Cu cine votez?

Am urmărit aseară confruntarea politică a celor doi candidați la președenția Statelor Unite. Nu contest victoria lui Romney în acest duel de idei cu public. Nu ea m-a convins să votez pentru el.
Este total împotriva conștiinței mele să-mi dau votul unui candidat care sprijinește public și oficial uciderea a milioane de copii în pântecul mamelor lor. Aș putea continua și cu alte lucruri care sunt și ele împotriva convingerilor mele, dar acesta mi-e suficient.

Am dat peste un pasaj din scrierile lui Oswald Chambers (Cu Dumnezeu spre necunosut, pag. 26), în care autorul punctează genial temelia civilizației umane.

„Prima civilizație a fost întemeiată de un criminal (Cain), și de atunci întregul fundament al vieții civilizate este un sistem vast și coplicat de crime mascate. Găsim însă că este mai util pentru bunăstarea omenească să nu-i ucidem pe oameni pe față, ci slujindu-ne de un sistem competitiv. Este întipărit în gândirea noastră faptul că rivalitatea și competiția sunt esențiale pentru menținerea vieții civilizate; iată de ce afirmațiile lui Isus Christos par exagerate, nebune și ridicole. Trebuie să fii nebun, de exemplu, să crezi că este posibil sau chiar dezirabil să trăiești practic ce se spune în Predica de Munte.
Și cine este nebunul acela? Cel care este născut din nou și care îndrăznește să practice învățătura lui Isus.”

Nu-mi fac iluzii că un nou președinte v-a schimba mersul acestei lumi. Nădăjduiesc însă, ca măcar în acest domeniu, al avortului, Romney să gândească altfel decât Obama. Nu știu dacă va face ceva sau nu, dar am obligația morală să fiu alături de el atunci când declară că este de partea vieții. De aceea am trei motive majore pentru care voi vota cu Romney:
1. Motivul numărul unu: Romney nu e Obama.
2. Motivul numărul doi: Romney nu e Obama.
3. Motivul numărul trei: Romney nu e Obama.

27 de gânduri despre „Cu cine votez?

 1. Do you seek a justification to vote for Obama? If you look for the past positions of candidates is is better to search a little bit in Obama past too. We are not voting for past policies of these candidates but for their present philosophies. As a Christian I cannot vote for for Obama for his pro-choice and pro gay marriage policy, to name just two…

 2. Maybe you missed/overlooked this info, so that you can have a slightly more clear conscience:

  „In 1994, when he was mounting a serious challenge to Democratic incumbent Edward Kennedy in a Massachusetts U.S. Senate contest, Romney tried on a number of issues to position himself as a reasonably liberal alternative to the veteran senator. This was especially true on the question of abortion rights, where Romney did not merely offer a soft pro-choice line like “Roe v. Wade is settled law” or “I support the current law.”

  “I believe that abortion should be safe and legal in this country,” Romney declared in a debate with Kennedy. “I have since the time that my mom took that position when she ran in 1970 as a US Senate candidate.

  The reference to his mother is significant, as she was in her day a definitionally pro-choice Republican. When Lenore Romney sought a Michigan U.S. Senate seat in 1970, her literature declared: ”I support and recognize the need for more liberal abortion rights…” while endorsing ”greatly expanded programs of providing adequate family planning services to all those who want but can’t afford them.”

  The position taken by Lenore Romney was, like that of many women who came of age in an era when restrictions on abortion rights endangered the life and health of women, was influenced by personal experience. According to Mitt Romney, his mother’s stance was inspired by the death of her son-in-law’s teenage sister from an illegal abortion. „My mother and my family have been committed to the belief that we can believe as we want, but we will not force our beliefs on others on that matter,” he said of his own pro-choice stance. “And you will not see me wavering on that.”

  As it happened, Romney did waver.

  When he ran for governor of Massachusetts in 2002, Romney was adamantly pro-choice. „I respect and will protect a woman’s right to choose. This choice is a deeply personal one,” he wrote in response to National Abortion Rights Action League’s candidate survey.”

 3. „Ţi- am dat un împărat în mînia Mea, şi ţi- l iau în urgia Mea!” – Osea 13:11

  Domnul in mania lui a daruit Americii un imparat rau, pagan, obraznic…. In urgia lui Domnul ne va da inca un imparat rau, pagan, obraznic si care va aprinde o urgie islamica care va duce la caderea fostului imperiu American. Slava Domnului caci si prin toate acestea El „împărăţeşte peste neamuri, Dumnezeu şade pe scaunul Lui de domnie cel sfînt.” ps. 46

  Sa nu uitam ca America nu este, nu a fost si nu va fi o tara crestina. Sa nu uitam caci America nu este poporul lui Dumneze. Sa nu uitam caci singura institutie a lui Dumnezeu este Biserica, „şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.”

 4. Părerea mea e,votul este un drept cetatenesc pe care crestinul nu ar trebui sa îl foloseasca pentru a schimba lumea !metoda lui pentru aceasta nu ar trebui sa fie stampila!

