24 de gânduri despre „Thanksgiving – Zâmbetul de sâmbătă

 1. Mike. Dupa vorbe pari a fi stapin pe situatie, dar omiti ceva.La cirma vietii noastre nu este ceea ce vrem noi, nu sunt aranjamentele noastre, chiar si avramice. Daca in bunatatea ta (pe care cred ca o ai), daca in intelepciunea ta, daca in vointa ta, in stiinta ta despre cuvint, lasi sa se strecoare „asteptarea ca, intr-o buna zi” s-ar putea sa te pacalesti.
  Mike, spre deosebire de multii frati care cu truda si-au ales si desfasoara cite o munca, eu ,prin voia lui Dumnezeu, am fost „lacatus-mecanic de minciuni”.Spun aceasta pentru a ma indreptati eu singur sa-ti pot spune ce simpt in dreptul tau: toate sunt la locul lor ,dar satana are plantata o mica-mica minciunita in inima ta. In numele Domnului Isus , te rog frumos SCAPA-TE REPEDE de ea. Si pina mai am putere si posibilitati, suna-ma la 206 631 9390 si promit (imi cer iertare de la Domnul) sa fiu partas bucuriei tale, a cerului si a fratietati.
  Suferintele trecute nu au voie sa umbreasca drumul tau spre Imparatia lui Dumnezeu.Ba din contra.Trebuie sa dea stralucire credintei tale plantata atit de frumos in inima ta de un tata martir si o mama care a stiut sa nu lase sa se piarda aceasta marturie scumpa a familiei tale.DO IT !!!
  Astept anuntul tau minunat. Fratele tau ,Mihail.

 2. @ Mihail –happy thanksgiving!!! Totul e adevarat- nu am facut legamit cu Domnul in fata oamenilor ,dar l-am facut in secret –doar eu si Domnul ( dupa modelul lui Avraam). Yes- mintuirea e ceva personal si nimeni nu poate modifica relatia, decit unul din cei doi parteneri –adica eu. Iata ce spune Domnul IIsus la Matei-12 -50- Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri,Imi este frate,sora si mama. ma lupt sa fac voia Lui Dumnezeu cu toate puterile mele si atunci cind sint slab ,strig la Domnul sa ma ajute. Pur si simplu am ramas blocat cind am vazut cum credinciosi apeleaza la puterea oamenilor(oameni de ordine blocind usa de iesire) eu stiind ca, intro bis pent. Duhul Sfint al Lui Dumnezeu trebue sa aiba Suprematia ,chiar si atunci cind sint divergente intre frati. Scena aceia mi-a amintit cum securisti in 2 jepuri au venit si la-u arestat pe tatal meu(aveam 6 ani)– batut, in cusca de fier -electrcutat –dupa 6 luni trimis acasa – apoi moare la citeva zile(surse mama) si asta pentru credinta in IIsus. Iar pocaiti de astazi nu au puterea de a rabda adevarul ci se infurie si striga unii la alti (ca la stadion)chiar in (biserica) locul de intilnire cu Dumnezeu. Nu mai vorbesc de stacheta credintei care parca coboara incet dar sigur. Pentru cei rataciti cu voia lor- cuvintul ne spune la Evrei-6-(4-8),Romani -2-(8-9) Dar sint si suflete apropiate de Dumnezeu pentru care am toata admiratia si stima si ma rog ca Domnul sa-i binecuvinteze cu putere da a ramine credinciosi pina la capat iar ratacitilor –sa se opreasca ca si fiul ratacitor si sa se inapoieze acasa. Cine stie intr’o buna zi si eu –cine crede–- pina atunci- God bless you

