul era atractia!
  Sculaţi, voi oropsiţi ai vieţii,
  Voi, osîndiţi la foame, sus!
  Să fiarbă-n inimi răzvrătirea,
  Să-nceapă al lumii vechi apus!
  Sfîrşiţi odată cu trecutul negru,
  Sculaţi, popor de osîndiţi!
  Azi nu sînteţi nimic în lume,
  Luptaţi ca totul voi să fiţi!

 24. Demand nine– pai asta vor puturosii, sa vina mexicani si cei din America centrala sa lucreze pentru-break fest, lunch and diner – lor ca de datorii sint iertati , casele platite ,carurile la fel ei doar sa transforme noptile in zi si invers sa faca noi datorii stiind ca la o noua iesire in strada la protest vor fi achitati din nou – asta da democratie,

 25. VAL– Eu am lucrat la companie cu union , sotia la o companie independenta – compania mea a dat faliment datorita presiuni sindicatului de a mari salariile , compania la care lucra sotia dau slarii bune,medicare , concediu si la fiecare luna cadouri angajatilor . Exista un cod al munci in U.S. care e respectat de toti angajatorii. inafara de romanasi cu mici afaceri (poate la ei te referi) Sindicatul e o dublura a legi??? nu zic ca nu e bun dar cind intrece masura , investitorul i-si ia bagajul si pleaca in lumea a treia iar noi raminem cu buzele umflate. Chestia cu ala care sta la usa casei tale – am considerat ca tu eti un om onest fara pata cinstit si care nu ai facut rau nimanui – dar el nu se misca de acolo ca asa vrea el ( sa blocheze poduri, cai ferate drumuri de acces etc.)sa faca perturbari si tulburari .

 26. Gabi,
  Tu ai mai promis ca mergi la o noapte de…veghe.in California si..ca deobicei NUte-aitinut de cuvant.
  Fr. Livius este ..cam suparat pe tine ca .. ailipsit dela apel.

 27. Dan Damian, nu te ingrijora, caracterele de pe Brooklyn Bridge nu sint sarace! Pariez ca toti au celulare, televizor, apartment , poate unii au si masini.
  Motivul ptr. care sint in strada, este ca isi dau seama ca stinga este terminata si se pregatesc ptr. anul viitor cind Perry/Cain or Romney( hope not) o sa fie presedinte.
  DemocRats-i tai au sanse sa dispara aproape total din Congres.

 28. Gabi, e mult adevar in ceea ce spui tu. Eu i-mi amintesc cum au venit comunistii in Romania. Aceiasi strategie, sa luam dela bogati, sa facem dreptate, ca unii au prea mult si altii…..In 1907, activistii com. au aprins focul revolutiei bolsevice, cu promisiunea ca vor ajuta pe cei saraci, si ce au facut ? Toata lumea stie, alti stapani mai rai, mai cruzi au luat
  locul celor dinainte.
  Eu traiesc in NY, daca cei ce ai apara, ar sti cine sunt aceia care demonstreaza pe Wall Street, ar tacea din gura. Nu spun ca sistemul nostru e perfect, dar ma tem ca pedeapsa pentru starea morala la care s-a ajuns, ar putea fi o alta guvernare de 100 de ori mai rea!

  Fiica-mea, a lucrat mai multi ani pe Wall Street.Este un job enorm de greu, lucra (si inca lucreaza) cate 12+ ore pe zi, sub un stress care te poate distruga in 10,15 ani. Dece nu demonstreaza impotriva guvernului daca se simt nedreptatiti, dece contra celor care-si storc creerii, sa salveze economia Americi ? (mai ales in situatia extrem de dificila din aceste zile)

  Parerea mea este ca ar trebui sa comentam mai putin, si sa ne rugam mai mult pentru aceasta tara binecuvantate (sau a fost), care ne-a primit, si unde nu ne-a luat inca nimeni libertatea de a ne inchina si de a slujii Domnului fara restrictii. (pacat ca cel rau uneori reuseste sa ne invrajbeasca si sa ne faca sa ne luptam unii cu altii, in loc sa facem ce trebuie, in timpul scurt care ne-a mai ramas)

  Salutari dela New York, ( orasul care nu doarme)

 29. Ce ne spun meteorologi despre vremea din10-9 2011?? Sa speram ca nu va fi descarcari electrice si durduieli si mai ales bodyguard-uri pe la usi.

