EU, și restul lumii…

eu
si restul E plin internetul de comentarii
despre noul papă. Face el pe smeritul, că merge pe jos sau cu
autobuzul, că își gătește singur, că e sărac și simpatizează cu
săracii… Aiureli. Tot antichrist este. Ca și ortodocșii de altfel.
Mai poate cineva crede că ortodocșii și catolicii vor fi mântuiți?
Socotind eu așa cum stăm cu credințele, mi-am dat seama destul de
repede că nici între evanghelicii de azi nu găsești oameni pocăiți
ca la noi la penticostali. Ce mai? Noi suntem pe primul loc. Nici
nu știu dacă ceilalți o să fie mântuiți sau nu. Liberali până-n
pânzele albe. Iadu-i al lor! Apoi, dacă te gândești un pic, și
între bisericile astea ale noastre penticostale, din același oraș,
domnule, e mare diferența! Unele-s moderne, altele liberale de-a
dreptul, firești cât încape. Se poate oare compara una măcar cu a
noastră? Nici pomeneală! Să vezi și să te tot minunezi, ce cântă
domnule! Cum se îmbracă! Ce predicatori au… Domnul să aibă milă de
ei! Dacă mai poate! Ce să mai spun de credincioșii de azi, chiar de
la noi din biserică? Nu toți le au cu rugăciunea, cu pocăința, cu
modestia, cu adevărata smerenie și sfințenie așa cum vrea Dumnezeu!
Dreptate are Domnul când zice că la venirea Sa va mai găsi El
credință pe pământ? Puțini, tare puțini mai suntem aceia care
păstrăm credința așa cum am primit-o! Mă uit de o vreme chiar la
frații ăștia cu care lucrez eu. Unul mai diferit ca altul! Nu poți
băga mâna în foc pentru nimeni. Poate cineva să știe ce-i în capul
și inima omului? Numai Domnul. Din toți unsprezece câți suntem în
comitet, nu știu dacă e unul care să împlinească Scriptura așa cum
mă străduiesc eu, cu ajutorul Domnului, s-o fac zilnic! Mulțumesc
Domnului că nu sunt ca restul lumii!

17 gânduri despre „EU, și restul lumii…

 1. Ma Gavry ma ,nu fi greu de cap !. Aia doi intruchipeaza cuvantu’ ala malefic ce loveste-n inima si’n mir cu baltagu’ ,ce face tulburare si-n turma, si-n pasune , si-n izvor !. Daca ai doi ca ei in „comitetul ” de la stana , nu ti se mai prinde laptele si nici (o) mare branza nu mai faci !. Da acuma ia spune-mi : cine-i -Burza ??!!. Stiam unu, da’l chema Sturza , fost impegat de miscare la Campia Turzii !

 2. Baciu Gavrila, nu ai sa-l intelegi niciodata pe -Mosu- Tu pasteai turmele pe Cindrel la aer curat , liber ca pasarile cerului- fara gratii de sirma si lanturi la glesne.- Iar Mosu cand a prins o pauza la cafea a zbirilor rosii a lua-to la sanatoasa peste mari si tari. Am avut si am inca problem cu sora mea din tara – pocaita de cind ma stiu m-a tratat ca pe un nimeni in drum furind toata averea si casa mea din Sibiu – Cind te loveste strainul doare, dar cind te loveste fratele tau e strigator la cer mai ales ca se dau -mintuiti plini de Duhul -care duh? Mosu a patit multe si a crezut ca daca schimba locul, vor fi si oamenii mai buni – dar se pare ca aici a dat de soptitorii trimisi special sa supravegheze pe dusmanii poporului . De aceia biserica lui e Natura si tot ce il inconjoara pe frumoasa lui propietate. La fel ca el ma bucur si eu de pace si liniste , murmurul izvorului si cintecul frunzelor in adierea vintului– ninsoarea petalelor , culorile lalelelor, si jocul mieluseilor pe iarba cruda de primavara . Blessing

