De ce ascultă oamenii de șarpe?

 Bunicul conducea mașina pe o stradă cu copaci atât de mari încât abia se mai vedea lumina soarelui. Nepoțelul de patru ani, care stătea pe bancheta din spate, a exclamat: „Sunt așa de mulți copaci aici de parcă am fi în rai.“

De dragul conversației, bunicul a întrebat: „Și ce știi tu despre rai, dragul bunicului?“
„În rai erau foarte mulți copaci, iar în mijlocul grădinii era un pom din care Dumnezeu le-a zis lui Adam și Eva să nu mănânce. Dar pe urmă a venit un șarpe care le-a zis: «Este OK să mâncați din fructele acestea.» Și cei doi au mâncat.“

Oftând, copilul a continuat: „Eu n-am să ascult niciodată de șarpe. Am să ascult de Dumnezeu. Bunicule, de ce ascultă oare oamenii de șarpe?“

Bunicul tăcu pentru o vreme. Nu avu curajul să-i spună nepoțelului că și el de multe ori n-a ascultat de Dumnezeu, ci de șarpe.

17 gânduri despre „De ce ascultă oamenii de șarpe?

 1. Pace sa fie cu tine frate Mihai . Da ai dreptate dar te rog sa-mi dai circumstante atenuante pentru gresala facuta , ca incepator in citirea BIBLIEI si aplicarea ei in practica, mai schiopatez doar om sint si eu. Recunosc ca m-am grabit putin si iata ce a iesit . Ma pocaiesc-so please forgive me-. Daca pun gresala mea pe linga a celor scoliti si pusi in fruntea turmelor atunci sa cintareasca Dumnezeu( vezi ultima postare a lui Cristian Ionescu pe blogul lui) God bless You

 2. Este nevoie de luciditate sa intelegem ca Dumnezeul cel Prea Inalt este Imparat si domneste peste o împaratie-Împaratia Sa.Deci nici o legatura cu democratia care este modelul de guvernare propus oamenilor ca cel mai bun, de catre Şarpe.

 3. As vrea sa motivez de ce am scris Dumnezeu e -democrat-(intre liniute) Dupa cum stim cu totii, toate tarile lumii au Constitutii dupa care –guverneaza- Romania avea pe timpul socialismului o constitutie -democratica- si proclama drepturi ca –libertatea religioasa,a cuvintului,a liberei intruniri,a presei etc-. In politica externa ei cei din virful piramidei afisau cu mindrie aceste drepturi cetatenesti dar in politica interna ei incalcau grosolan aceste drepturi –oamenii erau inchisi dusi la munci grele ,torturati, batuti si ucisi. tocmai ei care se afisau democrati, conduceau autocratic. – adica ei democrati, faceau ce vroiau ei, ignorind constitutia tari.– Dumnezeu are dreptul sa faca ce vrea EL fiindca El e creatorul si stapinul universului-, oameni, chiar democrati. nu au acest drept Se pare ca Obama aluneca si el pe aceasta panta a autocratismului, sa nu mai vorbim de republca democrata Coreea Nord care inchide oameni care nu au plins natural dupa fostul senior si nu sint atit de bucurosi ca au un cel mai si mai – conducator. Sint si am fost un Realist (era in romania intrebarea unde dai dupa -bac- real sau uman?) Nu mi-a placut -umanul – am ales- real- dar am trait pe pielea mea si am invatat ce e Democratia nu din dictionare, ca acolo suna prea- Fain-. Am facut doar o mica comparatie – desigur DUMNEZEU nu e nici republican nici democrat. El e – I AM, WHO I AM– Glorie si Slava LUI in veci vecilor!! Amen.

 4. Sunt îngrijorat de afirmația Dvs. „Sa nu uitam ca avem un Dumnezeu -democrat -EL nu forteaza pe nimeni”. Mă tem că ea vine din altfel de „naivitate” dacă nu din ignoranță. Democația înseamnă „puterea poporului”. Cum poate un Dumnezeu: Împărat al împăraților și Domn al domnilor să respecte puterea poporului?

 5. Saracul nevinovatul , animal -sarpe- a devenit tinta tuturor pacatosilor, asumindui lui toate faradelegile, pacatele si ratacirile lor. Sarpele (metafora folosita din timpuri cind oamenii nu stiau carte) de fapt satana e asemanat cu sarpele spre o mai buna intelegere a sireteniei lui..Si nu cred ca trebuie sa-l aratam pe -satan- cu degetul pentru simplul motiv – Daca Dumnezeu e de partea mea(-CONDITIONAT- daca si eu sint de partea LUI) cine poate sta inpotriva- –Problema e la noi oamenii –depinde de cine ascultam, depinde de credinta noastra ne(jdruncinata) pe cine hranim mai bine ca sa creasca in inima noastra. (avem exemple= pe Jov, Iosif, Daniel, Sadrac, Mesac si Abed-Nego ) i-mi aduc aminte cind cineva- pocait- facea cite o gafa cam deplasata se motiva cu fraza –sti ispita bat-o vina…la care il intrebam; unde ai fost cind ispita te-a ispitit?? aproape de Dumnezeu sau mai aproape de –sarpe-?? Sa nu uitam ca avem un Dumnezeu -democrat -EL nu forteaza pe nimeni … e alegerea noastra -la rascruce de drumuri , si daca am ales calea cea buna , e tot alegerea noastra sa stam, sau nu pe aceasta cale.

