Încurajare

„Întăriți-vă și îmbărbătați-vă! Nu vă temeți și nu vă înspăimântați de ei, căci Domnul, Dumnezeul tău, va merge El Însuși cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa” (Deut. 31:6).

La sfârșitul vieții sale, la 120 de ani, Moise a rostit ultimele sale cuvinte poporului său pe care l-a scos din Egipt și pe care l-a condus patruzeci de ani prin nisipurile pustiei. La predarea ștafetei lui Iosua, la malurile Iordanului, înainte de a porni la cucerirea Canaanului. Cuvinte de rămas bun și de despărțire. Cuvinte de încurajare.

Urmau să cucerească țara făgăduinței, cu lapte și miere dar și cu fii lui Anac. Țară presărată cu viță și smochini dar și cu temple și altare ridicate zeităților păgâne. Treceau Iordanul pribegiei spre țara pe care trebuiau s-o formeze. Lupte, dezbinări, neînțelegeri, invazii străine și robie la dușmani. Credință și necredință. Culmi și văi adânci ale spiritului. Everesturi ale nădejdii și gropi abisale ale descurajării. Toate îi așteptau. Dincolo.

Moise, ca un părințe bun oferă acum la sfârșitul drumului său, ultimele sfaturi, ultimele cuvinte. Rostiri ale nădejdii. Cuvinte de încurajare.

Pășim zilnic peste Iordanul nopții în Canaanul zilei de mâine. Avem Anachimii noștri care ne amenință. Avem noi teritorii de cucerit. Avem dușmanii noștri care se pregătesc de luptă. Ce minunat este să auzi asemenea cuvinte.

„Întărește-te și îmbărbătează-te!” Nu cu un optimism ieftin. Nu cu gândire pozitivă. Nu cu speranțe deșarte. Ci cu prezență divină.

Lucrarea noastră este mult mai mare decât resursele noastre. Va trebui mereu să hrănim mii de oameni cu cinci pâini și doi pești. Sunt ape de pășit pe ele, boli de vindecat și oameni de mântuit. Sarcini de mii de ori mai grele decât pot purta umerii noștri. Avem mări de trecut ca pe uscat, dușmani feroce de luptat și Goliați de confruntat la modul personal. Ce bune sunt aceste cuvinte de încurajare! „Nu te teme și nu te înspăimânta de ei”.

Frica și spaima care paralizează acțiunile. Care caută variante nepericuloase. Care duce la murmur și vociferare.

Imperativele lui Moise se bazau pe prezența Domnului. El merge cu noi. Nu suntem singuri. Când El este cu noi suntem majoritatea. Mai mulți sunt cu noi decât cu ei. Carele Lui de foc ne înconjoară și îngerii Lui tăbărăsc în jurul nostru. „Tabără îndoită”- forțe duble, cum spunea Iacov.

El vine cu noi și nu ne va părăsi și nu ne va lăsa. Nu vom fi singuri niciodată. Pe drumul Emausului nu vom călători singuri. În dificultăți nu ne va lăsa. Nu ne va lăsa fără ajutorul Lui. Nu călătorește cu noi ca un simplu tovarăș de drum ci ca ajutor în vreme de necaz.

Frica este camera obscură a minții noastre unde se developează negativele. Este „durerea care se naște din anticiparea răului” cum spunea Aristotel.  Paul Tournier observă că „frica creează lucrurile de care ne temem. Frica de război face o țară să ia acele măsuri care dezlănțuie războiul. Frica de a nu pierde ființa iubită ne provoacă la însăși acea lipsă de franchețe care subminează dragostea. Schiorul va cădea în momentul când începe să se teamă de cădere. Frica de eșec la un examen fură candidatului prezența de spirit care face ca succesul lui să fie mult mai dificil de obținut.”

Robinson Crusoe, eroul lui Daniel DeFoe găsește în nisipul ud al plajei urmele unor pași. Deodată își dă seama că nu este singur pe acea insulă. Cunoscând cruzimea canibalilor din acele regiuni l-a cuprins frica. Paralizantă. Se vede capturat, fiert și mâncat de ei. „Toată acea încrederea pe care am avut-o în Dumnezeu, care s-a cimentat in minunatele mele experiențe cu El… a dispărut” spune el. Frica este opusul credinței.

