Uniunea Baptistă și insultele lui Becali

Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România a publicat o luare de poziției față de atacul extrem de jignitor al lui Becali de la Televiziune. Puteți citi scrisoarea AICI.

Mă întreb dacă liderii Cultului Penticostal vor avea o reacție asemănătoare? După cum știu eu lumea, nu cred…

Ascultând elucubrațiile lui Becali în contextul campaniei electorale din țară, mi-am adus aminte de spusele lui Andrei Pleșu:

„Toate scursurile vor ajunge vedete, toţi derbedeii vor deveni campioni ai dreptăţii. Vom fi sufocaţi de proasta creştere, de incultură, de muzică proastă şi de fast-food. Prostia va avea bani, iar nepriceperea va avea putere. Aerul se va umple de invidie, ură şi băşcălie. Comunismul va reînvia, roz şi cochet, cu sprijinul unor băieţei de bani (şi idei) gata, semidocţi şi trendy, netrăiţi, iresponsabili, grăbiţi să găsească înainte de a căuta. În schimb, icoanele vor fi evacuate din viaţa publică, în numele unei libertăţi de conştiinţă care nu ştie încă nici ce e libertatea, nici ce e conştiinţa.” (Andrei Pleșu – Punctul pe „i”)

36 de gânduri despre „Uniunea Baptistă și insultele lui Becali

 1. Eu cred ca habar n-are de religie, biblie, invatatura crestina.
  Rostogoleste si el niste expresii, ca sa devina interesant…
  Interlocutorii lui se tem de gura lui mare. Nimeni nu prea mai are chef sa polemizeze cu el.

 2. Am stat mult pe ginduri sa, sau sa nu zic si eu ceva – pentru omul asta care nu cunoaste pe Dumnezeu am un fel de compatimire– nu stie(insasi Domnul Isus spunea de pe cruce –Iarta-i Tata ca nu stiu ce fac). Spre deosebire de cei ( care au facut legamint) si duc o viata dubla, necinstind pe Dumnezeu si biserica Lui– pentru acestia nu am nici un respect si nici compatimire– sint exemple negative care indeparteaza si pe necredinciosi de la calea mintuirii–nu intra nici ei in imparatie si nu lasa nici pe altii.

 3. Acelas lucru am spus si eu.,
  Nu ca sunt mai bun ca alti dar este o mare deosebire intre cei ce AU VENIT la Isus (vamesi ,prostituate,pacatosi etc,) si cei ce
  batjocoresc pe Dumnezeu cu buna stiinta …..
  Inca odata …nu aruncati margaritare… la porci asa cum aminteste si elisa
  Scumpa mea sora Mihaela mai repet odata… trebuie sa avem discernamint
  in felul de a intelege biblia.

 4. Karol:
  sa citim corect BIBLIA>
  Isus s-a rugat pentru unitate?
  Mai ai mult pina o sa intelegei despre A CUI unitate e vorba,
  daca ai ajuns numai pina la Becali.
  Este frate cu tine ca sa fii in unitate cu cei acre il au ca tata pe Diavol?
  Ramii stupefiat de ce se poate scrie aici despre lucrurile atit de limpezi
  din Scritpturi;
  dar nu ma mai mira felul de traire al pocaitilor, deoarce neintelegind
  Adevarul, nu pot tari adevarul.
  Dumezeu Fiul ne arata limpede ce fel de atitudine trebuie sa avem;
  El spune sa ne departam si de fratii care nu s in orinduiala;
  despre cei carora le spune „voi aveti ca tata pe satana” ne spune ceva,
  dar cind acestia, macar ca il au ei ca tata, mai si batjocoresc pe copiii
  lui Dumnezeu, ne spuneca sunt „porci” carora degeaba le dam margaritare;
  ba ne spune sa ne ferim de ei, ca ne vor sfisia.
  DECI :
  Becali sfisie!!!!!!!!
  Sloganele cu dragoste , toleranta, ingaduinta sunt tipic fariseice.

 5. Domnul sa va binecuvanteze, dragi frati si surori!

  pt „dor de vesnicie”- frate drag,nu fac absolut nici o confuzie: este vorba de NOI, pocaitii, noi suntem vamesii si pacatosii, care venim si am venit la Isus sa ascultam Cuvantul Lui la picioarele Lui, si avem nevoie sa bem din Apa Vietii, direct de la sursa, ca NOI sa fim transformati, NOI sa avem iubire, nu sa cerem. nu era vorba de Becali care sa mearga la Cuvant, ci chiar de noi… Becali va merge mai repede daca ne rugam si noi…

  pt sora MI RE LA, imi cer iertare ca poate v-am deranjat pe tine si pe mai multi cu scrisul meu mult, mi-am dat seama si pe masura ce scriam, insa sa stii surioara ca asta e un dar al meu de la Domnul, sa gasesc cuvinte si sa pun in cuvinte anumite lucruri, atat ca probabil tre sa folosesc darul asta intr-o carte sau intr-o revista, si nu aici pe blog, ca sa nu dati prea mult din timpul vostru citirii..am sa incerc sa scriu mai scurt.

