Venirea Domnului

Ne apropiem cu fiecare zi tot mai mult de Escaton – de sfârșitul apocaliptic, atât al lumii cât și cel personal. Dacă voi prinde desfășurarea spectacolului magnific al venirii Domnului nu știu, deși aș vrea. Că voi trăi apocalipsa mea personală e lucru sigur. Când va decide Domnul meu voi sta în fața Lui. Ce moment glorios!

Până atunci trăiesc printre oameni care văd inutilă strădania și lupta mea zilnică cu forțele răului din lumea de azi. Puțini îmi dau sorți de izbândă. Răul e prea mare și prea mult.

Dacă partizanii din Rezistența franceză care luptau împotriva nemților într-o Franță ocupată de naziști ar fi fost întrebați despre rostul luptei lor care părea inutilă și copilărească vis-a-vis de uriașa armată de ocupație, probabil că ar fi spus: „Voi nu știți nimic! Dincolo de Marea Mânecii se pregătește o forță armată uriașă, cum n-a văzut încă lumea, și care va veni într-o zi debarcând în țara noastră și nemții vor fi puși pe fugă. Când ei vor veni ne vom alătura lor și îi vom izgoni pe cotropitorii naziști definitiv!”

Probabil arătăm jalnic în ochii unora și eforturile noastre par caraghioase. Răutatea pare instalată definitiv la tronul acestei lumi. Puțini la număr, ridiculizați de cei mulți și puternici, cu armele noastre rudimentare, părem niște înfrânți. Părem, dar… oamenii nu știu că se pregătește o oștire uriașă care va invada lumea noastră. Deodată și copleșitor. Ne vom alătura sub flamurile miliardelor de îngeri și vom mărșălui sub ordinele Comandantului Suprem – Isus Christos – Domnul-domnilor și Împăratul-împăraților.

Când se vor petrece aceste lucruri?- mă întreabă oamenii mereu. Nu știu! Nu fac parte din comitetul de organizare. Sunt membru în comitetul de primire.

13 gânduri despre „Venirea Domnului

 1. Maranatha! Duhul și Mireasa zic: „Vino!“, iar cel ce aude să zică: „Vino!“ Cel însetat, să vină; iar cel ce dorește, să ia fără plată apa vieții! (Apocalipsa 22:17 NTR)

 2. ” Puțini îmi dau sorți de izbândă. Răul e prea mare și prea mult.”Goliat era mult prea mult si prea mare pt David…”tu esti un copil si el este un razboinic din tineretea lui ” spuneau toti inclusiv regele Saul.Nu are rost, nu te baga,nu vei birui ! {spun mesagerii veacului acesta } DUMNEZEUL intregului Pamant sa va poarte din putere in putere si din biruinta in biruinta. 1 Cron.17/37….Du-te si Domnul sa fie cu d-voastra ! si as adauga eu{nu la Scriptura},du-te si DOMNUL sa va faca in continuare o BINECUVANTARE !!! Shalom !

 3. Suntem minusculi ,precum un fir de praf raportat la . . . .Imensitatea Universului !. Dar Dragostea lui Isus- Mesia pentru noi, l-a determinat sa ne caute ,sa ne gaseasca aici ,intre bilioane si bilioane de galaxii , bilioane de stele ! . Ne-a adus cu El Cadoul VIETII si al NEMURIRII , iar in ingustimea noastra planetara , vai cat pe putin reusim sa-L intelegem, sa-L iubim , sa-L pretuim !

 4. Indemn la LUPTA : ” Nu dor nici luptele pierdute ,
  Nici ranile din piept nu dor,
  Cum dor acele brate slute
  Care sa lupte nu mai vor .

  Cat inima in piept iti canta
  Ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
  Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
  Cand te ridici cu-n steag mai sus ?

  Nu esti infrant atunci cand sangeri,
  Si nici cand ochii-n lacrimi ti-s.
  Adevaratele infrangeri,
  Sunt renuntarile la vis !

  de Radu Gyr

  Despre vointa de fier(iron will) cat si despre. . .capitulare, as putea sa scriu mii si mii de pagini. Pentru cei ce le-ar citi ,am toata convingerea ca ar fi instructive, ziditoare !. Toti avem vise ,ambitii si planuri terestre,pamantesti ,de ordin material ,toate minutios elaborate ,dar toate . . . sortite putrezirii !.Planuri ce in realitate sunt efemere, de foarte scurta durata !.Si totusi ,pacaliti de diavol,inselati chiar de Tatal Minciunii in Persoana,le pretuim in continuare enorm de mult !. Paradoxal, in orbirea noastra, uneori ne riscam viata si sanatatea ,ne irosim zeci si zeci de ani riscand pentru ele, pentru un profit neinsemnat infim ,derizoriu !. In Gherla am stat alaturi de detinuti politici cu un deosebit spirit analitic ,profesori universitari, doctori ,preoti ,oameni intelepti ,ce posedau un bagaj cultural urias . Acolo am ascultat pe cale orala sute de poezii de Ioanid, Grossu (Simion Cubolta) ,Gyr . Una din ele suna astfel : ” Si cand o movila si-o cruce cazuta / Vor da amintirii onoarea pierduta / Inseamana ca omul a fost o ruina / Un bvlgare viu si negru de tina / . . . . apoi usor se va lasa / Cu voalul ei ,uitarea /Si nimanui nu-i va pasa /Ca pasii tai au fost candva / Si si-au pierdut cararea !. ”
  De multe ori vointa noastra ,desi suficienta si indestulatoare pentru a duce si a castiga victoriosi Lupta cea Buna ,noi o trimitem ,o canalizam si o ne-o irosim intreaga viata pe un fagas sortit capitularii si falimentului ,in final,al MORTII,departe de Cel ce este VIATA !.
  Tartdiv ,recunosc ca am pornit din tinerete pe un drum al ambitiilor mele egoiste ,fara sa doresc sa confrunt „harta” si „indrumarul” Evanheliei !. Am considerat-o absolita si un bun material de manipulare a maselor ,precum restul filosofiilor si religiilor Lumii . Trebuia sa platesc scump aceasta necredinta !. Dar Harul lui m-a gasit si acolo in subsolul utopic al „Epocii de Aur „, in bezna de smoala in care eram aruncat de diavol !. O alta capcana si plasa in care Tatal minciunii a reusit sa ma tina captiv in anii tineretii ,a fost aceea ca mi-am dorit mai mult sa ajung in America decat sa doresc sa urmez Calea ,sa dobandesc Viata Vecinica alaturi de Mantuitorul Isus Hristos !!!. Timpul este pe sfarsit ,aproape, dar stiu ca prin Har , si eu am dreptul sa beneficiez de aceasta Eterna Mantuire, promisa tuturor celor ce iau o decizie sanatoasa , ce vin umili ,se apleaca la poala Crucii Lui !. La poala Crucii Salvatoare, infipta in vazul intregi Lumi , pe Dealul Golgotei, si poate sa zica dintr-o inima curata :” Asa cum sunt , la Tine vin !”

 5. Ajuta-ne. Doamne sa implinim cuvintul tau caci rautatea a ajuns la culme. Domnul sa va dea putere fr.Lascau si rabdare deplina caci rautatea oamenilor intrece orice limite de respect.GBU.!

 6. Sa nu crezi ca esti singur ca si reprezentant al Rezistentei, a mai fost unul care credea tot asa , dar a trebuit corectat. Fii sigur ca suntem mai multi!

 7. o singura observatie: armele noastre nu sunt deloc rudimentare ci(stii tu!),încolo suntem in aceeasi barca, vom birui in Numele Lui!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s