35 de gânduri despre „Nu toată lumea este în faliment – Zâmbetul de sâmbătă

 1. @o mama,
  Da, asa este, aveti dreptate !
  Imi cer si eu iertare fata de dumneavoastra.
  Desigur ca amandoi cunoastem conditiile in care se cer de la Domnul si se primesc copiii ca daruri scumpe din partea Domnului.
  Atunci (in 06 noiembrie) prin raspunsul pe care-l dadeam fratelui DRAGO, vorbeam despre un tata iresponsabil care dupa ce ca nu stie responsabilitatea copiilor in familie, mai si „pozeaza” intr-o postura de…tata nefericit ! Cineva spunea: „Sunt unii atat de nefericiti cand sunt singuri, dar dupa ce se casatoresc, mai nefericesc si pe altii de langa ei…!”
  Eu despre astfel de imprejurari in care „te pricopsesti” cu copii fara a-i merita, vrobeam dar nici intr-un caz despre familii binecuvanta de Domnul in care pe primul loc in constiinta parintilor este grija pentru cresterea copiilor, pentru educatia copiilor spre a fi alipiti de Domnul si pentru a putea spune ca si profetul Isaia: „Iata ca eu si copiii pe care mi i-a dat Domnul suntem niste semne si
  niste minuni in Israel, din partea Domnului Ostirilor care locuieste pe Muntele Sionului !” (Isaia 8:18) Adica, si eu si copiii mei suntem pe Muntele Sionului, in Biserica Lui, asemanata cu Muntele Sionului. (Evrei 12:22-25)
  De aceea, sunt sigur ca intelegeti si dumneavoastra foarte bine impreuna cu mine, contextul exprimarii mele !
  Sa fiti binecuvantata, o, mama !
  Si iarasi zic, Iertati-ma !

 2. Da, pentru mine fiecare copil este un dar pretios, primit de la Domnul, ei sunt ,,copii” si asa vor ramane pt mine cat traiesc, Cu privire la expresia,, plozi”, va rog respectuos sa va recititi comentariul din 6 nov, chiar ca este pe blog.
  Eu nu imi permit sa folosesc asemenea termeni, indiferent de situatii.
  Multa binecuvantare, fara nici o suparare

 3. Subliniez din nou:
  Expresia „plozi” va apartine intrucat pana la dumneavoastra nu aparuse pe blog.
  Va rog sa nu va suparati si altadata sa verificati cuvintele care le pronuntati… Sunteti totusi o mama cu „unsprezece baieti si doua fete” si meritati toate cinstea unei mame, mai ales credincioase ! Nu va amestecati in probleme de…”puradei” ca va subapreciati proprii copii….

 4. @ o mama,
  As vrea sa va asigur ca am scris, nu despre puradeii aceia facuti pe banda rulanta ca „decreteii” de pe timul lui Ceausescu pentru inmultirea populatiei Romaniei.
  Este o mare deosebire intre copiii nascuti „din curvie” (Evrei 12:8) ca rezultat al neinfranarii, (desi copiii, saracii,n-au nicio vina ca s-au nascut) si copiii ceruti de la Domnul si primti din partea Domnului ca dar si binecuvantare (Psalmul 127:3) !
  Faceti, va rog aceasta deosebire (caci este foarte mare, va asigur) si nu ma blamati ca…”autor moral” al…puradeilor…facuti din patimi neinfranate !
  Cad despre „plozi” expresia va apartine, si daca dumneavoastra aveti „plozi” va rog s-aveti grija de ei. Ceea ce cred ca nu este cazul, intrucat si dumneavoastra v-ati dorit doar DARURI de la Domnul, nu-i asa ? Caci, ceea v-ati dorit, aceea si aveti ! Scuzati-ma va rog !
  Sa fiti binecuvantata, o, mama !
  Sincer, nu era cazul sa interveniti, stiind ca aveti doar „daruri de la Domnul….”

