Memorial Day

America are o zi în care își aduce aminte de eroii ei. Și e bine că o are. Măcar o zi din an uităm de sportivi, stele de cinema și politicieni și să ne aducem aminte de ei, bărbații și femeile acestui neam care ne apără libertatea de a uita de ei. Îi plătim mai rău ca pe oricare din angajații statului. Le anemajăm monumentele și le ordonăm pietrele în cimitire. Vorbim elogios de ei o zi sau două pe an. În rest, ne închinăm la idolii sportului și ecranelor într-o libertate păstrată cu sacrificiul suprem al eroilor noștri.

Imaginea de mai sus vorbește de la sine. Nu, nu despre veteranul plin de medalii… Vorbește despre noi, cei care-l umilim cu ignorața și nepăsarea noastră nerecunoscătoare.

2 gânduri despre „Memorial Day

  1. Luat de valul unor ginduri, am stat si am privit pentru un timp imaginea deosebita , extraordinar de sugestiva a barbatului EROU din tara lui.
    Dupa ce , impresionat de fata lui, de linistea si resemnarea ce se poate citi pe aceasta fata, ochiul mi-a alunecat spre dreapta. Pe pieptul unei haine, care acum nu i se mai potriveste cu situatia, stau atirnate „premiile si medaliile” care cindva au facut sa fie intonat imnul tarii lui. Care au facut ca inima lui sa bata la superlativ, sa sara aproape din piept.Care la vremea lor masurau actele de eroism deosebit ale ostasului inscris la oaste. Dar, interesant ramine si faptul ca cei care nu aveau nici un merit ci doar acela de a agata aceste medalii in piptul lui, au trait si ei la fel de bine si de savuros spectacolul.
    Dar, timpul, aceasta masura lasata de Dumnezeu numai pentru noi ,oameni, aceasta masura se consuma implacabil si scoate in evidenta ceea ce noi nu totdeauna am dori.Si ma gindesc unde sunt „decoratorii” ca unde este decoratul vedem.
    Sigur, romantic, dar facind o paralela, oare nu avem acelasi spectacol? Oare cei inscrisi la oaste si care si lupta, oare cum se gindesc la cei care doar le agata cite o „medalie” si le cinta o cintare, si, daca se potriveste si au sponsori ,mai dau si o masa de dragoste?Sigur ca problemele vin din mai multe cauze, una fiind vederea.Eu de exemplu port ochelari 1.5.altii poate nu sau poate mai mari. Mult har si pace sfinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s