Agape – Ce ne deosebește de alte biserici?

Ce ne face deosebiți de alte biserici?

 

1. Constituția Bisericii Agape este Sfânta Scriptură.

2. Conducerea Bisericii Agape este una prezbiteriană, ea fiind condusă de Bordul de Elders.

3. Serviciile ei sunt în fiecare duminică de la 10.00 la 12.00 AM, iar seara de la 6.00 la 8.00 PM.

4. Biserica este structurată pe grupe mici care sunt supravegheate de păstori de sector.

5. Biserica Agape este o biserică bilingvă, limbile vorbite fiind româna și engleza.

6. Duminica seara oferim o predică în limba engleză.

7. Biserica Agape este o prezență vie și activă în spațiul virtual. Toate serviciile noastre sunt transmise live prin internet. Postăm zilnic informații și materiale creștine prin intermediul a 3 conturi de Facebook, un cont de Youtube, un blog al pastorului, website-ul bisericii.

8. Biserica Agape folosește extensiv multi-media în prezentarea Evangheliei.

9. Biserica Agape este un loc în care fiecare își poate găsi locul, ea oferind o gamă bogată de departamente unde se poate sluji Domnului și semenilor noștri.

10 Serviciul de duminica dimineața este precedat de un timp de părtășie când se servesc refreshments.

19 gânduri despre „Agape – Ce ne deosebește de alte biserici?

 1. Dorin,
  Bineînțeles că avem un bylaws cu care ne-am înregistrat la statul Arizona. Nu se poate altfel. Nu vorbeam de el ci de constituția bisericii, documentul de lucru cu care operează orice biserică și care, de cele mai multe ori nu are nimic de-aface cu acest bylaws. Întreabă la biserica unde mergi să le vezi pe ambele și o să fii uimit de ce descoperi.
  Acest bylaws este și poate fi schimbat de câte ori dorește conducerea bisericii așa cum pot fi schimbați în documentele de înregistrare la state Commissioner, persoanele care reprezintă corporația.
  În acest bylaws se prezintă condesat principiile generale după care funcționează corporația, și avem grijă ca ele să reflecte filozofia noastră de conducere.
  Deocamdată Bordul de elders din care fac parte și eu, este format din liderii departamentelor de lucru ale bisericii, oamenii care prin slujirea lor dovedesc chemare din partea lui Dumnezeu și fidelitate bisericii Sale. Bordul de elders este ales de munca, de slujirea și de credincioșia fiecărui membru în biserică. Urmează ca pe parcurs (suntem numai de un an formați) să stabilim un termen de slujire în bord.
  Întrebarea mea a vizat o problemă esențială: „Cine să dicteze? Turma sau ciobanul?” Voiam să aud din partea interlocutorului meu care este filozofia lui despre conducere. De exemplu, am avut o constituție bisericească în care se spunea că „forul suprem de conducere este adunarea generală”, iar peste câteva pagini vorbea despre conducerea prezbiteriană a unei echipe de slujitori oridinați. Modelul biblic nu este cel democratic la care frații noștri țin atât de mult. Vox populi vox dei – nu este adevărat și nici din Scripturi.
  Da, Isus este păstorul Bisericii Sale și sunt și eu una din oile Lui, numai că El mi-a încredințat o mică turmă de care sunt responsabil și o conduc după darurile cu care m-a înzestrat și sunt ajutat de o ceată de bătrâni ai bisericii. Când trebuie să luăm decizii apelăm la Scriptură. Nu cred că oile trebuie să conducă turma.

 2. – „Constituția Bisericii Agape este Sfânta Scriptură.” Asta inseamna ca organizatia Agape s-a inregistrat la state cu Sfanta Scriptura? Din punct de vedere legal aveti nevoie de un Statut. Iata ce spun cei cei ce se ocupa de problemele legale ale organizatiilor non-profit :

  „A nonprofit’s bylaws are considered a legal document that dictates how the organization must be governed. Failure by a board to follow the stipulations outlined in the bylaws can have devastating consequences to the organization…and potentially even to the board members themselves. Since bylaws are such a big deal, it stands to reason that what they contain and how they are used should be taken extremely seriously.
  DON’T Fail to review the bylaws. At least annually, all board members should re-familiarize themselves with the provisions. This will go a long way toward preventing costly errors…”
  Ce vad eu la Biserica dvs este ca nu are conducere prezbiteriana ci episcopala ca esenta cu invelis prezbiteranean. Daca nu e asa, atunci cine alege „Bordul de Elders”?
  – „Cine ați vrea să dicteze? Turma sau ciobanul? Pai, nu mai integ nimic. Mai sus spune-ati caci „Constituția Bisericii Agape este Sfânta Scriptură.” Daca e asa, atunci de ce „ciobanul” nu este Isus. Dvs nu sunteti parte din turma lui Hristos?

