Lacrimă de crocodil

Lacrimă de crocodil

Nu contest sentimentele nimănui, pentru simplul motiv că nu poți intra în inima omului să ști ce simte. Nici lacrima președintelui n-o pot cântări, deși tare mi se pare aranjată special pentru camerele de luat vederi. Poate fotografia nu surprinde exact momentul revărsării ei, poate că a apărut totuși după ce omul și-a șters-o… Nu contează, dacă a vărsat-o sau nu. Oricum a fost una de crocodil.

Nu sunt pentru arme. Nu mi-au plăcut niciodată. N-am în casa mea și vreau să mor fără a fi proprietarul uneia. Sunt decis să mor împușcat de cineva decât să împușc eu pe cineva. N-am și așa ce să apăr. Averea?  Copiii mi-au fost luați de câteva fete de inimă mare să se necăjească ele cu ei. Nepoții? Probail că pentru apărarea lor aș pune mâna pe pușcă. Sau pe tun… că am fost artilerist.

Trăiesc în mijlocul unei națiuni înarmate până în dinți. Încă mă simt în siguranță. Pe strada mea nu trage nimeni. Încă. La școala nepoților e liniște. Deocamdată. Oricum, ar trebui făcut ceva cu armele. Nu știu ce. Nu putem continua așa. Poate că ar trebui să facem ceva și pentru nebunii care circulă liber printre noi. Nu vi se pare ciudat că avem atât de mulți în timp ce numărul psihiatrilor și psihologilor este supranormativ? Ca numărul avocaților. Poate și ceva cu violența de pe ecrane… Cine știe?

Deși bănuiesc lacrima președintelui de sorginte politică, nu izul acesta m-a convins s-o etichetez crocodilică, ci altceva.

Președintele nostru, care varsă lacrimi de durere la crima odioasă, în care 20 de copii de 6 și 7 ani au fost asasinați de un nebun, înarmat și el până în dinți, nu este impresionat de crima organizată, prin care peste un milion și jumătate de copii sunt avortați cu binecuvântarea măriei sale, în fiecare an. Dacă ar avea milă de copiii acestei națiuni, ar face ceva să înceteze acest genocid. Vărsând câte o lacrimă, ici-colea, când este corect politic, nu mă poate convinge că-i pasă de viitorul acestei țări, când el permite exterminarea lui înainte de a se naște.

Scriu aceste lucruri cu câteva zile înainte de Crăciun. Le scriu cu inimă grea, atât pentru cele petrecute în Newtown, cât, mai ales, pentru holocaustul continuu al avorturilor din America și din lume.

La venirea lui Isus în lumea noastră, copiii avortați de matronle imperiului pluteau morți în canalele Romei. Frica de pierderea tronului l-a dus pe Irod să ucidă copiii țării. Lumea nu pare schimbată deloc.

Imaginați-vă o fotografie a lui Irod, după uciderea pruncilor, la înmormântarea câtorva copii uciși de iureșul unei cohorte romane prin orașul aglomerat. Măria sa varsă o lacrimă în memoria copiilor uciși atât de bestial. O lacrimă de crocodil…

Ca lacrima lui Obama!

19 gânduri despre „Lacrimă de crocodil

 1. ion roata Furdui Constatin are 6 baieti [el a trecut la Domnul ] sint in america de aproape 30 de ani

 2. eumiealmeu ,ce-ai patit de sari asa revoltat ? cailmeaza-te documenteaza-te cum stau lucrurile si apoi treci la comentarii

 3. unii profită de faptul că Obama nu știe să vorbească și să citească românește.
  Irod a poruncit moartea fiilor lui Israel, pe când Obama nu le-a pus armele în mâini americanilor, le purtau de dinainte ca el să se nască.
  ar fi bine ca toți creștinii să se ocupe de părinții și copiii care nu-L cunosc pe Dumnezeu și nu să articuleze stăpânirile care, după cum spune Scriptura, sunt de Sus.

