Avortul – o alegere

 

Dincolo de platformele politice ale vremii, de luptele dintre pro-life (pentru viață) și pro-choice (pentru alegere), avortul rămâne totuși o alegere. Milioane de mame aleg să-și ucidă copiii în pântecul lor. Motivațiile invocate sunt foarte variate; de la cele financiare (avortul fiind o industrie foarte benefică), la motivații de control al populației și până la motive egoist-umane (cum ar fi un bine viitor, sănătatea mamei, incomoditatea financiară sau de vârstă a părinților, viol, incest, etc). Cea mai publicată este libertatea femeii de a face ce vrea ea cu trupul ei. Din păcate libertatea aceasta are de-a face cu trupul altuia, cu trupul copilului nenăscut încă.

Păcatul avortului este mult mai grav decât pare el la suprafață. Ca orice crimă împotriva unei ființe umane, ca orice ucidere, avortul vorbește despre locul lui Dumnezeu în conștiința omului și despre valoarea ființei umane în ochii lui. Iată ce spunea Oswald Chambers (Cu Dumnezeu spre necunoscut, pag. 23), referitor la păcatul lui Cain:

Nici un om nu-și poate ucide fratele, dacă nu L-a ucis mai întâi pe Dumnezeu în lăuntrul său. Crima lui Cain era mult mai profundă și mai mare decât uciderea fratelui său; era răzvrătirea întregii sale naturi împotriva lui Dumnezeu.”

Trăim întro societate fondată de Cain. Uciderea semenului nostru în războaie sau în pântecul mamei lui, reflectă aceeași răzvrătire a naturii noastre împotriva Creatorului și Dătătorului vieții. De aceea avortul rămâne o alegere – am ales moartea, am ales revolta împotriva lui Dumnezeu. Ucidem copiii pentru că L-am ucis pe Dumnezeu în conștiințele noastre.

11 gânduri despre „Avortul – o alegere

 1. Tot zic de constiinta, noi am vrea sa avem scris totul clar, dar altii nu aveau posibilitatea de a citi cuvantul, deci vor fi judecati dupa constiinta! Ma gandesc la legea din vechime cand Onan evea obligatia de a ridica urmasi fratelui sau dar el nu a vrut, a folosit niste jmecherii si Dzeu s-a suparat pe el omorandu-l! Acuma, daca el ca cumnat avea datoria de a-i face urmasi fratelui sau, eu care am sotie nu am si eu aceeasi datorie de a avea urmasi! Cina imi da voie sa astept timpul potrivit pt. a-i avea si cine imi da voie sa am cati vreau eu! Daca ati observat,(mai mult in trecut) un fenomen la cei care se intorc la Dnul din lume, unii, nu mai opresc nasterea de copii! Au o alta constiinta, si se poate spune ca cei din lume iubesc pocainta si pocaitii iubesc lumea! Mare grija tre’ sa avem!

 2. In traducerea lui Iosif Ton 1989 in loc de „malah” este scris „afemeiati cu ei insisi”! Am vazut o traducere mai noua in care nu mai era deloc cuvantul „efeminat”! Dar constiinta ne spune ce e rau si ce e bine, bineinteles daca nu e impietrita!

 3. Pt. Valentin Valus Florea,
  Revin la cuvântul „malahii” din (1 Corinteni 6:9).
  Nu putem cunoaște semnificația unui cuvânt grecesc din dicționarele noastre românești. Cuvântul este împrumutat din greacă: malakos, care înseamnă moale, se referă la haine, dar în mod figurativ la partenerul pasiv al cuplului homoxesual. Pentru semnificația cuvintelor din Biblie va trebui să studiem dicționare ale limbilor în care au fost scrise aceste cuvinte în original. Cât privește termeni teologici sau biblici în dicționarele etimologice românește veți găsi ciudățenii și mai mari decât ecplicația cuvîntului „malah”.

