Stafia din parcare – Jurnalu’ lui Ion Pocăitu

Se pune de toamnă destul de greu anul ăsta. Și e bine așa. Îmi plac tare mult verile lungi. Dac-ar ține-o așa până la Crăciun nu m-aș supăra deloc.

Nu pot spune că nu-mi plac toamnele, că aș minți. Ploile de toamnă nu-mi plac. Și zilele reci. În rest, îmi plac frunzele date cu aur și luminile zilelor însorite, bogăția de fructe și recoltele câmpului.

Odată cu toamna mai am și eu mai mult timp să mai scriu câte ceva ïn caietul ăsta.

Veta e la repetiția de cor cu fetele și Neluțu își face temele ïn dormitor. Stau singur în bucătărie la un ceai. Mi-am adus aminte de jurnal și iată-mă la scris.

Azi am auzit că duminică seara, unul din frați a văzut pe cineva de la biserica cealaltă, că număra mașinile din fața bisericii noastre. Ca să nu fie recunoscut cumva de cineva de la noi, bietul om purta ochelari de soare și se învelise cu baticu lu’ nevastă-sa. L-a dat de gol barba lui de țap.

Când a venit fratele la mine să-mi spună isprava asta, m-am umflat de râs. Mi-l și imaginam cum arăta de caraghios, o nană cu barbă și ochelari de soare, bâjbâind prin întunericul din strada noastră, ca să numere câte mașini au venit la serviciul adunării noastre.

Nu trebuie să vă mirați. Chestiunea asta se practică și prin alte biserici. Luni se aude că la biserica cutare, n-au fost decât „foarte puțini… să-i numeri pe degete”. Apoi, că pocăiții de la adunarea aceea sunt tare săraci, că inspectorii ăștia cred că socotesc și valoarea mașinilor. Ce să-i faci? Asta e concurența.

De când avem două biserici în oraș se pripășește așa o concurență și se întreține un fel de dușmănie care tare e neplăcută. Mă tot întreb când o să se termine? Poate că numai la venirea Domnului.

Dar să revin la mascatul din parcare. Bietul om! La câte s-a expus el! Putea să cadă pe mâinile unor golani care mai dau târcoale bisericii noastre la serviciile de seara, de aceea trebuie să avem pe cineva de pază să nu ne spargă mașinile. Îl puteau jefui să nu mai punem la socoteală că se puteau deda la alte nelegiuiri derutați fiind de baticul frăției sale. Ce să mai zic că putea să cadă nenorocitul în șanțul adânc din apropiere, mai ales că purta ochelari de soare, noaptea.

Cred că ar trebui să trimit celor interesați un inventar cu mașinile noastre ca să nu se expună oamenii la astfel de pericole și situații ridicole. Vă imaginați dacă fratele ar fi chemat poliția și jandarmii să ni-l aducă de năframă în biserică. Ar fi râs și curcile de nana asta cu barbă și ochelari de soare.

Unii dintre frați, mai bine documentați ca mine, spun că omul a mai fost, chiar într-o noapte de Crăciun și că atunci ar fi purtat și fusta nevestei sale. Nu știu dacă e adevărat sau sunt exagerări, dar de la anumiți oameni te poți aștepta la orice.

După socotelile mele (s-ar putea să nu fie ele prea bune), cred că avem vreo 20 de Loganuri, vreo 12 Dacii vechi, vreo cinci Mercedesuri vechi și ele, vreo două  BMW, și cred că vreo zece mașini japoneze de diferite mărci.

Ca lista să fie completă (dar dacă omul o fi interesat de orice soi de mașină?), vreau să mai pun și două mașini de copiat (din care una nu funcționează), trei mașini de făcut cafea, una de lustruit parchet, două de ras și cam douăsprezece mașini de ascuțit creioane la Școala dumincală. Atât.

Mă întreb dacă n-ar fi mai bine să apelez la un frate să pună lista pe internet. Că lumea de acum e tare cu tehnologia. Am putea preveni necazuri posibile de care vorbeam mai înainte. Nu știu dacă astfel se va termina cu strigoii aceștia din parcare. Cine știe ce bazaconii vor mai inventa oamenii aceștia zbuciumați pe dinăuntru?

Un gând despre „Stafia din parcare – Jurnalu’ lui Ion Pocăitu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s