Uciderea pruncilor

uciderea

Suntem cutremurați de crima îngrozitoare care s-a petrecut azi dimineață în Newtown la școala Sandy Hook din statul Connecticut. Înspăimântați că 20 de copii din clasele primare și grădiniță au fost împușcați într-un loc în care trebuiau să învețe cum să trăim în pace unii cu alții în această lume. Un tânăr de 20 de ani, înarmat până în dinți, a ucis cu sânge rece 20 de copii și 8 adulți.

De ce s-a petrecut un astfel de lucru? Are cineva o explicație logică acestui act lipsit de logică? Nu cred. În ajun de Crăciun, masacrul pare mult mai monstruos.

Primesc mesajele ultimelor știri pe ecranul telefonului. Cum n-aveam ochelarii pe nas… am citit numele criminalului aproximativ, așa cum văd fără ei. Mi s-a părut că-l cheamă Adrian Lazea. Am fugit la televizor să mă conving că nu e un român de-al nostru. Am aflat că-l chemă Adam Lanza și că nu e român. Dacă este o mângâiere în asta…? Iat-o. Nu e român, dar este unul dintre noi… o ființă umană. O altă natură umană expusă răului și care a cedat demonilor.

Doamne, ce demoni mai suntem când lipsești din viața noastră!

16 gânduri despre „Uciderea pruncilor

 1. Timpul si invatatura

  As vrea sa raspund cititorilor cu privire la numele meu ca si Champollion la imparatul Napolion cind a descifrat scrierea heroglifica de la piramide. Ce avem noi incomun?
  La care Champollion raspunde: Sfirsitul numelui. Educatia sau invatatura se verifica in timp. Cel care va decide nu suntem noui, ci TIMPUL. Ceea ce ne-a invatat John Amos Comenius organizatorul scolilor in Europa respectiv Romania (Transilvania) am vazut timp de citeva secole In generatiile trecute. Ceea ce invata scolile si jocurile electronice acum se va vedea in generatiile viitoare.Jocurile electronice nu sunt altceva decit antrenamente cu gloante oarbe. Cineva trebuie sa plateasca si acestia suntem noi.

 2. O veste trista ,greu de descris in cuvinte ,iar pentru parinti,rudenii ,cunoscuti o mare tragedie.Toate acestea dezvaluie in ce lume traim si cat de vulnerabili am ajuns .La cei sensibili si plini de afectiune ,este greu de a opri lacrima si suspinul,dar trebuie sa intelegem ca astfel de lucruri din ce cauza sint cauzate si care sint efectele.Anii au trecut si o astfel de tragedie a fost si cand Domnul Isus sa nascut:Matei cap.2;”16. Atunci Irod, cand a vazut ca fusese inselat de magi, s-a maniat foarte tare si a trimis sa omoare pe toti pruncii de parte barbateasca, de la doi ani in jos, care erau in Betleem si in toate imprejurimile lui, potrivit cu vremea pe care o aflase intocmai de la magi. 17. Atunci s-a implinit ce fusese vestit prin prorocul Ieremia, care zice:
  18. „Un tipat s-a auzit in Rama, plangere si bocet mult: Rahela isi jelea copiii si nu voia sa fie mangaiata, pentru ca nu mai erau.”
  Deci atita timp cat traim intr-un sistem imperfect ,plin de ura ,dujmanie si razbunare ,in fiecare zi pe intreg pamintul ajung sa moara fiinte nevinovate si altele sa ajunga in viata ranite.Ranile sint greu de vindecat si traumatismele sint mari ,grele si este nevoie de un mare ajutor spiritual alaturi de o credinta mare care ne poate ajuta sa ne mingaiem unii pe altii si sa ne intarim ,iar pe cei care provoaca astfel de tragedii sa-i ajutam sa nu le mai faca.Aveti curajul si pe cei cazuti ,loviti de soarta vietii ajutatii sa ajunga la reabilitare si o comunicare spirituala ce aduce in loc de suspine si durere ;binecuvintare ,fericire si speranta fiindca sintem in asteptarea unui „cer nou si un pamint nou despre care gasim scris;Apocalipsa 21;…. Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera, si marea nu mai era.
  2. Si eu am vazut coborandu-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfanta, Noul Ierusalim, gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei.
  3. Si am auzit un glas tare care iesea din scaunul de domnie si zicea: „Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. 4. El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut.”
  5. Cel ce sedea pe scaunul de domnie a zis: „Iata, Eu fac toate lucrurile noi.” Si a adaugat: „Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezut si adevarate.”
  6. Apoi mi-a zis: „S-a ispravit! Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul. Celui ce ii este sete ii voi da sa bea fara plata din izvorul apei vietii.
  7. Cel ce va birui va mosteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, si el va fi fiul Meu.
  8. Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.”
  Ferice de cei care inteleg mesajul si nu devin victime in viata!!!Deci alaturi de rugaciunile sincere pentru familiile gasite in grele incercari si astfel de necazuri doresc ca ;”Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste! „Sincere condoleante celor indoliati si binecuvintare divina pentru a gasi mingaiere din partea DOMNULUI ISUS SI A TATALUI CERESC!!