 5. Imi este putin greu sa las un comentariu, pana aici am observat ca au scris doar barbati {frati?} incerc totusi. Nu vreau sa dau nici o interpretare deosebita imaginii expuse, cu unele sunt de acord, cu altele nu! Nu sunt de acord cu anumite expresii ,,puradeiii”,…,,a lasat un plod”…etc folosite cu putina ironie, parca nu aranjeaza bine pe sfinti… Convijgerea mea este caci, copii, nu baga pe nimeni in saracie, si nici nu scoate pe nimeni de acolo, nu e voie sa se faca busnis nici macar in band.
  Vreau sa spun altceva, in copilarie mama ne-a invatat sa muncim cinstit, banul sa-l impartim cu chibzuinta si nevoia ce trece peste asta, sa o aducem la cunostinta Domnlui, ca El poate. Copii sunt o mostenire de la Domnul, Ps 127 3., El, Domnul are pregatita bucata de paine pt fiecare copilas, dar asta se poate obtine prin munca, partea ce ne revine ca parinti si totodata prin credinta!!! In urma cu mai bine de 25 de ani, un om al lui Dumnezeu mi–a spus: ,,sa stii ca la cine da Dumnezeu mielusei, le randuie si pasune!”, Viata de zi cu zi a probat spusele fratelui, si asa este. Nu spun ca totdeauna a fost usor, e adevarat ca am muncit mult, dar si bucuriile sunt pe masura. Nu pot sa spun ca am avut tot ce am fi vrut, dar pot sa spun ca nu am rabdat frig, nici foame si nu am dus lipsa de imbracaminte. E trist si gresit cand unii dau vina anumitor situatii materiale ca e din vina ca au avut copii{multi}, la fel de gresite sunt pretentiile unora de afi ajutati, pt ca ei au multi copii. Ceva si mai dureros cand aceste lucruri sunt percepute chiar de prorii lor copii. Ma simt binecuvantata si onorata de o chemare asa de inalta, si rugaciunea mea este,, sa imi dea Domnul putere sa pot sa-mi implinesc bine slujba de mama, intre cei unsprezece baieti si doua fete, bineinteles impreuna cu sotul meu, vreau neaparat sa mostenim vesnicia cu Domnul nostru iubit, Isus.

  Multa binecuvantare pt toti!

 6. Nu cred, proletarii sunt oameni muncitori. Ori e proclet-ar (viclean), ori bank-rupt (l-au „rupt” ratele la banci)

 7. Stiu doar atat, frate George: eu mananc cat trei copii plus mama acestora…! Totusi, nu post sa ma declar ca fiind un…gurmand inrait ! Mananc doar atat cat consum…(din substanta…cenusie, ca s-o inviorez cu ceva proteine, glucide, lipide ! Oricat am avea pretentie ca ne hranim bio, tot degeaba, E-urile (inclusiv cel al firii pamantesti) se tin scai de noi.
  Cat despre copii ei mananca intodeauna cat le dai…Nu mai mult !

  Stiti vorba proletarului ?
  „La amiaza le dau sa manace bine, seara ii culc devreme iar in dimineata urmatoare ii trezesc cu:
  „Sculati voi oropsiti ai vietii
  Voi osanditi la foame, sus !”

  Oare, „bankul ala rupt” din caricatura, n-o fi cumva proletar ?

 8. „… intrucat un copil, se stie, nu mananca mult !”
  Cati copii aveti frate Aciduzzu? Eu am trei … mancaciosi! Sau poate ati uitat, dar vin ei, nepotii 🙂

 9. Multumesc frumos pentru bogata enciclopedie duhovniceasca cu care Domnul v-a binecuvantat sa fiti de un real folos aici pe blog. Doar invatatura sanatoasa, bazata pe „Ce zice Scriptura !”, bazata pe ce este scris ! Niciodata sa nu treceti peste „ce este scris !”

  Fiti binecuvantat, frate drag !