  pt fratele Dr Ion Roata: ma bucur extraordinar ca vedeti cu ochii Duhului ca acest om, „dupa ce va scapa de duhurile ce-i canalizeaza ravna in negativ”, ar putea deveni un „destoinic luptator si aparator al Adevarului!” Pentru ca sunt mai multe feluri de oameni si, deci, mai multe feluri de a influenta: sunt oamenii care influenteaza nestiuti niciodata de nimeni, modesti, in rugaciune in odaita lor, ii stie numai Domnul, iar altii dintre oameni sunt dintre cei care ies in fata, dintre cei care nu se tem sa vorbeasca pe fata despre ce cred, chiar daca convingerile lor sunt gresite, macar nu sunt ipocriti. Becali nu cunoaste cu adevarat pe Domnul si de aceea nu stie ca pocaitii sunt cei rascumparati, el crede sincer ca ortodoxia lui este calea, si intr-adevar candva poate era. Domnul Isus are nevoie si de luptatori in rugaciune, in odaita, si de misionari si de luptatori in public pentru Evanghelie. Pe Becali l-ar putea face Domnul un luptator in public pentru Adevar, pentru ca nu este nici fricos, nici mincinos. Are foarte multa mandrie de sine si probabil multe alte pacate, dar cine dintre noi nu a avut si a lasat pacate mari cand ne-am intors la Domnul, prin harul Lui si cu ajutorul Lui, si inca in fiecare zi avem o lupta cu pacatul, tot prin harul Lui?
  Gata, ma abtin sa mai las sa curga cuvintele in scris, (o sa ma duc la blogul meu 🙂 ca l-am abandonat demult), frate Dr Ion Roata, ma rog alaturi de dumneavoastra cu bucurie pentru „trezirea la realitate a lui Becali si aducerea lui la lumina numita Isus Hristos!”
  Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti!

 6. Un lucru este cert : domnul Becali afirma ca el este un real crestin iar sectantii sau lepadat de Hristos !. Acela va demonstra ca este un misionar autentic, adevarat ,urmas al lui Hristos,demn de a se numi pocait in adevaratul sens al cuvantului , cel ce va reusi sa-i rastoarne „convingerile’ , sa-i atinga inima-i impietrita , sa-i deschida ochii ,sa-si vada singur si limpede ratacirea-i si sa apuce si el in final Calea Ingusta a Crucii de pe Golgota !.Oare cati „doctori” in teologie si tari in Scripturi pot sa-i prescrie acestui confuz,ratacit si contrariat de satan,medicatia necesara vindecarii ??!! .Cati pocaiti umbriti de Puterea Duhului Sfant, cu spirit si curaj misionar ,vorbitori de limba roamana, vor indrazni sa-i vorbeasca despre Isus -Mantuitorul acestui barbat ”tare la cerbice’ , plin de energie negativa, canalizata de stapanul acestei lumi, distructiv si blasfemic ??!!. Daca Becali ar fi ajutat sa scape de duhurile ce-i canalizeaza ravna spre ura si negativ, el ar putea deveni un destoinic luptator si aparator al Adevarului !. Atat timp cat in orbirea lui nu vede Calea pe care trebuie sa mearga, nu are nici Viata !. Pacat ca nimeni nu are curajul sa-l ajute cu adevarat sa obtina „voturile” necesare izbanzii !. Mos Ion Roata se roaga cu multa ravna pentru trezirea acestui om la realitate si aducerea lui la Lumina numita Isus Hristos !

 7. ” sora ” Mihaela nu stim cit ti-a luat ” scrierea ” asta,ca sa nu-i zic altfel,dar daca stateai pe genunchi in loc sa scri,eram TOTI mai cistigati……chiar si nenea Becali. !!!!

 8. draga mea
  Spui de cei ce… AU venit la Isus: samariteanca,prostituata,vamesii,pacatosii
  cred ca faci o mica confuzie in legatura cu persoana in cauza
  Acesti oameni au venit la ISUS ,nu si-au batut joc de EL .
  atit.