 4. E treaba lui Dumnezeu daca nu rezulta copii, dar insusi interventia omului nu e buna, vrea sa aiba parte si de placere, pe care Domnul, nu o interzice, dar, nu vrea sa aiba bataie de cap mai tarziu, vrea o viata mai usora si pt ca Biblia nu spune ceva clar in privinta asta, omul ocoleste chiar si constiinta care ii spune ca nu-i bun lucrul asta, dar oamenii chiar si din lume nu pre faceau ceea ce fac oamenii azi (cei care se intorc la Domnul din lume au constiinta mai treza in privinta asta, daca ati observat)! MALAHÍE s. v. masturbare, masturbație, onanie, onanism.
  Sursa : sinonime

  MALAHÍE, malahíi, s.f. (Înv., sec. XVII) Masturbare, onanie^2. (din ngr. ??????? (Cihac, Tiktin))
  Sursa : etimologic

 5. Valentin,
  O mică observații. Când apostolulmPavel se referă la malahi, el vorbea de bărbații homosexuali care jucau rolul femeii (malah – moale) și nu se referea la autosatisfacerea sexuală.
  Chestiunea pe care o abordați este mult mai complexă. Nu putem totuși considera că în urma oricărui act sexual rezultă copii așa cum implică rândurile Dvs.

 6. Fac oamenii tot felul de jmecherii sa nu aiba copii multi, metode chimicale, naturale, dar, scuze, odata ce s-a consumat actul sexual, Dumnezeu stie si copilul care s-ar concepe de acolo,pt. ca El e vesnic, dar noi l-am impiedicat sa se conceapa, nu ne asemanam noi cu ”malahii”(cei care se autosatisfac) si cautam numai placerea, eu cred ca gresim!

 7. Eu zic ca si metodele naturale nu sunt bune, pt. ca Dnul stie copilul care ar fi posibil sa se nasca de acolo, pt. ca la Dzeu nu exista timp, El e vesnic!

 8. Valentin Valus Florea,

  da, si metoda anticonceptionala este un pacat destul de grav. Este trist faptul ca unele femei ” crestine ” apeleaza la asemenea metode lumesti de control al sarcinii, iar mai trist este faptul ca multi pastori nu le iau la intrebari pe aceste stimate ” surori ” pentru ceea ce fac. Unele femei ” crestine ” nu stiu sau se fac ca, nu stiu ca, pastilele anticonceptionale ( sau mai ales pilula de a doua zi ) sunt abortive. Deci, asta inseamna ca femeia ” crestina ” poate sa ramana insarcinata fara sa stie in ciuda pastilelor pe care le ia, iar la cateva zile dupa fecundare se produce avortul, provocat de substantele nocive ale pastilelor. Rezultatul? Avort timpuriu si iata ca avem dea face cu ” femeia crestina criminala „, care nu se sfieste sa cante in corul Bisericii si sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Domnului, osandindu-se singura.

  http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=ce%20nu%20se%20spune%20despre%20metodele%20contraceptive&source=web&cd=2&ved=0CC4QFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.anticonceptionale.info%2Fcontraceptive%2F154%2Fce-nu-se-spune-despre-metodele-contraceptive%2F&ei=n8t6UJWxNeaF4gTV94HoAQ&usg=AFQjCNHmWQ1T1_yliDHjdgRGIQ1iH4FHoA

  Femeilor priviti si cutremurati-va !!!

 9. ** Satan i-a pus denumirea ,, avort ”,iar milioane de femei au picat in cursa lui .Cand iei viata unei fiinte umane ,se numeste CRIMA .

 10. Avortul e pacat , dar orice metoda anticonceptionala , nu e? Daca a avut loc actul sexual e posibil ca femeia sa ramana insarcinata! Dar noi am folosit o jmecherie si n-a ramas, dar Dumnezeu stie copilul care ar fi reiesit de acolo, pe cand noi nu i-am dat voie!Faceau oamenii pe timpuri asa ceva! Nu-i si gestul asta un pacat?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s