 5. Pete, asa cum noi Romanii ne-am spalat singuri gunoaiele, asa si Iraqienii trebuiau sa aibe sansa sa aleaga. Nimic din ceea ce a facut Sadam nu da dreptul Americanilor sa faca pe politistii lumii. Ca sa nu spun ca Sadam nu a reusit cu toate gazarile si crimele lui sa omoare o zecime din citi au murit in rozboiul American de eliberare (se aproximeaza la 1 milion). Iar acum cind s-au retras i-au lasat in mai mare rahat decit i-au gasit. Sa mai vorbim, de suferintza?

 6. Got it. Kill’em all, let God sort them out! Curat murdar,dom’le.! Exact cum spunea Cristos despre ” gunoaie”!
  Evidentele prezentate ca justificare pentru invadarea Iraqului au fost bazate pe falsuri si minciuni. Dar daca consideri ca poti sa faci rau din care sa iese bine sau scopul scuza mijloacele atunci hai sa discutam politica fara a mai implica numele lui Cristos in mizeriile noastre omenesti. Fara Cristos , orice ticalosie e justificabila in numele supravietuirii celui mai tare si mai smecher. Dar daca-l implici si pe Cristos in ecuatie, atunci at fi mult mai indicat sa te ghidezi dupa principiile lui. Altfel ,totul miroase a ipocrizie ,si stii bine parerea lui Cristos cind se refera la trasatura aceasta de caracter.

 7. „Oare de ce crestinii nu s-au dezvatat de instinctul puterii…de ce vor ca prin guvern sa impuna crezul lor asupra celorlalti”. Nu cred ca este cazul de impunere prin putere,ci mai de graba exprimarea unei pareri absolut normale.
  Din articol reiese foarte clar ca este vorba de o preferinta justificata, din partea unui crestin,in concordanta cu crezul crestin. Mai de graba poate, guvernul isi impune dreptul la
  acordarea si stimularea unor „libertati” dubioase,straine de marea majoritate…

 8. Dilema alegerilor, dilema existentiala. Soarecele, intr-o poveste are de optat intre branza sau cascaval. Fara sa-si dea seama sub gatul lui este o lama de barbierit care rezolva dupa cateva miscari ale acestuia pana sa se hotarasca spre care cele din doua, pofta este mai acuta. Lasand gluma la o parte, in America porniti de la un standard atunci cand faceti alegerea, Altii inca il viseaza, iar noi aici in Romania ne mintim ca il avem.
  Cain a fost un fugar, nu a intemeiat vreo societate ci doar un stil de viata.

 9. Trebuie sa acceptam ca statul e areligious, secular! Cum nu e treaba guvernului sa-mi dicteze crezul religios, in aceasi masura nu e rolul lui sa dicteze decizia unei femei in legatura cu o sarcina nedorita, surevnita in urma unui viol sau despre care se stie categoric ca va fi o malformatie! Statul are datoria sa-I asigure acelei femei liberated de decizie asa cum mie imi asigura libertatea religioasa! Oare de ce crestinii inca nu s-au dezvatat de instinctul puterii, de ce vor ca prin guvern sa impuna crezul lor asupra celorlalti!

 10. Dan tu ti-ai cerut scuze de la cetatenii irakieni gazati cu miile torturati aruncati de pe blocuri ca miinile legate la spate fetele violate de criminalii lui sadam si daca vrei mai pot insira vreo doua pagini asa ca vezi pe 6 noiembrie sa nu gresesti cumva si dai votul lui obama altuia ,caci atunci homosexualii nu vor mai avea acces la white house si gunoaiele de la holywood nu vor mai avea partener de petreceri pe banul public si era sa uit michele trebuie sa-si plateasca singura vacantele asa ca fii foarte atent

 11. Cu cine votez? Uitindu-ne la cele doua platforme, imi pun intrebarea si ar trebui sa ti-o pui si tu. Hristos cu cine ar vota? Cred ca cu ,, ai nostri”ca sa imprumut termenul folosit anterior

 12. „suferintele cauzate pe nedrept milioanelor de oameni afectati de razboaiele in numele libertatii noastre”

  Iraqul,Coreea de Sud? ,Franta?Japonia?Germania?Anglia?

  O sa vezi suferinta reala dupa ce Americanii o sa paraseasca Afganistanul
  Sa vazut suferinta reala unde Americanii au pierdut razboiul ( Vietnam)

  partidul unde isi gasesc adapost homosexuali , ateii, gunoaiele Hollywood-ului, suporterii avorturilor , sclavii partidului Democrat ( albi, maro si negri)

  „macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la gandiri desarte, si inima lor fara pricepere s-a intunecat.”

  Comparatia intre Romania si Iraq…

  Numai dintr-o minte intunecata

  Daca Americanii ocupau Romania in ’45 Dan Rizo nu mai avea motiv sa emigreze in America …

  Liberalismul este o boala mintala….

