Vineri 31 August, de la ora 10.00 am a avut loc ședința Consiliului Pastoral al Convenției Bisericilor Penticostale Române, la Seattle. Evenimentul a avut loc la hotelul Hyatt. Consfătuirea delegaților celor trei organizații penticostale din Statele Unite (Church of God, Assembies of God și Uniunea Bisericilor Penticostale Române), au discutat o serie de lucruri menite să îmbunătățească desfășurarea celui mai mare eveniment românesc din afara României.
Pe parcursul acestor zile speciale organizate de Biserica First Romanian Pentecostal Church din Seattle, păstorită de pastorul Vasile Antimie, vă voi informa cu detalii despre acest eveniment.
Se pare ca am avut dreptate. Sunteti membru in Uniune doar asa de vazul lumii. Sunt convins ca nu dvs aveti nevoie de Uniune ci ea de dvs.
Nu înțeleg de e rău cu statutul Uniunii? De ce ar fi mai rău ca altele? Cu ce sunt mai virtuoși cei care nu sunt în organizații, când au propriile lor statute? Am studiat statutul Uniunii și nu sunt deranjat de el, cum nici el nu mă deranjează.
Frate Petrica, Informatia despre Uniune am luat-o din Statutul oficial de functionare al Consiliului Pastoral al Conventiei care il gasiti aici http://www.conventie.credo.tv/index.php/despre-noi/consiliu si de la cel putin doi pastori care mi-au confirmat lucrul acesta. Se poate ca dumneavoastra sa nu stiti de lucrurile acestea?
Frate Dorin. Suntem oameni creațiile de Dumnezeu, diferiți unii de alții și e normal să avem păreri deosebite. Necazul vine din modul în care ne exprimăm diferențele. Nu v-am atacat părerile diferite de ale mele din simplul motiv că nu am toate datele problemei. Nu cred că aveți date suficiente să evaluați plecarea mea de la Elim cum nu aveți nici suficiente informații ca să vă pronunțați cu privire la apartenența mea la Uniune.
Cât privește modelul meu care v-a produs dezamăgire, vă recomand să vă alegeți ca model pe Domnul Isus care nu poate dezamăgi.
Draga frate Petrica, sunt un adminator al dumneavoastra inca din anul 1985, pe cand aveam doar 15 ani. In aceea perioada a-ti inceput Lucrarea cu tinerii din Biserica „Betel” Oradea. Eram unul din ei. Vi-am ascultat multe predici si seminarii. Vi-am citit o parte din cartile pe care le-ati scris. Cineva m-a intrebat la un moment dat de ce devenisem in ultima vreme un pamfletist. Apoi m-a intrebat oarecum nedumerita daca nu cumva va citesc cartile si blogul. La care eu am raspuns ca da.
Cu toate acestea, sunt cateva lucruri in care, se pare, ca nu suntem de aceeasi parere. La calibrul si potentialul dumneavoastra ma asteptam sa aveti un impact mai mare in diaspora crestina romaneasca din America. Sincer nu prea stiu care este cauza acestei nerealizari. De asemenea, pot sa spun ca am fost putin dezamagit cand a-ti ales sa parasiti Biserica „Elim” din Arizona.
Oricum, altceva nu inteleg la momentul de fata, si anume asocierea dumneavoastra cu Uniunea Penticostala Romana. Chiar nu va alarmeaza nimic din Statutul si practicile acestei organizatii? Vi se pare normal modul in care a afiliat Biserici pe care pretinde ca le reprezinta chiar si in Consiliului Pastoral al Convenției? Si o ultima intrebare : De ce Bisericile independente nu au reprezentanti in acest Consiliul. Oare nu cumva aceasta Conventie a fost inceputa chiar de ele. De ce au fost scoase din ecuatie? De ce li s-au furat istoria?
Va multumesc anticipat!
http://dorinpele.wordpress.com/2012/08/29/s-au-impartit-turmele/
Frate Petrica, va respect si va admir in multe privinte. Referitor la cele trei organizatii (Church of God, Asemblies of God and Uniunea Bisericilor Penticostale Romane), mi se pare caci schimbati istoria bisericilor penticostale romane din America. Istoria bisericilor Romane in America nu a inceput cu aceste trei organizatii, ci cu biserici Independente( pe care din pacate acest Consiliu a uitat de ele(intentionat) si astfel se distorsioneaza istoria bisericilor din America). Chiar mai mult se organizeaza Conventii in America de 44 de ani, iar majoritatea acestor biserici Romane apartinatoare acestor organizatii au devenit membre acestor organizatii de citiva ani, unele chiar sint formate de citiva ani. Si apoi ce faceti cu organizatiile care nu au biserci. De exemplu: Uniunea Bisericilor Penticostale Romane. Fr. Cornel Avram presedintele Uniuni si fr. Cristian Ionescu viceprsedinte, au afirmat clar si in detalii la Conferinta Uniunii din acest an, cind au fost intrebati de unii membrii, caci bisericile locale nu fac parte din Uniune, ci doar ordinatii. Daca au spus adevarul pe care biserici le reprezinta acesti delegati ai Uniunii in acest Consiliu?. Vreau sa inchei recunoscind cu durere caci traim vremuri grele, am fugit de un sistem Comunist cu patimile lui , si realizez tot mai mult caci functioneaza din plin in structurile de conducere ale bisericilor penticostale din America. Ma rog ca Dumnezeu ne trezeasca, pina nu va fi prea tirziu.
Petrica, daca „dragostea crestin-frateasca ” a penticostalilor anilor 80′, cu un reliefat specific genetico-balcanic, infuzionat cu otrava comunismului, „nu-si dadea in petic”lovindu-ma marsav, cu certitudine astazi ,cu titlul neplagiat de doctor, eram si eu prezent printre voi !.Dar pentruca planurile lui Dumnezeu pastreaza o dinstanta considerabila intre cer si pamant , azi va privesc de l-a distanta si ma rog ca Duhul Sfant sa scuture cu puterea Lui , tot praful prefacatoriei de pe hainele si din cugetul vostru !. Sa va dea o viziune curata ,ziditoare ,de slujire inaltatoare plina de vibrarea dragostei lui Hristos,care sa-l capteze si sa-l inspire si pe (….) spre pocainta si spre un comentariu ziditor , ce va reflecta unitatea dragostei crestine in imnensul si spinosul camp evanghelic !. God bless you all !