Bacu’ și babacu…

Toată lumea e convinsă că a fost un dezastru. Unul național. Doar 43% din toți absolvenții de licee au trecut examenul de bacalaureat.

Mi-am adus aminte de zilele acelea fierbinți de la Liceul Teoretic din Sebiș, județul Arad. Era vara anului 1969. Din clasa mea de reală am luat cu toții bacalaureatul. N-a căzut nimeni. În același an întreaga clasă a intrat la facultăți. Ce s-a întâmplat de atunci până acum? Multe. Tare multe.

Valorile fundamentale ale lumii nostre s-au schimbat dramatic. Idolii de azi sunt stelele de cinema, sportivii, foto-modelele, politicienii, bogații… Media nu vorbește despre oamenii care fac ceva constructiv, contribuind la binele comun. Încet, încet tineretul țării a aflat că sunt alte căi,  mult mai rapide de „a reuși” în viață, decât să studiezi și să muncești. Trebuie spus că lumea de azi înțelege prin „a reuși”, să ai bani și influență. Modelele de azi au dobândit faima și banii prin fraude și dribling politic. Nu trebuie să ai școală. Poți fi analfabet, agramat… nu contează. Dacă ai nevoie de diplome? Se aranjează. Nu avem noi miniștri plagiatori?

Să ne mai mirăm de mlaștina mediocrității de azi? Nu.
Trebuie să fie vinovat cineva pentru toată treaba asta. Ministerul. Guvernul. Băsescu.

Că n-am luat bacu”… e vinovat babacu!

 

4 gânduri despre „Bacu’ și babacu…

  1. In Oradea, elevii liceul baptist au luat toti bacul, media cea mai mica fiind peste sapte. Mai sunt si copii educati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s