 9. Rugaciunea E un margaritar scump, aruncat…nu porcilor, ci..indreptat in Alta Parte.

  rugaciunea E UN MARGARITAR, daruit Altcuiva, indreptat Altcuiva, cu referire la cineva oricat de pierdut ar fi el. Margaritar EXACT DUPA VOIA DOMNULUI este RUGACIUNEA pentru cei pierduti. Or, ai vrea sa ne rugam pentru el doar atunci cand el va fi neprihanit? Cand va „merita”? Dar nu va „merita” niciodata! Dar vai de noi ar fi fost, daca ar fi existat lista cu „cine merita” rugaciunea, mantuirea, toate! Nici unul n-am fi meritat…Si o stim!!
  Vrei sa spui ca el nu simte pocainta.
  Corect.
  De aceea noi suntem pocaiti, si (macar in teorie) smeriti pentru ce cunoastem ca sunt greselile noastre.
  DAR NOI SA NE RUGAM NUMAI PENTRU POCAITI?
  Pai in cazul asta, cu familia mea ce facem? Pentru ei sa nu ma mai rog niciodata? Si nu ne mai rugam pentru nici un nepocait? Facem noi, asa, o excludere, o regula noua? Nu luam SANSA aia de care vorbeam mai sus, de fiecare data cand intalnim un suflet a carui nepocainta si nesalvare ne izbeste, ca sa ne rugam pentru acel suflet? Nu asa vrea Domnul Isus? Eu am invatat sa ma grabesc sa ma rog, mai tare si mai rapid, mai ales pentru cel mai nepocait, sau cel ce m-a lovit sau prigonit mai tare, el are poate cea mai multa nevoie.
  Ce facem, iubim pe cine ne imbratiseaza si ne accepta si ne lauda si atat?
  Da, stiu, e greu, o spun din dure experiente, e greu sa il iubesti pe persecutorul sau prigonitorul tau, dar Becali este, observ, pentru noi, un motiv de a gresi din mandrie, a noastra deopotriva, pentru ca daca nu l putem iubi, inseamna ca ne-a lovit prea tare in „mandria de casta”. Da, ne-a lovit tare. In mandria de „pocaiti”. Ne-a umilit, public. Si ce daca? Acum vrea Domnul Isus sa ne ridicam, dar MAI PLINI DE IUBIRE, nu mai plini de mandrie. Mai plini de iubirea Domnului Isus, nu de a noastra, ca de a noastra nu avem, nu am avea nimic daca nu ne-ar umple Duhul Domnului. Nu am avea nici un strop de iubire, daca nu ni s-ar da de sus.
  Vrei sa spui ca el nu simte pocainta?
  Corect.
  Dar noi stim ca el e nepocait si ca e nesalvat, in timp ce el habar nu are in ce pericol este. Ne pasa? E un suflet. Si Domnul il iubeste mult si a murit si pentru el.
  Se uita Domnul acum la noi, si vrea atitudine. Ce fel de atitudine vrea Domnul, ca sa ii umplem inima de bucurie si sa facem voia Lui?
  – da, un raspuns sa primeasca Becali, dar unul care sa nu contina „mandrie de casta”, nici ranchiuna, iar sentimentele lumesti care pot aparea trebuie sa ni le stapanim, ca Il oglindim pe El, nu pe noi insine. Raspunsul pe care Becali trebuie sa il aiba de la pocaiti CONTINUU de acum inainte trebuie sa se bazeze doar pe Cuvantul Domnului si pe oglindirea vietii Domnului. UN RASPUNS DA.
  – daca Domnul ar veni la noapte, poate ca Becali nu ar fi mantuit. Poate ca Domnul pe mine m-ar intreba daca mi-am facut partea mea in legatura cu asta? ca doar am interactionat. Intr-un fel sau altul, Domnul m-a incunostintat de acest suflet ce este inca nesalvat, si nu pot sta nepasatoare, si ce pot face cel mai bun lucru pentru el e rugaciunea. Nu certuri de cuvinte, nu jigniri, nu atitudini reci si rautacioase, caci daca si le va aduce aminte candva, ar putea fi impiedicat de ele sa ia in seama cand i se va oferi sansa salvarii, ar putea sa o piarda fiindca eu (sau mai multi) nu am oglindit bine pe Mantuitorul nostru, ci propriile noastre mandrii si lipse de iubire. Pe scurt spus: RUGACIUNE DA.
  – atitudinea inimii noastre trebuie schimbata, asta ne arata intamplarea cu Becali. Ne trebuie iubire. Pentru multi si foarte multi, ce sunt reci si/sau nepasatori, nestiutori de tot, de ziua Domnului ca si de voia Domnului, DAR NOI NU SUNTEM! NOI SUNTEM POCAITI PENTRU CA NOI STIM ADEVARUL!! Vor mai veni multi si foarte multi in perioada urmatoare, eu asa cred, multi reci, multi nepasatori, multi prigonitori, multi nestiutori, multi hulitori, de Insusi Domnul Isus au spus ca „are drac”, cum de va mirati ca spun de urmasii Lui? Nu asa sta scris ca va fi? Va mirati ca va fi prigoana si ca a si inceput?? Temeti-va, ca ni se spune in Biblie ca multi dintre credinciosi vor cadea de la credinta!! Oameni buni, cum de nu vedeti ca astea se intampla dupa cum e scris?? Ma doare de atitudinea noastra, si cred ca pe Domnul Isus Il doare si mai tare, cred ca plange acum pentru atitudinea noastra, cred ca L-am intristat si L-am dezamagit, noi, copiii Lui!! Suntem in vremurile din urma, si oamenii sunt exact asa cum scrie in Biblie, iubitori mai mult de arginti, hulitori, fara respect fata de parinti, iubitori de sine si trufasi…iar noi, copiii Lui, suntem exact la fel ca si cei din lume, sau mai rau! Nu mai avem NICI NOI iubire frateasca si fireasca !! Este mai important si mai interesant ca vin alegerile?? Dar daca ar veni Domnul chiar in noaptea alegerilor? ? Chiar trebuie sa ne pese lumeste de cine iese la alegeri, atata timp cat STIM SIGUR ca tot voia Domnului se face?? Trebuie sa facem selectii si operatii, partinic, noi, pocaitii, trebuie sa ne interesam de partide si sa promovam partide?? NU suntem dupa cum vrea Domnul, in acest caz!! Ne trebuie IUBIRE! IUBIRE DA.