 30. Val ,

  Se pare ca balansezi acest blog in directia centru: Restul nu ar avea nici o problema sa se intoarca la Vestul Salbatic, unde cel mai tare supravietueste. Cred ca aceste proteste isi au originea , in parte , de la bilionarul Warren Buffet care a recunoscut ca plateste mai putine taxe -pe- dollar decit secretara lui. Un gest rar intilnit in lumea bogatilor.

 31. gabi, chiar ai de gând să vizitezi europa?
  … sau să te muţi de tot? 😉 … spune-mi, dacă vrei, îţi caut o chirie ieftină în austria :-))
  …gluma la o parte. dacă vii, treci (treceţi) şi pe la noi, sau spune-mi unde poposeşti, poate mâncăm un grătar împreună 😉 … este bine să vezi şi celalaltă parte 😉

 32. Mike,

  „Daca bancile au imprumutat bani- a fost cineva obligat sa-i ia?” Asta e ca si cum ai zice unui om sarac: Uite bre, i-ti dau $1000.00 dar nu esti obligat sa ii iei ..

 33. Gabi,

  total de acord cu, cafeaua. Cand aveti drum prin Freiburg im Breisgau, da-ti un semnal inainte sa plecati si eu va dau detaliile de intalnire.

 34. Ati vazut ce „demands” au acesti „oameni civilizati” ce „demonstreaza pasnic” langa Brooklyn Bridge? Una dintre cereri este ca fiecarui individ or instititie sa-i fie iertata orice datorie monetara?! Asta-i faina! N-am putut sa am si eu mai multe datorii?!… Scuze pentru cei ce nu stapanesc bine engleza de pe acest blog, pasajul e in engleza. Poate cineva traduce?

  Demand one: Restoration of the living wage. This demand can only be met by ending “Freetrade” by re-imposing trade tariffs on all imported goods entering the American market to level the playing field for domestic family farming and domestic manufacturing as most nations that are dumping cheap products onto the American market have radical wage and environmental regulation advantages. Another policy that must be instituted is raise the minimum wage to twenty dollars an hr.

  Demand two: Institute a universal single payer healthcare system. To do this all private insurers must be banned from the healthcare market as their only effect on the health of patients is to take money away from doctors, nurses and hospitals preventing them from doing their jobs and hand that money to wall st. investors.

  Demand three: Guaranteed living wage income regardless of employment.

  Demand four: Free college education.

  Demand five: Begin a fast track process to bring the fossil fuel economy to an end while at the same bringing the alternative energy economy up to energy demand.

  Demand six: One trillion dollars in infrastructure (Water, Sewer, Rail, Roads and Bridges and Electrical Grid) spending now.

  Demand seven: One trillion dollars in ecological restoration planting forests, reestablishing wetlands and the natural flow of river systems and decommissioning of all of America’s nuclear power plants.

  Demand eight: Racial and gender equal rights amendment.

  Demand nine: Open borders migration. anyone can travel anywhere to work and live.

  Demand ten: Bring American elections up to international standards of a paper ballot precinct counted and recounted in front of an independent and party observers system.

  Demand eleven: Immediate across the board debt forgiveness for all. Debt forgiveness of sovereign debt, commercial loans, home mortgages, home equity loans, credit card debt, student loans and personal loans now! All debt must be stricken from the “Books.” World Bank Loans to all Nations, Bank to Bank Debt and all Bonds and Margin Call Debt in the stock market including all Derivatives or Credit Default Swaps, all 65 trillion dollars of them must also be stricken from the “Books.” And I don’t mean debt that is in default, I mean all debt on the entire planet period.

  Demand twelve: Outlaw all credit reporting agencies.

  Demand thirteen: Allow all workers to sign a ballot at any time during a union organizing campaign or at any time that represents their yeah or nay to having a union represent them in collective bargaining or to form a union.

  These demands will create so many jobs it will be completely impossible to fill them without an open borders policy.

 35. Da, si conservativi de tipul tau s-au bucurat!! Termina si Huseim ce nu a putut face Mr Evil Cheney care e inca setos de glorie si vrea credit pentru asasinarea acestor teroristi.
  Nu ma cauta pe Brooklin Bridge ca nu sint sarac….

