Nevoi și dorințe

Arsenius a trăit în secolul al cincilea și s-a consacrat unei vieți de sfințenie. A părăsit confortul Egiptului și a ales să trăiască în simplitate locuind în deșert. Se spune că atunci când vizita orașele Egiptului, petrecea ore în șir în bazaruri. Când cineva îl întreba de ce vizita piețele, Arsenius spunea:

– Mă duc să mi se bucure inima de mulțimea de lucruri de care n-am nevoie.

În anul 1976 existau în jur de 9000 de articole în cel mai asortat magazin. Azi avem peste 30.000 de articole în același magazin. Câte din acestea răspund nevoilor noastre și câte se adresează mofturilor și vanității noastre?

Nemulțumirea îi face pe bogați, săraci. Mulțumirea îi face pe săraci, oameni bogați.

Putem face o listă pentru lucrurile pentru care Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu? Mă tem că Domnul ar fi ofensat să punem obiectele dorințelor alături de cele ale nevoilor noastre.

De regulă, idolii se nasc din obiectele poftelor noastre și rar din cele ale nevoilor noastre.

7 gânduri despre „Nevoi și dorințe

 1. „Toti ne ingrijim in viata aceasta de a trai cat mai bine, cat mai confortabil. Ne straduim gandind si muncind sa avem, sa ne bucuram de bunurile materiale. Suntem ferm convinsi ca Domnul binecuvanteaza casele si bunurile noastre, uitand complet de suflet! Bineinteles ca Dumnezeu se bucura si binecuvanteaza, dar ca bucuria sa fie deplina trebuie sa ne ingrijim si de suflet la fel de mult.

  Societatea in care traim astazi este conceputa in asa fel incat sa ne faca sa uitam de suflet, de credinta si de Dumnezeu. In afara de faptul ca ne alimenteaza egoismul pana la apogeul: „Veti fi ca Dumnezeu!?” (Facere 3, 5), ne instraineaza de firea noastra prin modelul omului „consumator de bunuri”, ajungand sa uitam ca exista clipa mortii. Uit ce sunt si cred in ce am!

  Dostoievski scria la un moment dat ca: „Taina existentei umane nu consta in a trai, ci in a stii pentru ce traiesti”. Deci, sa ne intrebam: „Traiesc pentru mine, sau traiesc pentru Domnul?”

 2. Nevoi si dorinte?Mereu persoana umana este ispitita prin dorinte fiindca Satan ii cunoaste punctul slab si apare cu reclama vizuala,mediatica si prin multe alte departamente intr-o cosmetizare greu de respins.Si atunci omul la fel ca Domnul Isus trebuie sa raspunda provocarii indiferent de pozitie,situatie .Pentru unii este greu fiindca detin mai putina informatie despre Legile Divine si altii datorita confortului firesc le folosesc in mod filozofic ca replica de dezvinovatire.Dar sa luam exemplul DOMNULUI ISUS ,al ucenicilor si crestinilor care au ramas in invatatura,porunca si exemplul Domnului Isus fiindca ap.Ioan scrie;”8. Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina.
  9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul. Si sa nu uitam de indemnul ap.Pavel scris in 1 Timotei cap.6;”..9. Cei ce vor sa se imbogateasca, dimpotriva, cad in ispita, in lat si in multe pofte nesabuite si vatamatoare, care cufunda pe oameni in prapad si pierzare.
  10. Caci iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii, care au umblat dupa ea, au ratacit de la credinta si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri.
  11. Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, si cauta neprihanirea, evlavia, credinta, dragostea, rabdarea, blandetea. 12. Lupta-te lupta cea buna a credintei; apuca viata vesnica, la care ai fost chemat si pentru care ai facut acea frumoasa marturisire inaintea multor martori. 13. Te indemn, inaintea lui Dumnezeu, care da viata tuturor lucrurilor, si inaintea lui Hristos Isus, care a facut acea frumoasa marturisire inaintea lui Pilat din Pont,
  14. sa pazesti porunca, fara prihana si fara vina, pana la aratarea Domnului nostru Isus Hristos, 15. care va fi facuta la vremea ei de fericitul si singurul Stapanitor, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, 16. singurul care are nemurirea, care locuieste intr-o lumina de care nu poti sa te apropii, pe care niciun om nu L-a vazut, nici nu-L poate vedea si care are cinstea si puterea vesnica! Amin.”

 3. In ultimele zile s-a scris mult de Sodoma si Gomora… dar care este pacatul initial care a dus la PACATUL sodomit?

  Ezechiel 16

  49 Iată care a fost nelegiuirea sorei tale Sodoma: era îngîmfată, trăia în belşug şi într’o linişte nepăsătoare, ea şi fiicele ei, şi nu sprijinea mîna celui nenorocit şi celui lipsit.
  50 Ele s’au semeţit, şi au făcut urîciuni blestemate înaintea Mea; de aceea le-am şi nimicit, cînd am văzut lucrul acesta.

  (49 “‘Now this was the sin of your sister Sodom: She and her daughters were arrogant, overfed and unconcerned; they did not help the poor and needy)

  Stagiul 1 Aroganta,
  Stagiul 2 Inbuibare ,
  Stagiul 3 nepasare
  Stagiul 4 mindrie
  Stagiul 5 caderea in sodomie

  Oare citi crestini sint la stagiul 2, sau 3, sau 4??

  Dorinte si nevoi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s