Încă de la începutul ei, biserica Agape Christian Church a adoptat ca un fel de declarație de credință, video clipul de mai sus. El nu este o producție a bisericii noastre, el este utilizat de multe alte biserici. În mai puțin de două minute, clipul prezintă în linii mari principiile fundamentale ale credinței noastre, el adresându-se, în primul rând noului venit, necredinciosului, omului nefamiliar cu viața bisericii noastre.
Acest video clip a fost obiectul unui comentariu virulent și neprincipial din partea unui frate în credință pe blogul personal. M-am decis să includ traducerea acestui clip pentru a scoate în evidență reavoința cu care biserica noastră, și nu numai ea, a fost denigrată. Câteva fraze au fost voit traduse greșit iar altele răstălmăcite pentru a se potrivi liniei de atac. Dar iată textul:
Puneți-vă centurile și țineți-vă bine!
În biserica noastră, noi Îl iubim pe Dumnezeu, să nu faceți erori în această privință.
În biserica noastră credem în dragostea lui Dumnezeu radicală, necondiționată și de neclintit față de noi.
În biserica noastră noi credem că Isus este Dumnezeu, în același timp afirmăm că s-ar putea ca tu să nu crezi că Isus este Dumnezeu, și noi nu-ți cerem să-ți schimbi sistemul credinței tale înainte ca să participi la biserica noastră, ci în mod simplu te invităm să vii cu noi într-o călătorie spre Isus.
Pentru multă vreme biserica a avut ca înaltă prioritate idea de Isus ca bilet de liberă scăpare de iad. În biserica noastră avem ca primă prioritate invitația de a veni la Isus pentru a trăi o viață din belșug.
În biserica noastră credem că orice om are un vis adânc sădit în inima lui, și că Dumnezeu a pus visul acela acolo, nu pentru slava noastră ci pentru gloria Sa.
În biserica noastră nu suntem interesați unde ai fost, ci unde mergi.
În biserica noastră credem că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, că este real, este viu și este activ.
În biserica noastră noi credem că oamenii care nu merg la nicio biserică nu sunt dușmanii noștri, ei sunt oameni reali care au nevoie de o dragoste desăvârșită pe care numai Dumnezeu le-o poate da. Noi credem că Dumnezeu poate da dragostea Sa tututor oamenilor prin noi.,
În biserica noastră nu vom expune niciodată atitudinea: „eu sunt mai sfânt decât tine”, pentru că suntem cu toții oameni zdrobiți, pe care El ne pune înapoi la loc.
Și în final, și ceea ce este cel mai important, în biserica noastră credem că Isus a trăit cu adevărat, a murit cu adevărat pe cruce, și că a înviat cu adevărat a treia zi din morți. Nu putem și nu vom îndulci sau dilua niciodată acest mesaj. Niciodată.
Azi, ai ales să să stai într-un loc foarte confortabil și sigur, ca să auzi un mesaj potențial periculos.
Nu vreau să discut interpretările rău intențioante, ci am subliniat doar fraza tradusă voi eronat. Textul spune clar că nu suntem interesați unde au fost oamenii înainte de a-L primi pe Isus, ci ne interesează unde merg de acum încolo.
Supun analizei Dvs. dacă acest text este liberal sau nu. Unde greșește el față de textul biblic? În opinia noastră, a celor de la Agape, el este corect teologic și nu conține nicio abatere de la Sfintele Scripturi. Mesajul este periculos pentru viața necredinciosului, el transformând acea viață, și nu este o afirmație din „gura mincinosului” cum implică blogul cu pricina.
AMIN !
Sigur. Intotdeauna cand faci ceva mai diferit esti subiectul unor comentarii mai mult sau mai putin tendentioase. Potrivit unora, crestinii nu ar trebui sa scrie ci doar sa se inghesuie pe la amvoane iar cei care nu predica sa aiba rolul de „ascultatori” si atat. De asemenea, nu poti comenteaza aici iar unii din cei care nu o fac, stau pe tusa si „analizeaza” gandindu-se ca ei ar fi comentat mai bine 🙂 (La fel sunt „analizati” si predicatorii pt ca e mai usor sa analizezi / ironizezi decat sa faci ceva).