 36. Gaby,

  Sint de acord ca uni CEO i-si merita bani dar nu atunci cind exporta joburile peste ocean ; profituri mari= compensati mari. Binenteles ,el i-si cauta interesul lui mai intii …

 37. Mike,
  Cind faci un imprumut la banca trebuie sa platesti appx. 2 points din valoarea lui. Pentru fiecare loan toti cei imp[licati in acest proces facea bani frumusei. Sti ca in acea perioade putei sa obti un loan chair daca nu aveai job. Bancile aveau obligatia sa te califice. Culmea lacomiei , banca era interesata in acel cistig rapid de „points charged” fara sa se gindeasca la repercusiunile negatve de termen lung. Cel mai mult profita CEO- ca era in virful piramidei. Am specificat ca toti suferim de acest sindrom ( mai putin tu!!!) dar nivelul de coruptie difera; noi furnicile , ei elefantii!
  Nici nu am pledat pentru intoarcerea in Comunism. Am avertizat, doar, ca diferentele prea mari intre bagati si saraci pot duce la instabilitati sociale

 38. Mike,

  Cind banca face un imprumut se adauga un „charge” de apx. 2 points din valoarea imprumutului din care se plateste costurile loanului si comisionul tuturor celor implicati in afacere. Ei bine …CEO banci e in virful piramidei si profita cel mai mult. Sti ca s-au facut loanuri si pentru cei care nu aveau job! Este datoria banci sa califice o persoana. Acea perioada e caracterizata de profitul rapid bazat pe acesti points- charged fara a gindi la repercusiunile negative. Lacomie la cel mai inalt nivel. Am mentionat ca toti suferim de aceasta lacomie ( minus tu!! ) doar nivelul de coruptie difera!! Nu am sugerat sa mergem inapoi in Comunism, doar am avertizat ca se produce o diferenta mare intre clasa bogata si cea saraca ; rezultatul, binenteles, duce la instabilitati sociale.

 39. Mike,
  Posibila chestia cu sindicatele, etc, dar tot ei stau si in spatele faptului ca avem concedii de odihna si medicale, ca muncim doar 8 ore pe zi, ca exista o varsta la care te pensionezi, samd… Stiu astea duse la exrema e daunator, dar si capitalismul extrem e.
  Is deacord si cu a munci pe bani mai putini, dar nu numai oamenii de jos ci si cei de sus sa munceasca pe mai putin sti atunci ar fi drept.

  PS…daca imi sta cineva in usa reactia difera de la caz la caz–daca sunt vinovat, ar trebui sa rectific eu, daca nu, atunci sa se dea la o parte el :).

 40. Dan Damian, your guy, Hussein, numai ce a omorit un cetatean American pe undeva prin Asia cu ajutorul unui drone. Ai auzit?
  Ai fost cumva si tu pe Brooklyn Bridge? 🙂

 41. Val , why do you have a problem if the share holders of a corporation choose to pay the CEO 150 mil.? Is it your money? If that CEO generates 2 bil. $ and the stock goes way up, isn’t he worth that much?
  A guy like Steve Jobs is worth gold for any corporation. The reason they get paid a lot is because there are not many people in this world that can do what they do. It is a free market( or maybe it was)

  And do not confuse the republicans with the conservatives.Big difference. Like there is a big difference between democRATS and republicans.

 42. Toata lumea a vazut unde au ajuns tarile comuniste , iar daca bogatii o sa piarda totul atunci, rolurile se inverseaza –si unde am ajuns???? fosti bogati vor face ce au facut fosti saraci ?? Daca bancile au inprumutat bani –a fost cineva obligat sa-i ia ? Cind semnezi un act oare nu citesti ce scrie pe el? Inainte de a te baga cu capul in gard cred ca trebuie sa gindesti bine ce faci Ca mine au venit in America majoritatea romanilor cu mina goala , cu salarii mici la inceput totusi am ajuns sa-mi platesc afara casa si masinile nou noute sa nu am nicio datorie din contra . Citeam in ziare – in California profesori cu salarii mari au dat faliment si au pierdut casele , ceace ma face sa cred ca nu banca a fost de vina ci neglijenta propietarilor in managementul banilor . Ma intreb cum sau inbogatit bancile asa de mult caci de fapt multe au dat faliment tocmai ca nu au putut lua bani inapoi de la debitori? cei naivi nu are decit sa creada ce vor ei.

