Ce ați face să știți că mai aveți o lună de trăit?

Biserica Agape Christian Church, Peoria Arizona, lansează un nou serial de predici cu titlul: „O lună de trăit”. Serialul va începe din 14 Aprilie și va dura până în 19 Mai 2013. Îl veți putea urmări live pe: agapearizona.com, în cadrul serviciilor de duminica seara de la 6.00 – 8.00 PM. Serialul va avea două mesaje, unul în limba engleză și unul în limba română. Vor predica în limba engleză: Bobby Lascău, Răzvan Dihel, Marius Comariță, Cristian Lascău, Fineas Murza. Predicile în limba română vor fi ținute de pastorul bisericii, Petru Lascău.

7 gânduri despre „Ce ați face să știți că mai aveți o lună de trăit?

 1. Ȋmi place nespus de mult modelul paulin. După ce apostolul devine conştient despre faptul cǎ momentul plecării sale este iminent, ȋi cere lui Timotei: „Ia-l pe Marcu, şi adu-l cu tine, căci îmi este de preț pentru slujre.” Incidentul pe care l-a avut cândva, cu acest prețios frate, este uitat ȋn ȋntregime. Slujirea ȋi rămâne obiectivul major al vieții, ȋn mod diametral opus cu dorința fiicei lui Iefta pentru ultimele două luni de viață.

 2. Iti inteleg offfful, pasul si tulburarea poticnirilor tale !. Iti promit ca ma voi ruga pentru tine si pentru pacea sufleteasca de care ai nevoie !. Bunul Tata Ceresc sa te binecuvinteze si sa te tina in paza SI DRAGOSTEA Lui !.Iar Mantuitorul sa-ti indrume si sa-ti calauzeasca pasii tai spre Lumina Lui !
  cu sincera dragoste frateasca , Mos Ion Roata

 3. M-am gândint daca trebuie raspunde si mai ales cum… contului „mos ion-roata”, caruia multumesc pe mai multe planuri.

  1) Pentru faptul ca m-a bagat in seama, cum se observa io mi-s un ghelban iar d-sa o forma aristocratica la care nivel nu voi ajunge in pamânt.

  2) Pentru faptul ca are o vie si napraznica dorinta a-ma ajuta corecta… io fu-i invatat asculta de mai mari mei… iara dl-roata este un mai mare al meu cum isi si dovedeste mai sus înalta-superioritate. Cu adânca smerenie trebuie recunoaste;

  3) Nu am avut minte si putere absovi mai mult de patru clase primare si.. alea pe la fffff… Dar am avut putere de la Dumnezeu munci la câmp, la zidarie, la curatat rahatul domnesc de la orase…. nu am furat pe nimeni si nici nu voi fura virtual sub anonimat! Prin urmare;

  nu sunt pericol pentru absolut nici o somitate telectuala…

  Daca sloganul „scrieti corect mah pocaitilor” va fi ajuns legea omeniei si reflectari Harului lui Dumnezeu peste sumedenia de scalvi din care Hristos si-a faurit Biserica… atunci rog pe Domnu sa ma ierte. refuz o asemena „biserica” si astfel de preaiubiti frati! Sa-i ia domnu lor la el si pe mine sa ma lase in durerile mele.

  4) Am muncit atât io cât si parinti mei pentru ca coconasi de azi ce striga isteric scrieti corect sa aibe cele mai bune conditi învata gratuit, din munca mea si-a parintilor mei o roata facu si ea scoala… halal scoala facu si halal sa-mi fie ca munci pe brânci io si ai mei parinti ptr o asa scofala …

  Iarta-ma Doamne ca am fost si ramas un prost!

 4. Domnu „Hristos este domnu” , doar din simpla curiozitate, va intreb, traiti apusul vietii aici in Occident ??!. Nu de alta ,dar. . .fara suparare,vad si multa slabiciune gramaticala in randurile matale .Si pentru consolare cu autentica si deplina ingaduinta colegiala , invelita generos in simtul realitatii, vin sa afirm aici cu sfiala si modestie crestina ca nici eu personal nu stau prea grozav cu gramatica, ortografia si alte reguli de aliniere naratv-lingvistica,ornate imperativ cu despartiri cu si fara liniutze !. Si toate aceste neajunsuri cauzate de delasare cat si de lipsa timpului de lectura ,de lipsa lectiilor de gramatica intensiva, de lipsa practicii de dialog si scriere, de lipsa conversatiei de grup a limbii natale cu oamneni culti si cu vocabular bogat cat si o indelungata apsenta din tara de peste treizeci si cinci de ani !. Domnul sa ne ajute sa crestem in puterea exprimarii ,sa ne maturizam in gandire, credinta si in intelepciune si sa ne implicam mai serios „in responsabilizre” si in manuirea corecta a „dulcelui nostru grai mioritic” ! . Doamne ajuta-ne in proportie de 100% !