 13. Frate Petrica

  Sint constient ca afirmatiile mele , privite dintr-o perspectiva dualista, pot fi interpretate cum ca as sustine avortul , homosexualitatea si partidul democrat. Daca nu e alba , atunci absolut obligatoriu trebuie sa fie neagra. Reactia mea nu e indreptata impotriva dumneavoastra, personal, ci asupra unui anumit tip de comversatie culturala tipica noua romanilor. Fata de dumneavoastra am cea mai mare stima si nu consider ca diversitatea opiniilor, chiar opuse uneori ar putea sa-mi influenteze respectul pe care vi-l port.
  La fel cum populatia de culoare voteaza democrat , de multe ori in ciuda propriilor interese , am observart acelasi fenomen si in comunitatile romanesti. Se voteaza republican in ciuda oricaror evidente de multe ori de ordinul bunului simt. Cele doua partide au ales in platforma lor electorala citeva puncte cu care-si construiesc si mentin capitalul politic- homosexualitatea, avorturile si „National defence”- iar democratii de patrea cealalta a monedei au ales drepturile minoritatilor, ajutorul social si marijuana. Faptul ca toti sint politicieni nu-l mai observa nimeni. Si de aici incepe paruiala la care poporul american s-a angrenat virtos si cu multa pasiune , ba chiar antrenind si bisericile crestine in… „ce echipa e mai buna ? Steaua sau Dinamo?” Intre timp ” „The Master of Puppets” isi vede nestingerit de treaba.
  Observati violenta verbala si condamnarea la damnatia vesnica din discursurile noastre in cazul in care cineva indrazneste sa puna o intrebare mai incomoda, cu potentialul de a ne scoate din zona noastra de comfort , acolo unde stim noi exact cum merg lucrurile. Am observat mentalitatea aceasta de turma in ambele tabere in care se voteaza strict pe linie de partid , in care evidentele sint pe plan secundar , unde nevoia mea de a avea dreptate cu orice pret , are totdeauna ultimul cuvint de spus. Afirmatia mea anterioara e bazata pe evidente concrete. E imposibil sa nu fiti constient de numele derogatorii pe care le folosesc romanii la adresa populatiei de culoare! Rasismul nostru , negat cu vehementa de marea majoritate, exista! Am auzit suficient de multe discutii pe tema aceasta ca sa continui sa ramin cu capul in nisip. Optiunea de genul ” Romney nu e Obama ” suna prea mult a „Romney nu e Negru”!
  Probabil afirmatia dumneavoastra nu contine subtilitati , dar pentru foarte multi romani , traducerea e ” straigt to the point”. Message received!
  Ginditi-va ca In loc de Iraq putea sa fie atacata Romania bazat pe evidentele prezentate. Inca nu am auzit nici o scuza , macar din partea unor biserici crestine pentru suferintele cauzate pe nedrept milioanelor de oameni afectati de razboaiele in numele libertatii noastre??? Si asta sub conducerea unuia de-al nostru pentru care marea majoritate a romanilor au votat , si chiar se mindresc cu asta. Cit despre pedepsirea vinovatilor…Vae Victis!

 14. Brother Lascau this post had made me cry finally one Christian that actually cares. I cant understand how any Christian can vote for a criminal. May God Bless you!

 15. Dan,
  Sari prea repede la o astfel de concluzie: „oricarui alt pacat i se pot acorda circumstante atenuante.” Nu cred că am lăsat nicăieri un astfel de „hint” că avortul promovat de Obama este singurul lui păcat, cum nici n-am lăsat să se creadă că celălalt este dintre „ai noștri”. Rasismul afirmațiilor tale este îngrijorător. Nu am nimic cu coloarea nimănui. Aș vota la fel împotriva unui penticostal, alb și român și rudă de-a mea, dacă ar promova avortul, căsătoriile homosexuale și intoleranță față de credința creștină.
  Exprimarea unei opinii politice este un drept și ea n-ar trebui să provoace asemenea reacții din partea unui creștin. Dacă am păcate, mă pocăiesc de ele în fața Celui care știe adevărul și care poate ierta. Ele n-au nimic de-a face cu Obama. Nu m-am apucat eu, păcătosul de mine, să văd paiul în ochiul domniei sale și „să dau cu pietre”. Nu este niciun simptom al niciunei probleme mai adânci. Este concluzia unui cetățean care va merge la vot și care nu este ofensat că tu vei vota altfel decât mine.

 16. al unei probleme mult mai adinci. Cum bine spunea cineva, ” The way you do anything is the way you do everything”!

 17. Deci concluzia at fi ca daca esti impotriva avortului , oricarui alt pacat i se pot acorda circumstante atenuante. Daca „ai nostri” pornesc razboaie bazate pe miciuni si distrug economii nenorocind milioane de oameni , sa votam tot cu „ai nostrii ” ca sint de-ai nostrii! Adica nu neapaat crestini, dar cel putin sint albi ca noi. Mai precis nu sint „cioroi” sau tzigani, asa cum ii numim noi in privatPoveste veche aici! Daca eu pacatuiesc , deh, ce sa faci , sint si eu om! Daca altul pacatuieste , omoriti-l cu pietre. Aspectul politic al discutiei e doar on simptom

 18. Obama : bad for morality , bad for the economy ,bad for the Gospel

  Romney: better for morality , good for economy, bad for the Gospel

  Ronmey- Obama 2-0

  ROMNEY gets my vote

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s