Unde te regăsești în aceste cifre?

statistici

 

Am preluat de la Facebook această statistică bisericească pe care am văzut-o de mai multe zile și la mai mulți prieteni de-ai mei din lumea virtuală. Cât de reale sunt cifrele? Nu pot spune. Pot însă afirma că sunt destul de îngrijorătoare, indiferent din ce eșalon religios am face parte.

Acum, știm cu toții că nu se ajunge în cer dacă faci astfel de lucruri. Mântuirea o avem prin credința în jertfa Domnului de la cruce, ea fiind darul lui Dumnezeu. Nu suntem mântuiți prin faptele care le facem, dar facem fapte bune pentru că suntem mântuiți. Problema mea se naște din întrebarea: „Cum se poate ca oameni născuți din nou, care spun că au siguranța mântuirii, să nu-și manifeste această credință prin implicarea activă în lucrarea lui Dumnezeu?”

Îmi aduc aminte o cântare din copilărie, pe care o cântau frații destul de des: „Merge-voi cu mâna goală, înaintea Domnului. Suflete nu-I pot aduce, nici un singur snop, măcar!” Am început să cred că acesta este imnul multor creștini de azi.

17 gânduri despre „Unde te regăsești în aceste cifre?

 1. Pacea Domnului.
  Am citit putin despre discutiile despre cele de mai sus si sper ca dupa cum spune frumoasele cuvinte sfinte ale Apostolului nostru Pavel si prin invatatura data lui de la domnul nostru Isus Hristos:
  1 Corinteni 4

  1. Iata cum trebuie sa fim priviti noi: ca niste slujitori ai lui Hristos si ca niste ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu.
  2. Incolo, ce se cere de la ispravnici este ca fiecare sa fie gasit credincios in lucrul incredintat lui.

  si cum intareste prin urmatoarele cuvinte din:

  1 Timotei 1
  4. si sa nu se tina de basme si de insirari de neamuri fara sfarsit, care dau nastere mai mult la certuri de vorbe decat fac sa inainteze lucrul lui Dumnezeu prin credinta, asa fac si acum.

  si ca o lauda adusa de Dumnezeu,lui in:

  Romani 15
  17. Eu, dar, ma pot lauda in Isus Hristos, in slujirea lui Dumnezeu.
  18. Caci n-as indrazni sa pomenesc niciun lucru pe care sa nu-l fi facut Hristos prin mine, ca sa aduca Neamurile la ascultarea de El: fie prin cuvantul meu, fie prin faptele mele,
  19. fie prin puterea semnelor si a minunilor, fie prin puterea Duhului Sfant. Asa ca, de la Ierusalim si tarile dimprejur pana la Iliric, am raspandit cu prisosinta Evanghelia lui Hristos.

  in privinta invitatiei la biserica este prea putin important,important este :
  Luca 8
  39. „Întoarce-te acasă şi povesteşte tot ce ţi-a făcut Dumnezeu.” El a plecat şi a vestit prin toată cetatea tot ce-i făcuse Isus.

  iar aceasta se intimpla numai atunci cind te intilnesti fata in fata cu Mantuitorul Nostru Isus Hristos si te confrunti tu insuti cu mizeria din interior si care ne tine departe de El.
  Numai dupa aceea poti fi considerat (Crestin) :

  Romani 2

  28. Iudeu nu este acela care se arată pe din afară că este iudeu; şi tăiere împrejur nu este aceea care este pe din afară, în carne.
  29. Ci iudeu este acela care este iudeu înăuntru; şi tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de iudeu îşi scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.

  Identitatea,prea putin conteaza ci :

  Matei 12
  Căci din prisosul inimii vorbeşte gura.
  35. Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui; dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui.

  Matei 12
  33. Ori faceţi pomul bun şi rodul lui bun, ori faceţi pomul rău şi rodul lui rău: căci pomul se cunoaşte după rodul lui.

  Asa ca fratilor sa facem fapte vrednice de mantuire si buzele noastre sa slaveasca pe Domnul si Dumnezeul nostru care in mila lui ne-a facut partasi la un asa mare Har .

  Evrei 12

  1. Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.
  2. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
  3. Uitaţi-vă, dar, cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea păcătoşilor o împotrivire aşa de mare faţă de Sine, pentru ca nu cumva să vă pierdeţi inima şi să cădeţi de oboseală în sufletele voastre.
  Pace si bucurie in duhul sfant sa fie cu voi toti .Un frate in credinta care crede ca nu statisticile ne fac sfinti ci prin credinta din suflet capatam mantuire si iertarea pacatelor…

 2. Cu privire la punctual -9- Nu invita niciodata pe cineva la biserica- Ca sa inviti pe cineva la biserica trebuie sa fi un crestin care traieste cu adevarat pentru Domnul-sa fi sare si lumina – model– cum spune si Ap. Pavel –Calcati pe urmele mele caci si eu calc pe urmele Lui HRISTOS .Caci, daca este cineva in Hristos ,este o faptura noua.- Doar atunci poti chema pe cineva la biserica , altfel, devii ridicol in ochii necredinciosului.