 3. Nu stiu daca glumesti sau nu, dar nu-mi place daca este adevarat ca nu ai un legamint cu Domnul Isus.
  La cit sunt eu de ticalos, dar prin voia lui Dumnezeu , am implinit cele scrise cu privire la „cine crede”.
  Si sa stii ca si eu am probleme de poticnire cu cei din jur, dar , aceasta este problema mea.Iar mintuirea este STRICT problema mea. Iar ce este al meu trebuie sa am grija. Nu amesteca ceea ce vezi cu ceea ce-ti trebuie.
  Totul se rezolva cind ajungi sa intelegi ca TU trebuie sa faci pentru TINE.Iar calea este una singura; ADEVARUL si VIATA. Pe aceasta CALE nu se poate merge decit intrind pe USA INGUSTA, peste gard sau cu smecherii umblind numai hotii. Iar ca sa poti sa furi pe Dumnezeu, nu cred ca se poate.Este scris ca nu se lasa batjocorit.
  Sunt aproape de tine, putin mai la nord vreo 170 de mile, si imi permit sa-ti dau acest sfat. Separa lucrurile „personale” de cele ” cu altii” si apoi sa vezi viata si trai.
  Ba am vazut ca te stii destul de bine cu biblia si stau si ma intreb cum poti sta asa daca ai ajuns sa cunosti ? E drept ca si eu am tras-o vreo 6 ani pina m-am decis, dar orice lucru are vremea lui, nu vremea TA. Dar, nadajduiesc ca nu o sa lasi tocmai ce este cel mai frumos din toata credinta.Adica sa fii frate cu Domnul Isus. Mare lucru si asa de putin ne gindim la el. Cit despre altii, pe raspunderea ta, dar poti sa nu stai cu ei la masa daca socoti ca te indreptateste biblia. Dar fara legamintul cel mai scump si mai valoros din lume, cred ca este de neacceptat.
  Nu cred ca ete cazul sa te evanghelizez eu, dar nu-mi place daca este adevarat ceea ce ai scris legat de poticnirea ta. Mult har si da-mi un semnal ca voi fi bucuros sa fiu prezent la MARETUL EVENIMENT din viata ta.

 4. @ Ioan Roata Dr(eapta)- Negativ–Asta e curata -Colectivizare -Americana de tip Romanesc– pozitiv e ca tovarasii au facut -CURAT- in camara furnicii.

 5. Frate Mihail –toti sintem pacatosi – dar e o mare diferenta intre cei predati Domnului si cei nepredati– unii au promis altii, nu( in care ma includ si eu – eram aproape de predare dar cum spui cei cu banderole m-au speriat rau asa ca am ramas asa cum sint…) E o gluma buna –cine ajunge la adevar ,pleaca in misiune la saraci–– iata ce scrie la Tesaloniceni-2-9–Va aduceti aminte ,fratilor,de osteneala si munca noastra. Cum lucram zi si noapte, ca sa nu fim sarcina nici unuia dintre voi, si va propovaduiam Evanghelia Lui Dumnezeu.- si uite asa se straduia sa faca cite un dolar amarit, si fratele nostru Pavel– asta se potriveste tuturor fara deosebire, iar daca toti s-ar stradui sa faca asa nu ar mai fi nevoie de misiuni caritabile nicaieri . I-mi aduc aminte cum povestea un misionar plecat cu bani (ajutoare –acum e in Arizona) in Romania –ajungind la o familie cu doi copii zdraveni , tatal la fel sanatos doar mama era bolnava si nu putea sa lucreze– le dadu o suma buna de bani apoi misionarul intreba –nu aveti nici un pic de pamint sa cultivati ceva zarzavaturi? unul din copii, deschise usa surii iar in spate ,o maaaare gradina – plina–– cu balarii. God bless you

 6. OK. Adevar grait cu toata dantura.
  Dar de ce atunci cind spui aceste lucruri pe blog cu ceva mai mare concretete, te editeaza si fr Ionescu si fr Patrica.Pe la altii nu mai scriu.
  Romeo Fulga a avut bunul simt si s-a lasat „la vatra” cind a auzit si ceea ce el nu stia despre el. Alti nu rapund, merg ca strutul.
  Prietene, oare biblia are numai daruri pentru copii Domnului? Si acestea sunt numai materiale? Si nu avem chiar nici o treaba cu cele spuse despre roadele care ne intrec in camara? Ingrasam bancheri americani fara scrupule parca ei vor fi la usa raiului si vor da biletele de acces si banderolele care se vor aplica pe mina!
  Trist ca toti stiu despre cuvint, toti fac teologie de te rup in dinti, dar , si eu ce vad cred , toti iti vorbesc la nesfirsit despre CALITATILE si BUNATATEA si MILA si DRAGOSTEA lui Dumnezeu. Dar nimeni nu vrea sa vorbeasca despre purtarea lui, sa martureiseasca asa cum este scris, sa venim,…Da. Venim. Unde ai fost? La adunare. De unde vi? De la adunare. Si???????????????????? De luni toata adunarea crestinilor este la locul ei in bussiness.Toti se straduie sa faca un spurcat de dollar ca deh, a fost binecuvintat cu america.
  Oricum eu cred ca sunt cu defecte mult prea mari.Nu-mi iese socoteala dintre cuvintul bibliei si traiul si viata ce o am si ce vad. Nu stiu , dar sunt intr-o mare dilema. Dar ceea ce stiu este ca intre cuvintul biblic si viata noastra s-a strecurat o mare MINCIUNA care ne roade ca cangrena.Cine nu recunoaste este un mincinos.Iar cine ajunge la adevar, pleaca in misiune la saraci oriunde in afara de america. Doar mila lui Dumnezeu cred ca mai este solutia.