 3. Sa … ‘apuna’ oare steaua Americii ? Timp de cca. un secol,a tinut echilibru in lume. Da… asa se vede de la distanta. Sa fie acelasi tip de atac,lovituri,date Americii ? Sa fie profet…si profeti acei care doresc,dezarmarea cetateanului ? Ca ce scop ? Invinge consecutiv,castiga dreptul de a decide, majoritatea (minoritatea),mai putin ‘aprobata’ de Creator ? Raul ‘progreseaza’,daca cei buni au tras obloanele,s-au inchis in ei,nu participa,nu merg la vot. Zicem: Sa lucreze Dumnezeu !.Da dar este parcela noastra ! Atributia noastra. Ce zic anume:Are raul atata ‘performanta’ ? A plecat de acasa,cu armele casei,cumparate de mama lui,pe care probabil a ucis-o prima.Invatatoare la aceeasi scoala. Apoi pe directoarea care-l cunostea,care la scolat si care de altfel ia deschis intrarea. Prea ‘perfect’. Rezultat suta la suta. Sa fii fost drogat ? Cu o astfel de persoana, faci aproape ce vrei. Dar cu un …cip,in el,nu il comanzi cum se doreste ? Este o presupunere. Capacitatea de a face tot ce va vrea,a fiarei de la urma,a superputerii,va fii tot mai puternica si evidenta,i asi atinge scopul. Mantuitorul a zis dupa inviere: Cine are doua haine…una sa si-o vanda si sa-si cumpere sabie. Arma.La proriu,literal. Sau numai raul, infractorul,criminalul are drept sa fie inarmat ? Crestini inarmati au existat si exista pana in zilele noastre. Pentru descurajare desigur,a dusmanului. Cum de cca.trei ani de zile,ucenicii,discipolii,au purtat sabie la ei…cu Isus de fata ? Ce se urmareste prin ‘dezarmarea’ personala,a cetateanului american ? Poate trebuia si trebuie mai des , o rugaciune,doua,noua, la scolile publice. Cine nu crede,sa nu participe.Unde nu reusim noi a ne apara,ne pazeste Dumnezeu. Doar..IN GOD WE TRUST. Asa scrie puternic acolo . Iubeste Dumnezeu America ? Cred ca da. de altfel El spune ca ii iubeste pe toti. Opozantul nu o face. Domnul sa primeasca si sa odihneasca sufletele suprimate drastic.

 4. Cei ce nu fac nici cel mai mic efort impotriva avortului, adica macar sa voteze pro-life, nu au nici un drept sa se plinga. Oare in aceeasi zi cind au murit acei 20 de copii, citor zeci de copii li sa curmat firul vietii inainte de a vedea lumina zilei? Da’ acestia au fos omoriti legal, deci nu-i problema… Vezi pe unii ca se-ntreaba: Unde-i Dumnezeu? De ce ingaduie asa ceva?… Pai e simplu. Cind se indeparteaza lumina, ramine intunerec. Intunerec nu exista propriuzis, e doar lipsa luminii, nu poti face un aparat opus lanternei sau farului, sa emita o raza de-ntunerec, doar acoperi lumina. La fel cu caldura, daca ai indepartat-o ramine frig. Tot asa daca-l indepartam pe Dumnezeu din viata noastra si din societate, ramine ce auzim si vedem tot mai des la stiri, si in jurul nostru…

 5. PETE NU CRED CA E UN LOC DE DIALOGARE DACA AI VRUT SA-TI ETALEZI INTELIGENTA AI FACUT-O …CEEA CE AM INTREBAT E CU DURERE PT.ACELE FIINTE MICI SI NEVINOVATE .ORICE MI-AI RASPUNDE NU MAI SCRIU PT.CA SE SIMTE MàNDRIA DEASUPRA

 6. L-am scos pe Dumnezeu din toate,
  ba daca suntem bogati, ne consideram binecuvintati;
  cind singura bogatie este numai atunci
  cind avem un LOC pentru Hristos Domnul,
  in inima noastra.
  E atit de trist, era si fara aceste odioase crime, pentru ca
  nu mai este nimic sfint.
  Cind vine „craciunul” si incep pregatirile….simti toata inutilitatea lor.
  Avem nevoie de Hristos !
  Mi-e dor de ALTCEVA.
  ne alaturam rugaciunilor,
  pentru cei a caror inima zdrobita nu va gasi usor un leac,
  numai daca Dumnezeu intervine .