 3. Infiorator si exemplar !. Mustrarea a prins ,iar sarmanul de el, in „rabufnirile” „celor” ce-l tin captiv , a simtit Puterea Ce Minuni Face !. Precum in Mark 1:24 :
  „What do you want with us,Jesus of Nazareth ?. Have you came to destroy us ? . I know who you are – the Holy One of God ! „.Si draga Petrica, uite si ceva pozitiv: azi la McDonald’s, am discutat indelung cu batranii satului !.Vre-o opt la numar. Tari la cebice dar . . . nu atei si nici impietriti . Este primavara, vreme ploioasa pe la noi ; sper ca „samanta” a cazut intr-un pamant bun si fertil !

 4. a, apropo locul meu este in aia 100%, asta ca o paranteza la statistici, de acolo luati-o dv cum vreti. Cat despre sinceritate, ce sa va zic, incat ziceti dv asa ceva, inseamna ca ceva stiti, ca banuiesc ca nu va dati drumul la vorbire asa fara sens. Eu doar am vrut sa il gasesc pe cel care a facut statistica, sa il felicit ca este un om destept. In continuare, fiti binecuvantat, si chiar este o bucurie sa existe biserici unde sa se vada lumina inafara lor. Nu pun la indoiala faptul ca la dv este asa cum ziceti, nici macar nu m-am gandit ca in biserica dv ar fi asa ceva, cred insa ca sunteti putin cam nervos si nu stiu de ce insa.

 5. nu banuiam ca este pastorul biserici nici macar o clipa, dar poate de prin preajma sigur, in comitet 100%.

 6. Stimate Domnule Petru Lascau,

  doresc sa va dau o explicatie privitor la anonimatul preferat de mine si care va deranjeaza.

  Eu personal am o mai bogata experienta online, nicidecum cel care va terorizeaza a fi cel mai vechi evanghelic pe acest tarâm (nu dau nume). Personal sunt online de prin 1997, români… evanghelici pe acea vreme Nu existau, atunci amincercat eu ceva… dar a trebuit plati pretul indrzazneli.. l-am platit si retras, iar azi.. iubesc nespus sansa posta anonim. Daca as da identitatea mea reala … mai bine de 50 file online indica ce am spus si facut, online si chiar fizic.

  In alta ordine de idei, am constatat ca fizic ne putem întelege perfect, dar online si de ne cunoastem fizic… ceva rau se petrece in dialog, iar daca nu ne cunoastem fizic.. situatia este si mai rea mai ales daca oferim identitatea reala, plus ca;

  Din expereianta mea am constatat ca exista diferiti activisti ce au sarcina mentine tensiune pe platformele sociale, cum este si blogul dvs. Chiar; nu vi se pare ciudat faptul ca una sunt pocaiti in carne si oase si totalmente difeiriti navigatori online?

  Parerea mea este urmatoarea;, identitatea reala sa si-o dea patronul blogului, care daca doreste cladi sincer o comunitate (mai ales crestina fie ea si online), cu rabdare si „tutun” va avea cunostinta de totii amici virtuali (identitati reale), cu exceptia patronului blogului, riscul oferiri identitiati reale ese colosal dle Lascau! Eu personal am trecut prin acest dus rece, stiu ce vorbesc!

  Va asigur de respect. prefer semna tot as;

  Hristos este Domnul!

 7. Fraza Dvs.: „Pe Hristos nu l-am vazut fata in fata, iar Biblia .., in speta N.T, taman Sfânta Evanghelie se contrazice flagrant si dubios de primitiv! Din douo una am concluzionat teoretic (practic alta daravea), ori Dumnezeu este mai rau decât un om pacatos, ori Nu exista!” nu poate decât înspăimânta pe oricine o citește. Nu sunteți un simplu ateu, ci mai rău. A acuza Sfânta Evanghelie că „se contrazice flagrant și dubios de primitiv” este și ignoranță și tupeu în același timp. Ce să mai vorbim de aroganța cu care negați existența sau bunătatea lui Dumnezeu? Sunteți oare conștient de sursa acestor afirmații? În același timp acordați generos mântuire tuturor, de la Becali la prostituate, dar aveți reticențe la „bibelouri”.
  Dacă nu doriț să vă dați numele real, e mai bine să vă retrageți din conversații. Ar fi chiar inutil că continuăm.

