Împlinirea vremii

implinirea vremii

Așa cum vedeți, sfârșitul lumii n-a avut loc. Din păcate vestitorii lui au consultat un calendar greșit. Nu calendarul Maya și nici măcar al nostru, cel de azi, nu pot prevesti acest eveniment. Venirea a doua oară a Domnului Isus este prevăzută în calendarul lui Dumnezeu. Data aceea o știe doar El.

Ziua venirii Sale va fi la împlinirea vremii. Așa cum a fost și prima Sa venire. Apostolul Pavel a spus: ‘Dar, când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea.” (Galateni 4:4-5).

O lume disperată a uitat să-L aștepte după o tăcere a lui Dumnezeu de peste 400 de ani. Gândindu-ne la persoanele cărora Și-a anunțat venirea în lumea noastră, ne dăm seama cât de puțini Îl mai așteptau. Dar a venit. A venit când s-a împlinit vremea. Când calendarul lui Dumnezeu a prevăzut. La împlinirea vremii, a venit îngerul cu bunavestirea, apoi alți îngeri au vorbit ciobanilor și steaua Lui a comunicat bucuria magilor.

Avem din nou o lume disperată și un Dumnezeu care pare că tace. De multă vreme. Chiar dacă vorbește, sunt tot mai puțini aceia care Îi cunosc vocea sau mai vor să-L audă. Venirea Lui a doua oară este mai mult o curiozitate pentru unii și o spaimă apocalitică pentru alții. Consultăm cărțile științei, calendarele antice, previziunile ocultismului contemporan. După calculele lor fixăm date năstrușnice ale sfârșitului, menite maidegrabă să alunge venirea Sa în banal și ridicol.

Acum că sfârșitul n-a fost să fie azi, ce vom face de mâine încolo? Vom sta mai departe cu capetele plecate în calendarele care ne-au făcut de râs, sau ne apucăm să studiem calendarul divin, Biblia, pregătindu-ne să ne întâlnim cu Dumnezeu nostru? Care vine și nu zăbovește. Vine la împlinirea vremii.

Așa cum a venit și prima dată.

6 gânduri despre „Împlinirea vremii

 1. Frate Roata , eu sarbatoresc Nasterea Domnului , Nasterea Mantuitorului ZILNIC ! In fiecare dimineata aduc SLAVA lui DUMNEZEU ca-mi mai permite o zi ,iar seara , plang moartea DOMNULUI CRISTOS stiind sigur ca in cursul zilei…am fost si eu unul dintre cei ce L-au rastignit si la fel de sigur ca -n ziua respectiva si eu am batut macar un cui , in crucea Mantuitorului . Nadejdea mea este ca la Judecata , atunci cand va fi citit numele meu , Domnul Cristos va arata Tatalui palmele insangerate si va spune : ” AVA …SI PENTRU EL A CURS ACEST SANGE !”

 2. Sola Scriptura frate Oprea , Sola Scriptura . „- IATA , EU VIN CURAND ..SI RASPLATA MEA ESTE CU MINE CA SA-I DAU FIECARUIA DUPA FAPTA LUI ” ! De aceea ne este frica noua oamenilor de …SFARSIT ! Stim precis , avem in ADN-ul nostru aceasta teama ca vine „sfarsitul ” ,stim precis ca dupa ” sfarsit ” urmeaza …JUDECATA si…”Cine-i oare fara de prihana inaintea Domnului ? ” De fapt de judecata ne este teama nu de sfarsit .

