Suferința și schimbarea

Doctorii spun că numai un mic procent din toate durerile scapă de sub control, cum ar fi cele provocate de bolile terminale. Cele mai multe dintre durerile noastre sunt de scurtă durată, situații care cer medicamente, odihnă sau schimbarea stilului de viață.

Citind aceste informații m-am întrebat dacă nu cumva același adevăr se potrivește și pentru suferințele noastre emoționale și chiar sufletești?

Cu siguranță suferințele, de orice natură ar fi ele cer medicamente, odihnă sau schimbarea stilului de viață. Ele sunt binecuvântări sub acoperire care ne spun că este nevoie de o intervenție, de vindecare sau o schimbare în viața noastră.

În mod natural oamenii fac schimbări atunci când nu mai pot suferi situața în care se găsesc. Atâta timp cât suferința este acceptabilă, nu prea intensă că o putem ignora sau explica prin raționamentele noastre, nu suntem gata să facem schimbări majore. Va trebui să mai suferim până ce vom decide că așa nu se mai poate.

De foarte multe ori așteptăm să se schimbe circumstanțele sau chiar oamenii din anturajul nostru. Când suferim în relații noastre de familie, din păcate așteptăm să se schimbe celălalt. Înțelegem greu că schimbarea trebuie să pornească de la mine, cel care suferă.

Dacă te doare capul cauți medicamentul potrivit, te duci la culcare sau decizi să-ți schimbi dieta sau obiceiurile care produc o astfel de suferință. De ce oare nu aplicăm aceeași regulă și la suferințele morale sau emoționale?

Privind în urmă la mesajul suferinței pe care cu atâta dificultate l-am înțeles, mă bucur acum că Dumnezeu mi-a dat puterea să fac schimbarea de care aveam nevoie.

Am fost necăjit o vreme că unii din prietenii mei nu m-au însoțit în schimbarea stilul de viață. Nu toți au suferit la fel ca mine. Unii n-au suferit suficient ca să dorească schimbarea.

5 gânduri despre „Suferința și schimbarea

 1. Pentru fiecare este usor sa vorbeasca de suferinta ,daca nu a detinut o suferinta!Insa cand lacrimile din ochi se scurg pe obraz din cauza suferintei ;fie spirituala sau fizica ,lucrurile se schimba si detin o alta valoare!Este greu sa ajungi in suferinta fizica ,dar este mai dureros ,cand ajungi in suferinta pentru credinta si facere de bine tocmai din partea celor apropiati si se pretind ca sint si slujitorii DOMNULUI ISUS HRISTOS prin pretentiile care-si pastreaza locul cu multa putere dupa anvon si interes personal.Este dureros cand ajungi izolat pentru pastrarea ADEVARULUI si descris in o personalitate „plina de rautate si ignoranta”,dar ce sa facem ;fiecare in viata are de dus si de suportat crucea dupa cum si DOMNUL ISUS HRISTOS a facut alaturi de adevaratii Lui urmasi ,atita timp cat traim in acest sistem pacatos si bazat pe puterea inselaciunii si minciunii fiinca DOMNUL ISUS HRISTOS prin cuvintele din Ioan ne face decunoscut;Ioan cap.8;”42. Isus le-a zis: „Daca ar fi Dumnezeu Tatal vostru, M-ati iubi si pe Mine, caci Eu am iesit si vin de la Dumnezeu: n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis.
  43. Pentru ce nu intelegeti vorbirea Mea? Pentru ca nu puteti asculta Cuvantul Meu.
  44. Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii.
  45. Iar pe Mine, pentru ca spun adevarul, nu Ma credeti.
  46. Cine din voi Ma poate dovedi ca am pacat? Daca spun adevarul, pentru ce nu Ma credeti?
  47. Cine este din Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu; voi de aceea n-ascultati, pentru ca nu sunteti din Dumnezeu.”
  Faptul ca ;cunoastem mesajul ,noi nu trebuie sa ne dumerim fata de ce se intimpla si se expune azi !Si sa intelegem ca dupa orice suferinta apare si o bucurie cu o raza de lumina!!Cei care au trecut prin aceste incercari inteleg mesajul si nu le este rusine nici sa impleteasca corturi ,sa se smereasca si sa se aplece la cel in suferinta cu o dragoste neprefacuta!Nu-i este frica ca i-si pierde salariul si postul !Iar pentru ADEVAR ,chiar daca trece prin tortura ,injosire si batjocorire ,ramane in picioare si incredintat ca va fi recompesat dupa cum DOMNUL ISUS alaturi de cei alesi au ajuns scrisi in cartea vietii.Pe acest pamint totul este trecator si trebuie sa intelegem ca cei care insala azi au putere si traiesc in placerile si confortul vietii lor dupa cum au trait si cei de pe timpul DOMNULUI ISUS pentru ca sa se implnineasca cu fiecare generatie profetiile scrise si prea putin intelese de foarte multi!Totusi sa nu uitam de indemnul scris ;”17. Voi deci, preaiubitilor, stiind mai dinainte aceste lucruri, paziti-va ca nu cumva sa va lasati tarati de ratacirea acestor nelegiuiti si sa va pierdeti taria;
  18. ci cresteti in harul si in cunostinta Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos. A Lui sa fie slava, acum si in ziua vesniciei. Amin. „2 Petru cap.3