 10. Fratele meu ;”ACIDUZZU”,pentru comentariul scris si intrebarii ridicate „:6 noiembrie 2011 la 10:09 PM” ,raspunsul este simplu si redat de versetul din 1 Corinteni cap.15asa cum este scris .Intradevar asa este pentru multi ;multi au ajuns foarte nenorociti si chiar daca pretind ca le merge bine ,faptele ii dau de gol.Chit despre mesajul din 2Timotei cap.3 ;”12. De altfel, toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus vor fi prigoniti. „Este foarte adevarat si nu trebuie sa uitam acest lucru ,chiar daca prigonirea vine din partea unor pretinsi frati de credinta cu multa putere in sistemul de azi.Este ceva normal fiinca la fel a fost si in trecut si trebuie sa intelegem ca traim in puterea intunericului si mintuirea este personala si in functie de alergare spre obtinerea premiului.Exemplul DOMNULUI ISUS HRISTOS,al ucenicilor si primilor crestini .Sa nu credem ca acest sistem ofera un alt confort crestinilor !Ispitele sint la fel si poate chiar mai grele din cauza ca impunerea si autoritatea faradelegii a ajuns legalizata si acceptata sub multe forme si in Biserica la fel dupa cum a ajuns in cele 7 Biserici descrise in apocalipsa si sa nu uitam ca mesajul este acelas dupa cum a fost scris si adresat ;”14. Ingerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: „Iata ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios si adevarat, Inceputul zidirii lui Dumnezeu:
  15. „Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici in clocot. O, daca ai fi rece sau in clocot!
  16. Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea.
  17. Pentru ca zici: „Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic”, si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol,
  18. te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi.
  19. Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te!
  20. Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine. ”
  21. Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie.”
  22. Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul.”
  Azi ,mesajul este evitat in analizare si in implinire!Fiecare Biserica se lauda cu ce detine ,insa faptele ;ce ne demonstreaza?Incepind din parcare si pina in Biserica putem sa observam cu ochii nostrii daca sintem interesati si necompromisi.Depinde ce dorim sa vedem si ce interese detinem.Falimentul este adus de catre Satana incepind cu prima pereche umana .Si mereu va fi expus pentru faza finala in viata umana,chiar daca este greu sa acceptam .Pentru a intelege aceste lucruri trebuie sa intelegem bine mesajul divin scris in Sfintele Scripturi si sa-i dam o mare atentie finca in versetele din 2 Timotei cap.3 ,versetele 13 la 17 ce ne dezvaluiesc?
  Sa citim;’13. Dar oamenii rai si inselatori vor merge din rau in mai rau, vor amagi pe altii si se vor amagi si pe ei insisi. „este adevarat?da si poate chiar unii putem sa vedem puterea amagirii si efectele ce apar!Si sa nu uitam daca sintem tari si credem in ce este scris;”14. Tu sa ramai in lucrurile pe care le-ai invatat si de care esti deplin incredintat, caci stii de la cine le-ai invatat; ”
  Stiu ca nu este usor la tot ce se intimpla si se descopera!Dar sa nu uitam ca asa a fost si pe timpul DOMNULUI ISUS HRISTOS si trebuie sa se intimple si in generatiile noastre „pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna. „Deci sa nu ne autoinselam si sa ne pierdem increderea in ceea ce este scris in SFINTELE SCRIPTURI,dar in acelas timp sa nu credem ca vin vremuri mai bune.Ele vor deveni si mai grele si cu o putere de manipuare si mai mare.Sa luam exemplul dezastruos al partidelor politice care au ignorat LEGEA DIVINA si acum ne gasim la rezultatele pe care le vedem!Mesajul din 2 Tesaloniceni capitolul 2 ne ajuta sa intelegem ceva….. ;”15. Asadar, fratilor, ramaneti tari si tineti invataturile pe care le-ati primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastra.
  16. Si insusi Domnul nostru Isus Hristos si Dumnezeu, Tatal nostru, care ne-a iubit si ne-a dat prin harul Sau o mangaiere vesnica si o buna nadejde,
  17. sa va mangaie inimile si sa va intareasca in orice lucru si cuvant bun! „

 11. Așa cum barza aceasta este doar mesagerul pentru un om rămas pe drumuri, înfometat și muribund, in urmă cu 2000 de ani un înger care la fel este doar un mesager aduce o veste nemaipomenită pentru întreaga lume „…căci ce s-a zămislit în Maria este de la Duhul Sfănt. Ea va naște un Fiu, și-I vei pune numele Isus, pentru că El va elibera pe poporul Lui de păcatele sale…” Isus a venit in urmă cu 2000 de ani ca un cadou nemeritat pentru o lume ce mergea oarbă spre prăpastie și iad. Toți cei care se indreptățesc singuri și spun că ei nu au nevoie de acest Isus, acest dar de la Dumnezeu, dacă nu se vor căi, și nu-L vor accepta pe El în inimile lor, vor avea un sfârșit tragic. Dumnezeu să ne ajute pe cei care vom accepta darul nemeritat al lui Dumnezeu și chiar dacă am fost ca acest amărât până să ne intâlnim cu Isus, dar am devenit copii ai Lui după ce L-am acceptat; și zic din nou, să acceptăm acest dar al lui Dumnezeu cu toată inima și vom avea viață veșnică cu Dumnezeu.

