Gavrilă a ajuns milionar – Zâmbetul de sâmbătă

L-am întâlnit zilele acestea pe Gavrilă. Să nu-l mai cunosc. Prosper. Îmbrăcat la patru ace. Într-un merțan nou-nouț. Din vorbă în vorbă, nu mă putui abține să nu-l întreb cum de a făcut atâta bănet. Era doar cioban… și nu cu prea multe oi.

Gavrilă s-a uitat în toate părțile, ca să nu audă cumva competiția… și mi-a destăinuit că lovelele au început să curgă odată cu creșterea prețului la benzină. Isteț cum era el din naștere, Gavrilă a sesizat marea oportunitate… A bătut la ușile vecinilor și și-a oferit serviciile. În loc ca oamenii să dea o avere pe benzina de la mașinile lor de tuns iarba, dau o parte mai mică pentru ca iarba lor să fie păscută de oile lui Gavrilă.

Ce să mai spunem că americanii sunt tare încântați să folosescă metode organice, naturale etc… Unde mai pui că „mașinile” lui Gavrilă îngrașă și terenul în timp ce tund gazonul. Gavrilă și-a împărțit turma pe grupe mai mici pe care le folosește funcție de mărimea tarlalei de tuns. Are deja angajați care transportă cât zici pește batalionul ovin la casa omului. Apoi lasă oile la treabă.

Spre seară când vin cu toții spre saivanul lui Gavrilă, oile sunt sătule și portofelele pline.

Să mai spună cineva că românii n-au idei!

11 gânduri despre „Gavrilă a ajuns milionar – Zâmbetul de sâmbătă

 1. Aici incepe Baciu Gavrilă sa greseasca!Se dezbraca de straiele ciobanesti si se lasa de pastorirea turmei!Incepe afacerea si dorinta de profit!Asa a fost si cu pastorii turmelor din Israel si Domnul le reda un mesaj aparte prin cuvintele scrise de Ezechiel in capitolul 34.Cine ajunge sa se candeasca doar la competitia de castig pentru Îmbrăcaminte la patru ace si sa ajunga Într-un merțan nou-nouț lasind toiagul si „GUBA „deoparte,sa nu creada ca face gelos pe cei din jur ;ci pe Tatal ceresc si DOMNUL ISUS HRISTOS care este cu adevarat pastor si ce relateaza prin cuvintele din Ioan cap10?Sa citim ;
  11. Eu sunt Pastorul cel bun. Pastorul cel bun Isi da viata pentru oi.
  12. Dar cel platit, care nu este pastor si ale carui oi nu sunt ale lui, cand vede lupul venind, lasa oile si fuge; si lupul le rapeste si le imprastie.
  13. Cel platit fuge, pentru ca este platit si nu-i pasa de oi.
  14. Eu sunt Pastorul cel bun. Eu Imi cunosc oile Mele, si ele Ma cunosc pe Mine,
  15. asa cum Ma cunoaste pe Mine Tatal si cum cunosc Eu pe Tatal; si Eu Imi dau viata pentru oile Mele.
  16. Mai am si alte oi, care nu sunt din staulul acesta; si pe acelea trebuie sa le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, si va fi o turma si un Pastor.”Aici vedem ca pastorul fuge de responsabilitate si nu ia in considerare invatatura DOMNULUI ISUS ;” 25. Isus i-a chemat si le-a zis: „Stiti ca domnitorii Neamurilor domnesc peste ele, si mai marii lor le poruncesc cu stapanire.
  26. Intre voi sa nu fie asa. Ci oricare va vrea sa fie mare intre voi sa fie slujitorul vostru;
  27. si oricare va vrea sa fie cel dintai intre voi sa va fie rob.
  28. Pentru ca nici Fiul omului n-a venit sa I se slujeasca, ci El sa slujeasca si sa-Si dea viata ca rascumparare pentru multi.”

  Poate Baciu Gavrilă ar fi bine sa mediteze si sa nu se ispiteasca la oferta sataneasca de costum la patru ace si merțan nou-nouț!Si lui Isus Satan sa dus cu o astfel de oferta ,dar care a fost raspunsul ,cand oferta a fost si mai mare;”8. Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis:
  9. „Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie.”

  Sint multe lucruri in viata de apreciat ,insa sa nu ajungem sa ne ispitim ca bietul Gavrilă si nici sa nu cadem in puterea invidiei cu privire la succesul lui firesc fiinca daca turmele-i ajung pe o tarla feritilizata cu gunoi chimic toate o sa i se imbolnaveasca si asa ajunge sa falimenteze ca Bisericile ajunse in dificit bugetar si imprumuturi mari bancare inminate cu multa iscusinta de catre Satan care doreste cu ori ce pret sa falimenteze bisericile ca pe cele descrise in cartea apocalipsei ,cu cat ca au fost Biserici cu renume si ziceau ca sint si Bogate ,dar raspunsul este;”17. Pentru ca zici: „Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic”, si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol,
  18. te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi. 19. Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te!
  20. Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.
  21. Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie.” 22. Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul.”
  Deci…?

 2. Traiasca ecologia si ecologistii))) La noi , in Romania, se fac bani frumosi, din plantatul pomisorilor, si a ierbii si a panselutelor si abia apoi apar si micii intreprinzatori ca Gavrila!!

 3. „…era doar un cioban” dar „…la patru ace…intr-un mertan” ! Se mai intampla,mai ales in situatii ne-
  prevazute,de criza…”istet cum era,Gavrila a sesizat marea oportunitate”-cinste lui.
  Dar,marea lui problema era,nu atat ingeniozitatea,cat in primul rand…concurenta :
  „Gavrila s-a uitat in toate partile,ca sa nu auda cumva competitia…si mi-a destainuit ” Stia el ceva…
  inseamna ca mai sint si alti „ciobani” cu… pretentii !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s