Doi tâlhari

La dreapta și la stânga Mântutorului, sufereau pedeapsa păcatelor lor, cei doi tîlhari. La mijloc, suferea Mântuitorul pentru păcatele lor. La un pas era veșnicia tuturor. Vor intra în ea în câteva ore după suferința îngrozitoare a crucificării.

În fața crucii Mântuitorului, cei doi colegi de fărădelegi se vor despărți definitiv. Nu-i vor despărți faptele pe care le-au făcut. Ținând cont de crimele și fărădelegile comise ar fi trebuit să fie împreună nu doar în moarte ci și în veșnicia ei. Drumurile li se despart din pricina cuvintelor rostite în fața crucii Mântuitorului.

În fața Crucii omenirea întreagă se aliniază între polii celor două cruci pe care au murit tâlharii. La stânga și dreapta mântuirii.

În centrul existenței noastre păcătoase stă Crucea lui Christos, jertfa ispășitoare pentru păcatele noastre ale tuturor. Din pricina păcatelor noastre este drept să suferim. Din pricina suferințelor Lui este drept să fim iertați. Din pricina fărădelegilor noastre merităm iadul. Din pricina jertfei Lui merităm paradisul.

Nu este oare înspăimântătoare libertatea pe care o primim în fața crucii Lui Isus? Destinul ne este hotărât de cuvintele rostite în fața Jertfei Sale. Cei doi tâlhari, vinovați deopotrivă de fărădelegile care i-a adus pe cruce se depart etern prin cuvintele rostite în fața lui Isus și a jertfei Lui pe cruce.

Este Vinerea Mare. Istoria se repetă. Stăm din nou în fața Crucii lui Isus. Ce vom spune?

Cruce lui Isus este cea mai mare intersecție din univers. De aici oamenii o iau spre iad sau spre rai. Nu din pricina faptelor comise. Suntem cu toții tâlharii acestei lumi. Pentru jafurile și fărădelegile noastre a murit Christos.

Din fața crucii Lui ne vom despărți definitiv. Din pricina cuvintele pe care le vom rosti în fața jerfei Sale.

8 gânduri despre „Doi tâlhari

 1. il iubesc din toata inima pe dmnul dumnezeul meu.el imi da mereu credinta si pace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. ESTE NUMAI UN DUMNEZEU, O SINGURĂ SFÂNTĂ-TREIME, credeţi că dacă satana v-a amăgit, va putea amâna sfârşitul lumii pământeşti,sau dacă ateii(care nu sânt atei convinşi) ori toţi rătăciţii de la DREAPTA CREDINŢĂ,nu vor putea să fie judecaţi la fel,…..SATANELE ÎN SUTANE TOT ÎMPIEDICĂ LUMINA SĂ INTRE ÎN SUFLETELE CELOR ÎNSETAŢI DE ADEVĂR!
  DE CE VĂ ALĂTURAŢI LOR????????????

 3. Da intradevar este;”Este Vinerea Mare. Istoria se repetă. Stăm din nou în fața Crucii lui Isus. Ce vom spune?”
  Nici mai mult ,nici mai putin decat ceea ce auzim si citim!Iar faptele pentru fiecare dintre noi i-si spun cuvintul!!Pentru unii trist fiinca au ales ca sa fie ca unul dintre tilharii de pe cruce si la fel ca Iuda despre care ap.Ioan scrie;”. Unul din ucenicii Sai, Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, care avea sa-L vanda, a zis:
  5. „De ce nu s-a vandut acest mir cu trei sute de lei si sa se fi dat saracilor?”
  6. Zicea lucrul acesta nu pentru ca purta grija de saraci, ci pentru ca era un hot si, ca unul care tinea punga, lua el ce se punea in ea.”
  Este dureros sa stim ca si intre noi azi exzista asemenea personalitati si doresc pe cei din jur sa-i duca in eroare,dar sa nu uitam ca traim in timp cand satana stapineste si i-si face lucrarea pedeplin pe acest pamint!Este ferice de cei care aceste lucruri le inteleg si percep mesajul DOMNULUI ISUS din Matei cap7;”15. Paziti-va de prorocii mincinosi! Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori.
  16. Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
  17. Tot asa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rau face roade rele.
  18. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rau nu poate face roade bune.
  19. Orice pom care nu face roade bune este taiat si aruncat in foc.
  20. Asa ca, dupa roadele lor ii veti cunoaste.
  21. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.
  22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”
  23. Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.”Deci ;
  „Iata ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios si adevarat, Inceputul zidirii lui Dumnezeu:
  15. „Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici in clocot. O, daca ai fi rece sau in clocot!
  16. Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea.
  17. Pentru ca zici: „Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic”, si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol,
  18. te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi. 19. Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te!
  20. Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.
  21. Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie.”
  22. Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul.”Mesajul este simplu ,dar trebuie sa-l intelegem si sa nu uitam ca;”17. De aceea si Dumnezeu, fiindca voia sa dovedeasca cu mai multa tarie mostenitorilor fagaduintei nestramutarea hotararii Lui, a venit cu un juramant;
  18. pentru ca, prin doua lucruri care nu se pot schimba si in care este cu neputinta ca Dumnezeu sa minta, sa gasim o puternica imbarbatare noi, a caror scapare a fost sa apucam nadejdea care ne era pusa inainte,
  19. pe care o avem ca o ancora a sufletului; o nadejde tare si neclintita, care patrunde dincolo de perdeaua dinauntrul Templului,
  20. unde Isus a intrat pentru noi ca inainte-mergator, cand a fost facut „Mare Preot in veac, dupa randuiala lui Melhisedec”.