 12. Adevarat, frate George!
  „“Dumnezeu nu ne da noua, parintilor, painea cea de toate zilele, ci copiilor nostri; si mancam si noi, parintii, pe langa ei …”
  Unii insa stiu prea bine lucrul acesta, si iau „painea de la gura copiilor, dar…nu o dau la catei…” ci, o mananca ei, intrucat un copil, se stie, nu mananca mult !

 13. Da, frate Viorel Chis,
  In contextul credintei adevarate, ca „o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad !” (Evrei 11:1,6), aveti perfecta dreptate !
  Dar ce te faci cu cei care vor sa aibe doar o credinta palpabila precum cei remarcati de apostolul Pavel in 1 Corinteni 15:19? adica, „Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!” (2Tim 3.12;)
  Doar despre asta vorbim aici !

  Sa va binecuvinteze Domnul din Sion !

 14. Probabil ca da !
  Totusi, cand e vorba de copii, barza are o mentalitate tiganeasca. Cum adica? Trebuie sa stiti !
  Se zice ca un tata „fericit” isi transporta in stil nomad caruta plina de puradei…La un moment dat, unul mai mititel, cade din caruta…
  Tatal isi intreaba piranda-nevasta: „Ce facem ? Oprim caruta sa luam copilul sau…facem altul ?”
  La cat este de tuciuriu acest…”mister Bankrupt” nu ma indoiesc de adevarul despre mentalitatea berzei. Chiar daca afisul atarnat de gatul tuciuriului ar suna altfel, mai pe romaneste: ” Eu sunt (un)…banc rupt !” Adica, „am ajuns de…panorama” !

  Totusi eu ma intorc si-mi iau in considerare primul comment-postat aici.

 15. Cei care ajung in faliment sint cei care i-si pierd credinta si cugetul de crestin!!!Cei care gandesc in puterea firii si prin pretentii se cred sfinti ,neprihaniti si ajung in viata la fel ca fariseii si carturarii despre care in Matei capitolul 23 DOMNUL ISUS HRISTOS vorbeste multimilor si ucenicilor!Timpul trece si mesajul la fel vedem ca ramine cu aceeasi valoare dar putini ajung sa-l inteleaga!!!Vedem ca comentariile vin cu raspunsuri pozitive si multi ar trebui sa inteleaga ce duce si la falimentul bisericilor prezente cu chit ca Biserica DOMNULUI ISUS HRISTOS nu a falimentat si este scrisa sus in ceruri si pentru a nu ajunge si noi in faliment trebuie sa ne indreptam privirea si alergarea spre ea Evrei 12;” 1Şi noi, dar, fiindcă sîntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice pedică, şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne, şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.
  2Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvîrşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care -I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu…..12Întăriţi-vă dar mînile obosite şi genunchii slăbănogiţi;
  13croiţi cărări drepte cu picioarele voastre, pentruca cel ce şchiopătează să nu se abată din cale, ci mai de grabă să fie vindecat.
  14Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul.15Luaţi seama bine ca nimeni să nu se abată dela harul lui Dumnezeu, pentruca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă turburare, şi mulţi să fie întinaţi de ea.
  16Vegheaţi să nu fie între voi nimeni curvar sau lumesc ca Esau, care pentru o mîncare şi -a vîndut dreptul de întîi născut.17Ştiţi că mai pe urmă, cînd a vrut să capete binecuvîntarea n’a fost primit; pentrucă, măcar că o cerea cu lacrămi, n’a putut s’o schimbe.
  18Voi nu v’aţi apropiat de un munte care se putea atinge şi care era cuprins de foc, nici de negură, nici de întunerec, nici de furtună,

  19nici de sunetul de trîmbiţă, nici de glasul, care vorbea în aşa fel că ceice l-au auzit, au cerut să nu li se mai vorbească,

  20(pentrucă nu puteau suferi porunca aceasta: ,,Chiar un dobitoc dacă se va atinge de munte, să fie ucis cu pietre, sau străpuns cu săgeata„.

  21Şi priveliştea aceea era aşa de înfricoşătoare încît Moise a zis: ,,Sînt îngrozit şi tremur!„).

  22Ci v’aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor,

  23de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvîrşiţi,

  24de Isus, Mijlocitorul legămîntului celui nou, şi de sîngele stropirii, care vorbeşte mai bine decît sîngele lui Abel.