David,
Sunteti constiuiti in… „Uniunea Scriitorilor de la Agape” ? Ar fi frumos !
(cred ca aveti o biblioteca remarcabila.)
Sigur ca da, Samuel, fiule. Iata marturia autorului unei carti de impact, tot de la Agape: 🙂
http://audio.resursecrestine.ro/marturii/87489/ep-656-nicolae-leka-partea-1
http://audio.resursecrestine.ro/marturii/87490/ep-657-nicolae-leka-partea-2
Linkurile expuse aici, insa, nu au menirea sa scoata in evienta autorii acestor materiale ci mesajul prezentat. Noi suntem toti doar o unealta in mana marelui Stapan. Dumnezeu ne-a daruit acest talent si puterea de-al sustine.
Miorita USA
…si mai aveti si alti „scriitori” la Agape ?
Cateva mesaje crestine cu un impact deosebit:
http://totalschimbat.ro/resurse/mesaje-crestine/
Frate „Tristarul”,
Intr-adevar Isus a platit pentru pacatele noastre iar noi trebuie sa traim o viata noua.
Dumnezeu sa ne ajute la aceasta si El sa-ti binecuvanteze viata, familia si slujirea.
Te asteptam la Phoenix. Multe salutari si urari de bine.
E doar moartea omului vechi. Fraza ținetea o asemnea idee. Oricum, nimic nu poate satisface pe toată lumea. Nici măcar Dumnezeu nu poate mulțumi pe toți, dovadă cu unii și azi Îl resping. Prezentarea noastră nu e obligatorie pentru toată lumea. Sunt convins că și eu aș putea găsi de comentat la prezentările altora. Nu vi se pare totuși curios că nu vedem cele bune ci doar cele discutabile?
Teologia este destul de ok. Pe ici pe colo se simte un iz de usuratate. Ultima fraza produce confuzie. Ce sa fie periculos? Pe Calea lui Isus nu trece niciun leu, nicio fiara, niciun pericol. Iata cum zice profetul Isaia la 35:9 „Pe calea aceasta nu va fi niciun leu, şi nicio fiară sălbatică nu va apuca pe ea, nici nu va fi întâlnită pe ea, ci cei răscumpăraţi vor umbla pe ea. ” Lupii, fiarele, magarii, porcii, strutii si altii se gasesc pe langa cale. Acolo e pericol.
________________________________
Frate David, PLANUL LUI DUMNEZEU a fost incheiat, verificat si aprobat pentru punere in practica inainte de a fi vreuna din zile.
Daca biblia spune ca in Dumnezeu nu gasim urma de mutare, de schimbare, oare ce o mai avea Dumnezeu de facut? Gindeste-te si apoi vezi ce am vrut sa spun cu trezirea,toti o strigam, o votam, dar cine si cum sa o faca? Mai mult, CINE SA PLATEASCA? Asta si numai pentru faptul ca s-a platit o data, acuma mai vrem o data prin simplu fapt ca am adormit iara? Greu fratele meu. Fii binecuvintat in locul in care esti.Cred ca esti bine, iar dupa felul in care intelegem cuvintul, ramine sa il traim fiecare. Am eu o vorba mai veche: ce s-ar fi intimplat daca Domnul isus ar fi fugit de pe Golgota, ca doar bine nu ii era, nu?
Desi nu e in ton cu subiectul, dar se potriveste cu „sezonul”, va invitam sa cititi articolul lui Iosif Ianculovici, membru la biserica Agape din Arizona:
http://ziarulmiorita.net/hristos-a-inviat-adevarat-a-inviat/
Paştele este sărbătoarea care ne uneşte, prilej de bucurie pentru că Isus Hristos a înviat, iar păcatele noastre au fost iertate.
„Trupul lui Hristos este format din toţi credincioşii începând cu ziua Cincizecimii şi până la momentul Răpirii Bisericii. Înţelegerea conceptului de Trup al lui …”
Gratian, cred ca vor fi destui care pot folosi remarca ta referitoare la diferentele dintre biserica, adunare si cladirile in care au loc acestea.
