Sfat bun – Zâmbetul de sâmbătă

Nu înțeleg de ce unii oameni schimbă bisericile! Ce importanță are de la care absentezi și stai acasă?

Cred că unii se mută așa, de la o biserică la alta, ca să lipsească din mai multe biserici deodată. Alții, cred că o fac din aceeași rațiune din care un bolnav de moarte s-a făcut membru de partid, „ca să moară unul de-al lor decât de-ai noștri”. La noi nu venea, dar se mută la o altă biserică pentru ca să nu meargă acum acolo. Că e mai bine să aibă ei un membru inactiv decât noi!

15 gânduri despre „Sfat bun – Zâmbetul de sâmbătă

 1. Iti ajunge ! Sa gandesti, sa citesti, si sa scrii romaneste ! De ce sa ravnesti la ce nu-ti este dat sa ai ?
  Dar hai sa terminam, intrucat vad ca ai o pofta nesatioasa doar de palavre ! Esti total pe langa…blog ! Iti doresc multa sanatate si…nu ne mai scrie ! Ca dupa cum scrii, asa te si exprimi, asa si gandesti ! Alambicat, adica !
  Du-te in pace !

 2. Da dece nu raspunzi in romana ca doar nu toata lumea stiie franceza. Ca doar suntem romani din Romania in Romania cum zicea si Adrian Paunescu.

 3. Sunteti un om intelept, si ma bucur, si va apreciez pt. aceasta, dar sa nu uitam ca ideile noastre bune, formeaza concepte, iar conceptele le adunam la un loc si daca sunt Scripturale formeaza doctrine, care dupa aceea le calcam. Nu vreau sa va mai necajesc cu problemele mele pt. ca sunt convins ca nici dv. nu va place ce v-am spus. Mi-e teama ca astfel de personaje, despre care v-am scris vor lucra pt. ecumenismul de care noi fugim de atita vreme.Se pare ca in final chiar dintre (….) nostri vor iesi veritabili prigonitori.
  Acum sa lasam lucrurile care distrug ce mai este frumos si va rog primiti din partea mea o invitatie pe Crestin 3 D. Avem nevoie de dv acolo.Cred ca veti veni . Promit sa nu va mai supar cu astfel de lucruri, dar m-am suparat pt. ca ori de cite ori deschid YouTube pt.a-mi lua muzica de care am nevoie pt diferitele postari pe blog, vad lucrurile de care v-am scris. Va multumesc si cred ca ne veti onora cu prezenta dv. pe Crestin 3 D.

  Va multumesc.

 4. Emigrarea de la o biserica la alta si no invers

  Emigrarea de la o biserica la alta se observa mai bine atunci cind nu mai vin valuri de emigranti sa inprospateze viata din biserica, cind s-a stopat emigratia in America. Acest fenomen este intilnit si la ale popoare. De exemplu quakerii aproape ca au disparut prin orasele Americii. Mennonitii se inpart si ei in Liberali Conservatori si Fundamentali. Cei mai vulnerabili la emigrare dintr-o biserica in alta sint mennoniti liberali, ultima biserica este Lumea (au fost asimilati). Cel mai vizibil este la menonitii fudamentalisti adica la Amesi (amesh). Dupa vrista de 15-16 ani (8 clase) tinerii sint liberi
  sa-si aleaga Comunitatea Amesi de moda veche sau Comunitatea Amesi de limba Engleza sau
  Ex- Amesi care nu se deosebesc cu nimic de catolici sau ortodocsi. Cei adulti din bisericile de amesi emigreaza la bisericile de mennoniti conservatori. Noi romanii sintem bolnavi profesional, ne-au inbolnavit comunistii, daca nu gindesc toti ca noi ii eliminam din biserica, nu putem trai cu opozitia. Ce este bun la unele biserici americane au invatat sa traiasca cu opozitia si au devenit mai stabile. Exemplu, un pastor roman a vizitat o biserica adventista americana si a intrebat: Aveti tot 100 de membri? Da. Din care citi activi? La care pastorul a raspuns: Toti 50 inpotriva la 50.
  Din aceste motive ne vom divide pina cind vom deveni biserici americane mici de cartier.

 5. Regret că nu pot să vă postez comentariul întreg. El conține numele unor oameni care sunt atacați public și nu se pot apăra. Deși sunt în acord cu cele spuse de Dvs. vă rog să discutăm idei și nu oameni, concepte și nu persoane.

 6. Cunosc aceasta migratie de la o Biserica la alta, si am analizat motivele din care se face acest lucru.Pot sa va spun cu certitudine din ceea ce vad la ora actuala in Biserici ca s-a instaurat o dictatura sub care fratii stau nemultumiti si inactivi. Cunosc personal un pastor care a spus in Biserica urmatoarele. Eu sunt paratrasnetul prin care se scurge totul aici. Eu trebuie sa stiu totul. Personal am iesit din ortodoxie in urma cu aprox. 22 de ani pt ca ma trag din neam de preoti ortodoxi, dar sa-mi fie cu iertare, aici am dat de o lume stilata si de pastori care domnesc peste Biserica. Sistemul eclesiastic trebuie sa fie in primul rind nascut din nou. (……)
  Cultul penticostal din Romania tolereaza un pastor ca (….) cu toate gafele lui publice fara sa i-a masuri, dar in schimb facem evanghelizari costisitoare chemind oameni la Domnul. Ce sa vada? Frate Petru Lascau, va rog iertati-mi indignarea, dar asta este realitatea. Asta nu inseamna ca va cred si pe dv. la fel, dar daca m-am plins este tocmai pentru faptul ca nu vad lumina in clerul care ne conduce.

 7. Tinere, vorbesti „la plesneala”…ca doar ne-am mai intalnit ! Iti mai amintesti ?
  Exista unele intrebari care se pun pentru…”a te baga singur in seama” adica spre a scapa de angoasa singuratatii si anxietate.
  Alte intrebari le pui doar ca „sa frapezi” prin ineditul interogatiei !
  Altele se pun atunci cand te afli „pe langa” subiect, pe langa cei cu care n-ai nicio partasie ! Alege, hotaraste-te si spune-ne si noua !
  Sufixul gravatarului ti l-am inteles; dar oare chiar esti in stare sa afirmi „da-da” ? Grobian, nu ?

 8. de fapt (cred ca ati experimentat-o inaintea noastra in america) la inceput ,in Italia veneau dragii nostri unul dupa altul in bisericile italiene si incepeau sa zica „aici faceti numai o ora jumate duminica ,noi facem 3 ore dimineata si doua seara”,asta o faceti asa ,cealalta altfel ….trecea un pic, gaseau de lucru si nu mai erau nici la „ora jumatate”…intr-o duminica pastorul intorcandu-se de la biserica ii cere : ce faceti? -Noi lavoramo(noi lucram) .raspunde pastorul tot stalcit ca si el:”e noi pregamo”(si noi ne rugam”)….

 9. A-Ti putea va rog sa explicati mai pe larg ideia aceasta, ca sa fiu singur ca am inteles mesajul tintit de ea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s