  25Luaţi seama ca nu cumva să nu voiţi să ascultaţi pe Cel ce vă vorbeşte! Căci dacă n’au scăpat ceice n’au vrut să asculte pe Cel ce vorbea pe pămînt, cu atît mai mult nu vom scăpa noi, dacă ne întoarcem dela Cel ce vorbeşte din ceruri,

  26al cărui glas a clătinat atunci pămîntul, şi care acum a făcut făgăduinţa aceasta: ,,Voi mai clătina încăodată nu numai pămîntul, ci şi cerul„.

  27Cuvintele acestea ,,încă odată„ arată că schimbarea lucrurilor clătinate, adică a lucrurilor făcute, este făcută tocmai ca să rămînă lucrurile cari nu se clatină.

  28Fiindcă am primit dar o împărăţie, care nu se poate clătina, să ne arătăm mulţămitori, şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică;

  29fiindcă Dumnezeul nostru este ,,un foc mistuitor„.

 16. Si pe mine m-a surprins idiferenta fata de trei monede (fie centi) caci sunt de aur! (nu garantam caratajul, dar…asa se vede.Fii binecuvintat.

 17. Fr. Vasile Mihoc, vicepresedintele Oastei Domnului si prodecanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu (care are 13 copii!!) spunea: “Dumnezeu nu ne da noua, parintilor, painea cea de toate zilele, ci copiilor nostri; si mancam si noi, parintii, pe langa ei …”

  Morala: daca vreti sa scapati de probleme financiare, solutia este … un bebe.
  Daca onorezi darul lui Dumnezeu, si Dumnezeu te va onora!

 18. @Fr.ACIDUZZU,
  Este adevarat ce ai postat cu privire la -cucul descurcaret..
  Dar in cazul de fata „amaratul ajuns la sapa de lemn” nu prea are sorti de a trai din „alocatia”pentru bebelus deoarece nu detine;
  -certificat de nastere a bebelusului,care intotdeauna se face in baza declaratiei mamei cu precizarea existentei sau nu a tatalui.
  -certificat de infiere,pe care „barza” nu i la adus.
  Mai mult ,se pare ca „amaratul om” cand a vazut ca in loc de money,primeste in palarie un bebelus,inca o gura de hranit,ia fost rusine sa-i spuna berzei ca nu-l poate intretine si ia aratat doar”I’m BANKRUPT!” cu alte cuvinte-pass..cauta-ti alt „cuibar”.
  Asa se explica faptul ca barza, inca n-a lasat,din cioc,bebelusul in palaria „amaratului”.

 19. Frate cimm,

  Mult adevar, multa claritate ! Doua lumi diferite ! Lumea reala pe care insul cu palaria (inca) goala) si care nu vre-a sa-si decline paternitatea si…lumea barzei angajata la o firma de…”curierat rapid” (pe fond de proces civil) care ii „returneasa rodul dragostei…neingradite…
  Doar se stie ca exista o…”rara avis” o pasare rara numita pompos, licentiat „cuc”, nu-i asa ?
  Aceasta pasare ce-si canta numele, pandesta cand pasarea clocitoare nu-i acasa sau obosita de prea mult menaj, sau tanjeste de dorul pasaroiului legal… isi depunhe pe furis si-ntr-o dragoste de pasaj, de tipul „coupe-de foudre” adica dragoste fulgeratoare, oul miraculos si cu putere maxima germinativa si…pe-aci ti-e drumul…Tot el, cucul, va poza in victima cu palaria in mana cum ca are familie grea si n-are cu ce s-o-ntretina…
  Cam acestea sunt lumile paralele si congruiente ale desfatarii trupesti, la care si unii drept-credinciosi se uita cu jind, si uneori, fara sa observa pastorul, prezbiterii sau pasaroiul legitim, mai sar parleazul de separare dintre cele doua lumi…

 20. Frate Drago,
  „2-Cu toate “virtutile-epitetele” atribuite de NOC bebelusului,el este vesel,fericit…”

  Copilu’ e nevinovat ! Pe el l-a adus…barza si cu asta, basta !
  Dar „nefericitul” tutore…care pozeaza foarte talentat in victima, are un scop viclean: sa traiasca de pe urma indemnizatiei cu care l-a procopsit barza ! de parca barza i-a facut plozii.
  Domnul Isus spune (si) unor astfel de barbati iresponsabili si a caror deviza…demografica este: „ce-mi pasa, femeia-i face, femeia-i numara…”, cum ca „ar fi mai bine pentru ei sa-si lege de gat o piatra mare de moara si sa se arunce (singuri) in mare !”(Matei 18:6)
  (Macar atata responsabilitate sa mai aiba !)