Am dat un copy-paste ca sa vezi si tu ce ai scris. Intrebarea mea pentru a ma lamuri tu putin, este: biserica lui Isus a inceput numai la cincizecime? Numai o data cu inaltarea Domnului Isus a inceput biserica? Ce facem cu sfintii si martirii de dinaintea zilei Inaltarii la cer a Domnului Isus? Ai cui or fi? Din ce partide ii lasi sa faca parte?Sau, ma rog, cine ii administreaza? Multumesc pentru intelegere. Fii binecuvintat.
@ Tristarul. In primul rand am ramas putin socat de modul tau de exprimare „si-a bagat limba in urechea cuiva…”. Nu stiu de unde ai imprumutat-o dar sunt convins ca nu dintr-un mediu crestin.
Anyway, mesajul de pe video-clipul in discutie este scurt si la obiect. Daca e sa analizam proprietatea cuvintelor biblice, si diversele moduri in care acestea risca sa fie percepute de catre omul laic, am avea probleme mari cu prezentarea unui mesaj crestin in 2 minute. Cred ca esti de acord ca, indiferent de mesajul pe care l-ar fi continut acest video, in doua minute nu aveai cum sa iti explici ideile enuntate, fara sa mai lasi nimic de clarificat. Cei care participa la programele noastre nu au cum sa-l interpreteze in directia semnalata de tine deoarece la noi nu se predica Evanghelia prosperitatii. In alta ordine de idei, in comentariul de mai sus nu am intentionat sa trag vreun „perdaf” cuiva, cum zici tu, ci ti-am explicat acele situatii deoarece video-clipul acesta este contestat tocmai de cei care incearca sa-i schimbe pe oameni pornind de la aspectul exterior sau de la forma, in timp ce ei se confrunta cu probleme serioase in viata de credinta (vorbesc aici de fenomene, nu de cazuri izolate).
Validitatea unui principiu se confirma in practica. Exista prea multi predicatori care isi urla mesajul crestin dar efectul este unul aproape nul. In vremea cat era pe pamant, Isus a apelat la enuntarea unor principii si prezentarea lor pe limbajul celor care-l ascultau. Ei bine, astazi avem de-a face cu tot felul de omuletzi, lideri si liderasi, politicieni religiosi, care se fac ca detesta politica religioasa, si care in loc sa aduca un mesaj ziditor apeleaza la metode jalnice de-a cauta hibe in ograda aproapelui. Suntem dezgustati din politica de mesaje ieftine, populiste, care suna bine in urechile audientei largi dar care nu aduc decat o schimbare de forma. Modul in care iti inchei unul dintre comentarii se incadreaza in aceasta categorie:
„Trezirea nu este in dumnezeire, trezirea o da Dumnezeu daca o facem noi cu fiintele noastre, inimile noastre, gindurile noastre, toate acestea trebuind facute rob ascultarii si nu sa robim noi cuvintul.Sunt incredintat ca ma intelegeti”
Sper ca nu te superi dar prin astfel de mesaje nu spui nimic ci sunt un fel de sloganuri pe care le-ai prins de la altii. „Trezirea o da Dumnezeu daca o facem noi..” Daca tot te preocupa cum este inteles mesajul pe care-l prezentam ca si crestini, ce poate omul sa inteleaga din afirmatia ta?
Trezirea o da Dumnezeu sau o facem noi?
„Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât a dat pe sigurul Lui Fiu, ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viață veșnică!” Versetul acesta vorbește despre dragostea lui Dumnezeu, mereu constantă și de neclintit, mai stabilă ca munții care se pot muta din locul lor. Ea nu oscilează funcția de meritele obiectului iubirii Sale. Chiar și atunci când ne pedepsește (și pe unii îi va trimite în iad) El o face din dragoste. Dumnezeu este dragoste. Nu trebuie să confundăm celelalte sentimente ale Lui cu Dragostea Sa. Dezamăgirile pe care I le producem, supărarea și răbdarea provocată de faptele, cuvintele sau gândurile noastre, nu-I modifică iubirea. Dacă noi am reuși să-I reducem dragostea, L-am reduce pe El Însuși, și am demonstra cu aceasta că noi suntem Dumnezeu și nu El.
Prietene David. Te rog frumos sa mai citesti o data comentariul meu.Sau poate ca nu inteleg eu pe al tau.