  – ne trebuie caldura, ca suntem reci spre caldicei, suntem cei din Laodicea, si Domnul poate sa ne scuipe din gura Lui, asa caldicei, caci uraste sa fim caldicei, si poate sa avem surpriza sa fie salvati in ultima clipa raii si hulitorii de acum, care se vor fi pocait cu adevarat, nu ca noi, poate va lua Domnul „talharii de pe cruce” si ramanem noi dati deoparte, ca fariseii!! CALDURA DA!! Fierbinti, asa ne vrea Domnul! De dragoste pentru El si pentru lucrarea Evangheliei, si pentru toti oamenii, pentru „aproapele” nostru! Ne „culcam pe urechea” de pocaiti, si nu ne luptam pentru suflete, ne luptam pentru partide!! Vreau sa stiu ca macar unul zice „te rog, Doamne, ai mila Tu de acest suflet pe care il iubesti, de Becali, te rog Doamne, atinge-i inima si mintea, atinge-l pentru Tine si lucreaza in el mantuire, Doamne, schimba-l cum ne-ai schimbat pe toti copiii Tai, incredibil si minunat, fa acest om sa devina un vas care sa lucreze pentru Tine, spre gloria Ta si pentru Imparatia Ta, Tata Ceresc! Iti multumesc, ca ne iubesti atat de mult, si ai murit pentru noi, si ai murit si pentru el, ai varsat sangele Tau scump la Golgota si pentru el, si pentru toti, Doamne! Deschide-i ochii sa Te vada, sa Te caute, si gaseste-l Tu, Doamne, cum ne-ai gasit pe toti! Si daca tot i-ai ingaduit sa lucreze public, sunt sigura Doamne ca ai un plan cu el pentru cand se va intoarce la Tine, sa te vesteasca public, caci lipsesc cei care sa te slaveasca in public, si tie iti trebuie un om cu curaj sa vorbeasca in public, ca acest om! Ar putea sa fie un prim mare evanghelist in public si pe toate televiziunile, si sa il „activezi” in planul Tau asa incat sa devenim o mare Romanie evanghelica, precum alte tari sunt, si nu o Romanie adormita si intepenita intre oase de morti si sfinti, moaste. Cred Doamne ca ai un plan minunat cu acest om, indiferent care ar fi acest plan stiu ca doresti sa il folosesti pentru inaintarea Imparatiei tale. Amin!” CALDURA, DA!!
  – si a fi treji si a veghea – mai doreste Domnul de la noi. Sa fim treji si sa veghem, atentie la pilda fecioarelor: cand a venit Mirele, atat fecioarele intelepte, care aveau untdelemnul in candela, cat si cele neintelepte, TOATE mai inainte au adormit. Toate. Ingrijorator, nu? Fecioarele intelepte suntem noi, cei care avem uleiul in candela, dar nu cumva am adormit si noi?? NU cumva asta e un mare semn periculos ca am adormit, si anume ca am adormit fata de Domnul si suntem treji fata de lume? Nu cumva faptul ca suntem preocupati de alegeri si de partide si de oameni politici in loc sa fim preocupati de ziua Domnului este un semn ca am adormit fata de Domnul?? Si, cum ziceam, daca in loc sa vina alegerile vine Domnul? Sau, nu vine inca Domnul dar plecam noi, plec eu, pleaca unul din noi sau mai multi, oricare, la Domnul: oare am facut ce vroia Domnul de la noi si dam socoteala cum trebuie de ceea ce a pus in noi? Ori, facem fiecare grupulete, fiecare lupta in rugaciune sa fie familia lui mantuita si atat, hai pa baietii, ne vedem in rai cu totii, eu cu ai mei si tu cu ai tai…!! si restul…de restul nici ca tre sa ne pese…! TREAZ PENTRU DOMNUL, DA.
  – „epistole vii”, asta insemnand din cap pana in picioare sau cat putem noi mai mult sa il reflectam pe Domnul Isus. Blandete. Smerenie. Mai toleranti cu altii si mai aspri cu noi insine. Cautand sa traim pe cat putem in pace, sper ca, daca se mai intampla o data episodul cu Becali, sa il contracaram cu rugaciuni catre Domnul, nu sa iesim la „atac” direct, in mod lumesc. IUBIRE, IUBIRE, IUBIRE!!!
  -Daca, uneori, esuam in cele de mai sus, exista un motiv important. Daca iubire nu este destula, exista un motiv important. Ca nu ne-am umplut de la Sursa. Ca nu am stat destul de mult la fantana de unde curge izvorul de apa vie. Ca nu am „inscriptionat” in noi portretul cat mai fidel al Domnului Isus, Al Carui Nume Il purtam. Avem mai multa nevoie de Biblie. De Cuvantul Domnului. Suntem insetati si nu stim, asa de insetati. Avem nevoie, ca sa putem sa daruim. Cuvantul Lui este „viu si lucrator”, al meu este fara nici o putere. Al nostru este fara putere, pana nu „bem”direct de la sursa Vietii. Sa bem atat de mult, incat o sa ne transformam noi, nu o sa mai asteptam transformarea doar la cei din jurul nostru. Cuvantul Domnului este singurul care poate sa schimbe, si o sa inceapa chiar cu noi. Uimitor, nu? Nu e deloc uimitor: cand Domnul Isus si-a facut lucrarea Sa in cei trei ani pe pamant, vindecand pe bolnavi, asa cum stim, mangaind pe toti si propovaduind Evanghelia, toti cei care au fost schimbati din jurul Lui au fost schimbati prin Cuvantul Lui. Ucenicii Il ascultau, samariteanca L-a ascultat, prostituata Ii statea la picioare ascultandu-I cuvintele, vamesul si toti pacatosii…Cuvantul Domnului are putere transformatoare, si ieri si azi ca si in vesnicie. Biblia este in intregime Cuvantul Domnului, insuflata fie oamenilor, fie direct prin Domnul. Cuvantul Domnului are putere sa ne schimbe pe noi, Cuvantul Domnului are putere sa il schimbe si pe Becali, si pe toti.
  Iertati-ma ca am scris asa mult…!Gbu, dragi frati si surori!