 3. Domnule Traian. Am cenzurat comentariile, și nu voi mai dialoga cu dumneata, din următoarele motive:
  1. Te ascunzi sub un pseudonim și urăsc dialogurile cu oameni care se rușinează de numele lor.
  2. Acuzi nejustificat, cu aceași idee fixă, că sunt influențat de teologia lui Rick Warren. Cu toate că am dat explicații anterior, revii mereu la același lucru.
  3. Comentariile îți sunt abrazive, lipsite de dragostea creștină și rolul lor este mereu de a provoca și jigni. Nu întrețin dialog cu astfel de spirite.
  Te rog să nu mai faci comentarii pe blogul meu că nu le voi publica.

 4. Rectific :Calistrat Bogza si nu Nastratin Bogza !. Nastratin a fost un intrus ceva mai vechi din clanul Hogea iar Calistrat se pare ca este regatean ,get-beget !

 5. Doamne, Doamne! Eu credeam că sunt singurul pe calea cea dreaptă! Pardon monșer! Vă cedez locul cu bucurie, mai ales că aveți și un fix pe deasupra… Rick Warren. God bless you!

 6. Nici poveste, dear Gavry !.Scapat de (din ) la loc larg din „infailibila” opresie ,depresia nu mai prinde nicicum. Cunosti antidotul ce ne-a fost plamadit de Olar ,inca de la nastere .Tin „reteta’ mereu deschisa sub ochi , urmand si implinind Cuvantul !. Te-am chiemat incoa ,sa te documentezi dar. . . ai avut in gene(re) ,retineri !. Si asta cu mult inainte sa vina in turma elimului Nastratin Bogza si Ilie Cutui sa spele la creier mioarele !.Acuma urcat pe costisa cu leapul deschis privesc stupefiat „unitatea crestina” obtinuta de mioriticii neamului meu cu radacini dacicice , bine consolidate in clanuri deloc siciliene. Ma Gavrila, alduiasca’te Domnu cu mioarele tale cu tot , da tarrrre maaa manca dejetele in burice ‘ sa’ti enumar numa cateva, ce mustesc de ‘unitate” : clanu’ ardelenilor, clanu’ bistriternilor, clanu’ moldovenilor, clanu’ regatenilor, clanu’ imbuibatilor, clanu’ fariseilor. Aici , in Biserica ce Tatal meu a binecuvantat-o de l-a intemeierea ei si in care m-a asezat ca preot al Lui , ascult din zori si pana-n serat ciripitul primaverin si vesel a mii de pasarele. Un cor superb ce slaveste neincwetat pe Creatorul, printre muguri ce plesnesc de clorofila in adierea vantului. Pasarele fericite ce niciodata ochii si pieptul s-au lovit de sarmele din colivii !.http://www.youtube.com/results?search_query=canarul+%2Fphoenix&oq=canarul+%2Fphoenix&gs_l=youtube.3…208.8428.0.8991.15.15.0.0.0.0.1074.6212.0j2j3j2j2j2j2j1.14.0…0.0…1ac.1.lQ1-kzxJ6Kg

 7. Domnule Petru Lascau ,

  Va citesc de ceva timp articolele de pe blog . Sunteti un om inteligent si aveti darul de a va exprima ideile in scris .
  Dar ATENTIE mare , pentru ca alunecati periculos spre ECUMENISM !!!
  V-am mai scris pe acest blog la comentarii ca sunteti tributar , din pacate , teologiei neoliberale de genul celei promovate de Rick Warren . Si asta se vede din plin in mesajele dumneavoastra , din pacate …

  Va dau sincer un sfat si va rog sa o luati ca atare , nu ca pe un afront . Lasati-va de filozofiile si invataturile pseudocrestine ( de esenta mistica) ale acestui veac si studiati temeinic ceea ce proclama cu adevarat scriptura in ansamblul ei ! Asta daca inca mai credeti din toata inima in inspiratia divina in totalitate a scripturilor (Biblia) si in atotsuficenta lor .

  Va doresc multa lumina si calauzire din partea Duhului Sfant !

