Planeta roșie

Azi dimineață ne-am trezut cu o știre uimitoare: laboratorul „Curiozitatea” a aterizat pe planeta roșie. Primele imagini vor fi publicate probabil în următoarele zile. Fascinant! Omul și minunatele lui mașini zburătoare a atins planeta care ne-a stârnit multă imaginație. Laboratorul pe roți nu putea fi botezat altfel. Curiozitatea ne-a făcut și de data aceasta să străbatem milioanele de mile distanță spre planeta care ne-a fascinat de secole.

Nu poate decât să ne bucure un astfel de succes al specialiștilor de la NASA cu toate că am avea foarte multe de spus despre cunoașterea lumii în care ne găsim. Curiozitatea umană face astfel de aventuri care par ilogice și neavenite. Vrem să știm dacă există viață și în alte părți ale universului. Vrem să știm că nu suntem singuri în univers. Vrem să aflăm acest adevăr singuri fără să ni-l spună altcineva.

Cel mai ciudat mi se pare mie faptul că omenirea știe, din cea mai sigură sursă, că nu este singură în univers. O știm de la Creatorul universului. Dar pentru că nu-L credem, facem cheltuieli astronomice ca să ajungem pe Marte. Și iată că am aterizat azi noapte.

Da. Știu că evaluarea mea este părerea unui diletatnt în cele ale astronomiei și astrofizicii. Sunt gândurile mici ale unui om la fel de mic impresionat de aterizarea pe Marte când el speră să aterizeze în septembrie fără prea mari șocuri.

3 gânduri despre „Planeta roșie

  1. …. Planeta Rosie poate fi considerata ”planeta Africana” – Dragostea lui Livingstone … ce cheltuiala fara non-sens ! Oamenii din Africa ar vrea si ei sa stie k nu sunt singuri in Univers !!!

  2. Ion Hrezdac

    This is the prophecy of an american president, which is very true today: „Intoxicated with unbroken success, we have become too self sufficient to feel the necessity of redeeming and preserving Grace, too proud to pray to the God that made us.” (Abraham Lincoln)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s