Botez la Slobozia

Duminică 3 iunie, a avut loc la Slobozia, comuna Voinești, un botez de 50 de frați romi. Povestea convertirii acestei localități o redă Evenimentul Zilei, într-un articol în care adevărul stă alături de zeflemeaua caracteristică presei românești, vădit anti-evanghelică. Dincolo de exagerările reportericești stă adevărul că Evanghelia schimbă oamenii și comunitățile unde atât atutoritățile guvernamentale cât și biserica istorică și-au demonstrat neputința și incompetența.

Articolul îl găsiți aici.

7 gânduri despre „Botez la Slobozia

 1. S-au civilizat tiganii….este INCREDIBIL ce poate face puterea Domnului. Foarte bine a facut Biserica Penticostala si sper sa faca in continuare ceea ce a facut si pana acum.

 2. „Ci voi veti primi o putere, cand se va pogora Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudea,in Samaria, si pana la MARGINILE (!!!) pamantului ” (F.Ap.1-7)

 3. Domnule DAN, m-as bucura daca ai intelege un „penticostal” ca mine. Eu am stat aproape 6 ani si am frecventat diferite biserici, EVANGHELICE bine’nteles, pina am ales ca sa fac legamintul si botezul prevazut in biblie.Adica am recunoscut cuvintul lui Dunezeu ca porunca pentru mine. Ceea ce m-a facut sa aleg ADUNAREA PENTICOSTALA, a fost urmatorul argument:
  – m-am gindit ca in biblie este scris ca cei care se incred in Domnul Isus vor avea viata vesnica. Dar, dupa ce am STUDIAT mai atent sfintele scripturi, am ajuns la concluzia ca acest drum catre Dumnezeu poate fi parcurs pedestru, cu caruta, cu masina, cu trenul, cu avionul si cu racheta. EI DOMNULE DAN, EU AM ALES RACHETA. Cine are pricepere sa inteleaga, iar daca cineva vrea sa ma lamureasca este treaba lui.EU AM ALES.
  – domnule DAN, curiozitatea mea de roman este alta: cit citesti dumneata biblia, cum o citesti,cu ce ginduri si daca cumva ai curiozitatea sa mai faci si ceva studii biblice, asta ar lamuri putin situatia. Ca daca citesti ce este scris in biblie si ai mintea intreaga si capacitatea de intelegere nediminuata, nu exista sa nu faci ceea ce trebuie facut ,adica ceea ce Dumnezeu spune foarte limpede in cuvintul SAU. Nu trebuie polemica cu crestinii, nu ai nevoie de nimeni, dar citeste omule cu atentie si cu o inima buna ceea ce este scris. Lasa ziarele si ziaristii care fac si ei o piinica din manipularile la nivelul intelegerii lor sau cit li se comanda de cite un redactoras sau cine mai stie cine.Si iti spun toate acestea dupa ce am muncit 20 de ani in mediul pe care acuma niste boboci de copii il descriu ca si cum ar fi citit de mai multe ori Tiganiada lui I.B.Deleanu. Trist, dar fi cu nadejde .In biblie scrie ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit, si eu cred ce este scris.

 4. Ce este oribil domnule Dan? Că se pocăiesc oamenii aceștia? Nu era oribil când furau, se îmbătau, își băteau soțiile și copiii? Cât privește istoria penticostală cred că sunt surse mult mai cinstite decât ziarul acesta de scandal. Ce ar fi să citiți și altceva.

 5. Oribil,
  Si in legatura cu ziarul, acolo se afirma corect ca secta penticostala a fost inventata la inceputul sec 20, de Parham.
  Dar daca nu era Parham ,azi nu mai erau penticostalii. Este dur adevarul asta.

 6. Sunt surprins sa vad limbajul acestui ziaris, continuand sa numeasca penticostalii ca fiind sectanti. Vreau sa va incurajez sa fati un protest catre Evenimentul zilei pe care sa il sustinem si noi. Va multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s