 21. Frate Noua Ordine Crstina,
  Sunt sigur ca specimenul in discutie nu „refinanteaza” nimic, nu face parte din nicio IMM (Intreprindere Mica si Mijlocie…), nu-l intereseaxa cati plozi ii aduce barza buimaca de-atatea etnobotanice (caci in definitiv, „femeia-i face (copiii), femeia-i numara…”) el este doat un interpret, un cabotin ,(artist mediocru), circar ambulant care umbla cu palaria-n mana dupa…sponsorizari substantiale…caci de-aceea nu se uita la cele trei monede de-un…cent…

 22. Pai imaginea de mai sus arata clar doua lumi diferite.Lumea pe a carui cer este senin ,este o lume care produce ,cealalta lume pare posomorata ,falimentara ci cu cer intunecos.
  Omul de mai sus ,pare sa fie prins in aceasta poza in pozitiia in care isi scoate palaria in fata unuia care ii arunca la picioarele lui trei banuti.In timp ce el sta cu palaria scoasa in fata celui care ii aruncara acesti trei banuti ,o pasare profita de momentul de neatentie a omului nostru si ii proiecteaza in palarie un nou nascut pe care il cara in cioc.Lucru de loc rau pentru omul nostru,pentru ca probabil a sosit timpul ca el sa se reprofileze ,si de acolo de unde odata el era un om de afaceri iar acum un om falimentar,cu mare succes poate sa devina un fel de babysitter in regim de caritate.Doar doar bucuria copilului ca are un tata ii va aduce din nou zimbetul pe buzele lui.Sau se prea poate ca acest copil sa fi fost cindva a lui ,sa i fi platit si pentru o vreme pensie alimentara ,iar acum odata ramas fara bani ,mamicuta copilului sa fi optat sa isi trimeata copilul la tatal lui natural printr o firma de curierat privata care te gaseste oriunde ,chiar daca nu ai un domiciliu stabil.

 23. Mai este loc si de alte interpretari asupra acestei imagini postate pe blog crestin.
  Pivind aceasta imagine si -una-din semnificatiile ei,s-ar putea ‘talmaci” prin urmatoarele;
  1- Iubirea de bani,n-aduce fericirea ci din contra-disperarea si pierzarea.(fostul ‘apropitar” NICI NU SE MAI UITA la cei 3 banuti cazuti in tarana,dar decum sa se aplece si sa-i ridice.)
  2-Cu toate „virtutile-epitetele” atribuite de NOC bebelusului,el este vesel,fericit etc. si parca-i spune fostului „apropitar”-” TU TREBUIE SA TE NASTI DIN NOU,SA TE FACI CA UN COPILAS SI ATUNCI VE-I AVEA PARTE DE FERICIRE. BANII N-ADUC FERICIREA IAR LACOMIA DE BANI TE FACE -HOMELESS”
  Sa luam aminte si sa invatam din tot ceace vedem si auzim.
  Doamne ai mila de NOI-PACATOSII IERTATI. AMIN!

 24. . . . baby asta zambitor si disproportionat spune multe !;frunte ingusta, fara cutie craniana ,nu are un singur fir de par in varful capului precum omuletul lui Gopo dar. . . are privirea si zambetul tamp si alienat ,precum copii procreati in droguri si alchool ; gura de broasca, (Doamne iarta-ma !)si aduce mai mult cu un cortof bun de copt !. Barza ,poti citi pe fatza ei, are si ea probleme . . . neuro !. Cat priveste „intelectualul „ateu cu privirea tulbure, ce si-a refinantat casa ,ca sa cumpere si sa remodeleze inca doua, ramane acum sa-si hraneasca lipsa de cumpatare si . . .disperarea cu. . . superstitii ! ! !

 25. Frate Petrica,
  Inca stau in cumpana ce s-ar potrivi mai bine, ce-ar fi mai sugestiv la postarea „zambetului de sambata”:
  1. „Zambetul de sambata” ?
  sau,
  2. Intristarea de duminica ?

