Păcatul

pacatul

Unul dintre cele mai controversate cuvinte din toate limbile pământului este, fără îndoială, cuvântul păcat. El este mama tuturor cuvintelor rele din limbile lumii. De la minciuna de circumstanță la crima odioasă, toate relele umanității puse în cuvinte sunt fiii și fiicele păcatului. Dacă Satan este „tatăl minciunii”, atunci el este și tatăl celorlalte fărădelegi. Indiscutabil, mama tuturor este păcatul.

Într-o lume a relativismului moral, definiția păcatului este greu de găsit.

O definiție profundă a păcatului, demnă de mintea celui mai ilustru teolog, a dat-o Susanna Wesley. Mamă a nouăsprezece copii, Susanna a definit păcatul pentru fiul ei John, definiție care l-a însoțit toate zilel vieții lui de predicator și fondator al metodismului.

„Fiule, orice lucru care îți slăbește judecata, îți diminuează sensibilitatea conștiinței, îți întunecă sentimentul prezenței lui Dumnezeu sau îți ia plăcerea pentru lucrurile spirituale; pe scurt, dacă ceva sporește autoritatea și puterea firii asupra Duhului, atunci pentru tine acel lucru devine păcat, oricât ar fi de bun în sine însuși.”

4 gânduri despre „Păcatul

 1. @Elisa– deci o noua teologie de tipul lui Joe Osteen – evrething will be all right– nu!! nu!!, mindria, orbirea spirituala si viata dubla nu mai sint pacate– pentru unii din noi nu – dar Dumnezeu ce ne spune??? –haloo??–- nu se aude de aici– totul e bine- thanks God !!!! se pare ca astia au alta biblie sau ????????????

 2. Nu mai exista acea parere de rau cind omul pacatuieste,
  durerea ca am intristat Duhul, pe Domnul,
  nici la marturisirea de la Botez nu o auzi.
  M-am botezat ca „parintii is pocaiti”
  „am crescut in biserica”
  „vin de mult la biserica si m-am gindit”
  Nicio marturisire cu lacrimi pentru viata de pacat.
  Multe pacate sunt astazi explicate logic, avind toate o scuza, sau
  lipsa incredintarii sau legalismul unora sau pur simplu :
  esti ales, oricum ai trai.
  Multe lucruri sunt admise, dar sa nu uitam ca numai pe calea larga
  poti umbla cum ai chef si e calea acre duce in iad.
  Poarta strimta si Calea inguste sunt cele doua lucruri care ne dau siguranta
  unei vieti in slava cu Mantuitorul.

 3. PACATUL MANDRIEI !. Mos Ion Roata,ca sa devina si el „DOCTOR” printre atat de multi bolnavi ,pentru lucrarea lui de „diploma’ a ales ca subiect si tematica -MANDRIA ! (scrisa cu majuscule ,nu pentru a fi onorata ori pentru vre-o inaltare si afirmare egoista, ci pentru a ajuta pe cei miopi si cu vederea restransa ).. In multe cazuri MANDRIA este folosita,etalata si camuflata cu dibacie chiar in bloguri personale . Am constatat ca Mandria ,in particular si in priovat , mai foloseste in secret si in ascuns ,drogul PLAGIEREII !.Acest viciu si virus extrem de contagios al mandriei ,are infipte adanc radacinile in . . . NIMIC !. Sfarsitul MANDRIEI este in IAD !. Cel ce a calcat in mlastina mandriei si este prins in intregime in nisipurile miscatoare de sub crusta ei frumos parfumata, incubeaza ireversibil acest virus fara antidot .El reuseste sa te inraiasca de sapte ori, mai ales atunci cand odata ai cunoscut deplin AVEVARUL si pe Mangaietorul trimis de EL !. Vei muri asfixiat in adancurile acestei capacane si mlastini fara fund, in care ai aintrat benevol ,urmarind afirmarea !
  Mandria are consecinte grave si dezastruoase ,distrugand in primul rand sistemul imun al constiintei .Odata incubat in trupul si-n cugetul tau , virusul mandriei va distruge treptat toate sentimentele tale de dragoste, in raportul tau cu familia ta , in viata ta de zi cu zi, in relatia ta cu fratii tai de credinta ,in relatia ta cu biserica din care faci parte . Esti si ai devenit un focar de infectie pentru toti cu care vii in contact . Iar comportarea si atitudinea ta te expune si te da de gol !. Iaer cei ce poseda Intelepciunea data de Duhul Sfant , vor putea sa vada deslusit starea ta grava in care ai ajuns si sa te ocoleasca !

 4. cu alte cuvinte,pacatul ar fi infrangerea morala a omului,cand el conspira alaturi de cel
  rau impotriva Legii lui Dumnezeu.Atunci ,sub influienta diavolului se imprima spiritului,
  mintii si inimii o dimensiune inferioara firii: neascultarea,razvratirea,autonomia si in final
  …autoindumnezeirea ! Prin aceasta,omul iese din imparatia Harului si intra sub incidenta
  focului lui Dumnezeu.Cand omul a ajuns pe aceasta „cale larga”,cu timpul relele devin
  deprinderi,sau poate o a „doua natura” !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s