 6. My supralapsarianist friend Gabi… we will never have the answer to some questions. Maybe after glorification…

 7. Calvinistii zic ca ei detin raspunsul concret la intrebarea din titlu. Sa vedem daca se va incepe o discutie… 🙂

 8. Ascultarea fata de -sarpe-motivind -necunostiinta? – aceasta motivatie cade din simplu motiv, ca Dumnezeu le-a spus primilor oameni( Adam si Eva) sa nu manince din pomul oprit. Astazi necredinciosii asculta de sarpe pentru simplul motiv – el e stapinul lor.,, Credinciosii” insa cunosc ca ascultarea de sarpe e pacat, dar uita ?( ma cam indoiesc de aceasta motivatie) sau pur si simplu ignora porunca Lui Dumnezeu si incalca legamintul facut. Motivatiile sint multe dar cred ca cele mai comune omului ar fi –Mindria, lacomia, goana dupa lucrurile pieritoare si scaune tapitate– Ne spune asa de frumos Ap. Pavel in Romani cap -8 vers. 5,6,7,8.– ce patesc cei ce sint pamintesti(ascultatori de cel rau).

 9. Intrebarea subiectului pentru multi ,este greu sa primeasca raspunsul corect si in puterea ADEVARULUI. Raspunsurile sint doar filozofice si pe jumatate reale!De ce?Fiinca nu se doreste sa se cunoasca ADEVARUL SI SA SE TRAIASCA. Multi stiu ca nu sint de acord cu aceasta afirmare ,dar realitatea aceasta este daca dorim sa cunoastem ADEVARUL.Doumnul ISUS HRISTOS a ajuns sa se nasca si in faptura omeneasca sa creasca si pina la maturitate a dorit acest lucru sa explice si sa demonstreze!Prin cuvintele din evanghelia lui Ioan putem sa gasim raspunsul intrebarii ridicate in subiect fiinca DOMNUL ISUS SPUNE;””Daca ramaneti in Cuvantul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei; 32. veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.” 33. Ei I-au raspuns: „Noi suntem samanta lui Avraam si n-am fost niciodata robii nimanui; cum zici Tu: „Veti fi slobozi!”?”
  34. „Adevarat, adevarat va spun”, le-a raspuns Isus, „ca oricine traieste in pacat este rob al pacatului. 35. Si robul nu ramane pururi in casa; fiul, insa, ramane pururi.
  36. Deci daca Fiul va face slobozi, veti fi cu adevarat slobozi. 37. Stiu ca sunteti samanta lui Avraam; dar cautati sa Ma omorati, pentru ca nu patrunde in voi Cuvantul Meu. 38. Eu spun ce am vazut la Tatal Meu; si voi faceti ce ati auzit de la tatal vostru.”
  39. „Tatal nostru”, I-au raspuns ei, „este Avraam.” Isus le-a zis: „Daca ati fi copii ai lui Avraam, ati face faptele lui Avraam.
  40. Dar acum cautati sa Ma omorati pe Mine, un Om care v-am spus adevarul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Asa ceva Avraam n-a facut.
  41. Voi faceti faptele tatalui vostru.” Ei I-au zis: „Noi nu suntem copii nascuti din curvie; avem un singur Tata: pe Dumnezeu.”
  42. Isus le-a zis: „Daca ar fi Dumnezeu Tatal vostru, M-ati iubi si pe Mine, caci Eu am iesit si vin de la Dumnezeu: n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis.
  43. Pentru ce nu intelegeti vorbirea Mea? Pentru ca nu puteti asculta Cuvantul Meu.
  44. Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii.
  45. Iar pe Mine, pentru ca spun adevarul, nu Ma credeti.
  46. Cine din voi Ma poate dovedi ca am pacat? Daca spun adevarul, pentru ce nu Ma credeti?
  47. Cine este din Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu; voi de aceea n-ascultati, pentru ca nu sunteti din Dumnezeu.”
  Daca putem sa meditam asupra mesajului putem sa cunoastem raspunsul intrebarii ridicate!Deci un rob pacatului nu poate sa cunoasca si sa inteleaga raspunsul ,dar cel care cunoaste mesajul DOMNULUI ISUS HRISTOS intelege de ce „de ce ascultă oamenii de șarpe”
  Oamenii daca ar cunoaste si implini invatatura DOMNULUI ISUS HRISTOS SI PORUNCA TATALUI CERESC s-ar impotrivii sarpelui (lui Satan ) si ar fi interesati cum sa traiasca in ascultarea si implinirea poruncii Tatalui Ceresc dovedind ca sint fii infiati ai Tatalui ceresc si nicidecum a lui satan fiinca apostolul Ioan in prima sa epistola capitolul 3 ce ne scrie?Sa citim cu o mare atentie si pe urma sa dam raspunsul corect celor care ne ridica aceasta intrebare,fiinca gasim scris;”1. Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu! Si suntem. Lumea nu ne cunoaste, pentru ca nu L-a cunoscut nici pe El.