 8. Stimate Domnule Lascau,

  Nu am judecat si nici nu indraznesc judeca pe cineva, mai ales biserica lui Hristos! Altceva vizam eu…

  1) pentru care motiv sa ma alatur unei dogme, confesiuni crestine? Hristos nu mi-a demonstrat „stintiific” cum ca; culul X.Y, este purtatorul de cuvânt al Sau! Pe Hristos nu l-am vazut fata in fata, iar Biblia .., in speta N.T, taman Sfânta Evanghelie se contrazice flagrant si dubios de primitiv! Din douo una am concluzionat teoretic (practic alta daravea), ori Dumnezeu este mai rau decât un om pacatos, ori Nu exista!

  2) Eu nu am absolut nici o retincineta fata de confesiunile existente, personal socotesc ca orcine crede in Hristos este mântuit! Fie el ortodocs, catolic, penticostal ori in afara biserici. Sunt ferm convins ca un Becali daca este sincer in toate gafele lui ce dauneaza Sfintei Evangheli, este un mântuit, un frate in Hristos! Alaturi de Becali as pune si pe betiv, prostituata care dde are o bruma de credinta in hristos se mântuie!

  Biserica ma forteaza; folosi limbajul ei, comportamentul ei si, tragic, tare de tot prea,prea uniform… refuz cateogric o asa biserica!

  Am avut mari revelati din arhivele securitati, plus ce s-a publicat,inclusiv acea rascumparare a memoriei”, stiti ce am concluzionat?

  Acei tradatori cum ar fi ei azi socotiti, sunt mântuiti (mare parte din ei), si, taman prin ei, Dumnezeu si-a aparat biserica!

  Bibelouri.. aveti si sunt peste tot dle Lascau, nu va întarâtati rezfuza realitatea aceasta… inca de pe vremea Domnului Hristos au fost prezente plus kitschi-ul. Numai ca din aceste bibelouri si kitschuri Mila lui Dumnezeu face diamante scumpe! Aici este buba dle Lascau (zic si io, asa…),

  Va asigur; nu doresc sa va jignesc, in caz de greseala sunt dispus cere scuze si la nevoie retrage. Va multumesc ptr ingaduinta.

 9. În primul rând cred că ar trebui să vă scrieți numele întreg când postați un comentariu. Nu este cinstit să ne ascundem sub declarația: Hristos este Domnul! Numele Lui nu ne dă dreptul să-i judecăm pe alții cu răutate. Cum vă permiteți să spuneți: „Biserica dvs si-a altora este o vitrina cu bibelouri… adesea predomina kitschiul in acele vitrine…”? Cu ce drept catalogați bisericile pe care nu le cunoașteți și nu faceți parte din ele? Lipsa claselor de școală nu este o scuză a răutății. Cunosc oameni cu mai puțină carte ca Dvs. și sunt smeriți și politicoși.

 10. Credeam că o asemenea statistică poate provoca la introspecție. Chiar întrebam, unde este locul tău în aceste cifre? Iată că sunteți mai preocupat de locul și persoana statisticianului.
  Citindu-vă comentariul este clar că-l bănuiți pe pastorul bisericii ca autor al statisticii. Nu credeți că pot exista sondaje de opinii cinstite în rândul credincioșilor?
  Aici pot să vă spun că după statisticile mele, biserica pe care păstoresc este cu mult deasupra acestor cifre în facerea binelui, în sprijinul finaciar al bisericii și lucrării misionare, în aducerea de suflete la Christos, în participare.
  Chiar nu am putea fi puțin cinstiți cu noi înșine și să ne vedem locul în aceste cifre? După cum scrieți, păreți deasupra turturor. Și nu cred că sunteți sincer.