 10. Da, sa ne rugam pentru el dar………trebuie sa vada si el ca are nevoie de schimbare
  Dupa felul cum gindeste si actioneaza ,nu se vede asta
  Si ni se mai da un sfat :
  Nu aruncati margaritare in gura porcilor !!!

 11. Si pentruca oricum are are destui bani si suport financiar vast ,propun „domnului” Gigi Belcali o auto-invitatie „de onoare” in Statele Unite , la ….Jerry Springer Show :http://www.jerryspringertv.com/. Aici va putea sa-si manifeste pe larg toate intentiile ,toate „sclipirile geniale”,toate „perlele”, toate convingerile si pasul dumnealui,toate frustrarile,toate intentiile, inclinatiile cat si etalarea „high-IQ” a spiritului de lider politic ce-l macina !. Aici la acest show va avea oportunitatea sa devina vedeta internationala, sa-si faca poplaritate globala, sa fie auzit ,urmarit si admirat de intreaga palaneta !!!.

 12. Elisa, m-ai inteles diferit, probabil nu m-am exprimat eu bine: cand am spus „i-a dat Domnul o sansa”, nu m-am referit la faptul ca a fost pus acolo in pozitia in care e acum, adica in pozitia de a influenta pe cei care accepta influenta lui, ci m-am referit la faptul ca i-a dat Domnul o sansa sa NE RUGAM NOI, CAT PUTEM DE MULTI, PENTRU EL.

  Daca numaram acum cine dintre pocaiti s-a rugat pentru Becali, mai inainte de asta, eu nu ma numar pe lista de pana acum. Cine se trece pe lista (metaforic vorbind) celor ce s-au rugat pt el pana acum?
  Pur si simplu, gandul meu a fost si este in continuare ca daca intram in teritoriul politic fie doar si cu o palida prezenta, ca a mea acum, sa intram numai cu armele Domnului, si numai cu rugaciune, si numai cu atitudinea Domnului.
  Pe lista celor ce de acum incolo se roaga pentru Becali – eu m-am trecut. Pentru schimbarea lui aici si acum, eu personal nu pot nimic, DOMNUL insa DA! Domnul poate sa il transforme total, si Domnul sunt sigura ca asteapta rugaciunea mea.
  Inca doua lucruri: eu mai cred ca Domnul ingaduie si pe cei care fac anumite lucruri, desi numai pana la o vreme, imi aduc mereu aminte ca Domnul il ingaduie si pe cine-stim-noi sa isi faca mendrele, dar doar o vreme…
  Al doilea lucru este: nu conteaza pe cine s-a varsat o galeata de murdarii: pe el, sau pe noi, pocaitii, Domnul le da la o parte si ne recunoaste oricum pe noi, copiii Lui, dar daca pe el nu-l recunoaste, fie si sub o galeata de aur si poleit cu aur, ATUNCI MI-E MILA DE EL SI DE SUFLETUL LUI SI DE VESNICIA LUI care poate ca nu va exista!!!
  DOMNUL IUBESTE SUFLETUL LUI BECALI, cum l-a iubit si pe al meu, dinainte ca eu macar sa stiu de El, si chiar cand nu vroiam sa iau in seama! Crezi ca eu, daca sunt pocaita, sunt cu ceva mai buna decat Becali? Crezi ca eu nu am lucrurile cu care-i gresesc Domnului, pacatele mele? Sau poate ca Domnul o sa faca traznete si fulgere sa il bata pe el, ca a aruncat pe noi galeata de murdarii, iar „galetusa mea mica de pacatele” o sa le „treaca cu vederea”, sa le „adaposteasca tandru” doar fiindca eu is pocaita si el nu? DOMNUL URASTE PACATUL, si pe al meu, si pe al lui, dar MA IUBESTE SI PE MINE, SI PE TINE, SI PE EL!!!! Daca Domnul il iubeste si pe el, cum as putea MACAR SA NU VREAU SI SA NU INCERC SA IUBESC SI EU SUFLETELE CELOR CARE INCA SUNT PIERDUTI?

  Domnul sa ne dea dragoste si sa ne schimbe PE NOI ca si pe EI, ca noi sa putem sa fim un strop mic de lumina. Ca ei sa vada. Unde ar putea cei pierduti sa vada? La noi…
  GBU, Elisa, sper ca am deslusit ce am vrut sa spun…

 13. Mihaela,
  ceea ce spui tu sunt vise.
  I-a dat Domnul o sansa ? cine crezi ca l-a pus?
  domnul Crin, si nu e acelas lucru.
  Sa nu incurcam lucrurile.
  Domnul sa-i mustre cugetul.
  Tu daca vrei posteste si roaga te pt el, daca poti;
  eu nu pot!

 14. De acord ca trebuie sa ne fie mila…dar uite ca unii il admira, il aproba si il voteaza. Am vizionat aseara filmul romanesc cu Mircea cel Batrin. Tara asta a avut cindva si oameni cu care sa se mindreasca…si uite astazi ce oameni ne reprezinta…Astfel de oameni pot fi poate tolerati…dar nu ridicati in slavi. Trebuie sa ne rugam pentru ei- da…dar nu sa le admiram prostia. Nimic nu straluce mai tare ca…prostia. Si secventa aia …straluce de-ti ia privirile…

 15. De ce nu-l da in judecata pe Becali? Are bani si poate sa ii imparta daca nu isi poate tine limba acasa… Daca insultele le-ar fi facut un neoproestant, imediat ar fi cu gura pe noi!

 16. Dragilor , nu vedeti ca va mancati intre voi baptistii, si penticostalii, cine ce reactii are…..Ce anume te face crestin? _cand era amenintat , nu ameninta …etc. repede LUATI PIATRA Nu-l apar pe Becali asta sa fie clar, nu are dreptate ,dar Isus se ruga pt unitate, ….