Nu te teme!

Întărește-te deci și îmbărbătează-te!

Când talpa piciorului va atinge răcoarea nopții, apele învolburate ale întunerecului se vor opri ca să treci dincolo în vise cu îngeri coborând pe scări divine. La țărmul noii dimineți așează altarul rugăciunii și recunoștinței din pietrele gândului sfințit pe creștet. Avântă-te apoi în tumultul zilei. Domnul va veghea asupra ta ca Soarele deasupra Gabaonului, până îți vei isprăvi luptele și vei culege laurii victoriei.

16 gânduri despre „Încurajare

 1. pentru fratele nostru :”NouaOrdineCrestina says:21 octombrie 2011 la 2:22 AM”multumesc pentru incurajare si percep mesajul foarte bine dupa cum si DOMNUL ISUS HRISTOS l-a inteles si a explicat ucenicilor despre astfel de persoane;””Adevarat va spun ca unul din voi, care mananca cu Mine, Ma va vinde.”
  19. Ei au inceput sa se intristeze si sa-I zica unul dupa altul: „Nu cumva sunt eu?”
  20. „Este unul din cei doisprezece”, le-a raspuns El, „si anume, cel ce intinde mana cu Mine in blid.
  21. Fiul omului, negresit, Se duce dupa cum este scris despre El. Dar vai de omul acela prin care este vandut Fiul omului! Mai bine ar fi fost pentru el sa nu se fi nascut.”
  La fel este si azi cu cei care ajung de -si vind ,insala si mint fratii de credinta!Multi intind mina spre farfurie si se impartasesc ,dar se vede ca nu stiu ce-i asteapta.Eu nu sint in putere de a judeca ,ci in dorinta iertarii daca-si recunosc gresala si in dorinta rezolvarii problemei .Daca ei aleg o alta cale si se expun inca in pretentii de predicare vor ajunge in aceiasi soarta ca cei care l-au vindut pe DOMNUL ISUS SI L-AU INVINUIT PE NEDREPT LA MOARTE.Sper ca sa perceapa mesajul TATALUI CERESC SI A DOMNULUI ISUS HRISTOS ,sa inteleaga ca pentru mintuire trebuie sa ajunga la pocainta in vedera transformarii si ajungerii la noua personalitate (Efeseni 4 cu 22 la 32) si Iar cei care ii sustin sper ca inteleg ca ajung in aceiasi soarta a faradelegii fiinca le accepta pacatul si in fapte ajung ca ei ,ajunghinduse la faradelege;Matei 7 cu 21 la 23.Am fost foarte intristat si dezamagit la descoperirile care am ajuns sa le cunosc prin puterea DUHULUI SFINT sa gasesc si sa aflu cine ajunge sa-mi distruga familia si cei care-l sustin si lasa sa predice sa fie ca ei.Deci sa nu ne miram ca Bisericile ajung la probleme si puterea DUHULUI SFINT NU POATE SA LUCREZE IN BISERICI.Este din cauza acestor persoane si atita timp chit vor ajunge la anvoane si vor predica rugaciunile multora nu vor fi auzite si nici binecuvintari nu vor avea ;ci o sa ajunga la o stare dupa cum au ajuns descrise cele 7 Biserici in cartea Apocalipsei si daca nu se vor pocai cu adevarat stim ce se intimpla si la ce se ajunge!!Se va deschide cartea descrisa in apocalipsa 20 si”15. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc. ”
  mesajul merita cunoscut fiinca cei care de fapt se pocaiesc si traiesc in o adevarata slujire primesc un alt raspuns;1Petru 5;”4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei. „Sper ca aceasta cununa sa primeasca tot mai multi si sa inteleaga ce principii trebuie sa detina pentru a nu se autoamagi dupa cum sau automagit chind si au pus increderea in puterea bogatiilor firesti acumulate si l-au lasat in mod rusinos la banca si au ramas si cu o pata pe haina care trebie sa fie nepatata ,alba si in puterea sfintirii si neprihanirii pentru a ajunge la desavirsire !!Deci nu uitati sa;”8. Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita.
  9. Impotriviti-va lui tari in credinta, stiind ca si fratii vostri in lume trec prin aceleasi suferinte ca voi.
  10. Dumnezeul oricarui har, care v-a chemat in Hristos Isus la slava Sa vesnica, dupa ce veti suferi putina vreme, va va desavarsi, va va intari, va va da putere si va va face neclintiti.
  11. A Lui sa fie slava si puterea in vecii vecilor! Amin.”