Eu nu am nimic cu nici o persoana.Ia asculta, rostesc inaintea lui Dumnezeu: iubesc cu o dragoste din Isus pe TOATA lumea. Nu sunt suficient de cunoscator ca sa identific toate pacatele, asa cum le insiri tu.Dar te asigur ca ma straduiesc sa le resping, daca sunt pacate, sa ma feresc de ele.Uite, marturisesc ca ceva vreme in urma, dintr-o intelegere gresita a cuiva, sau poate cineva si-a bagat limba in urechea respectiva,nu stiu, dar am suportat o dezamagire ce nu credeam vreodata ca mi se poate intimpla.Si in noile conditii de crestin ce pretind ca sunt, nu comentez, nu m-am suparat,nu ma pling,nu caut sa ma scuz,nu cred ca justificarile ar rezolva ceva,dar, continui sa iubesc persoana cu o dragoste agape.Asa cred ca eu il onorez pe Domnul Isus,mintuitorul meu.
Destula vreme, eu personal am trait in ura si foarte mult am urit.Este adevar ceea ce scriu.Poate asa o vrea Dumnezeu sa scap si de aceasta povara sufleteasca. Intr-un fel ma bucur ca nu am urit pocaitii. Dar au fost destule alte categorii pe care efectiv le-am urit.Rase, natii, persoane particulare, si multe altele fara sa le mai insir, dar sunt.
Daca ai vrea sa ma itelegi, eu simpt ca tu ai ceva personal in comentariul tau.Folosesti ocazia sa tragi vreun perdaf cuiva. Nu ma priveste. Nu ma solidarizez cu tine.
Daca vei fi un pic mai atent la comentariile mele, eu vorbesc si caut sa ma refer la principii, la felul de a primi si a interpreta cuvintul biblic.Pentru mine preocuparea de a descifra corect ceea ce Dumnezeu ne-a lasat in cuvintul sau, este capital. Nici o comportare si nici o atitudine a altei persoane nu va modofica acest cuvint, deci pentru mine ramine stricta
preocuparea de cunoastere a principiilor, a invataturilor, a indemnurilor, A PORUNCILOR, acestea toate putind contribui la mintuirea mea. Daca aceste cuvinte te lamuresc, si daca tu crezi ca procedezi corect privind la posetele surorilor, go ! Dar ma rog pentru tine.
Fii binecuvintat.
Frate pastor, legat de cuvintul belsug, biblic este corect, dar sa-l folositi in context, as cere sa mai verificati cum suna.Si tocmai acest „suna” este folosit gresit de credinciosi.
Cit despre dragostea lui Dumnezeu asa este, adjectivele sunt biblice.Dar daca faceti referire la neclintirea fata de noi, in ceva timp am sa ma strduiesc sa culeg de prin biblie situatiile cind a fost „clintita”.Si se mai poate clinti si in vremea noastra.Cel mai recent aspect.Dvs credeti ca furtuna Katrina face parte din programul lui Darwin?(exemple mai sunt mii)Ma gindesc la potop, ma gindesc la holocaust, etc… Sau imi veti spune ca nu este asa?
Vechiul testament este plin de aceste situatii, numai poporul Israel cite perioade a cunoscut cu dragostea „clintita”.Numai de cite ori vorbeste Dumnezeu despre minia lui si ar fi indeajuns ca sa ma justific.Daca nu este asa va rog sa ma iertati.
Comentariul meu nu se referea la Dumnezeu si la belsugul duhovnicesc al vietii in Isus.
Felul golas de prezentare si insusire a unor conceptii biblice in „constitutiile” adunarilor , asta este fateta descrisa de mine.Si eram aproape convins ca ma intelegeti.Nici acuma nu cred de fapt ca nu ati inteles la ce m-am referit. Asta este. Domnul sa va binecuvinteze.
Mulţi oameni asimilează astăzi Biserica unei clădiri. Totuşi, nu aceasta este ceea ce Biblia spune despre Biserică. Cuvântul “biserică” vine din grecescul “ecclesia” care înseamnă “o adunare” sau “cei chemaţi”. Înţelesul de bază al cuvântului “biserică” nu este, iată, o clădire, ci dimpotrivă este vorba despre oameni. Este chiar ironic faptul că atunci când oamenii sunt întrebaţi ce biserică frecventează, ei fac referire adesea la denominaţiunea din care fac parte – ortodoxă, catolică, luterană, baptistă şi aşa mai departe. De multe ori oamenii se raportează la o anume denominaţiune sau la o clădire. Citiţi Romani 16:5: „…spuneţi sănătate şi Bisericii care se adună în casa lor…”. Apostolul Pavel se referă aici la oamenii credincioşi ca fiind biserica şi nu la clădirea în care ei se adună.