 17. De oameni ca Becali trebuie sa ne fie mila……….probabil sa se simte si el ” crestin ” saracul in felul in care poate si el pricepe lucrurile,ca daca ar fi citit vreodata Biblia i-ar iubi si pe unguri si pe Oana Zavoreanu si pe ” sectanti ” si ar vedea si starea jalnica in care se afla dinsul…….

 18. Personal, îl compătimesc pe domnu’ Becali…doar atâtea (și astfel de) cuvinte are în vocabularul său…le preia (doar) pe cale auditivă…școală n-a făcut dânsul, îl depășea (și încă îl depășește)…la fel și un discurs (dezbatere/polemică) public…tocmai ne-a făcut o demonstrație asupra acestui lucru!

 19. Am citit toate comentariile si nu cred ca e cazul sa facem si noi ca dl Becali si anume sa denigram alte culte. Ortodocsii il iubesc pe Dumnezeu si alearga pe calea credintei si ii dau slava Fiului lui Dumnezeu. Tot la fel fac si cultele neoprotestante.

  Diferentele care exista sunt la nivel de forma de inchinare. Unii sunt mai traditionali si conservatori, altii mai carismatici. Important e sa ne respectam si sa ne iubim unii pe altii cu dragoste lui Hristos. Pana la urma Dumnezeu ne judeca dupa sinceritatea credintei noastre si devotamentul fata de EL nu dupa cultul din care provenim.

  Daca cineva a hotarat sa treaca de la un cult la altul ar trebui sa respecte orice cult si sa nu-l denigreze. Daca ti se potriveste o forma mai carismatica de inchinare nu trebuie sa discreditezi ortodocsii si VICEVERSA! In ambele culte exista oameni care-si traiesc credinta la maxim. Nu tine de cult ci de cautarea si trairea ta personala.

  Domnul Becali vorbeste din lipsa acuta de cunostinte si informatii, iar atunci cand esti nestiutor sau ignorant asa cum e domnia sa in multe cazuri, eufemistic vorbind acum, mai bine pastrezi tacerea. Daca tacea filozof ramanea.

  Discursul sau politic jirinovscian prinde foarte bine la un sector de public cu tot atata cultura ca si dumnealui. Oricum, singur isi scade sansele la vot prin ineptiile sale. Precis erau pocaiti care-l simpatizau. Numai bine ca isi atrage antipatie gratuita prin nesabuinta sa. Politic vorbind, asta e sinucidere curata, iar dumnealui fiind un politician profesionist care ne mai si reprezinta in Europa, da dovada de multa ¨cultura politica¨.
  Bine a mai fost precizat intr-un comentariu anterior ca orice pasare pe limba ei piere.
  Nu e bine sa-ti pui mintea cu saracutii la nivel intelectual ca te bat cu experienta dovedita si intretinuta cu grija.
  Fie ca Dumnezeu sa-i dea intelepciune sa ia decizii corecte si sa-si iubeasca apropaele cu adevarat!

 20. Ca evreu ce sunt ,nu pot decat sa trec de partea Uniunii Bisericilor Crestine Babtiste din Romania (si nu numai).Sustin intr~u totu~l apararea acestei Uniuni Bisericesti Crestine Babtiste din Romania,impotriva celui cooptat in asa zisa „uniune social liberala” Gigi~Becali.Eu nu cred ca un evreu poate vota un astfel de personaj,si o astfel de…”uniune”.(USL)Exista un proverb tipic~Romanesc;”cine se aseamana se si aduna”,din pacate,este foarte real pt o anumita categorie de oameni si nu numai din Romania.Eu personal l~am auzit pe acest IDOLATRU (Becali) cum Ii injura pe cei de la trustul de televiziuni (Antenele lui VOiculescu) si ce limbaj pornografic folosea acest „Parlamentar ~European” la adresa lui Voiculescu.) Culmea este ca acum sunt la „brat”,in aceeasi cardasie USELISTA. Apoi L~am auzit de mai multe ori denigrand si injosind,pasnicii si cuviosii credinciosi neoprotestanti, atribuindu~le titlul de „Sectanti”.Rusine d’le Becali,asa zisii „duhovnici” cei aveti, nu v~au invatat mai nimic „bun”.In afara de a va lua banii si de a va inchina la toate „icoanele”,la cruci ,la moaste,la cuie,la oi si mai stiu eu la ce….??!!,altceva ce v~au invatat?? Si inca ceva;Cultul ortodox este cu~adevarat o secta,si inca una sraveche,care nu are aface nimic cu Biblia,si nici cu D’Zeul~Evreilor.Pe cand asa zisii „neoprotestanti” ei sunt nascuti din nou,si altoiti in maslinul bun,care este poporul~Evreu.Ei fac botezul ca si Hristos,atunci cand sunt maturi,cand sunt ei insisi constienti de legamantul care il fac prin apa botezului.Ei nu sunt „satanisti” asa cum ati afirmat despre ei,au un comportament decent,imbracati frumos cu bun simt,sunt fideli tarii unde traiesc,si sunt foarte buni contribuabili.Daca toata tara ar fi condusa de astfel de „sectanti”,Romania ar fi acum pe primul loc in Europa si nu penultima din lume.Eu locuiesc in afara tarii de cativa ani,toate tarile care sunt catolice sau protestante ,au un alt fel de trai in primul rand,si o cu totu~l altfel de educatie si cultura. Si daca este cineva vinovat pt o astfel de stare a tarii mele Romania,ea se nu este BOR(Biserica Ortodoxa Romana) ea detinand peste 5O la suta din toata valuta Romaniei,asta da…..biserica,ea se mai numeste si basilica mama,basilica din care face parte si (vai)Euro~Parlamentar,Gigi~Becali .Cu astfel de sloganuri si „aliante tip USL” a fost pregatita calea exterminarii a 6 milioane de evrei,printre care si bunicii si strabunicii mei.Si eu fac apel la toti care apartin cu~adevarat lui MASHIACH,HRISTOS sa ni se ALATURE! Am toata stima pt vocile care s~au ridicat,impotriva acestui calomniator si a sustinatorii acestuia,Gigi~Becali. Shallom~Tuturor!!