 2. Frate Viorel,neobosita-ti ravna cat si credinta-ti neclintita, te vor ajuta cu certitudine sa ajungi la tinta spre care mergi , plin de incredere !; o incredere nu in lucrurile care se vad ci in cele spuse de gura unor proroci calauziti de Duhul Sfant !.Mai mult,vei vedea cu ochii tai pedeapsa si prabusirea celor ce din mandrie si falsitate,au intins mana spre un castig murdar,ti-au inselat familia ,ti-au abuzat increderea,te-au folosit si nesocotit, incercand prin obraznicie si grosolane minciuni sa-si insuseasca bani nemunciti !.Au folosit si folosesc sistemul satanic bancar american ,crezand ca nu-i pacat sa te imprietenesti cu diavolul,ca sa treci puntea spre un castig lipsit de sudoarea fruntii !. Tatal Minciunii le-a demonstrat multor avari ai neamului nostru romanesc ,calificarea ce o are sa-i atraga-n cursa si sa rada de ei acum !. Iar daca locul si postamentul „de cinste” si mandrie desarta al lui Diotrefus se sprijina azi pe astfel de oameni, cu certitudine si timpul lui „de glorie” se apropie de sfarsit, precum cel al lui Gaddafi !. Dumnezeu nu se lasa facut de rusine !. God bless you and yours !

 3. daca ne gandim la acelasi pastor, sa stiti ca si eu mi-am pus intrebarea asta. chiar (mi-)am dat si raspunsul, dar din „(ne)prefacuta dragoste frateasca” : )) il tin pt mine.