 7. Adi Corsiuc Well for a society that say’s ” NO RELIGION IN SCHOOL ” but we teach abortion how to use condoms we even hand them out, if a young girl say’s i’m pregnant we tell her go get an abortion, i ask where is the moral in our society the foundation that our forfathers built our nation upon „IN GOD WE TRUST” we tend to trust everyone ealse but God,I think America needs to repent with our faces to the ground and scream to God forgiveus for we did not know we have done we are still little children that need to mature O Lord guide us and bless us, and Please sooth all broken hearts destroyed lives AND GUIDE OUR GREAT NATION SO THAT THE REST OF THE WORLD MAY SEE THAT GOD IS ON THE MOUNTAIN WATCHING OVER US> MAY GOD BLESS ALL AND FOR THE FAMILY’S THAT ARE WEEPING MAY GOD BRING PEACE TO YOUR WEEPNG HEART”S, GOD HAS NOT ABANDONED US WE ABANDONED HIM<MY PRAYERS GO TO ALL THOSE WHO SUFFER .

 8. Sarmana America, ce in orbirea ei renunta zilnic la binecuvantare, ce s-a departat voit si atat de lesne de Dumnezeu ,doar pentru comfort politic ,pentru „corectitudine” si un blid de linte aurie !.Infiorator si dureros !. Sarmani parinti ,ce cu inimi iubitoare doreau sa faca copiilor lor o surpriza de ordin material ,sa le dea un cadou frumos cu care sa-i bucure la aceasta sarbatoare a Craciunului !. Acum trebuie sa se pregateasca de inmormantare ,de o dureroasa despartire ,sa cumpere sicrie pe masura !. Surpriza a fost reversata , pregatita „cu mana larga’ chiar de stapanul acestei lumi !. Oare ce credeti ,in aceste clipe de grea incercare ,stiu acesti parinti de unde le va veni mangaierea si ajutorul ??!! .Intradevar ,somnul ratiunii si al necredintei , dupa cum vedem, produce monstrii ! .Avem datoria crestina sa-i purtam in sincere rugaciuni pe toti acesti oameni „cu drept de vot in a alege” , ce au fost loviti de crunta durere !.

 9. Am o prietenă, soţie de păstor, şi ea ne-a spus că pentru soţul ei luna decembrie este cea mai grea lună pentru că foarte multe persoane sunt în depresie şi au gânduri negre. Şi eu credeam că este cea mai frumoasă lună, pentru că sărbătorim ,,Naşterea Pruncului din Betleem”. Credeam că toată lumea colindă şi se bucură. De aceea m-am gândit să mă rog pentru cei care sunt singuri şi nu au pe nimeni, pentru cei ce trec prin tot felul de stări grele. Cei ce citiţi acest mesaj alăturaţi-vă şi voi şi să ne rugăm pentru cei pentru care nu roagă nimeni. Şi acum să ne rugăm şi pentru acest oraş în care a avut loc tragedia.
  ana
  anatatarandras.com

 10. trist,dar adevarat,suntem alaturi de toti parintii care si-au pierdut copiii in acest cumplit macel,avem si noi ofetita de aprox.12 ani,si ne doare,acei copiii nu au putut sa se apere in fata,,anticristului,,a fost jalnic acel tablou al momentului cand s-a intamplat tragedia ! Daca va ramane in ascuns aceata intamplare,atunci toti copiii nostri,zilnic vor fi expusi pericolului de-a fi tinta atacurilor,,huliganice,,….dar,Marele nostru Imparat Isus Hristos,va trimite ingerii Lui sa vegheze in jurul copiilor nostrii,…..dragi parinti,haideti impreuna sa postim,sa ne rugam,pentruca ai nostrii copiii prin comportarea lor sa poata schimba,,felul desart al omenirii,……..

 11. Ligia mai bine te-ar interesa unde mergi tu ,ce fel de intrebare prosteasca e asta ? numai la democrati mai auzi asa ceva gindeste un pic inainte de a apasa pe clape.

 12. ….stie cineva ce s-antàmplat cu acele fiinte mici nevinovate?unde s-au dus?ce pacate au facut ele?dar parintii acelui baiat criminal au luat nuiaua cànd a trebuit,asa cum scrie in biblie?
  Ar trebuii sa fie un semn de alarma pentru toti acesti parinti care nu-si educa copii in dragoste pentru Dumnezeu si pentru tot ceea ce a creat El.Sa n-e ajute Dumnezeu sa fim exemple vii si in cresterea copiilor.Nu crutati nuiaua…

 13. Parca incep sa nu ma mai mire nimic–lumea a inceput sa o ia razna . Ceva zile in urma in aceasta saptamina un nebun a deschis focul si a omorit 2 persoane la un Moll din Clackamas (town center) la mai putin de 6 mile de locuinta mea. Vina parca ne apartine tuturor–crestini care nu se baga in politica si nu voteaza–iar necredinciosii iau cirma statului ==scot pe Dumnezeu din scoli , locuri publice. – Crestinii cu buna stiinta sau nu- tac sau dorm. Iar prin asta, se inplineste mai repede adevarul scris in biblie –-vor spune raului -bine si binelui -rau.

 14. Tragic ce s-a intimplat dar cind Dumnezeu nu mai este primit in scoli si orice local public incep sa se culeaga roadele , pacat caci fiinte mici nevinovate platesc cu viata . Domnul sa aiba mila si sa mingiie familiile indoliate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s