 21. S-au dus odată copacii să-și ungă împărat peste ei. Și au zis către măslin: Domnește peste noi!
  Iar măslinul a zis: Lăsa-voi eu oare grăsimea mea, cu care se cinstește Dumnezeu și oamenii se mândresc și mă voi duce să umblu prin copaci?
  Atunci copacii au zis către smochin: Vino tu și domnește peste noi!
  Dar și smochinul a răspuns Să-mi las eu oare dulceața mea și fructul meu cel bun și să mă duc să cârmuiesc copacii?
  Apoi au zis copacii către vița de vie: Vino tu de domnește paste noi!
  Și vița de vie a zis către ei: Cum să-mi las eu mustul meu care veselește pe Dumnezeu și pe oameni și să mă duc să cârmuiesc copacii?
  În cele din urmă au zis toți copacii către un spin: Vino tu și domnește peste noi!
  Iar spinul a zis către copaci: Dacă voi mă puneți cu adevărat împărat peste voi, atunci veniți și vă odihniți sub umbra mea; iar de nu, atunci va ieși foc din spini și va arde cedrii

 22. Inca ceva 🙂
  “Nu întoarceţi rău pentru rău, nici ocară pentru ocară; dimpotrivă, binecuvântaţi, căci la aceasta aţi fost chemaţi: să moşteniţi binecuvântarea.”…… „Chiar dacă aveţi de suferit pentru neprihănire, ferice de voi! „N-aveţi nicio teamă de ei şi nu vă tulburaţi!
  Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn.” Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţe şi teamă,având un cuget curat; pentru ca cei ce bârfesc purtarea voastră bună în Hristos să rămână de ruşine tocmai în lucrurile în care vă vorbesc de rău.
  Căci este mai bine, dacă aşa este voia lui Dumnezeu, să suferiţi pentru că faceţi binele decât pentru că faceţi răul!” 1 Petru 3:9; 14-17

 23. Niste pasaje interesante care se leaga cu „problema” de mai sus:

  „Timoteie, păzeşte ce ţi s-a încredinţat; fereşte-te de flecăriile lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei, pe nedrept numite astfel, pe care au mărturisit-o unii, şi au rătăcit cu privire la credinţă.” 1Timotei 6:20,21

  Si cel mai bun:
  „Şi robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blând cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plin de îngăduinţă răbdătoare, să îndrepte cu blândeţe pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăinţa, ca să ajungă la cunoştinţa adevărului; şi, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinşi ca să-i facă voia.” 2Timotei 2:24-26
  Sa nu uitam de cate insulte extrem de jignitoare au avut parte Domnul Isus, apostolii si crestinii adevarati de-a lungul timpului.
  Si Domnul Isus a facut o „sesizare” catre Tatal si suna astfel: „Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac!”
  Sa ne rugam pentru astfel de oameni. Domnul Isus sa va binecuvanteze.