 7. Da, cred ca am mai auzit afirmatia aceasta de la un destept ceva mai vechi.De dinainte de unu si mai multi de opt. Dar, trebuie sa recunoastem ca este necesar si a ne descreti fruntile ridate de atita logica lui Teo. 14-18 K.

 8. . 😉
  . 😉
  Mihail,
  pai sa lase fratele Pertica macar acolo ..cite un emoticon. 🙂
  simtul umorului nu l au decit oamenii inteligenti! . 😉

 9. Frate Mihail –noi o ducem bine, fara taxe -excelent– doar 35/00 taxe dupa salar 45/00 down from bonus, 20/00 medicare, property tax =$4500( median/ homes) bani care merg la scoli,la – si la transportul in comun –iar eu nu am calcat niciodata in autobus, tramvai)da eu bag la tax – tools , niciodata nu am cerut chitanta de la bis. Cash never,chiar acum am trimis unui necajit din Codlea -bolnav cu 10 copii, bani cu Western Union si nici prin gind nu mia trecut sa bag asa ceva la incometax( cred ca asa ceva nu se ia in considerare) . Yes- a fost asa ceva pe la o bis care o cunosc ,,Pocaiti de fatada” –trimeteau bani in tara si veneau inapoi pe cai ilegale si ii baga la income si primeau si return –I.R.S. a sesizat ( a fost carambol acolo-Fr. Gabi stie mai bine) si de atunci dupa cite stiu nu se mai trimit bani in tara prin bis. Iar cu Tanganica e buna gluma. Nu m-am referit la smecherasi si slalomistii printre legi ci la adevarati muncitori cinstiti si onesti –ceilalti pentru mine nu sint oameni, ei au alta eticheta pentru mine – hoti, mincinosi, excroci etc. care cu siguranta vor da socoteala atit societati dar si Lui Dumnezeu. Blessing

 10. Frate pastor, cred ca este pe venite ziua aceea numita ATUNCI ! Spun aceasta pentru ca ma intristeaza nepermis situatia ca cititorii blogurilor nu mai inteleg nici macar glumele de calitate. D’apoi trebile serioase? Ce facem cu ele? Am un indemn ( de data aceasta fara gluma) sa rostesc faptul ca aveti tot dreptul sa scrieti blogul fara raspunsuri. Nu prea au la ce folosi. Mult har si pace sfnta.

 11. . 🙂 . 🙂
  Mihail,
  daca iubesti Romania, de ce nu vii acasa?
  la noi zeciuala e mai mica. :))))
  Ai dreptate, fariseii dadeau zeciuala , iar noi care ar trebui sa i intrecem,
  in loc s-o facem dind mai mult decit a zecea parte, mintim cind o putem face;
  ignorind faptul ca pe noi ne amagim.
  Oricum taxele lui Obama nu maresc comoara nepieritoare,
  este doar ceea ce datoram Cezarului. 🙂

 12. Da.Ai dreptate, dar vor avea grija sa treaca pe chitanta de zeciuiala primita de la adunare si ceea ce au trimis pachete in Ro si vor recupera cu virf si clatinat la tax-return. Asta fara sa socotim ce au lucrat pe cash.Dezavantaj pentru cei din Oregon.Ei nu au sansa de a minti oficial. By the way, voi cum o duceti daca nu aveti taxe?Dar fr Gabi? Cred ca aveti listele cu saraci si vaduve si din Tanganica.Pace tie.