 11. Cred ca imi dau seama de profilul celui care a scris aceasta statistica. Haideti sa vi-il descriu putin.
  1.Pe omul acesta il gasesti peste tot, in comparatie cu aceia care nu pot sa fie gasiti nicaieri. Numiti voi unde poate fi acest peste tot.
  2. Omul acesta in procent de 100% participa la toate programele de biserica, pentru ca de acolo el stie ca 20% nu vin la adunare.
  3. Omul acesta face parte din tabara majoritara a celor care se roaga (75%), ca atare este liderul lor de exprimare publica, chiar daca nu este lider peste intregul de 100%.
  4. Omul acesta face parte din cei 65% din biserica care dovedesc ca citesc Biblia, si aici el este liderul de exprimare publica a celor care citesc Biblia, fiind bun la aratat cu degetul.
  5. Omul acesta este printre cei 60% care contribuie financiar la programele Biserici, si aici el este liderul de exprimare publica a dovezilor financiare, cine da si cine nu da, adica el vede cine pune in cosulet bani, si cine nu pune in cosulet bani, el are acces la caseria biserici, un fel de inspector financiar.
  6. Omul acesta este printre cei 40% care ofera ceva acolo pentru proiectele misionare, are si acolo acces la date, la statistici, este si aici lider de exprimare publica.
  7. Omul nostru face parte din putini oameni care citesc lectiunea saptamanala, adica 35% din biserica. Aici se pare ca lectiunea saptamanala se citeste in grup, sau pe tabel de prezenta, omul nostru fiind foarte bun la a tine evidenta, dar si la exprima public statisticile si din acest domeniu: citirea lecturilor saptamanale.
  8.Omul nostru se afla printre cei 25% care nu refuza vreo raspundere anume in biserica, in timp ce 75% refuza orice raspundere, el este printre cei care nu refuza. Biserica in totalitate de 100% cauta oameni raspunzatori, cu simt de raspundere, insa ca o tragedie, numai 25% accepta sa fie oameni responsabili.
  9. Omul acesta este printre cei 15% care invita oameni la biserica. Dar ma mir de ce ii mai invita intr-o asemenea biserica care in statisticile lui arata asa de rau, cu oameni neresponsabili, cu oameni care nu daruiesc, cu oameni care au inadevar o problema. Oare nu trebuia sa se apuce intai sa rezolve problemele interioare, ca mai apoi sa fie instare sa arate calea si celor de afara?
  10.Omul nostru face parte din cei 10% din biserica care iau parte la ora saptamanala de rugaciune. El este omul rugaciunii, omul perfect ca sa judece pe altii. Si apoi cand o biserica ofera lui Dumnezeu 10% rugaciune, de ce nu lucreaza aceiasi matematica a lui Dumnezeu si la rugaciune asa cum chipurile lucreaza la zeciuiala? Si aici omul nostru este lider al celor care se roaga, este glasul celor care se roaga. El iese in fata si anunta procentajul celor care se roaga, este un om direct, un om cu exprimare libera.
  11. Omul acesta se afla printre cei 5% dintre cei care castiga suflete pentru Hristos, este omul pe care il gasesti in ogorul Evangheliei castigand suflete pentru Hristos, un fel de evanghelist, sau invatator, sau pastor, sau predicator renumit. Dar si aici omul nostru este lider de exprimare publica a celor 5%. Este mai mare ca ei cu un cap, este mai intelept ca ei, mai priceput in statistici, e bun si in cuvant, e bun si in matematica, e cel mai bun dintre cei buni.
  12.Omul nostru nu se afla printre cei 100% care asteapta sa mearga in cer.

 12. Taman din aceaste categori este formata biserica lui Hristos! Nu din cei care tuipa „scrieticorect mah pocaitilor” nici din preasfinti de duminica ci din;

  sclavi, propstituate si toate categoriile de superbolanvi de pacat care; cauta sincer pe Hristos. Biserica dvs si-a altora este o vitrina cu bibelouri… adesea predomina kitschiul in acele vitrine…

  So ma rog, de ce sa vin la o biserica in care sunt respins ca parte a trupului lui Hristos, adica; un exemplu recent si prea, prea izbitor ptr orece ochi de crestin!

  De ce sa vin in pocainta ca sa mi se tipe neâncetat precumdiavolul in trecut:

  scrie corect pocaitule.. imi tipa preaiubiti frati,.. halal sa le fie si lor si mie cu ei cu tot… iar Hristos sa ma scuteasca de ei… ca pâna mai ieri diavolul imi tipa:

  ai facut prea mari pacate ca Dumnezeu sa te ierte,Jertfa lui Hristos este limitata la 1.2-3 si basta, dracu te-a luat… sa-l ia dracu pe diavol si ingeri lui, io asa ceva nu mai acept!

  Scuze.. sunt doar cu patru clase facute la ffffff.. de nu pricepeti… sa ma iertati ca va ispiti si ierte Dumnezeu ca va ispiti…

 13. stiti de ce 100 la suta vreau ei sa mearga in cer? Pentru ca nu se uita la ce sunt ei acuma, se uita la har, la sansa pe care Dumnezeu poate sa Le-o ofere. Poate ca in inima lor mai este credinta, deaceea doresc ei 100 la suta. Destul de grav daca cineva s-a apucat sa evalueze rana din Trup fara sa aibe si abilitate de a stabili un diagnostic, de a da un tratament, de a da vindecare. Lipseste totusi procentajul celor care fac statistici despre Biserica lui Hristos, cu buna stiinta sau fara stiinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s