 4. Furdui ,si mai cummm ??!!. Daca intrebi pe „matusica Google” despre Titus Furdui( Jurnalul Florentinei) , vei vedea cine a fost varul primar al mamei mele, Tabita Furdui !. O alta verisoara primara a mamei mele , Melania Furdui , casatorita – Vidu -, dupa cate am auzit,a locuit si poate inca mai locueste, in Cleveland ,Ohio. Tatal lui Titus si fratele bunicului meu ,Vasile Furdui a fost unul din pionierii baptismului romanesc in Muntii Apuseni !. Bunicul a a avut in Rosia Montana doua surori , Lenuta si Victoria . Victoria s-a casatorit -Corches- , iar fiul ei Ion (Ionel) Corches a devenit sub regimul „democratiei populare” judecator si sef procuror la judecatoria judetului din Campeni , Alba Iulia . Sora lui Ionel , Eugenia, s-a casatorit cu Petru Salagea din Vulcan si au locuit o buna parte la Cugir. Magdalena ,Titus si Eugen Salagea sund verisorii mei pe locul doi !. So ,cam astea sunt rudele din partea mamei !. Cat despre rudele din partea tatalui , daca as incepe sa le insir , in mai putin de doua zile ,datorita competitiei ,s-ar alinia absolut toate planetele sarmanului si pacatosului nostru sistem solar ! . Partea cea mai ziditoare ,sufleteste si sentimental vorbind , ramane pentru mine in Avram Iancu , locul unde s-a nascut bunica din partea mamei, Marinca Maria , casatorita Furdui . Ea a invatat sa scrie si sa citieasca sub nuiaua dascalului Iosif Trifa, intemeietorul de mai tarziu a Ostii Domnului. Dansa s-a pocait la saptesprazece ani si a suferit crunt ,dar cu deosebita bucurie pentru credinta in Isus Hristos !.A fost arestata si dusa saptanami in sir din post in post ,prin ploi si frig, umilita si lovita si palmuita de jandarmi peste fata. A crezut cu fervoare in promisiunile Mantuitorului ei si a murit tare in crdinta ,in Hunedoara ,in anul 1977. Acest an a fost un an decesiv si totodata binecuvantat in viata mea!. ,Este anul cand am fost eliberat din inchisoarea Gherla ,( februarie 23) ,unde am suferit aproape sase ani si. . . prin voia Unicului si Iubitorului meu Tata, anul cand am trecut inot batranul si involburatul Danubiu in Jugoslavia si apoi in Austria !. 1977 este anul sosirii mele in Statele Unite ! ( 23 octombrie ) . Sponsorul meu a fost Pitt Popovici ce pastorea pe atunci biserica baptista din Los Angeles , Bell -Califoania .

 5. Lacrima mult cautata nu se vede nicaieri datorita xerophtalmiei de care sufera realesul. Si daca crocodilul nu are lacrimi e vina lui ?.

 6. Iata mersul vremurilor:

  Prestigioasa revista Times la desemnat pe Barack Obama, pentru merite deosebite (?)… „Omul anului 2012”

  „Suntem in mijlocul unei schimbari istorice din punct de vedere CULTURAL si DEMOGRAFIC, iar Obama este un simbol pentru amandoua, si el este intr-o anumita masura ARHITECTUL noii Americi!” se spune in declaratia de „inalta apreciere”, la postul de televiziune NBC.

  http://jurnalul.ro/stiri/externe/barack-obama-desemnat-omul-anului-de-prestigioasa-revista-time-631957.html

 7. Doamne ajuta !. Aici in inima codrului ,pusca si sculele de pescuit inlesnesc mult si indirect pretul mancarii cumparate in pravalie. Apoi cu cat rugaciunea si mancarea sunt mai ‘organice’ , cu atat si trupul si sufletul este mai sanatos si plin de voie buna !. Imi amintesc cu drag de locul nasterii mele – Rosia Montana.,” inima de aur” a motilor si a Ardealului ,cat si de mosul meu , Furdui Traian . Intr-o zi calda si insorita de april, cand ajunsesem fecior maricel,m-a invitat sa stam „de vorba” pe lavitza de la poarta la o discutie” ca’ntre barbati ‘ !. Mi-o amintesc in cele mai mici detalii : ” -Si daca zici ca nu poti sa scapi de gandul asta ce te macina mereu sa fugi in America, odata ce-l incepi ,sa nu te lasi de el nici mort !.Iar daca Bunul Dumnezeu se indura sa ajungi acolo in Lumea Noua, te sfatuesc sa nu umbli dupa mari bogatii ; sa nu te departezi de Dumnezeu ,sa citesti zilnic Biblia si sa-ti cumperi o bucata de pamant.Sa-ti cauti o nevasta credincioasa,apoi sa-ti construesti casa acolo .Va trebui apoi sa-ti cumperi o pusca si un caine. O sa-ti prinda foarte bine !” Sarmanul meu mos, a avut multa dreptate in toate sfaturile ce mi le-a dat !. Merry Christmas to you !