  Dac-ar fi s-aleg prima varianta, atunci,
  a) Eclesiastul 4:1-8: „M-am uitat apoi la toate asupririle care se fac sub soare; şi iată că cei apăsaţi varsă lacrimi, şi nu este nimeni să-i mângâie! Ei sunt pradă silniciei asupritorilor lor, şi n-are cine să-i mângâie! (Ecl 3.16; Ecl 5.8;)
  Şi am găsit că morţii, care au murit mai înainte, sunt mai fericiţi decât cei vii, care sunt încă în viaţă. (Iov 3.17;)
  Dar mai fericit decât amândoi am găsit pe cel ce nu s-a născut încă, fiindcă n-a văzut toate relele care se petrec sub soare. (Iov 3.11-21; Ecl 6.3;)
  Am mai văzut că orice muncă şi orice iscusinţă la lucru îşi are temeiul numai în pizma unuia asupra altuia. Şi aceasta este o deşertăciune şi goană după vânt.
  Nebunul îşi încrucişează mâinile şi îşi mănâncă însăşi carnea lui. (Prov 6.10; Prov 24.33;)
  Mai bine o mână plină de odihnă decât amândoi pumnii plini de trudă şi goană după vânt.
  (Prov 15.16-17; Prov 16.8;)
  Am mai văzut o altă deşertăciune sub soare: un om este singur singurel, n-are nici fiu, nici frate, şi totuşi munca lui n-are sfârşit, ochii nu i se satură niciodată de bogăţii şi nu se gândeşte: „Pentru cine muncesc eu şi-mi lipsesc sufletul de plăceri?” Şi aceasta este o deşertăciune şi un lucru rău.
  (Prov 27.20; 1Ioan 2.16; Ps 39.6;).
  b) Eclesiastul 6:3-6: „Chiar dacă un om ar avea o sută de copii şi ar trăi mulţi ani – oricât de mult i s-ar mări numărul zilelor anilor lui – dar, dacă nu i se satură sufletul de bunătăţile agonisite de el şi dacă nici de înmormântare n-are parte, eu zic că o stârpitură este mai fericită decât el.
  (2Imp 9.35; Isa 14.19-20; Ier 22.19; Iov 3.16; Ps 58.8; Ecl 4.3;)
  Căci aceasta din urmă piere odată cu venirea ei, se duce în întuneric, şi numele îi rămâne acoperit cu întuneric; n-a văzut, nici n-a cunoscut soarele; şi de aceea este mai bine de ea decât de omul acela.
  Şi de ar trăi chiar de două ori o mie de ani un astfel de om, fără să se bucure de fericire, nu merg toate la un loc?”

  2. Intristarea de duminica:
  a) Eclesiastul 7:1-6: „Mai mult face un nume bun decât untdelemnul mirositor, şi ziua morţii, decât ziua naşterii. (Prov 15.30; Prov 22.1;)
  Mai bine să te duci într-o casă de jale decât să te duci într-o casă de petrecere; căci acolo îţi aduci aminte de sfârşitul oricărui om, şi cine trăieşte îşi pune la inimă lucrul acesta.
  Mai bună este întristarea decât râsul; căci, prin întristarea feţei, inima se face mai bună.
  (2Cor 7.10;)
  Inima înţelepţilor este în casa de jale, iar inima celor fără minte este în casa petrecerii.
  Mai bine să asculţi mustrarea înţeleptului decât să asculţi la cântecul celor fără minte.
  (Ps 141.5; Prov 13.18; Prov 15.31-32;)
  Căci râsul celor fără minte este ca pârâitul spinilor sub căldare. Şi aceasta este o deşertăciune.”
  b) 2 Corinteni 7:9-11: „totuşi acum mă bucur, nu pentru că aţi fost întristaţi, ci pentru că întristarea voastră v-a adus la pocăinţă. Căci aţi fost întristaţi după voia lui Dumnezeu, ca să n-aveţi nicio pagubă din partea noastră. (2Sam 12.13; Mat 26.75;)
  În adevăr, când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăinţă care duce la mântuire şi de care cineva nu se căieşte niciodată; pe când întristarea lumii aduce moartea.
  (Prov 17.22;)
  Căci uite, tocmai întristarea aceasta a voastră, după voia lui Dumnezeu, ce frământare a trezit în voi! Şi ce cuvinte de dezvinovăţire.”
  c) Intristarea pocaintei, aduce duminica, BUCURIA MANTUIRII ! (Psalmul 51 si Psalmul 32:).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s