 13. Sora Elisa. Noi , care prin mila Domnului am ajuns in perioada harului, mai avem de dat zeciuiala?
  Pai soro, cind Domnul Isus da sfatul tinarului bogat ii spune sa mearga sa vinda 10 % si sa imparta si apoi sa-L urmeze? Of, of..
  Iar tov Obama cred ca are dreptate in ceea ce spune spre tristetea celor ce fac obiectul fiscalitatii lui. Si stii de ce spun aceasta? Pai este scris ca celui ce i se da mult, i se cere mult, nu? De la un flacau ce bate cuie toata ziua nu prea ai ce sa iei, sau de la o femeie care iti lucreaza la ingrijit batrinii, pentru ca nu este platit salariul decit de mintuiala. Dar cei ce hirciogaresc toata ziua prin banci nu cred ca pot fi asimilati cu „furnica” ci mai degraba cu animalutul cu falcile cu interiorul mai mare ca exteriorul! Reglajul este pe cale naturala.
  Ar mai fi o problema legata de „sudoarea fruntii”.Despre a cui frunte trebuie sa intelegem ca este vorba? Chiar daca supara cuvintul „redistribuire” vreau sa se stie ca nu eu l-am folosit primul.Eu am lucrat copy-paste.Pentru perioada urmatoare cred ca intrerup lectura la scrierile crestine si citesc Capitalul.Poate invat sa devin si eu capitalist cu capital la nivelul taxelor lui Obama.Ca in Romania haloimas taxe.Poate fi cistigul cit o fi.De aceia iubesc eu Romania.Si pe romani.Pe toti.Mai ales pe vrasmasi.

 14. Mihail,
  „Si te rog frumos, fara sa te superi, sa verifici sensurile cuvintului ” redistribuire” in forma expusa de fr pastor. Poate insemna si a iti imparti piinea, a o arunca pe apa, cind nu o faci tu. Iar daca nu o face cel ce trebuie, Domnul poate lucra cind intr-un fel, cind in altul.”

  Vrei sa spui, dupa cum inteleg, ca Domnul, prin Obama, ia zeciuala:))))
  pe care nu o dam.
  Zeciuala e mai mare daca venitul e mare:)))
  Traiasca Obama, ca ne duce-n Rai.

 15. Cand „greierul melodios ” a atras prostimea,lenesii, legea si puterea de partea lui ,furnica va trebui sa se supuna „noului regulament de ordine interioara” si dupa „raportul” dat Unchiesului Sam, dupa ” darea de seama”, va fi somata sa-si descuie larg camara . Apoi va privi inmarmurita si cu mana la gura,cu ochii inlacrimati, cum „voluntarii marxismului” vor incarca in „camionul partidului ” toata truda ei. Iar pe viitor,bifata cu rosu ,pusa pe „lista neagra „, va fi suspectata mereu , banuita ca „a dosit” o parte din ce a strans cu sudoare ,in arsita necrutatoare a verii ! . Sarmana furnica,tremurand in paltonul ei vechi si peticit ,cu teama ,acum in pragul sarbatorilor,in tristetea ei, isi numara inc’odata pesmetii si borcanele de dupa grinda si ofteaza prelung !. Vor veni ploi, vanturi reci, viscol ,o iarna grea si lunga. . . .

 16. Mihail,
  surplusul ?
  dupa biblia occidentala?:)))
  la mine zice „doi banuti” ultimii….
  ce nu te costa nimic, nu e jertfa!

 17. Mihai problema e ca redistribuirea lui Obama se face la cei ce nu le place munca contra voturi ,noi ajutam nu redistribuim si pentru intrebarea a la contac nu te opreste nimeni sa infiezi fie ei cit de multi

 18. As vrea sa prezint citatul corect din 2.Tes..3.10….”Cine nu vrea sa lucreze,nici sa nu munince.. Multi ar vrea sa lucreze,dar nu au unde lucra, GOD BLESS AMERICA.

