Agape – Masa de Crăciun

panorama 1 blog

A intrat în tradiția noastră acum obiceiul, împrumutat de la americanii în mijlocul cărora trăim, masa de Crăciun. Sâmbătă, 15 Decembrie, la hotelul InnPlace (unde am început Biserica Agape), am avut masa de Crăciun cu familiile bisericii noastre. Ne-am bucurat de un răspus deosebit. Au participat cca. 17o de persoane.

După servirea mesei au urmat o serie de surprize ale serii. Una din ele a fost colindul corului Bisericii Agape, dirijat de Mircea Tipei. Apoi, o serie de frați au luat cuvântul povestind unul din Crăciunurile meorabile din viața lor. Vor rămâne de neutat povestirile fraților: Gigi Botea, Radu Oprea, Viorel Bilauca, Sandu Simon, Constantin Nica, Marius Comariță.

O surpriză deosebit de plăcută ne-a făcut-o familia Iancu, Daniel și Diana, care au venit la masa de Crăciun în costume populare din Bihor, pe care le-au moștenit de la bunicii lor, costune de aproape 100 de ani vechime.

Dani si Diana 2

Pozele cu familia Iancu au devenit mai de preferat decât cu pomul de Crăciun, pe care gazdele noastre l-au împodobit pentru acest eveniment. Dincolo de pitorescul costumelor ne-am amuzat copios de „neajunsurile” acestor haine, mai ales cele bărbătești. Daniel n-a putut conduce mașina cu opincile, ele fiind create pentru altfel de vehicole, unde mai pui că n-aveau buzunare pentru telefonul mobil.

În holul sălii de mese am fost îmtâmpinați cu aperitive și un loc special amenajat pentru a face fotografii cu familia.

Doresc să mulțumesc familiei Ligia și Alin Simon pentru aranjamentele cu hotelul și logistica acestui eveniment. Mulțumiri tuturor surorilor care a adus prăjiuri românești într-o adevărată expoziție. Mulțumiri surorilor Gabriela Nica și Rodica Lascău pentru aranjamentele florale ale evenimentului. Apoi, mulțumesc Domnului pentru bucuria de a fi împreună și a sărbători venirea în lumea noastră a Prințului Păcii, Domnul nostru Isus Christos!

5 gânduri despre „Agape – Masa de Crăciun

  1. Splendid! Minunat! Nici aici in Romania nu am vazut asa o pregatire pentru masa de Craciun! Felicitari pentru pastorul Petru Lascau! Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate lui si familiei lui ca sa poate ajuta multi ani si poporul roman de aici din Romania! Ce sa mai spun despre familia Iancu, jos cu palaria – cum zic romanii! Un costum splendid care i-au innobilat prin faptul ca l-au purtat in aceasta zi de sarbatoare! Si tocmai aici, in indepartata America! Sunt de-a dreptul emotionata,! Oare ce i-a determinat pe acesti romani sa poarte acest costum? Dorul de tara? Tare mult as vrea sa-i cunosc si sa le multumesc personal pentru aceasta initiativa indrazneata, si sa le multumesc pentru faptul ca nu au uitat ca sunt romani! Va felicit d-le pastor, felicit familia Iancu. Va iubesc pe toti romanii din indepartata America! Va rog ajutati-ma sa intru in corespondenta prin e-mail cu aceasta familie minunata! Poate facem un reportaj cu ei pentru televiziunile din Romania!:
    stefania.romania@yahoo.com. Va iubesc. La multi ani!

  2. Foarte fain si in acelas timp constructiv-( coagularea comunitatii). E minunat cind oamenii se aduna si i-si inpartasesc opiniile ,obiceiurile, amintirile si mai ales cind intre ei nu e altceva, decit intelegere si pace. God bless all

  3. Iata ca ceea ce se predica se poate pune si in aplicare !!!Astfel familiile ajung unite si cu afectiune in viata de zi cu zi.Multi o sa ajunga sa va invidieze fiindca inca stiti sa pastrati obiceiul stramosesc si porunca Domnului Isus si a Tatalui Ceresc.Sa aveti parte si in continuare de astfel de evenimente si atmosfera .Si orice faceti, cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti totul in Numele Domnului Isus si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatal.

  4. Mulţumim că aţi împărtăşit cu noi acest frumos şi bun obicei, care ar trebui preluat şi de alţii 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s