 4. Incurajarea in predica ,pe hirtie ,in subiecte si comentarii este foarte bine venita si ajunge la fel ca o alifie chind o pui pe o rana ce ustura si doare.Multi nu inteleg si nu stiu finca nu au ajuns sa fie raniti si loviti ,dar sa nu uitam ca traim in o lume chind roata se invirte si fiecare trebuie sa ajunga la o incercare.Eu inca pe acest pamint nu am avut ocazia sa vad crestin care sa nu -si stearga lacrima si sa nu aiba rani adinci.Este imposibil fiinca traim in o lume plina de pacat si condusa de puterea raului si fiecare crestin trebuie sa treaca pentru slefuire si pastrarea credintei prin incercari si persecutii.Trist este pentru cei care-si ranesc proprii frati de credinta pentru o facere de bine si pentru un confort al fietii pacatoase si scurte ajung de ishi inseala semenul si pe urma i-l si batjocoreste,dar sa nu uitam ca si intre ucenici au fost asemenea persoane si ap.Ioan in a treia sa epistola cu un mare curaj si adevar scrie;”9 Am scris ceva bisericii, dar Diotrefus, care întotdeauna vrea să fie primul, nu ne dă atenție.
  10 Din acest motiv, dacă vin, îi voi reaminti faptele pe care le-a făcut – vorbind fără sens lucruri rele despre noi. Și nu se mulțumește doar cu aceasta, dar nici nu-i primește pe frați, iar pe cei care vor s-o facă îi împiedică și-i izgonește din biserică.
  11 Iubitule, nu imita răul, ci binele. Cel care face binele este din Dumnezeu. Cel care face răul nu L-a văzut pe Dumnezeu.”
  chit de adevarat este acest mesaj si ce putere mare detine pentru cei care ajung sa-l cunoasca.Insa multi ,inca nu au invatat nimic din el si el ajunge sa se aplifice si bisericile sa se umple de astfel de persoane.As scrie si motivul ,insa nu doresc sa pun din nou foc pe paie fiinca este cine pune si DOMNUL ISUS HRISTOS se vede ca ne da putere sa scriem despre aceste lucruri dupa cum si ap.Ioan a scris.Multi stiu ca nu sint fericiti chind primesc comentariile mele ,dar se vede ca unii ajung mai raniti ca mine si ei merita sa citeasca mesajul si sa se incurajeze si sa inteleaga mesajul si ce azi se intimpla se repeta fiinca Satana nu doarme si ii doreste cu o mare ardoare pe cei alesi.Dar nu deznadajduiti ;pastrati-va credinta de acelas pret cu a apostolilor si intelegeti ca ;”Cel care face binele este din Dumnezeu. Cel care face răul nu L-a văzut pe Dumnezeu.”Nu va fie frica sa spuneti ADEVARUL si nu lasati lupii sa stirpeasca si sa imprastie oile!!!oile au nevoie de turma ,adapost ,hrana si apa curata!!!pastrati-va credinta si fiecare dati exemplu turmei in slujire fiinca apostolul Petru scrie;”4 Iar, când Se va arăta Marele Păstor, veți primi o coroană glorioasă care nu-și va pierde strălucirea!”Dureros este ca multe turme nu stiu de cine ajung sa fie conduse si cu ce scop.Dar ferice de turma al carei pastor ia exemplul DOMNULUI ISUS HRISTOS si ajunge ocrotita ,hranita ,adapata si binecuvintata.Este la fel ca pomul care-si da rodul la vremea lui si a carui frunze nu se vestezesc.Un astfel de pom se gaseste cu adevarat si multi inca nu cred si nu doresc sa cunoasca ,dar cei cu intelepciune divina ajung sa inteleaga acest lucru si percep mesajul din apocalipsa 22 cu 1 la 5 fiinca este mesajul ingerului si el a spus;”6 Mi-a spus: „Aceste cuvinte sunt demne de crezare și adevărate. Domnul, Dumnezeul duhurilor profeților, Și-a trimis îngerul să le arate sclavilor Săi ce trebuie să se întâmple în curând.
  7 Iată, Eu vin curând! Fericit este cel care ascultă de cuvintele profeției din această carte!”
  Ferice de cei ce ajung sa creada mesajul si sa-i dea o importanta !Ma bucur ca pot sa-l scriu si altii sa-l citeasca si in viata sa le foloseasca.Iar pentru cei loviti si raniti mesajul este cel din Proverbe 17 cu 17.Este greu sa intilnesti persoane care in clipele grele sa-ti deschida poarta si sa-ti dea o sincera minghiere ,dar sa nu uitam ca este cineva mai mare care ne vede si El chiar ca ne intareste si ne ocroteste fiinca si pe Daniel alaturi de prieteni la ocrotit si pe Iov l-a binecuvintat ,iar cu ucenicii a intemeiat o Imparatie vejnica si cu descrierea din apocalipsa 21 cu 9 la apocalipsa capitolul 22 cu 1 la 21.Fiti tari si nu va lasati intimidati ,nici dezamagiti chiar daca credeti ca ajungeti sa fiti parasit fiinca cel parasit si batjocorit aici este binecuvintat dincolo ;Ex.DOMNULUI ISUS HRISTOS ;Filipeni 2 cu 6;6 El a avut dintotdeauna natura lui Dumnezeu, dar n-a considerat că egalitate cu Dumnezeu înseamnă acaparare,
  7 ci S-a golit pe Sine,luând natura unui sclav și devenind asemănător oamenilor.La înfățișare era ca un om; 8 S-a umilit devenind ascultător până la moarte -și încă moarte pe cruce.”
  Vai ,si iar vai pentru multi care nu inteleg sa se umileasca si exemplu sa-l insoteasca!!!!!nu stiu ce pierd si in ce stare ajung .Si ce este scris se implineste si vedem ca DUMNEZEU RASPLATESTE;
  „9 De aceea și Dumnezeu L-a înălțat nespus de mult și I-a dăruit Numele care este deasupra oricărui nume,10 pentru ca în Numele lui Isus să se plece orice genunchi -din cer, de pe pământ și de sub pământ -11 și orice limbă să mărturisească faptul că Isus Cristos este Domn,
  spre gloria lui Dumnezeu Tatăl.”
  Credem noi acest lucru?Daca da atunci sa nu uitam ce este scris;”5 Trebuie să gândiți la fel cum a gândit Cristos Isus:..”Si DOMNUL ISUS HRISTOS ALATURI DE TATAL-CERESC SA VA DEA TARIA SA INTELEGETI MESAJUL SI VALOAREA CUVINTELOR SCRISE ,FIINCA;”13 pentru că Dumnezeu este Cel care lucrează în voi – și astfel voi aveți voință și puteți lucra în conformitate cu buna Lui plăcere.14 Faceți toate lucrurile fără să vă plângeți și să vă certați,
  15 ca să fiți fără pată și curați – copii ai lui Dumnezeu în mijlocul unei generații necinstite și pervertite. Străluciți între ei ca niște stele în univers,16 ținând cu putere la Cuvântul vieții!!!!!