 3. Frate Nelu
  Membrii Bisericii Agape primesc un manual al membrului în care sunt descrise atât crezul nostru, viziunea și modul de aplicare al ei, după ce în prealabil, au participat la un curs de explicare a lui. Nu funcționonăm la întâmplare, dar considerăm că acest bord de elders poate să înlocuiască constituția bisericii, ei judecând situațiile după Scripturi nu după un set de legi prestabilite, care, de cele mai mult ori se întorc împotriva celor ce le-au stabilit. Numai Dumnezeu poate da legi universal valabile. Le avem și ele sunt în Scripturi. Nu considerăm cu nimic mai prejos deciziile lor decât deciziile altora care le-au luat mai dinainte când au făcut constituția.
  Din nefericire, bisericile noastre sunt conduse după un act întocmit de cineva și care este răstălmăcit de toată lumea funcție de interese. Ei mută virgulele unde le convine și interpretează articolele după bunul plac. Democrația (sau sistemul congregațional – cum ne place să-l numim) folosește întregul arsenal: „vrăjbile, cerurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele…” (Galateni 5:20-21) pentru a-și impune punctele de vedere. Sistemul actual de conducere împrumutat din sistemul politic (la noi de la partidul comunist) favorizează manifestările faptelor firii pământești, pe care biserica nici nu le mai sancționează și nici măcar nu le mai consideră păcate. Alegerile democratice nu sunt nici spirituale și nici biblice. Știți bine că dacă aveți adepți din județul de unde veniți și un număr mare de rude, se poate dicta ușor politica bisericii.
  Fraza Dvs. mă uimește: „Daca nu asa zis bordul de Elders poate schimba aceste reguli de la caz la caz, de la persoana la persoana, si bineinteles dumneavoastra stiti bine acest sistem numit prezbiteranian devine un sistem piramidal, unde un grup din conducere dicteaza(sau posibil chiar pastorul).”
  Nu, sistemul prezbiterian nu devine piramidal, acela se numește episcopal. Prezbiterii schimbă regulile de la caz la caz. Și așa trebuie. Nici un caz nu e la fel cu altul, cum nici o persoană nu e la fel ca alta. Și Dumnezeu judecă lumea tot la fel. Spuneți că „un grup din conducere dictează”. Ce ar trebui să facă grupul de conducători? Cine ați vrea să dicteze? Turma sau ciobanul? La ce e bun pastorul Dvs. dacă n-are voie să conducă?
  Bisericile noastre românești sunt distruse de sistemul lor politic care favorizează manifestările fapteleor firii pământește. În contextul luptelor politice de azi, nu mai sunt păcate minciuna, manipularea maselor, calomnierea adversarilor, propaganda mincinoasă, formarea de partide de opoziție (unori pe criterii de origine, pe județe), dezbinările adunării, certurile de partide… Ele fac acum parte nu din faptele firii pământești pentru care nimeni „nu va moșteni Împărăția lui Dumnezeu”, ci din arsenalul politic îngăduit de constituțiile noastre care au luat locul Scripturii.

 4. Frate Petrica, ma rog Domnului si doresc succes bisericii Agape. Vreau sa va reamintesc ceea ce dumneavoastra stiti deja, caci nici o organizatie nu poate functiona fara reguli de functionare atit din punct de vedere legal fata de stat(in cazul Agape, Arizona), cit si local fata de membrii bisericii cari in general sint cu diferite vederi, diferite forme de inchinare unele bazate pe zona geografica, alti asa-zis mai sfinti s.a.m.d.
  Tocmai deaceea a fost nevoie de niste reguli si principii de functionare al bisericilor numite in termeni populari”Statut” sau ‘Constitutie’, astfel incit toti membrii indiferent de functiile lor sa respecte si sa functioneze dupa aceleasi reguli aprobate de insusi membrii bisericii.
  Sint convins caci si biserica Agape functioneaza dupa o oarecare ordine interioara(ex: citi membrii sa faca parte din bordul de elders, cari sint criteriile de a fi un elder, cari sint pedepsele pentru abateri, cine poate fi pastor,ce se intimpla cind biserica nu are pastor, s.a.m.d.), deci este imposibil sa functionati la intimplare, poate pe dumneavoastra va deranjeaza cuvintul de „Constitutie”, dar functionati bine dupa Constitutia Americii, ba mai mult sint ferm convins caci o respectati. Nu ar trebui sa ne fie groaza de reguli, biblia insasi are o lista lunga cu ele, si sint convins caci statutele bisericilor sint bazate pe sfinta scriptura.
  Problema este: unde sint reguli, trebuiesc respectate de toti, si aici cad multi.
  Ma gindesc caci dumneavoastra ati dat membrilor cel putin o copie a principiilor de functionare organizatorica sa stie si ei cari sint si sa le poata aplica. Daca nu asa zis bordul de Elders poate schimba aceste reguli de la caz la caz, de la persoana la persoana, si bineinteles dumneavoastra stiti bine acest sistem numit prezbiteranian devine un sistem piramidal, unde un grup din conducere dicteaza(sau posibil chiar pastorul).
  Atit moral cit si spiritual cred caci este biblic sa fim transparenti, sa spunem adevarul asa cum este indiferent care ar fi pretul.
  Nu cred caci trebuie sa ne deranjeze Constitutiile, ci mai degraba minciuna, prefacatoria, limbajul cu mai multe intelesuri. Acestea trei distrug bisericile Romanesti chiar sub ochii nostrii, si din pacate sint trecute cu vederea in biserici la toate nivelele.
  Probabil peste 15-20 de ani o sa vedem daca intradevar daca ceea ce deosebeste biserica Agape de alte biserici a dat rezultate, si eu ma rog ca aceste rezultate sa fie bune spre slava lui Dumnezeu.