 24. Fie ca Domnul sa lucreze cu putere la inima lui si la mintea lui, in aceasta clipa si mereu. Fie ca Domnul sa schimbe inima lui Gigi Becali, sa lucreze cu minuni mari si cu semne, ca el sa se trezeasca deodata sa Il imbratiseze cu adevarat pe Dumnezeu. Este cred o sansa de la Domnul ca acest om sa se lase folosit de El si sa lucreze cu adevarat in Numele Lui. Si da, atunci cand va influenta si va fi lider de opinie, va striga tare pentru Domnul, caci curaj are. Fie ca Becali sa strige tare pentru Domnul Isus! Fie ca Domnul sa lucreze cu putere si sa il transforme, cum l-a transformat pe Saul. Domnul face minuni mari cu cei ca Saul si cu cei ca Petru. Pana acum, Becali s-a indreptatit in fata oamenilor si a lui Dumnezeu prin faptele bune pe care le-a facut cu adevarat, ajutand multi oameni, dar fiindca a fost mandrie omeneasca la mijloc si nu smerenia crestineasca, Domnul nu a fost slavit, nici macar din perspectiva ortodoxa, ci tot omul si banul au fost ridicati in slavi. Domnul ingaduie doar o vreme asa ceva, apoi pune un stop. Becali va avea un stop de la Domnul pentru mandrie si slava de sine, daca nu va intelege la bine, va intelege prin lucrari mai grele ale Domnului. Sunt sigura ca nu e intamplator. In viata mea nimic nu e intamplator si nu a fost, sunt crestina penticostala de aproape patru ani, vin din ortodoxie, Domnul mi-a ingaduit candva cativa ani buni in care prin afacerea mea incet incet ma indepartam tot mai tare de El, desi faceam tot mai multe „fapte bune”, imi aluneca inima spre mandrie de sine, nu ca sunt fata desteapta ci ca sunt „fata buna, sau cu suflet bun”, si oamenii slaveau…banii si ce credeau ei ca era omul…Apoi…Domnul a schimbat toate astea…Inima mea era ce vroia Domnul, si nu faptele mele bune, nu atunci. Acestea nu Il slaveau pe El.
  Becali a primit acum o sansa mare si sunt sigura ca Domnul il cauta pentru El, din dragoste si fiindca vrea sa il foloseasca si pentru alti oameni. Daca nu deschide ochii mari la timp pentru a-L imbratisa pe Domnul, ii va deschide ca si Saul. Daca nu va veni la Domnul in vremuri de bine, va veni in vremuri de mare incercare, si tot e bine, caci sufletul lui e mai important, si sufletele noastre mai importante decat ce ni se intampla in exterior si in viata asta vremelnica.
  Eu da, vreau ca penticostalii sa ia atitudine, si fratii din toate denominatiunile, dar in primul rand sa luam atitudine in rugaciune, si in post. Sa ne rugam pentru acest om, ca Domnul sa ii schimbe inima si sa il foloseasca, oricum Domnul face acest lucru, Domnul nu se foloseste doar de unii ci de ORICINE, si Domnul chiar a ingaduit ca Becali sa faca lucruri pentru oameni, sa le dea bani si case, sunt sigura ca Domnul are un plan care va fi foarte public cu Becali.
  CRED ca Domnul ne cheama pe noi, copiii Lui, sa ne ridicam la rugaciune, sa fim uniti, sa luam atitudine, cred ca acestea sunt pentru noi, nu pentru Becali. Domnul a ingaduit lui Becali aceasta piatra spre noi ca sa ne plecam mai tare la picioarele Lui, in rugaciune puternica pentru toti cei pierduti inca din aceasta Romanie…Stiti, eu as vrea sa il vad si pe Becali, transformat, in ziua aceea, cand ne vom intalni cu Domnul, si as vrea sa fim si noi din cei ce am mijlocit. As vrea sa il vad schimbat si pe el, in vesnicie, si inconjurat de cei pentru care el a mijlocit…
  Domnul sa ne binecuvanteze pe toti, si pe Becali si pe cei ca el. Domnul sa ne puna pe inima sa mai facem o scrisoare, de binecuvantare si de rugaciune publica pentru Becali.
  Mihaela

 25. Este o zicatoare; „De unde nu este..nici Dumnezeu nu cere..”
  Probldema Romaniei nu este Becali ci..cei care-l agreaza(si nu sant putini) din bascalie si-l propulseaza ajungandu-se.. la BECALIZAREA ROMANIEI.. Vai,vai..va fi de bietii romani si dulcea Romaniei…care a devenit o „arena de circ”unde isi prezinta capacitatile, aptitudinile si exibitiile de care sant in stare TOTI CIRCARII INTERNI SAU DE PRETUTINDENI- sub asa zisa cupola-BINELE ROMANIEI si POPORULUI ROMAN( sa traiti bine).
  In vederea indeplinirii acestui deziderat AU FOST REDUSE SALARIILE SI TAIATE PENSIILE,MAJORAT TVA-ul(24%)etc PRECUM SI NR.SOMERILOR SI A CELOR CE NU-SI GASESC NICI-UN LOC DE MUNCA. Realitatea este ce spune Becali- TOTUL ESTE O …HAHALERA..CU UN PARLAMENT COMPUS DIN CEI DESCRISI DE ANDREI PLESU.
  Deja este realitate ca romanii au inceput sa se roage la mormintele din cimitire,implinindu-se cuvintele scrise in Apocalipsa.

 26. De ce ? poate din simplul motiv de solidaritate…in vremuri de restriste ! Cand Ton a scris
  manifestul pentru libertatea cultelor,beneficiarii au fost toti evanghelicii deopotriva…

 27. Chiar credeti ca ar trebui sa-si puna cineva mintea cu …Langa miile de ineptii becaliste ce mai conteaza una. Orice pasare pe limba ei piere.
  Sunt oameni carora nu merita sa le rapunzi. De ce ar lua oare penticostalii pozitie fata de aceste ineptii? Ele fac mai degraba deservicii celor din curtea carora striga Becali.

 28. Avem doua sanse post si rugaciune pentru ca Dumnezeu Sa i se descopere si sa ii schimbe inima si gandirea. Sau post si rugaciune ca sa ne scape Dumnezeu de persecutiile pe care urmeaza sa se intample, fiindca este bine de stiut ca in mai mica sau mai mare masura, acest om este formator de opinii, poate intoxica opinia publica, poate da nastere la anumite forme de revolte anti crestinism, un fel de Hitler contra la evrei. El zicea ca pot sa il voteze evreii, pai noi crestini suntem evrei infiati, facem parte din acelasi maslin cu evreii. Domnul Sa aibe mila si sa se indure de fratiii in Domnul Isus Hristos care vor fi tinta acestui om . Dumnezeu Sa il binecuvanteze pe nenea Gigi Becali.

 29. …poate ca vor lua o pozitie de solidaritate,intrucat in jignire se include dupa cum se exprima
  „europarlamentarul” si cel care „reprezinta” cu mandrie tara in lume,toate „sectele care s-au lepadat de Dumnezeu”…baptisti,penticostali,crestini dupa evanghelie,etc. Poate ii spune
  cineva ca America ,de exemplu,nu este o tara de sectanti,ci una creata pe baza adevaratei credinte…insa dupa cum se vede,in cele patru clase (semi)primare urmate de o intensa practica la oi,nu a studiat…istoria ! Astia da oameni in …Consiliul Europei !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s