Uite sfântul – nu e sfântul!

sfintiiRevista ARMONIA – Saltmin Media a publicat în numărul de ieri, 31 ianuarie 2013, articolul „Preotul Bisericii „Sfântul Gheorghe cel Nou” – afirmație discutabilă despre moaștele „Sfântului Nicolae”. Întreg articolul îl puteți citi făcând click pe imaginea de mai sus, sau AICI.

Lucrurile par complicate. Moaștele Sfântului Nicolae de la Sfântul Gheorghe cel Nou n-ar fi autentice în ciuda faptului că localnicii pretind că au făcut mai multe minuni. Afirmația scandaloasă a preotului se bazează pe faptul că Italia ar avea toate oasele sfântului în două catedrale. Închinătorii lui Nicolae din București (Oare unde am mai auzit eu de numele ăsta?), protestează vehement. S-ar putea ca preacuviosul preot să-și caute de lucru curând.

Aș avea eu o soluție pentru trebușoara asta, că și așa aflai că unii închinători se duc destul de des pe la moaștele sfinților Nicolae și Elena. De ce nu le-ar aduce oasele la sfântul ăsta nou, Ghiță? În primul rând că tot Nicolae e, și e mai nou decât relicvele italienilor. Să nu mai vorbim că ar fi unul de pe la noi. Apoi să vezi minuni!

4 gânduri despre „Uite sfântul – nu e sfântul!

  1. Dacă sfinții predicatori ai carismaticilor (și ai altora ca ei) fac minuni, de ce n-ar face și sfinții ortodocșilor? Întrebare de baraj, desigur…

  2. sfantul ghita? pe asta cred ca l-au taiat de ignat 😀 pana acu au tras de el de i-au ramas numai ciolanele, si, cu criza asta chiar ca au facut din ele obiecte de inchinare. s-ar putea picta si un tablou intitulat: „visand cu matzele goale”! ciudata logica cu inchinatul asta la te miri ce…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s