3 gânduri despre „Sperietoarea

 1. Filozofia parintilor, concentrata intr-o singura recomandare: „Sa mananci tot…” cunatifica „apetitul” egocentic cum ca totul ti se cuvine doar tie !
  Nu observati ca orice reclama data pe vreun post TV se rezuma la : „Pentru ca meriti !”; „Pentru ca ti se cuvine !”; „Numai pentru tine !”

  Modul de adresare este agresiv, tintit pe persoana a doua, singular ! Este stimulat egocentrismul firii „care nu vrea sa se supuna” !
  In spatele „recomandarii”, parca aud peste milenii, hohotul sinistru si de cavou al Satanei: „Toate aceste lucruri ti le voi da tie, daca mi te inchini mie !” („Pentru ca meriti !” Pentru ca ti se cuvin !”)

 2. ,,dar rabdarea trebuie sa isi faca desavarsit lucrarea ….si sa nu duceti lipsa de nimic.,spunea Iacov.Mesajul are doua mari intelesuri .1.mananca tot din farfurie ,si nu face mofturi ca sunt alte tari in care copiii nu au ce manca .
  2.daca copilul ar fi lasat ceva faramituri in farfurie ,probabil ca acele faramituri ar fi fost deajuns sa tina de foame unui infometat.Copilul ar fi vrut sa mai lase in farfurie probabil ,dar viziunea parintilor ii o viziune destul de clara ,,,mai bine totul la noi si nimic lor.

 3. „Să mănânci tot din farfurie tinere! Sunt copii care rabdă de foame în America!”

  …Mai ales cand esti sfatuit sa mananci orezul, bob-cu-bob, cu cele doua…betigase-lingurite-furculite, dovedindu-ti nu numai indemanarea redusa la rutina, ci si „arta” de a-ti pune…rabdarea la-ncercare, stiind cati copii „rabda de foame-n America !”
  In America ! Dar in China ? Dar in Kenia, dar in Burundi, dar in Romania gropilor de gunoi, adevarate „gauri negre” ale mizeriei si ale indolentei si neputintei politichiei ridicate la rang de virtute…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s