Moise – Musulman?

Potrivit discursului unei oficialități palestiniene prezentat la televiziune, Moise a fost un musulman care a scos pe „musulmanii dintre copiii lui Israel din Egipt”.

Discursul se referă la cucerirea de către Israel a țării sfinte ca fiid „prima eliberare a Palestinei”.

Un astfel de rapost a for expus doar cu câteva zile ca evreii să înceapă sărbătoarea paștelui, care comemorează exodul populației evreești din scavia egipteană.

Într-un interviu la Televiziunea PA, Omar Ja’ara, lector la Universitatea Al-Najah din Nablus, a făcut următoarele declarații:

„Trebuie să o facem clar întregii lumi că David din Biblia evreească nu are nimic de a face cu David din Coran, Solomon din Biblia evreilor nu are nici o legătură cu Solomon din Coran și nici Saul sau Iosua fiul lui Nun.

Noi avem un mare lider, Saul, (în Coran) care a înfrânt națiunea uriașilor și l-a ucis pe Goliat. Aceasta a fost o mare victorie musulmană. Musulmanii dintre copiii lui Israel au ieșit din Egipt sub conducerea lui Moise și din păcate, mulți cercetători neagă exodul acestui popor oprimat care a fost eliberat de un mare conducător ca Moise musulmanul, credinciosul conducător, marele musulman.”

Ja’ara s-a referit la Saul împăratul evreu ca fiind „liderul acelor muslmani care au eliberat Palestina.”

“Aceasta a fost prima eliberarea palestiniană printr-o luptă armată de a elibera Palestina de sub dominația națiunii uriașilor conduși de Goliat. Aceasta este logica și aceasta este cultura noastră”, a continuat el.

În timp ce Coranul se refră la Moise ca la unul dintre primii profeți islamici, „Copiii lui Israel” nu sunt numiți „palestinieni”, la fel cum Coranul nu se referă la cucerirea Israelului ca la cucerirea „Palestinei”, notează Palestinian Media Watch, care a tradus emisiunea.

Rescrierea istoriei și a istoriei textelor sacre este o rutină în societatea palestiniană de azi.

În 2007, în adrul unui interviu, , Sheik Taysir Tamimi a pretins că Templul evreesc n-a existat niciodată, că Zidul de West (al plângerii) n-a fost nimic altceva decât locul de legat calul pentru Mahomed; Moscheia Al Aqsa a fost construită de îngeri și Avraam, Moise și Isus au fost profeți ai Islamului.

10 gânduri despre „Moise – Musulman?

 1. ….si alte asemenea tampenii muslanite. Cine n-are minte sa creada ce zic musulmanii sau palestinienii. Asta debiteaza unele minti a caror neuron sufera de singuratate, si coplesit de aceasta suferinta si din lipsa de sfetnici, o ia pe ulei (ca pe materie cenusie nu o poate lua, din moment ce aceasta este absenta)

 2. Romanii , impinsi de ura ori de dragoste ,todeauna au infaptuit atat lucruri bune cat si rele evreilor si Tarii Sfante !. Probabil ca a sosit timpul unor reconcilieri si posibilitatea de a repara ce altii au intinat in al II-lea razboi mondial , alaturi de „arianul” Hitler !. Sunt de acord cu suportul fizic si moral al celor opresati de „oamenii lui Goliat „,cat si cu sacul umplut pana la refuz cu Biblii bine legate ! (g.b.). Cu riscul dea ma repeta,va rog sa priviti si sa intelegeti adevarata fatza a acestor intrusi, ce transforma in slam locurile ce odinioara gazduiau o Resedinta Sfanta :http://www.youtube.com/watch?v=xU9CauJP4Pg&NR=1&feature=endscreen

 3. O cerere ptr. adunatorii de semnaturi, penticostali , anglicani si de alte religii

  Daca se duc cu listele de semnaturi in Gaza, sa-mi transporte si mie o valiza cu Biblii sa le imparta saracilor opresati de catre guvernul Israelit…

  Platesc eu biletul de avion si biblile . Promit.

