Merry Christmas!

„Nu vă temeți: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Christos, Domnul!”                                                                       (Luca 2:10-11).

Sărbătorile au darul să ne concentreze atenția asupra unor evenimente ale trecutului și să ne ajute să le vedem din nou în imaginația noastră, asimilând din retrăirea lor noi detalii și semnificații. Știm în tot timpul anului că Domnul Isus Christos S-a născut într-o iesle în Betleemul din Iudea. Când se apropie decembrie însă, imaginile stocate în subconștientul nostru se trezesc la viață. Suntem ajutați de decorurile de Crăciun ale orașului și magazinelor, de colindele care parcă plutesc prin aerul rece, de acel „spirit al Crăciunului” de care vorbește lumea de azi.

Pregătirile de sărbătoare, care iau cu asalt întreaga gospodărie (și mai ales bucătăria), cadourile și calculele economice declanșate de acestea, curățenia casei (pentru ca să aibă ce murdări colindătorii)… și multe altele asemenea, au darul să estompeze din imaginile nașterii minunate din Betleem. Adăugați vă rog presiunea reclamelor și ispitele afacerilor incredibile din „vinerea cea neagră”, sau „lunea cibernetică” și veți avea panorama mai completă a lucrurilor care ne fură bucuria nașterii Domnului.

Pentru familia noastră Crăciunul din anul acesta este diferit de celelalte de până acum. Intrăm în marea sărbătoare, ca sfânta familie, cu o inimă rănită de respingerea celor care nu mai aveau loc și pentru noi; dar și cu bucuria în suflet pentru adevărații prieteni care nu ne-au părăsit ci au fost gata să ne deschidă ușa atunci când aveam nevoie de adăpost. Poate că din pricina acestei experiențe înțelegem mult mai bine amalgamul sentimental din sufletele lui Iosif și Maria.

Dorim tuturora un Crăciun fericit împreună cu toți cei dragi și apropiați!

 

13 gânduri despre „Merry Christmas!

 1. Da, frate Daniel, acesta este „visul” devenit astazi utopic pentru cei din ce in ce tot mai putini:
  „Eu vreau cu drag sa Te primesc
  Nu-n ieslea-ntunecata
  Isuse Fiu Dumnezeiesc
  Tie-ti deschid si-Ti daruiesc
  Azi inima mea toata.”

  Dar ce ne pasa ? Cu Fiul lui Dumnezeu cel Intrupat, „formam MAJORITATEA !” (Vorba fratelui Olah Liviu…din timpul cand era urmarit pentru ca tanjea foarte mult de o relatie curata si nealterata cu Mantuitorul ceresc.)

 2. Frate Lascau , ar fi interesant sa aveti o emisiune TV cu mai multi predicatori romani.Dumneavoastra,Vladimir Pustan,Florin Ianovici,Luigi Mitoi si altii.Ar fi interesant sa vedem o astfel de dezbatere….temele putand fi multe.Asta ar da dovada de unitate in diversitate…parerea mea ca bisericile ar trebuii sa se uneasca in scopuri…iar raspandirea evangheliei este un scop in sine…de salutat initiativa dvs cu acest blog.Incercati sa comunicati mai mult sentimentele care va incearca pe dvs prin aceste postari(sugestia mea)….stiri vedem si noi….vrem sa vedem cum vede Fratele Petru Lascau…lumea…ce sentimente il incearca si cum reuseste sa se lipeasca de Hristos….banuiesc ca in viata dvs ati avut mai multe inceputuri…poate ar fi interesant sa ne vorbiti de ele.In speranta ca aceste „sugesti” sunt de luat in calcul.Dumnezeu sa ne umple mintile….cu El insusi.Amin.