 19. Fratele Cornel, ma bucur de interventia ta.Postarea mea nu are nimic din cele intelese de tine. Umorul este placerea mea la fratele pastor. Este un dar tot mai rar, ca drept dovada.
  In sensul bun al cuvintelor din postarea fr pastor, trebuie sa-ti spun ca proprietatea privata din america nu are nici o legatura cu marxismul de care inca te temi.A murit si la el acasa , dar in America?.Destul de trist daca numai atit aduc romanii cu ei in bejenie.Oricum ,numai cei cu venituri peste o limita anuntata de Obama isi fac probleme.Sper sa nu ai probleme si tu. Nadajduieste in Domnul.Ma voi ruga pentru eliberarea ta gustind savuros postarile fr pastor Lascau, nadajduind ca nu incalcam limita bibliei cu privire la glume.
  Cit despre gluma mea, te rog sa o ierti tu, ca dupa unii mai avem 33 de zile si ceva ceasuri.Hai sa ne bucuram ca scapam si nu avem plantat „cipul” ori socoti ca si acesta este marxist. Cine mai poate sti?
  Si te rog frumos, fara sa te superi, sa verifici sensurile cuvintului ” redistribuire” in forma expusa de fr pastor. Poate insemna si a iti imparti piinea, a o arunca pe apa, cind nu o faci tu. Iar daca nu o face cel ce trebuie, Domnul poate lucra cind intr-un fel, cind in altul. Deci merge si „redistribuirea” . Macar si de fan, te rog frumos accepta ideea.Promit sa nu mai fac numai de cite ori am ocazia.

 20. Ma gindesc ce valoare ar avea munca noasta daca Dumnezeu nu-si va face partea Lui( dind caldura si ploaie la timp peste ogorul arat si semanat cu atita truda de catre om)??Genesa-3-19- In sudoarea fetei tale sa-ti maninci painea, pina te vei intoarce in pamint,–-.- Deci nimeni nu e scutit de munca –fiecare dupa puterile lui. Tocmai de aceia noi oameni trebuie sa multumin Domnului si sa respectam pe aceia care transpira muncind ,nici decum sa le taiem tot avintul, punind greutati de tot felul si taxe trecute prin lupa. Asa au facut si comunistii –au ignorat existenta Lui DUMNEZEU – recompensa ?? Domnul le-a dat o palma – invata cineva din pataniile altora?? sau vor sa invete pe pielea lor? Frate Mihail –dupa cum vad din caricatura Obama nu a lasat nimic din cosul cu bunatati- familiei cu maini harnice– bad boy!!

 21. Mihail ! Ma vad nevoit sa iti raspund. Noi ca si crestini nu redistribuim nimic cu atit mai putin guvernul, redistribuirea vine de la diavolul din gindirea Marxist Leninista vine de la cel Rau . Copiii Domnului au datoria sa simta cu cei nevoiasi sa fie darnici, sa redistribuie nu. Ginditrea unui regim ateu nu se inspira din Cartea Sfinta pe care o batjocoreste si o scoate afara din societatea postmodernista in care traim. Darnicia crestina este benevola nu fortata sau inpusa dinafara. Bisericile au datoria sa ingrijasca de saracii lor. Pe de alta parte apostolul Pavel zice: cine nu munceste sa nu manince. Daca vom gindi asa ferice de noi

 22. Multi nu cred ca Obama crede si se inspira din biblie.
  Si din aceasta ilustratie vedem adevarul cuprins in Cuvint. Avem datoria sa fim productivi,(Dumnezeu binecuvinteaza miinile harnice) ne asiguram cit avem nevoie iar apoi surplusul il redistribuim la cei nevoiasi, la saraci, la orfani, la vaduve si batrini , la misionari, la adunari crestine cu nevoi, si in cite alte locuri nu se poate face un bine.
  Si o intrebare ” a la Contac” : poate fi ingrijit sau infiat un orfan palestinian (sau mai multi) de catre un crestin american? Daca da, e cazul sa ne pregatim sa ne aratam dragostea, chiar daca fr Remus ne spunea altceva cu privire la ” start”: cine, unde, cind si cum.

 23. Este adevarul trist al zilelor noastre. O tara care tot mai mult vrea sa pedepseasca productivitatea si succesul in acelasi timp incurajind lenea si dependenta de stat. Tot mai mare procentajul care traieste din farimiturile care cad de la masa stapinilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s