 5. Stimate Domnule Pastor Petru Lascau,

  ma onoreaza raspunsul Dumneavoastra, va multumesc. Bag seama ca am luat-o pe aratura, nu am priceput scopul iar interventia mea se dovedeste a fi pe lânga subiect, va cer scuze. Dealtfel detest acest subiect numit moarte, poate aceasta sa fie cauza, nu stiu unde-i buba luari mele pe aratura, cert este faptul ca aratura asta dovedeste ca mai bine fac ca evit interveni in discutiile online.Mereu una se vrea spune de autor cu subiect si predicat si taman alta se întelege si raspunde.

  Am sa incerc urmari subiectul propus, am urmarit ceva predici tinute de Dvs, dar nu ma pot pronunta deoarece au fost urmarite foarte sumar, Am dat de dvs cu ceva timp în urma (cca 2 ani), pentru ca din când in când ajung cu telecomanda pe CTV (imposibil de urmarit mai mult de 5 minute), asa am dat via google de dvs si blogul dvs care se afla de multa vreme la preferinte, pentru faptul ca va vad un pastor foarte activ, cu ceva suces demn de respect pe tarâmul misiuni asumate. Socotesc o tragedie (ptr lumea crestin-româna) foarte mare calitatea precara a postului CTV, folosesc termenu de tragedie deoarece in aceste clipe de confuzie, de agresiune fara precedent al fortelor malefice, este stringent necesara existenta nu a unuia ci a mai multor posturi tv, dar nu genul grilei CTV, mai bine lipsa. Va spun acest lucru deoarece am apucat ceva ani buni si vremea aceia rea dinainte de 89. Dintr-e predicatori urmariti pe CTV, pe care-i pot urmari pâna la final fara a-mi provoca nervi,sunteti dvs si dl Lazar Gog, a caror predici le-am analizat cu lupa. Muzica propusa de CTV este excecrabila, scuze ca am indraznit fi atât de direct. Dl Berghianu face fata bine,Peia.. o catastrofa mai mare (mediatica), nici ca se putea promova. Alte emisiuni nu le pot urmari nici sa fiu platit.

  Prin CTV a-ti putea vorbi si da ceva „viata” multor suflete, printre care ma numar si eu , as dori provoca implica mai serios in responsabilizarea CTV înaintea lui Dumnezeu, care v-a facut asa mare privilegiu detine un post TV, eu unul multumesc lui Dumnezeu ca exista,. dar nu voi multumi de cea ce vad si aud in proportie de 75%.

  Doamne ajuta!

  Hristos este Domnul!

 6. Scopul serialului nostru nu este să vorbim oamenilor de moarte, ci de viață. În cazul unei singure luni de trăit, omul are ocazia să-și ordoneze prioritățile vieții. Nu vrem să învățăm pe nimeni a muri, ci cum să trăim.

 7. Va citesc blogu saptamânal, extrem de rar comentez, evit „dialogul” online cu multe regrete comit aceasta „infractiune”, impusa de multiple probleme create inevitabil si de mine, nu doar de catre ceilanti navigatori online. Nu stiu daca voi reusi urmari constant predicile pe aceasta tema propuse de catre Dumneavoastra. Am sa va dau câteva motive in speranta ajuta sondajul pe care-l urmariti.

  1) Tema aceasta nu ma atrage in mod deosenit,cu toate ca am trecut bine de tot pe lânga moarte si o c-am stiu de ce este in stare. Consider ca pe aceasta tema nu sunt multe de spus, cel putin pentru un crestin nu trebuie exista prea multa filozofie pe aceasta tema.

  2) Pentru a putea discuta subiectu in profunzime consider ca trebuie sa pricepem cum se cuvine ce este aceasta moarte, ce rost a avut religia(crestinismul), in viata mea, motivul pentru care am fost ales de Dumnezeu fi crestin ci nu ateu ori budist. Motivul pentru care eu am viata vesnica iar alti , miliarde de suflete nu-o au (cf religiei-dogmei personale). Ce este aceasta viata vesnica? Eu nu am ales nici macar viata aceasta pe care doar înaintea morti o pricep cu adevarat,pâna atunci totul este o farsa continua de mari proporti.