 8. Paradoxul Românilor.
  Un român deștept publica, ȋn 1905, o lucrare ȋn două volume, despre ȋnaintaşii noştri, care trebuie să ne rǎmână dragi, ȋn ciuda comicului istoriei. Lucrarea s-a intitulat Geschichte des Rumanischen Volkes in Rahmen seiner Staatsbildungen.
  Un mic citat din carte:
  Cu toată simplitatea condiţiilor lor de trai, ţeranii noştri nu erau lipsiţi de o viaţă sufletească, cu toate că amănunte despre dȋnsa nu ni sȋnt date ȋn cărţi, nici bune, nici rele. Sufletul lui ȋşi găseşte-n cea mai bună parte hrana necesară: groaza şi nădejdea peste fire, icoane şi scene triste şi vesele, ȋn credinţa sa creştină, sau mai curȋnd creştino-păgȋnă, la care ţine naiv şi adȋnc. … Pentru dȋnsul, orice om bun, cinstit, care-i vorbeşte pe limba lui, este un român şi totodată şi creştin. Ȋn urma ȋnrȋuririi de netăgăduit a bogomilismului bulgar, care predica purificarea sufletului prin posturi straşnice, făcătoare de minuni, şi care te mȋntuie de toate relele, ţeranul se lipseşte de orice hrană cu carne, ba chiar de lapte şi ouă; cine face altfel, trece drept un păgȋn ȋndărătnic, un batjocoritor al lui Dumnezeu, un letin murdar, „spurcat”, adecă un catolic. (Nicolae Iorga, Istoria Poporului Românesc, p. 185; Ed. Ştiinţifică şi Enciclopedică, 1985)
  Sfatul meu, acum. Domnule român, dacǎ vrei sǎ fii frate cu românul, fii cinstit, vorbește-i pe limba lui (ȋn termenii și deprinderile sale, despre plugul, sapa și coasa lui, nu de astronomie și electronicǎ!). Domnule român, mai ţine şi tu unele posturi, mai lipseşte-te de hrana cu carne, de lapte şi ouă ! Dacǎ nu faci aşa, atunci vei fi clasat: păgân ȋndărătnic, batjocoritor al lui Dumnezeu, letin murdar, „spurcat”, catolic.
  Aici apare paradoxul și comicul: românii, care se trag din romani, ȋi privesc pe frații lor letini ca fiind murdari, spurcați. Iar mirarea continuǎ, cǎ generația noastrǎ, mai știutoare de citire, vrea sǎ ȋmbrace tot acest complex popular creştino-păgân ȋntr-o argumentare versetatǎ biblic.

 9. Mosule, da matale din care trib faci parte bre ? Ca vad ca esti inversunat nevoie mare impotriva tuturor… i avea un pic de depresie la creier de esti asa de minios toata ziua buna ziua?

 10. . . ghiveci „cu batic” , pus si invartit la foc mic si local, in „caldarea smereniei de scena” dupa o reteta gastronomica „mioritica” si. . . pur penticostala ! .Apoi toti in jurul mesei de”dragoste” predicam apa si bem vin !. Iar inainte de plecarea spre marginile pamantului , cine ar vrea sa se hraneasca primul din „fiertura ” ??!!

 11. Imi cer scuze pentru ca am gresit : 1.care= cred
  2. Am uitat sa o mentionez pe sfinta Maria , Dolly Parton ( cinta foarte bine ) si ( in opinia filmului „the Bible”) pe cel de al treispelea apostol, Maria Magdalena…

 12. Pai sa nu-i uitam ca si mormoni, iehovisti, brahmanisti, musulmanii , homosexuali si universalistii care si ei in Jesus….ca ingusta este calea care duce la pierzare si in ultimul timp nimeni (se pare ) nu o mai gaseste…
  Ca in greaca , corect se pare ca Jesus o zis: „Eu sint o cale, un adevar si o viata , nimeni nu poate sa vina la Tatal decit prin mine, papa cel smerit, metropolistul de la constantinopol, Joseph Smith si inca vreo doi sau trei” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s