  2. Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este.
  3. Oricine are nadejdea aceasta in El se curata, dupa cum El este curat.
  4. Oricine face pacat face si faradelege; si pacatul este faradelege.
  5. Si stiti ca El S-a aratat ca sa ia pacatele; si in El nu este pacat.
  6. Oricine ramane in El nu pacatuieste; oricine pacatuieste nu L-a vazut, nici nu L-a cunoscut.
  7. Copilasilor, nimeni sa nu va insele! Cine traieste in neprihanire este neprihanit, cum El insusi este neprihanit.
  8. Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput. Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.
  9. Oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste, pentru ca samanta Lui ramane in el; si nu poate pacatui, fiindca este nascut din Dumnezeu.
  10. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului. Oricine nu traieste in neprihanire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeste pe fratele sau.
  11. Caci vestirea pe care ati auzit-o de la inceput este aceasta: sa ne iubim unii pe altii;
  12. nu cum a fost Cain, care era de la cel rau si a ucis pe fratele sau. Si pentru ce l-a ucis? Pentru ca faptele lui erau rele, iar ale fratelui sau erau neprihanite.
  13. Nu va mirati, fratilor, daca va uraste lumea.
  14. Noi stim ca am trecut din moarte la viata, pentru ca iubim pe frati. Cine nu iubeste pe fratele sau ramane in moarte.
  15. Oricine uraste pe fratele sau este un ucigas; si stiti ca niciun ucigas n-are viata vesnica ramanand in el.
  16. Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea ca El Si-a dat viata pentru noi; si noi deci trebuie sa ne dam viata pentru frati.
  17. Dar cine are bogatiile lumii acesteia, si vede pe fratele sau in nevoie, si isi inchide inima fata de el, cum ramane in el dragostea de Dumnezeu?
  18. Copilasilor, sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cu adevarul.
  19. Prin aceasta vom cunoaste ca suntem din adevar si ne vom linisti inimile inaintea Lui,
  20. in orice ne osandeste inima noastra; caci Dumnezeu este mai mare decat inima noastra si cunoaste toate lucrurile.
  21. Preaiubitilor, daca nu ne osandeste inima noastra, avem indrazneala la Dumnezeu.
  22. Si orice vom cere vom capata de la El, fiindca pazim poruncile Lui si facem ce este placut inaintea Lui.
  23. Si porunca Lui este sa credem in Numele Fiului Sau, Isus Hristos, si sa ne iubim unii pe altii, cum ne-a poruncit El.
  24. Cine pazeste poruncile Lui ramane in El, si El in el. Si cunoastem ca El ramane in noi prin Duhul pe care ni L-a dat.
  Interesante lucruri gasim daca Biblia o citim si dorim sa intelegem copii ,cu-i sa fim ,fiinca sint doar doua categorii de copii cu doua dorinte de ascultare ;ORI PE TATAL ;ORI PE SATAN!!!Este libera noastra alegere!Acest capitol al epistolei lui Ioan ne ajuta sa intelegem acest lucru daca pina acum nu l-am cunoscut si nu am dorit sa-l intelegem!

 10. Zilele trecute am stat mai mult în familie și am discutat de toate. La un moment dat a venit vorba despre Isus, despre naștere și așa mai depate. Băiatul meu de 7 ani mi-a încercat memoria și cunoștințele teologice. Trebuie să recunosc că la capitolul întrebări stă bine, abia am ținut ritmul cu el, dar o afirmație de a lui m-a șocat. La un moment dat m-a întrebat: daddy, why Satan all the time takes thinks from us and God all the time gives?
  The answer was not easy.

 11. Sarpele a,, predicat” Cuvintul Lui Dumnezeu, Dumnezeu a vorbit Cuvintul Sau.Oamenilor le place ,,predicarea „Cuvintului Lui Dumnezeu, nu Cuvintul in Sine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s