 43. Felicitari George – daca toti ar gindi ca tine, starea Americi ar fi alta astazi. Armata din Irak si Afganistan consuma enorm, pensiile soldatilor handicapati , ingrijirea lor pentru toata viata , avioanele, bombele ,armamentul ,mincarea si plata soldatilor etc –costa –guvernul cheltueste in exces ,sintem datori la China.. Iar eu(protestantul) in loc sa inteleg asta si sa ma critic pe mine pentru greselile mele(pentruca mi-am intins picioarele mai mult decit patura) ies in strada si amenint cu furie pe altii , in loc sa accept un job char mai putin platit. Ma rog ca DOMNUL sa-ti dea sanatate sa poti plati mortgage, bills si sa-ti ramina si pentru painea cea de tote zilele. God bless you

 44. America sta inca in picioare datorita jugului greu pus pe clasa de mijloc(taxe mari si property tax in exces) atita timp cit democrati-liberali se lupta sa distruga aceasta clasa (o despoaie in folosul asa zisilor saraci) atunci vor fi atit de putini platitori de taxe, incit falimentul , nu mai bate la usa, ci intra direct fara jena .-GOD Will, not our.

 45. Remus,
  Da haben Sie recht! Wenn Amerika nicht mehr ist, dann werden wir einige ernste Probleme haben. (Wo in Deutchland wohnen Sie? Welche Stadt?)
  Frieden!

 46. @Val- Se pare ca sindicatele si democratii-liberali stau in spatele acestor asa zisi protestatari . Culmea e ca ,iau sfatuit sa ocupe strazile (calea ferata –in Portland Or. si Brooklyn bridge-New York ) etc. tocmai pentru a tulbura si bloca circultia feroviara si rutiera ,stopind accesul celor ce mergeau la lucru sau a celor ce se intorceau obositi de la munca. Zici pasnici?? Daca cineva ar sta in fata usii casei tale ca sa nu poti intra, ce ai face?? Nu cred ca l-ai medalia . Asta a facut politia (norocul lor ca nu au de a face cu politai romani) a cautat sa deblocheze podul,strada sau calea ferata. Nu multa lume stie despre economia de piata sau a cereri si ofertei se pare ca la capitolul cistg, toti sintem niste –EXCROCI––PRINTRE CARE PROTESTANTII SIN PE PRIMUL LOC –sa mi se dea totul dar sa nu muncesc – HURA!!!!

 47. Exact ca si dupa caderea imperiului Roman.
  REMUS ar trebui sa ne intilnim la o cafea.
  DRAGO se pare ca o sa vina si el in Germania ,ce frumos ar fii sa ma intilnesc cu aripa talibaneza a CP.

 48. Multi dintre tortionari vreau sa ceara „iertarea” imprumutului ce l-au facut pentru ca sa-si termine colegiurile.. Altii au ajuns acolo manati de alde Michael Moore, un om care a cauzat multa amaraciune in America si pentru care e nevoie de multa rugaciune… Ei bine, din banii ce i-a facut el, si inca-i face de pe „documentarele” lui e si el …Milionar (in dolari)! El cheama tinerii imaturi si usor de induplecat sa se rascoale impotriva bogatilor?! Si el ar fi unul! Pe cand era Bush la Casa Alba acest tip aparea toata ziua pe CNN, NBC si alte platforme ce-i servesc pe liberali pentru a-l acuza pe Bush ca e criminal, ca profita dupa razboiul din golf, ia petrolul tot de acolo pentru el, tatal lui si prietenii lui… Ba mai venise inainte de alegerile din Noembrie cand Bush Jr. a fost ales, cu niste bazaconii cum ca tatal lui fiind fost director CIA, acest fost director ar fi manipulat opinia americana, ar fi schimbat voturile ar fi… Unde este acest papa-lapte, cu aceeasi blugi si sapca ce i le-a dat mamasa cand la trimis la scoala intr-o zi in clasa a 7-ea, si de fapt n-a mai mers acasa, ci a ramas cu acelasi echipament pana in ziua de azi…He doesn’t take too many showers per year… De ce nu spune nimic acest „lider” MM de Obama si actuala administratie ce nu face nimic pentru natiunea americana? Unde este acest individ acum cand sa-i puna presedintelui american cateva intrebari, asa cum i le adresa si lui Bush? De ce nu-l acuza si pe Obama de crime si manipulari? De fapt totul se pare foarte prost inscenat de acesti liberali care pierd teren in fiecare zi… Si ce-au zis „hai sa-l aducem la suprafata pe Michael sa agite apele, ca de fapt toata criza din USA e cauzata de bogati, de cei de la Walt Street si de Tea Party. Cata idiotenie… What’s next? Soros sa intre in scena pentru a salva dolarul american cum a facut-o in trecut si cu lira sterlina de a primit interdictie de a mai intra in Marea Britanie?! Slow down! God is in control!