 5. Frate Petrica Felicitari. Noi va iubim si dorim ca D-zeu sa va Binecuvinteze cu multa sanatate si sa KEEP UP the good work.

 6. pete… daca „sotia, sora, mama, soacra” ta, e acoperita.. SUNT ELE MAI POCAITE „penticostale”? Mai sfinte? Oare nu fac si ele greseli? Un om POCAIT se vede ce face in afara Bisericii. El atunci e chemat la SLUJIRE.. nu Dumineca in biserica cu fratii unde toti sunt (penticostali, ortodoxi, catolici, etc…) Comportamentul tau prietene.

 7. FORMA SI STRUCTURA

  Totul este OK daca forma nu modifica structura. Daca forma (de inchinaer) modifica structura atunci la orice mic cutremur structura se prabuseste si noi devenim formalisti.

  Petru Laze

 8. Va recitesc Pasi spre lumina!…Rar mi-a fost dat sa citesc ceva atat de profund si de minunat!…Nu am cuvinte stimate, frate Lascau! Iarta-ma, stimate frate…cand am scris acele rele…Of!

 9. Draga Costica,in primul rand ma bucur ca ne regasim pe acest blog. Participarea ta cu
  siguranta este binevenita. Familii „sanatoase” in biserica este deosebit de important,de unde
  necesitatea sprijinului prin rugaciuni.Vorbesti de curaj…stii ce spunea Grigore Moisil :
  „Explozivul cel mai puternic nu este toluenul,nici bomba atomica,ci ideea…” si cand vine
  de la Dumnezeu nimic nu-i poate sta inainte,(nici chiar impotrivirea sau criticile celor de neinteles), „de a incepe ceva oarecum nou”,cum te exprimi tu

 10. Carpe diem !. Sarmani romani rastaciti, impotmoliti ,prinsi si impiedecati in navodul unei singure clipe de necugetare,costisitoare si decesiva locului ce-l vor mosteni in Eternitate !.Petru ,in clipa cand a auzit cocosul cantand, sub ochii mintii lui s-a derulat intregul film al promisiunilor emotive,al emotiilor lui necoapte, lipsite in intregime de teascul incercarilor,lipsite de slujire in mijlocul furtunii !.Si-a amintit de toate promisiunile facute (din inima!)lipsite in intregime de vre-un risc ori constrangeri,toate sub o diafana ,emotiva si precara loaialitate,date CELUI FARA DE INCEPUT, MANTUITORULUI OMENIRII ,ISUS HRISTOS !.Vedeti, voi sarmani romani veniti in America „ca pe flori”, ce usor loviti in simtaminte sincere ??!!.Ce usor scuipati si loviti,ce usor dati drumul la gura ce va destainuie adancul prinosului inimii voastre ??!!. Ce usor puteti judeca pe Cel ce va iubeste toate ingustimile voastre de gandire ??!!.Intelepciunea batraneasca este produsul si rezultatul unor experiente radicale, esecuri de lunga durata ,al unor teascuri practice si pline de dezamagiri , al unor examene grele ,al unei suferinte indelungate ,al unor palme „fratesti”primite in cele mai neasteptate momente,dar toate, zic foarte apasat -TOATE- umbrite DE HARUL CRUCII MANTUITORULUI NOSTRU !. O vorba romaneasca zicea: ” Daca ai un batran, iti vine uneori sa-l vinzi, dar daca nu-l ai si totusi te-ai decis sa izbandesti in viata, fa tot efortul sa-l cumperi !. ” . Petrica ,dragul meu frate in Hristos, vin sa-ti spun cu putere profetica: „-Ce tu te-ai decis IN SFARSIT SA ZIDESTI ACUM, ESTE DE NECLINTIT !.Iar uneltirile deavolului si valuirile furtunoase ale intunericului ce vin sa va loveasaca,sunt si raman TOTAL SI CATEGORIC NEPUTINCIOASE !; se sparg si se vor sparge mereu de STANCA DRAGOSTEI pe care ati fondat si zidit acolo in inma desertului BISERICA AGAPE !.NU VA TEMETI DE NIMIC CACI PUTEREA DUHULUI SFANT ESTE IN MIJLOCUL VOSTRU!!!.SFANTUL TATA sa va binecuvinteze cugetul si inimele voastre sincere,la nesfarsit cu prosperitate ,cu biruinta,cu avant tineresc si cu VICTORIA PROMISA SI ASIGURATA DE CEL CE A MURIT DIN DRAGOSTE PENTRU VOI !. GOD BLESS YOU ALL !