 5. Fr.Petrica,
  Aceste cuvinte de incurajare sint bine venite,in spatiul virtual.
  Dumnezeu,nu odata sa exprimat catre cei alesi de El,cu cuvintele „Nu te teme..Eu sant cu tine..”(Ghedeon,Ieremia,Ilie,.Pavel etc) PENTRU a-si duce la indeplinire planul Sau de lucrare.
  Totusi,Dumnezeu intr-un mesaj dat in Portland,a anuntat ca „..va pune un duh de frica..in popor..deoarece poporul continua sa umble dupa planurile lui..si nu dupa ale Domnului..”
  Deci,in anumite imprejurari,Dumnezeu „ingaduie”si astfel de duhuri pentru a-si face lucrarea Lui,cu atat mai mult ca in zilele noastre,NU PUTINI sau indepartat dela calea Domnului,furati de evenimentele politico,socio-economico-financiare ce bantuie interegul mapamond,ca niste stafii.
  Care este convingerea dvs.privind-din acest pdv-prin „filtrul” bibliei??

 6. Pentru NouaOrdineCrestina
  Tot din „neprefacută dragoste frățească” nu pot publica numele pastorului asupra căruia veniți cu întrebarea… God bless you!

 7. Draga Petrica, vin cu o intrebare germinata din pura , neprefacuta dragoste frateasca ,zidita pe neclintitul altruism crestin : – de ce oare „senzitivitatea dragostei fratesti” a domnului pastor (…) este total absenta, lipsita de vibrare, de expresivitate si remarca ,aici pe blogul suspinurilor tale ??!!. Iti admir profunda ta putere analitica ,zidita pe intelepciunea cu care ai inceput anii exilului si forta dragostei ce ti-a dat taria sa iesi afara din cloaca prefacatoriei si ai vanzatorilor lui Isus !.EXODUL tau este si continua sa fie remarcabil exemplu de vointa, de perseverenta si de neabatuta ravna pe CALE !. Dragostea ta pentru Mantuitorul este un valoros si reliefat stimulent al vietii mele de razvratit si neconformist !. Dumnezeu sa binecuvinteze AGAPE CHRISTIAN CHURCH si sa-ti dea puterea si sanatatea de care ai ata de multa nevoie ,acum cand dragostea multora s-a racit !. Ferice de cei putini ,ferice de cei ce plang, caci ei vor fi mangaiati !. God bless you , my dear brother in Christ !

 8. Domnu sa va binecuvanteze pentru cuvintele de incurajare.
  Ps: dincolo de semnele de punctuatie, cred ca ar trebui privita adancimea cuvintelor pline de incurajare si optimismul accentuat.
  Va incurajez sa scrieti in continuare chiar daca unora nu le plac cum si unde adaugati virgula.

  Fiti binecuvantat de Dumnezeu!

 9. La ceas de incercare, de neliniste…. mesajul acesta il iau exact asa cum este : „ca din partea Domnului „.
  Fiti binecuvintat !

 10. . . . si Vineri ,salvat de la moarte sigura ,il va cunoate in final ,pe Christos !!!
  ( dupa o serie de focuri de arma si de, , , , , virgule !!!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s