 49. Fr. Lascau,

  cat America mai sta in picioare o sa existe cat de cat stabilitate mondiala in ce priveste pacea. Cand America va cadea, atunci lucrurile se vor clatina rau.

 50. Da George, tu ai vina ta! Pe ansamblu asta e vina tuturora. Sintem inzestrati cu o lacomie care nu poate fi stapinita decit de legi si leigislati ce penalizeaza aceste comportari. Tu ai facut-o in jurul casei tale, dar de aceiasi lacomie sint vinovate bancile, wall streetul , corporatiile care le-a facut la scara infinit mai mare. Acesta este principalul motiv al crizei, nu tu!!! Bancile ti-a permis sa imprumuti fara down-payment, Wall Steetul a luat aceste loanuri, le-a impachetat in bundle, le-a dat AAA RATING STIIND CA SINT „JUNK’ si au facut milioane de dolari dintr-o singura mutare. Corporatiile au exportat joburile cit au putut unde au gasit „cheap labor”. Poti sa spui ca vina ta e mai mare ca a lor? In ultima decada bogatii au devenit mai bagati, si saraci mai saraci. Republicani ar trebui sa renunte la slogane de tipul „redistribuire a bogatiei” impotriva actualei puteri , ca in cazul unei revoluti bogatii o sa piarda totul. Istoria confirma acest lucru!!!!!

 51. Gabi,
  Chiar nu stiu–din clip nu reiese– de aia intrebam…:)
  care „dreapta”, aia care da $150 milione (doar) salar anual la CEOs, dar lasa restul fara pensii si asigurari medicale, etc, etc? Nu, nu sunt liberal (am votat doar republicani–acum mi-e scarba), dar nici de „dreapta” de asta nu sunt… 🙂

 52. ” Spiritul revoluționar cuprinde tineretul american.”
  Parca as opta pentru formularea: ” Spiritul rebelionar cuprinde tineretul american.”
  N-am fi mai aproape de adevar?

 53. Ba avem (cel putin) un vinovat, eu insumi! Eu si inca cativa am declansat criza, poftind lucruri pe care nu ni le permiteam. „Poftele lenesului il omoara …” (Prov. 21:25). N-am mai avut rabdare sa imi fac casa cu banii mei, am facut-o cu banii (virtuali) imprumutati de la banca. Bine ca pot sa imi platesc ratele, Domnul ne descurca uneori din hatisurile unde ne incurcam singuri …
  Ar fi culmea sa mai si ies in strada sa blamez si sa amenint bancherii evrei. Apropo, Eminescu in cartea sa „Ne e sila …” (sic!) arunca toata vina saraciei moldovenilor pe seama … carciumarilor evrei care le dadeau acestora bautura pe datorie. Nu mai bine stau eu acasa si „tun si fulger”, acuzand vinovatul din … oglinda?

  „De ce sa se planga omul cat traieste? Fiecare sa se planga mai bine de pacatele lui!” (Plang. 3:39)

 54. Nici un vinovat pentru criza arestat dar niste nemultumiti sunt imediat incatusati. Cine se increde in dreptatea oamenilor este naiv.

 55. Si, ma rog, pt ce ii aresteaza, ca protesteaza? Sau pt ca protesteaza necivilizat? Si, ma rog ce exact au facut astia nepermis ca nu reiese din clip?
  Ar trebui sa se da politia de partea protestantilor ca doar si ei sunt tot oameni de rand si atunci vom vedea cum o vor mai scoate camasa escrocii de la Wall Street si altii ca ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s