 4. Mantuitorul vrea inima noastra sincera si dezbracata de egosul rautatii si mandriei .Oare trebue sa ne indoim de cei ce ,trecand printr-un transplant de inima ,vor mosteni si pacatele donatorului ce a murit in pacat ??!!.Cu certitudine nu !.Chiar si atunci cand din mandrie deschizi competitiv de un milion de ori fereastra afirmarii , apoi vii LIVE si ingenunchiezi la poala Crucii Mantuitorului, ma intreb oare vei reusi sa fi in acele momente atat de sincer ,sa ai sensibilitatea sa-ti recunosti slabiciunea, egoismul si mandria ??!!.Oare vei putea tu sa simti aceea profunda si miraculoasa dragoste invelita in Sfant Sangele-i Divin ??!!.Pericolul a trecut !. Sti ca nimeni nu te va lega,bate, lovi ori crucifica .Poti sa stai acolo si sa speculezi, ingenunchiat cat mai mult pentru impresie ,caci sti ca cei din jur te privesc.Oare inima ta specializata in afirmare desarta va accepta aceea Putere Vindecatoare generata de Crucea Lui ,ce-ti va schimba soarta si macazul vietii ,directionanadu-l spre RAI ??!!. Toate deciziile vietii noastre cat si consecintele premergatoare lor ,raman lipsite de gratiere !.Iar noi ramanem ireversibil responsabili pentru ele ,atat timp cat nu simtim Sfintenia Crucii ridicata pe Dealul Golgotei apoi asezata din DRAGOSTE si pe umerii nostrii !

 5. Frate Petrica,

  Spusele tale…”suntem tâlharii acestei lumi”…mi-a adus aminte de o „Poveste” redată de un Pastor Misonar din USA, pe care l-am găzduit si tzradus in zona mea Brasov…( Valabilă mai mult pentru cei care „slujesc” pe Domnul numai din interes meschin, doar pentru bani. )

  Se spune că unul din enoriaşii bogaţi ai unei biserici,( dar bun creştin) era pe patul morţii şi a fost rugat să îşi spună ultima sa dorinţă înainte de a muri…. Acesta s-a gândit pentru un moment şi apoi a spus :
  – „ULTIMA MEA DORINŢĂ ESTE SA VINA LA MINE AICI, LA PATUL MEU – DOUA PERSOANE IMPORTANTE: PASTORUL BISERICII MELE SI AVOCATUL (LAWYER)…Aceştia vin in graba cea mai mare, crezând că in mod sigur, acesta le va lăsa un check – money şi se vor îmbogăţi „peste noapte”…
  Ajungând la patul acestui muribund, fiecare din ei au vorbit pe rând şi l-au întrebat: ..
  – ” Am fost invitaţi să îţi împlinim ultima ta dorinţă înainte de moarte! Fii amabil, ai putea să ne spui care este ultiima dorinţă a ta inainte de a muri?.”..
  Printre buzele sale muribunde acesta a răspuns, cu o voce stinsă :
  – ” DA ! VĂ ROG SĂ VĂ AŞEZAŢI UNUL LA DREAPTA MEA ŞI CELĂLALT LA STÂNGA MEA!”…
  Aceştia au indeplinit cererea lui, s-a aşezat unul la dreapta iar celălalt la stânga, după care muribundul a vorbit din nou , spunându-şi ultima sa dorinţa şi ultimele sale cuvinte :
  – ” AM AVUT DORINTA, CA SĂ MOR INTRE DOI TÂLHARI, ASEMENEA LUI ISUS”…!!!
  Exista aici şi un mare adevăr, o buna morală – legat de articolul Dvs…,
  Fiti binecuvântat,
  Nelu Poenar
  Pastor Rev. Biserica EbenEzer Cristian Brasov
  România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s