  p.s. Cureaua lata nu o port totdeauna la pusca . Devine foarte incomoda cand urmaresc cerbul prin desisurile si cetina codrului ! http://www.gunbroker.com/Auction/ViewItem.aspx?Item=321690369#PIC

 8. Felicitari frate Lascau,am urmarit cu atentie raspunsurile,si ma simt onorat sa va am ca prieten! GBU!

 9. Moșule Ion Roată. Nu vreau să te dezamăgesc, mai ales de Crăciun. Eu cred că am fost destul de limpede în expunerea filozofiei mele cu privire la pușcă. Dacă voi sta în fața unuia cu pușcă, prefer să n-am pușcă. Vreau să fie el ucigașul și nu eu. Aleg Biblia și nu pușca. Dacă va trebui însă să-mi apăr nepoții, sau nevinovații și cei lipsiți de apărare, voi veni la tine să împrumut o flintă mare și cu multe patroane. Până una alta împotriva lor trag cu cuvinte… Merry Christmas!

 10. Suntem cu totii martori multor acte de nebunie !. Caci nebunul nu se teme de nimic si zice in inima lui : „-Nu exista Dumnezeu !. Lista acestor acte de nebunie este lunga si din lipsa de spatiu ,voi enumera doar cateva. Cei mai in varsta isi amintesc de timpurile Vanzarilor de Noapte ,cand „oamenii de tip nou ‘ s-au decis cu mic si mare, sa ” colaboreze’ cu autoritatile , intimidati de puterea ce acesti atei si-au atribuit-o !. Sarmanii crestini ,plini de supunere si smerenie ,au predat toate armele si propagandistic au asistat la topirea si faurirea din tevile tunurilor ,din otelul armelor si sabiilor ,pluguri si scule de arat „in colectiv” pamantul,zambind si cantand cantece patriotice !. Nationalizarea tuturor bunurilor proprietete privata promitea un soare stralucitor tuturor suporterilor acestei filosofii !.Toti cei lamuriti de „gandul luminos al progresului’ , ce au suportat ,votat si „colaborat ” cu noua forma de gandire a „omului de tip nou ” si. . . .la scurt timp, au devenit ei insusi opresorii celor ce se impotriveau !. Inclusiv bsericile evangelice au fost infestate de suporterii noii filosofii cu context biblic : „supusi stapanirilor ” ! ! !. Iar „impotrivitorii’ au ajuns arestati in timp de noapte,sa moara in lanturi, in fundul inchisorilor dupa multi ani de chin .Altii legati si batuti crunt in propria-i casa ,privind sub ochii lor cum ‘cei alesi’ Ii violau ficele si sotia !. Ruptura si divizarea in gandire s-a produs si satan a castigat carmuirea sarmanei tari pana in zilele noastre !.Asta se intampla progresiv si ireversibil acum in America !. Oare gresesc in aceste randuri profetice ??!!!.Dragii mei, mos Ion asteapta de la voi un raspuns plin de intelepciune !. Tu Petrica, ce zici ,aici in America pusca si Biblia nu au nici o legatura, nu se-mpaca deloc??!!.Sper sa nu ma dezamagesti !

 11. Atentie : APRECIERILE SINT BINEMERITATE !!! Sinteti singurul ce a sesizat foarte corect situatia cu pricina , deosebit de aia de la CNN sau de alti tipi , si mai mult ati spus lucrurilor pe numele lor adevarat . Este bine sa stiti ca exista destui oameni ce au fost impresionati de ” lacrima lui Obama ” ….printre ei si eu . Dumneavoastra ati sesizat ADEVARUL iar acest ADEVAR M-A FACUT LIBER ! M-a eliberat de acea imagine lucrata , a Presedintelui SUA si de lacrima sa …de crocodil ! M-a eliberat chiar si de povara milei pentru tragedia poporului american .Atata vreme cat americanii nu vor renunta cu nici un chip la Amendamentul 2….nu-mi va mai pare rau…oricate nenorociri de genul Newtown se vor petrece in SUA ! Binecuvantarile Domnului Isus Christos sa se reverse asupra dumneavoastra , a familiei dumneavoastra si fireste , a Comunitatii pe care o pastoriti in Phoenix statul Arizona .