 2. Cand ai fost fierar (covaci) cunosti si sti ce durere iti provoaca arsura cu ferul rosu !. Cand ai asistat la o rupere de biserica ,la fel ,cunosti durerea provocata de arsura cuvintelor celor pe care i-ai crezut ani de zile fratii tai in Hristos ,plini de dragoste pura si sincera ,ce acum au ajuns sa te biciuieasca in cuvinte jugnitoare si pline de ura !. Cand ai facut un juramant pe care l-ai incalcat si apoi datorita harului ajungi sa poti sa-ti plangi cu lacrimi amare propria-ti ratacire , abea atunci vei reusi sa poti intelege, sa patrunzi miezul ,sa poti vibra plangand , recitind toti Psalmii lui David !.In Gherla,in toiul unei nopti de iarna reci, gemand ,tusind si scuipand sange sub patura sura ,pe doua foitze rupte dintr-o Biblie,citeam pe nerasuflate Psalmul 26 . Abia acum ,dupa treizeci si cinci de ani ,in 23 februarie am avut revelatia sa inteleg adevarata lui aprofunzime .La intoarcerea mea din spitalul in care am fost operat la rinichi, am intrat in casa ,am ingenuchiat si l-am citit din nou . Atunci nu am inteles in aprofunzime ce citeam , nu am vibrat, plangand in hohote. Nici nu am ales aceasta zi de februarie ,ce a coincis cu ziua eliberarii mele din inchisoarea Gherla ,in 1977. Atunci priveam ca si intr-o oglinda, in chip intunecos. Timp de trei luni am fost „incurajat” de toti medicii specialisti ce i-am consultat , ca tumoarea de pe rinichiul meu drept este canceroasa si ca va trebui sa renunt la intregul rinichi. M-am impotrivit ,am cerut prin ardente rugaciuni ca Bunul si Unicul meu Tata sa-mi inlature cancerul din trupul meu si am solicitat doar taierea lui partiala ,impreuna cu tumoarea .Credinta mea neclintita in Isus -Mantuitorul Meu si Atotputernicul Nostru Medic, cat si rugaciunile sotiei mele si a fratilor pe care eu i-am solicitat sa se roage pentru mine , AU FOST ASCULTATE !. Glorie Numelui Sau !!!. El ,Isus – Mantuitorul Meu mi-a pus si mi-a trecut rarunchiul prin cuptorul de foc si l-a curatat in intregime de cancer. La analiza patologica de dupa extirparea partiala a rinichiului , rezultatul a fost „negative for carcinoma” . O masa benigna , de marimea unui ou de gaina ,ce este posibil sa fi fost generata cu ani si ani in urma de multiple traumatisme ,in rupturi de tesut si coaste fracutrate, toate cauzate de nenumaratele lovituri pe care le-am primit cu patul armei , cu calcaiul cismelor , cu picioarele. Alti camarazi ai mei de suferinta nu au supravietuit atati ani acelui „exemplar ” tratament de „reliefata ” umanitate si solidaritate nationala pur romaneasca !. „O ,Neam al meu. . . .” Acum , privind retriospectiv ,tind sa cred ca si SUFERINTA poate fi incadrata drept un cadou valoros si constructic pe calea crestinului ,un tratament eficace si deosebit de benefic pentru crestere si maturizare spirituala !

 3. Isus Mantuitorul , exemplul Vietii si Mortii Lui, ne ramane Singura si Unica Motivatie, ce poate produce Adevarata Schimbare Sanatoasa ,in gandirea noastra subreda, ispitita si influentata mereu spre negativ,mereu pacatoasa si retrograda !. Am cunoscut si confruntat inca din anii copilariei mele, suferinta sub o multitudine de forme . Apoi anii de inchisoare , privat de libertate si de cele mai elementare norme de supravietuire, ura dezlantuita la apogeu , filierele de interogare pline de sadism si violenta, foamea si suferinta coborata in cele mai joase catacombe ale durerii absolute, lipsite in intregime de tot ce poate fi uman. Acel mediu devolesc si satanic in care Tatal meu a ingaduit sa ajung si sa-l trec triumfator ,mi-a oferit lectii deosebit de scumpe ,de pretioase si in acelasi timp benefice pentru redirectionarea gandirii mele si apoi eliminarea definitiva a confuziilor !.Am cunoscut multi crestini „de dumineca” ,de comfort si vreme insorita ,ce sunt deosebit de impresivi, populari si talentati teoreticieni ! .Oameni chiar placuti si simpatici !. Dar de indata ce au ajuns la ananghie, intr-o furtuna neanticipata ,un teasc minor ori o zi de „post” neanticipat ,sunt gata trup si suflet sa-si vanda dreptul „de intai nascut” ,pentru un blid de linte aurie ,un creion si o coala alba de hartie !.Tremura ,transpira iar fatza lor prezinta o grimasa lipsita de slujire lui Hristos ,de siguranta Mantuirii ,lipsita de fardul estetic speculativ ,necesar „urcarii” in lumina amvonului si scenei ,pentru impresie si succes !. Prefer sa am la masa mea de brad , la o discutie analitica despre credinta,lume si viata, un om matur in Hristos,care stie ce-i sarutul „afectiv” si umed al vanzarii lui Iuda ,durerea , prabusirea in racoarea unei celule, durerea unei amputatii, cunoaste lupta cu cancerul , cu spinii denigrarii si ai barfei,ori teascul unei boli cronice, durerea si foamea de orfelinat, durerea falimentului si lipsa hranei ,durerea divortului,tradarea si abandonul celui mai bun prieten , durerea lipsita de raspuns a abandonului familial, a luptei cu ispitele si tentatiile intampinate in timpul unei diete de pierdere a greutatii multor kilograme de oasanza !.Prefer orcand aceasta alternativa de companie , decat sa port o discutie la nivel diplomatic cu un „profesor „cu nume de rezonanta, bine imbracat si lustruit ,specializat in replici „lipicioase”, ce a acumulat grad doctoral ,invatat in carti groase, bine legate ,in coperti tari si aurite ! .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s