Eternitate

Arthur Stace, un veteran din Primul Război Mondial, locuia pe străzile orașului Sydney din Australia. Sărăcia, jocurile de noroc, beția și o depresie prelungită l-au dus în pragul sinuciderii. Cu golul acela din suflet, pe care nimeni și nimic nu-l putea unple, s-a poticnit într-o seară de pragul unei biserici. A intrat în timpul predicii lui John Ridley. S-a așezat pe o bancă din spate și a ascultat un subiect care l-a captivat de la început. Eternity – eternitatea, veșnicia. „Prietene, ești pe drum spre veșnicie. Dumnezeu te-a creat cu un dor  de locul spre care te îndrepți!” Predicatorul descria destinația oricărui suflet, repetând mereu, la orice frază, cuvântul „eternity”.  Eternitate, eternitate, eternitate. Cuvântul a pătruns adând în sufletul acestui om nenorocit și i-a cerut schimbări radicale. Era în noiembrie 1932.

Cu o viață transformată de Christos, Stace și-a dedicat restul vieții lui pentru a-i ajuta pe alții să-l găsească pe Dumnezeul care i-a schimbat viața. În fiecare zi din următorii 35 de ani, Stace se trezea înainte de răsăritul soarelui, iar după o cană de ceai și citirea câtorva versete din Biblie, înarmat cu o cretă, pornea pe străzile orașului. Până seara scria pe unde găsea un loc potrivit cuvântul care i-a schimbat viața: „eternity”. Mereu și mereu, de mii de ori, scria același cuvânt. Scrisul i s-a format și cuvântul a căpătat o caligrafie specifică, frumoasă, atrăgătoare. Pe marginea uni gard, pe spatele unei bănci din parc, pe bordura unui trotuar… oriunde era un loc vizibil și bun pentru găzduirea cuvântului vieții sale. Cuvântul a apărut pretutindeni, în întregul oraș. Suprinzător, cuvântul n-a supărat pe nimeni. Oamenii păreau mai degrabă încurajați să-l vadă.

Până în 1959 nimeni nu știa cine este cel care decorează orașul cu acest cuvânt. Când l-au descoperit, oamenii au devenit suporterii lui, celebrând mesajul lui despre viața care va să vie. Și azi vei găsi cuvântul „eternity” scris pe zidurile și chiar interioarele clădirilor din Sydney.

Când a murit, la 83 de ani, Stace scrisese de peste jumătate de milion de ori cuvântul care i-a schimbat viața. Pe mormântul lui scrie: „Arthur Molcom Stace – Mr. Eternity”. La treizeci de ani de la moartea lui, țara sa a ales cuvântul care vorbește despre speranța umanității, ca motto al olimpiadei noului mileniu. Eternity.

Citind istoria lui Stace și a misiunii lui, în cartea lui James MacDonald – Vertical Church, mi-am dat seama ce mare eroare facem cu toții în toate eforturile noastre evanghelistice și misionare. Consumăm efort și resurse să fim relevanți cultural, etnic pentru o anumită generație sau grupare. Învățăm limbi străine și studiem culturi, tradiții, obiceiuri, religii și filozofii ale populației căreia vrem să-i predicăm Evanghelia. Nu cred că e rău dacă vrem să fim acceptați și să ne aclimatizăm. Misiunea noastră nu este să fim acceptați, ci Christos să fie acceptat. De ce oare nu pornim de la numitorul nostru comun: dorul de veșnicie, pus de Dumnezeu în fiecare suflet? De ce nu studiem oare mai mult cum să comunicăm cu oamenii care au un gol imens pe dinăuntru? De ce nu învățăm să mergem direct la rana aceea interioară care cere vindecare?

Eternitate. Cuvânt care nu supără nicio religie, nicio cultură, nicio etnie. Eternitate, gândul veșniciei din sufletul nostru. Eternitate, dorul de locul spre care ne îndreptăm.

4 gânduri despre „Eternitate

  1. Domnu’ Vizitiu , ETERNITATEA ingaduie si tolereaza cu multa marinimie chiar si pe cei ce nu o pot cuprinde si percepe si care, in frustrarea si neputinta lor, lovesc compulsiv cu cravasa !. God bless you and yours !

  2. „minte multa” ca sa invatam a vorbi cu fratii?
    OOOo, frate, minte multa!
    ce jignitor!
    cintecul e superb si nu are nimic indecent ,
    eternitatea e aceeasi, fie ca e pe youtube, aici in postare, sau in capul nostru!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s