 12. Mă bucur că Obama nu este Dumnezeu și că nu poate decide de unul singur portul armelor și avortul. Nu judec ceea ce poate el face sau nu, ci credința lui, pricipiile după care se conduce. Știu că nici un altul n-ar putea face ceea ce vrea el în ceea ce privește avortul, dar simpatizez cu aceia care sunt la fel de oripilați ca mine de el.
  În ceea ce-l privește pe „Băse” nu este amicul meu, cu toate că-l prefer pe el în locul altora care se pare că sunt amicii Dvs. (cel puțin după cum scrieți). Dacă acest „Băse” ar fi Dumnezeu, cum sugerați, ar fi trimis în purgatoriu (dacă nu în iad) pe unele gâsculițe politice. Dar, se pare că nici el nu este atotputernic…

 13. dle Lascau, obama nu este Dumnezeu sa decida daca intr-o tara este permis portul de arma sau avortul. astfel de legi sunt votate. daca esti presedinte, nu inseamna ca faci chiar ce vrei. ma rog, mai putin valabil pt amicul dvs, base.

 14. Pentru Marian.
  Aveți perfectă dreptate. Nu am scris despre copiii abuzați, care mor de foame sau boli netratate. Ceea ce am scris este un punct de vedere referitor la o temă, fără să am pretenția că ea ar fi epuizată. Cu siguranță, lacrima crocodilului de față vrea să ascundă mult mai multe vinovății, printre care și cele menționate de Dvs. Din nefericire, nu este singurul crocodil. Lumea e condusă de crocodili.
  În ceea ce privește strada pe care locuiesc, dacă mai citiți odată cu atenție, am scris: Pe strada mea nu trage nimeni. Încă.
  Mulțumesc foarte mult pentru aprecierile Dvs.

 15. EXCELENT ARTICOLUL ! DE EXCEPTIE !!! Am doar un mic…amendament .Vad ca esti preocupat de avorturi si le dai o mare importanta { atentie : nu spun ca n-ai dreptate !} insa n-am vazut nici macar o virgula despre copii ce mor de foame [ malnutritie in termeni reci , academici ], despre copii abuzati spiritual si fizic de catre adultii [ inclusiv de catre preoti !] ce , teoretic cel putin, ar trebuii sa-i ocroteasca …ca la orice familie de …animale ! Spui ca pe strada unde-ti duci dumneata traiul…este liniste . Asi adauga eu….DEOCAMDATA ! Spui ca n-ai pune mana pe arma ca sa ucizi, mai degraba te-ai lasa ucis insa, pentru nepoti…ai trage chiar si cu tunul ca ai fost…artilerist . Si eu am fost…artilerist si inca mai stiu cum se foloseste un ’88… sau un 105mm .Eu sint ” indragostit ” de arme insa cu toata dragostea pe care o am fata de astfel de ” unelte ” stiu ca daca detii o arma…trebuie s-o si folosesti , este musai !Si daca azi o vei folosii impotriva unei tinte de carton…mai devreme sau mai tarziu…o vei folosii si impotriva unui om sau…mai degraba neom deoarece asa vei crede la acel moment !Cand l-am vazut pe proaspat realesul vostru presedinte Obama lacrimand…m-am gandit [ ca tot omul ] ca tipul se gandea ca si el are copii , doua fete, si ca si copii lui puteau fii in aceeasi situatie insa….Chiar si dupa ce-i va expira noul mandat copii lui Obama , NU VOR FI NICIODATA IN ACEEASI SITUATIE !!! De aceea achiesez articolului dumitale si-ti transmit FELICITARI SINCERE !!! Ai pus punctul pe I !Asi fi onorat , daca m-ai indatora cu un raspuns [ fireste daca doresti si ai timp , stiind ca la dumneavoastra in America , the time is money ] la cele scrise de mine mai sus , referitor la copii abuzati , sau la cei ce mor de foame prin diferite colturi ale lumii [ chiar ai lumii ” civilizate ” de multe ori !] si sa-mi spui in lumina Bibliei daca gasesti similitudini [ nu in cazul trist din Newtown ] cu societatea din vremea lui Iisus .Cu multumiri sincere .

 16. o lacrima de crocodil…dar (el) se poate sa fie doar un” instrument”. Despre ei nicidata nu se
  scrie nimic,lumea nu-i cunoaste dar exista. Poate ca ei „instrumenteaza” totul,ca si pe vremea lui Irod dealtfel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s