 11. Pesonal apreciez curajul vostru de a incepe ceva oarecum nou, si in contextul vostru american, asa cum spunea-ti intr-o ocazie, ca multe biserici americane fac aceste lucruri, si personal am luat parte la asemenea ocazii.
  Agreez ca in Romania, unde suntem noi, multe lucruri in adunarile generale seamana cu cele pcr sau sindicat.
  Ce sa faci atata au stiut fratii nostri, dar ma bucur de cei ce pot face schimbarile care se impun si desigur trebuie curtaj.
  Acuma Draga Radu, noi la Sega am avut nu demult in atentia noastra toate familiile din adunare si ne-am rugat pentru ele dupa ce fiecare au avut cate o marturie personala despre felul in care s-au intors la Domnul.
  O intrebare ar fi aceea ca de unde aveti deja elders, adica prezbiterii asa repede, cred ca au venit din alta parte, Dar care au fost criteriile, sau ce calificari se are in vedere la cineva ca sa fie ELDER?

 12. pete. Dacă ai fi urmărit măcar un singur serviciu al bisericii noastre ai fi observat că avem totuși oră de rugăciune. Ar trebui să ne documentăm înainte ca să scriem. Cât privește femeile, la noi toate sunt „acoperite”. Nici aici nu te-ai documentat.

 13. Se vede ca nu va trebuie ora de rugaciune ,si surorile de la voi n-au invatat ca cel putin in biserica trebuie sa fie acoperite ,asta da deosebire.

 14. Dragă Paul Nikolescu
  Mai studiază puțin. Majoritatea bisericilor românești nu le este suficientă Biblia. Mai au și statutul, care are prioritate asupra Bibliei. Cât privește conducerea prezbiteriană, să avem pardon. Se cheamă „comitet” ales de adunarea generală, „forul suprem de conducere”. Te rog să ai o discuție cu pastorul tău pe tema asta. Bordul de Elders, este corpul bătrânilor bisericii care slujesc timp de doi ani și sunt invitați să slujească de colegii lor funcție de implicarea lor în slujirea creștină, de caracterul și viața lor morală. Cele mai multe biserici românești au un fel de simulacru de congregaționalism și prezbiterianism, practic folosesc modelul de conducere împrumutate de la partidul comunist român.
  Dacă nu ne deosebim de cele mai multe biserici românești, e un semn bun, deși, ca unul care am cunosc destul de bine ce se petrece, prezinți lucrurile cam exagerat. Cred că ar trebui să iai un refresment cu noi ca să vezi cu nu-i doar prăjiturile și ceaiul de dimineață…

 15. 11 Biserica AGAPE acorda o atentie deosebita tuturor familiilor din biserica.In fiecare duminica dimineata,in fata bisericii este prezentata o familie,care are posibilitatea sa-si
  expuna,pentru a fi sustinuta,motivele prioritare de rugaciune.

  12 Biserica AGAPE acorda o atentie deosebita rugaciunii de mijlocire pentru tarile in care
  exista opresiune religioasa.In fiecare duminica dimineata este prezentata printr-un video-
  clip,aspecte din tara respectiva,urmand apoi rugaciunea bisericii.

 16. Draga Petrica,

  Punctul 1 nu va deosebeste de nici o biserica crestina.
  Punctul 2 nu va deosebeste de nici o biserica cu conducere presbiteriana.( btw, ce e aia Bordul de Elders?)
  Punctuil 3 nu va deosebeste de cele mai multe biserici romanestii.

  5, 6, 7, 8 sint lucruri comune in bisericiile romanesti din America.

  Au mai ramas oferta si refresmenturile…:)
  That’s it?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s