 3. Sluga cat si cainele cunosc vocea stapanului lor !. Omul se incapataneaza si in mandria si orbirea lui nu-si pleaca urechea, nu vrea sa auda Vocea Salvatoare adusa de Pruncul din ieslea Bethleemului ! . Daca esti talhar apasat si ingrijorat de timp, dar iti recunosti talhariile ,vei zice din inima: ‘ Mantuitorule iarta-ma !. Cred in puterea Divina a Sfant Sangelui Tau ce l-ai varsat din Dragoste pentru mine pe lemnul Crucii in Golgota ! ” . Valoarea SANGELUI MANTUITORULUI a invins blestemul timpului ce Adam si l-a atras pe cap ! .Adam a uitat complect de vocea Stapanului si Creatorului lui ispitit de asocierea femeii cu Sarpele cel Vechi ! . Iar acel blestem al timpului ,dobandit prin neascultare este blestemul timpului nostru de azi ,al tutror ingrijorarilor nostre de azi ,inclusiv blestemul imbatranirii. Acest blestem este ridicat si dispare in momenul in care crezi in existenta puterii SANGELUI VARSAT DE MANTUITORUL PE LEMNUL NODUROS AL CRUCII !. VARSAT TOCMAI DE PACATUL ,ORBIREA SI VIOLENTA NOASTRA COMUNA ! .Talharule ,american ori roman , nu conteaza unde te afli si cat de negre-ti sunt pacatele ,daca vei vrea sa auzi deslusit atat vocea Tatalui tau ,sa-i auzi chiemarea adusa prin Pruncul Isus cat si vocea Dufului Sfant umbrita de Har „Vino !.Vino pana se zice AZI !” . Vei reusi si vei putea sa auzi clar si deslusit si raspunsul Mntuitorului tau : „Azi vei fi cu mine-n Rai !’. Prezenta Lui te va insoti si te va proteja in fiecare clipa a vietii tale LA TIMPUL PREZENT ! .MOARTEA NU VA MAI AVEA NICI O PUTERE ASUPRA TA ,NU VEI MAI FI INGRIJORAT DE TIMP SI TIMPURI PENTRUCA AI DEVENIT NEMURITOR ! !.
  IAR LA FIECARE CRACIUN VEI PUTEA SA SARBATORESTI PLIN DE BUCURIE NASTEREA MANTUITORULUI TAU !.

 4. Dumnezeu tace,pare ca tace. Pai doar nu era sa raspunda la calculul si speculatiile deplasate ale unor oameni care parca l-au fortat pe Dumnezeu sa actioneze si sa nu taca dupa felul lor de socotire. „Spui ca sfarsitul n-a fost azi” corect ! n-a fost pentru cei care si-au
  batut capul fara de folos.Din punct de vedere biblic,sfarsitul nu este oricand ci la implinirea
  vremii,care o stie doar Dumnezeu ! Pana atunci,este adevarat:VEGHEATI !

 5. Da ai dreptate : avem o lume disperata ! Insa gresesti atunci cand afirmi ca Dumnezeu …tace , pare ca tace . Dumnezeu vorbeste tare { megafone } insa sint prea putini , mult prea putini cei ce-I asculta CUVANTUL . Nu uita : ” La inceput …a fost CUVANTUL !” Ce se poate face pentru ca oamenii sa se intoarca iar catre Dumnezeu…pai aceasta-i o intrebare al carui raspuns valoreaza 1 milion de $ !Chiar si-n cazul unor nenorociri planetare, chiar si atunci se vor gasii unii ce vor afirma ca….Dumnezeu nu exista ! Din nenorocire fiecare din noi percepem existenta lui Dumnezeu doar atunci cand nenorocirea ne afecteaza personal insa, niciodata nu ne gandim : unde am gresit ?!Intotdeauna repetam obstinant : ” -Eu n-am gresit cu nimic ! Celalalt , celalalt pe care mi L-ai dat a gresit , nu eu ! „Celalalt ” va spune : ” Eu ? Eu n-am gresit ….SARPELE …ala-i vinovatul nu eu !” Intotdeauna vom cauta vinovatii oriunde , numai in noi insine …NU ! Spui ca ” sfarsitul n-a fost azi „…pai sfarsitul poate fi…oricand . Ce trebuie facut in asteptarea sfarsitului ? Pai Domnul Isus a spus clar :VEGHEATI !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s