 4. Tot pentru adunatorii de semnaturi , un articol de MICHAEL OREN in Wall Street Journal

  The church in Bethlehem had survived more than 1,000 years, through wars and conquests, but its future now seemed in jeopardy. Spray-painted all over its ancient stone walls were the Arabic letters for Hamas. The year was 1994 and the city was about to pass from Israeli to Palestinian control. I was meeting with the church’s clergy as an Israeli government adviser on inter-religious affairs. They were despondent but too frightened to file a complaint. The same Hamas thugs who had desecrated their sanctuary were liable to take their lives

  The only place in the Middle East where Christians aren’t endangered but flourishing is Israel.

  Since the Hamas takeover of Gaza in 2007, half the Christian community has fled.

  Little wonder, then, that the West Bank is also hemorrhaging Christians. Once 15% of the population, they now make up less than 2%

  The extinction of the Middle East’s Christian communities is an injustice of historic magnitude. Yet Israel provides an example of how this trend can not only be prevented but reversed.

  http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203960804577239923033348982.html

 5. Draga Petrica ,biruinta si izbanda trece ,triumfa si ramane numai de partea celor indrazneti , ei fiind singuri ce vor birui Lumea !. Intrebarea de baraj ramane: noi suntem comvinsi si”lamuriti” a trai liberi intr-intr-o „casa de viteji” ori ne ramane datoria sa iesim afara din ea ,inainte de prabusire ??!! .Stiu cat de mult ai indragit tu „Exodul ” si oftand prelung ti-ai atarnat alautele si harphele in ramurile slaciilor de pe marginea raului. . . Si Ceausescu ne tinea captivi intr-o „iepoca de aur ” bine lustruita din care am scapat si iesit la timp !. Sa nu mai pomenesc de exodul din „bisericile” conduse de falsi profeti . . .

 6. Dacă acești oameni își permit să-i trateze pe ai lor ca retardați mental, nu înțeleg de ce nu se ofensează mai multă lume pe încercarea lor de a ne trata la fel? Istoria a fost întotdeauna un instrument politic în mâna celor care au profitat de necunoașterea ei de către mulțimea pe care au stăpânit-o. Să fie totuși ignoranța lumii atât de mare ca acești impostori să aibă o astfel de îndrăzneală? Sau poate mizează pe… toleranța noastră îngăduitoare… sau pacifismul nostru?

 7. Frate Petrică,
  mă simțeam destul de bine în dimineața asta, până… am citit postarea! 🙂
  Cred că este cazul să strângem semnături pentru înființarea statului palestinian, doar marele musulman Iosua a cucerit țara cu preacucernicii musulmani eliberați de musulmanul Moise din Egipt cu 2000 de ani înainte să se nască primul musulman, Mahomed… 🙂

 8. Traim cu totii timpuri grele de cernere ,de ratacire si departare de Adevar !.Iar tatal minciunii azi gaseste atat de lezne mii de bazare largi si incapatoare pentru prezentare si desfacere cat mai atractiva a marfii lui viu colorate !.Spre el se indreapta toti cei slabi si sovaelnici pe Cale !. Liberaliusmul occidental si masochistic ofera din plin acestor „popoare migratoare” umbrite de flamura verde a „semilunei „,intregul spatiu si suport ,inclusiv venind din Casa Alba!. In final scopul lor este sa puna in intregime mana pe puterea politica si religioasa !. Aceasta capacana invizibila duce spre o ireversibila si catastrofala autodistrugere !. Iar acesti demonizati de inalta calificare satanica, folosind Obraznicia si Senzationalul,( spre osanda lor vesnica ) indraznesc sa ridice mainile lor murdare si pline de snage, spre tot ce Dumnezeu a numit SFANT !. Vai de cei ce nu vegheaza si raman fara oil in rezervor si-n lampa !. Ei vor fi cei inselati ,ce vor ajunge „in pana” ,abandonati pe mareginea drumurilor americane si europene ,neputinciosi cu suflet gol, cu inima pustiita in intregime de fosta bunatate crestina si cu ochii plini de lacrimi amare !.Iar din spate,pe drumul pustiu si gol , nu-i va mai ajunge vre-un bun samaritean sa-i gaseasca si sa-i intrebe daca au nevoie de ajutor !. Doamne ai mila de dioptriile si inima celor ce inca iti urmeaza sfaturile !

 9. Musulmanii au selectat prin Mahomed ce au dorit din Scriptura – iar mai apoi au interpretat-o potrivit cu religia lor. Ce este mai ciudat – este ca stiu un tanar roman ortodox care a trecut la musulmani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s