Când cade un cal

 

Zilele trecute am văzut un cal ce căzuse pe lunecușul străzii. Mulțime de oameni se adunaseră în jurul animalului căzut și toți ajutau la ridicarea lui. Un lucru frumos este acesta. Când cade un dobitoc toți ajută la ridicarea lui.

Eu însă m-am gândit în mine, ce bine ar fi dacă oamenii ar sări să ajute și pe semenul lor ce cade. Căci și omul cade, în atâtea și atâtea feluri. Cade și trupește și sufletește. E plină lumea de oameni căzuți, dar cine sare în ajutorul lor?

Câți dintre ei s-ar putea ridica dacă s-ar apropia cineva de ei cu cuvântul cel dulce al evangheliei; cu ajutor sufletesc și trupesc. Câți căzuți nu se află în spitale, temnițe, etc. – cine merge să-i ridice? Căți căzuți nu s-ar putea ridica mergând la ei un ajutor sufletesc și trupesc.

Unde suntem, unde am ajuns de la fericitele timpuri apostolice, când creștinii „erau una” și trăiau ca într-o familie, ajutându-se și întărindu-se unii pe alții (Fapt.Ap. 4)? Unde suntem de la cuvintele apost. Pavel; „voi sunteți corpul lui Christos și fiecare în parte mădularele Lui… și dacă sufere un mădular, toate mădularele sufăr împreună cu El” (1Corinteni 12, 26-27); adecă dacă un membru, dacă un frate de al vostru sufere, ajutați-l și tămăduiți-l căci altcum întreg corpul vostru sufere… Vai, cât ne-am depărtat și aici de evanghelie!

Când cade un om – azi sar zece să-l ajute a cădea mai adânc, și alții douăzeci sar să-l împiedice a se ridica. Când înființezi o Oaste a Domnului anume pentru ridicarea celor căzuți, te râde lumea, te batjocorește, te „critică”, ba încă te face și „sectar”.

Vai ce vremuri cumplite trăim!

 

Din: „600 istorioare religioase” de preot Iosif Trifa

7 gânduri despre „Când cade un cal

 1. am fost exclus din biserica penticostala in 1984 ( pentru ca am cazut binenteles ca nu de cer senin) nu ma mai contact nimeni sa inteleg ca nu sunt call????

 2. Frate Matasaru.

  Inainte de a apare „binecuvintatele” celulare telefonice Dumnezeu comunica cu Adam in Gradina Eden, poate era o functie a creierului pe care noi o numim telepatie despre care nu stim aproape nimic pentru ca a disparut odata cu intrare pacatului in rasa umana. Daca
  un creier artificial dintr-un satelit geostationar poate face conectii prin semnale si impulsuri
  intre alte doua creiere, celulare atunci cu atit mai mult Dumnezeu care este Duh poate face legatura intre doi frati.
  Domnul sa te binecuvinteze.

 3. Petrica,astazi ti-am citit comentariul si mi-a placut mult.Si Domnul Hristos a zis ca noi (oamenii) suntem mai de pret decat „multe vrabii”,sau religiosilor fatarnici le-a spus ca nu e pacat sa calci „sabatul” pentru a salva copilul sau boul cazut in fantana.Aici in NY, si pretutindeni, sunt mii de „fantani” pline cu oameni cazuti, care nu se mai pot ajuta….Ce mare nevoie e de o „armata de salvare”,dar unde sunt acei care ar trebui nunumai sa vorbeasca despre Evanghelie, ci si sa o puna in practica ?

  (By the way,azi noapte am vist ca erai undeva aproape de casa noastra, intr-un parc pe o banca, si studiai ceva,iar eu te-am intrebat,”Petrica, vrei sa-ti aduc o cafea buna”, si tu ai zis
  „da, adu-mi una”.Dupa ce m-am trezit, mi-am zis, hai sa vad ce se mai intampla pe blogul „Pasi spre lumina” )

 4. Caii,
  Un caz asemanator a fost in statul Michigan cind West Nille virus – tintarii au omorit mai multi cai si citiva oameni. Intr-un timp scurt s-a produs un vaccin si caii au fost salvati de la moarte, iar pentru oameni s-au prafuit strazile din mai multe orase pentru a distruge larvele de tintari. La inceput am fost revoltat cum caiui sint mai cvalorosi decit oamenii. Spre deosebire de caii oamenii au fost instruiti cum sa se apere de tintari care face mai mult decit vaccinurile cailor. Astazi cei mai multi oameni mor de efectele asecundare a vaccinurilor decit de tintari. Biblia nu este altceva decit instructiunile cum sa ne aparam de pacate. Daca cineva cade muscat de tintari prima data trebuie sa se dezinfecteze stazile pentru a omori larvele pacatului si abea apoi se poate trata pacientul- pacatosul. Daca pacientul cade pe mina unui Doctor docent atunci tratamentul este mai lung si cu efecte secundare. Daca pacatosul cade pe mina unui Samaritean milos tratamentul este mai scurt mai natural si fara efecte secundare ca pe vremea apostolilor. Ce bine ar fi daca totul ar fi natural, transparent ca in timpul apostolilor, atunci nar mai fim atita poluare. Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s