  3) Pentru care motiv mi-a ingaduit Dumnezeu aceasta viata? Cine este acest Dumnezeu care ne-a aruncat aici pe pamânt pe care-l stapâneste diavolul ce inca din pântecele mamelor isi seamana neghina in noi, iar dupa iesire tot ce ne inconjoara este potrivnic unui Dumnezeu, Creator, Iubitor de oameni ce si-a Jertfit Fiul Sau pentru mântuirea mea (noastra). Este viata vesnica osi mai odioasa farsa precum cea de pe pamânt? Ce garantie am ca acolo nu va fi mai rau cu frati de credinta (crestini), care inca de aici pe pamânt si-au dovedit cu prisotinta puterile nefaste dar mai ales neputinta urma pe Hristos?! Mai bine lipsa, deoarece nu am nici o garantie ca odata ajunsi acolo nu vom repeta istoria, a cazut el Lucifer si-o droaie de ingeri odata cu el, daramite omu. Daca acest Dumnezeu prin Hristos va restabili complect-iermediabil fiinta mea, atunci îi acept cu drag vesnicia, dar daca va fi la fel de neputincios cum vedem ca pare a fi pe pamânt…

  Dat fiind cele de mai sus spuse, acum am sa va spun ce as face daca as sti ca dau coltu dupa o luna de zile, din ambele poziti, adica din acea de necrestin mai sus mentionata dar si cea de;.

  Dat fiind ca am privilegiu a fi crestin care il cunoaste pe Domnu si Mântuitoru sau, Iisus Hristos , prin care am primit nu doar viata vesnica ci si restaurarea complect-irevocabila, nu pot spune decât asemeni lui Pavel, multumesc lui Dumnezeu ca mi-am sfârsit alergarea , ma voi bucura nespus in acea luna, va fi cea mai fericita luna de viata. As da (am si dat), ordin apropiatilor sa se veseleasca nu sa boceasca, sa se bucure cu mine ca in sfârsit am ajuns acasa, am scapat de teminta, de sub stapânirea diavolului care desi are oprelisti mari de la Dumnezeu a nu face tot ce doreste, este indeajuns câte a facut si bag seama va mai face (prapad),pe acest pamânt.

  As face un singur lucru, dealtfel il si fac de multa vreme, mi-as cauta si-n gaura de sarpe absolut totii dusmani, absolut totii cei care mi-au gresit si asta inca din copilarie, dar si cei carora le-am gresit io, ca cei ce mi-au facut un bine… se ocupa Dumnezeu de ei. In rest… nu as face absout nimic deosebit, si de as vrea sa fac… tot de caco m-asi face deaorece daca nu ai facut niciun pas spre Dumnezeu pâna in preajma morti, greu de crezut sa mai poti face in clipa morti fie si cu o luna înainte. Sigur, nu neg faptul ca multi se pot mântui asemeni tâlharului de pe cruce, dar realitatea ne dovedeste contrariu, iar cine nu-a trecut pe lânga moarte si nu i-a simtit tepusele in carne, poate vorbi extrem de usor cum ca va face si drege.

  Moartea este cumplit de apasatoare pentru absolut totii cei care nu si-au facut tema aici pe pamânt , ca sa nu fie apasatoare in preajma morti trebuie ajunge constient de doii factori importanti, enuntati de Sf Ap Pavel,

  a) mi-am sfârsit alergarea

  b) plecarea mea este aprope dar face sa mai stau aici pe pamânt pentru voi, acesti voi, pot fi mai ales cei care ne-au gresit, carora le-am gresit dar a le mai da ocazia si altora (nemântuiti), face bine, dea un pahar de apa.

  De pocait nu mai ai ce sa pocaiesti la un catâr batrân! Dealtfel realitatea ne arata ca un muribund nu prea mai are putere face rau si de ar vrea sa comita vreo rautate, razbunare nu mai este capabil, ptr ca moartea,preajma ei, paralizeaza indivizi cu mult înainte chiar de par santosi tun la prima vedere. Daca ar fi sa raspund concret privitor la aceasta tema, fara filozofie, ca nu prea ai ce filozofa pe margine ei, as sumariza asa;

  Moartea este ceva tare urât, dar pe cât de urâta si nedorita este, ea este un rau necesar fie pentru mântutiti fie pentru nemântuiti. Sa slavim pe Dumnezeu ca ne-a redus ani de viata la 70-80,ca de am fi trait precum patriarhi cu sutele de ani… un adevarat iad ar fi fost acest pamânt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s