 3. Din nou in prag

  Din nou in prag de sarbatori
  Craciunul asteptand
  Patruns din nou de-acei fiori
  Intrezaresc venind pe nori
  Ingeri in cor cantand

  Si-apoi din nou ma mai gandesc
  La-cei parinti truditi
  Ce gazduire nu gasesc
  Ei aduceau Fiul ceresc
  Dar nu au fost primiti

  Un staul numai au aflat
  Locul cel mai de jos
  Murdar si neamenajat
  Si-n locu-acesta-ntunecat
  Nascutu-Sa Hristos

  Din nou zaresc venind grabiti
  Lasand turma pe ses
  Pastorii ce-au ramas uimiti
  Si Magi cu daruri pregatiti
  Urmand al stelei mers

  Si-acum din nou sarbatorim
  Craciunul cu fiori
  Din nou la ieslea Ta venim
  Din nou afara auzim
  Cantand colindatori

  Din nou se-nchid atatea usi
  Lasandu-Te afara
  Si-n’untru ei petrec dispusi
  Dar la aceste-nchise usi
  Tu bati acuma iara

  Din nou doresti cu-atata dor
  Ca sa-ti deshida Tie
  Sa le fii Frate, Salvator,
  Iertare si Mantuitor
  Si-aici si-n vesnicie

  Eu vreau cu drag sa Te primesc
  Nu-n ieslea-ntunecata
  Isuse Fiu Dumnezeiesc
  Tie-ti deschid si-Ti daruiesc
  Azi inima mea toata.
  11/18/2003 h.d.

 4. Domnule Petru Lascau,va doresc improspatarea dorintei de a lucra pentru Dumnezeu.Cu deosebita stima!

 5. Iata ca ucenicul Luca prin a sa evanghelie ne scrie;”„Nu vă temeți: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Christos, Domnul!”
  Intradevar o „veste buna” fiinca implineste profetia proorocului Isaia ;”6. Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.”
  7. El va face ca domnia Lui sa creasca, si o pace fara sfarsit va da scaunului de domnie al lui David si imparatiei lui, o va intari si o va sprijini prin judecata si neprihanire, de acum si-n veci de veci;…”
  Mai mult ca atit ,sa nu uitam ca;”13. Dar acum, in Hristos Isus, voi, care odinioara erati departati, ati fost apropiati prin sangele lui Hristos.
  14. Caci El este pacea noastra care din doi a facut unul si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea, 15. si, in trupul Lui, a inlaturat vrajmasia dintre ei, Legea poruncilor, in oranduirile ei, ca sa faca pe cei doi sa fie in El insusi un singur om nou, facand astfel pace; 16. si a impacat pe cei doi cu Dumnezeu intr-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrajmasia. 17. El a venit astfel sa aduca vestea buna a pacii voua, celor ce erati departe, si pace celor ce erau aproape.
  18. Caci, prin El, si unii si altii avem intrare la Tatal, intr-un Duh”
  Mesajul este puternic si de o mare importanta,insa chiti ajung sa-l inteleaga si ca ingerii sa se uneasca si pe DOMNUL SA DOREASCA SA-L PREAMAREASCA SI INTR-UN COR SA CHINTE ;””Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui.” ?Sa nu uitam exemplul magilor sa-l luam si pe pastorii din camp sa -i ajutam si vestea buna ,alaturi de toti cei dragi sa o proclamam fiinca;

  Atit pentru gazda blogului ,chit si pentru cei ce citesc mesajul ;doresc ca alaturi de toti cei dragi sa aveti parte de binecuvintari divine ,intelepciunea divina in viata de zi cu zi sa va insoteasca si sa nu uitam :”orice faceti, cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti totul in Numele Domnului Isus si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatal. ”
  Deci ;”Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste! „Cu stima si respect deasemenea va doresc sarbatori fericite si LA MULTI ANI!!!!

 6. Va doresc aceleasi bucurii descrise in Isaia 9.3-4 ! Sunt de la Emanuel ! v.3a !

  Ps . Ii ducem lipsa „bihoreanului ” in casa noastra ! Fiind la 2 ore diferenta prindeam mai mult de o ora din program ! Sotia ma intreba cine e ” bihoreanul „? Ea e din Bihor si sangele apa nu se face ! Poate la Anu … SANATATE SI HAR PESTE HAR !

 7. Bucuria care a cuprins inimile pastorilor la nasterea Domnului Isus ,sa fie turnata din plin in inimile voastre .Sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s