Biserica este Trupul lui Hristos. Efeseni 1:22-23 spune: „El I-a pus totul sub picioare, şi L-a dat căpetenie peste toate lucrurile, Bisericii, care este trupul Lui, plinătatea Celui ce împlineşte totul în toţi”. Trupul lui Hristos este format din toţi credincioşii începând cu ziua Cincizecimii şi până la momentul Răpirii Bisericii. Înţelegerea conceptului de Trup al lui Hristos comportă două aspecte:
(1) Biserica universală este cea care îi conţine pe toţi cei care au o relaţie personală cu Iisus Hristos. 1 Corinteni 12:13 spune: „Noi toţi, în adevăr, am fost botezaţi de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie Iudei, fie Greci, fie robi, fie slobozi; şi toţi am fost adăpaţi dintr-un singur Duh”. Vedem deci că oricine crede în Hristos este parte a trupului Său. Adevărata biserică a lui Dumnezeu nu este aşadar o clădire sau o denominaţiune. Biserica universală a lui Dumnezeu este formată din toţi aceia care au primit mântuirea prin credinţa în Iisus Hristos.
(2) Biserica locală este descrisă în Galateni 1:1-2: „Pavel, apostol…şi toţi fraţii care sunt împreună cu mine, către Bisericile Galatiei”. Vedem aici că în provincia Galatiei existau mai multe biserici, ceea ce noi numim biserici locale. Biserica ortodoxă, catolică, luterană, evanghelică, baptistă etc., niciuna dintre acestea nu este BISERICA, aşa cum este definită ea în Biblie ca biserica universală – ci mai degrabă poate fi o biserică locală. Biserica universală este compusă din toţi aceia care au crezut în Hristos şi au primit mântuirea. Aceşti membri ai bisericii de pe tot pământul trebuie să caute comuniunea şi creşterea spirituală în bisericile locale.
În concluzie, biserica nu este nici o clădire şi nici o denominaţiune anume. Aşa cum arată Biblia, biserica este Trupul lui Hristos, adică toţi aceia care şi-au pus credinţa în Iisus Hristos ca Mântuitor personal (Ioan 3:16; 1 Corinteni 12:13). Membrii bisericii de pe tot pământul (Trupul lui Hristos) sunt însă prezenţi în bisericile locale, aproape indiferent de denominaţiune.
Nu va suparati pe mine –eu nu am zis ca putem cumpara dragostea Lui Dumnezeu- niciodata nu vom avea valori ca sa putem cumpara dragostea Lui– ca putem sa-i inmuiem inima ? da -asa cum I-a inmuiat-o Niniveni prin pocainta in sac si cenusa. Dumnezeu ne vrea ai Lui 100/00 cu gelozie, nici decum inpartiti la doi stapani. De accord nu suntem toti la fel –dar toti trebue sa fim topiti in acelas Duh.– Cum esplicati dumneavoastra -pilda smochinului neroditor ?? nu cumva -noi, daca nu aducem roada( ar fi una din conditiile care ni se cer ca sa fim placuti si in acelas timp, lucratori roditori) sa fim taiati si aruncati? Aici se pare ca stapanul a avut indelunga rabdare – dar mai incearca odata, datorita milei -vierului ( Domnului Isus). – In problema cu copii neascultatori , nu pot sa spun ca nu-I iubesc dar cind nu ma asculta, I-mi e ranita inima – oare Dumnezeu se bucura de ratacirile si neascultarile noastre, sau plinge in inima Lui stiind ce pret a dat ca sa ne rascumpere ?? Dumnezeu nu e numai dragoste, e si un foc mistuitor. Romani -2-vers( 5-10 )God bless you.
Dear Tristarul,
Eu iti propun sa nu ne impiedicam in niste formule. Cunoscand bine comunitatea romaneasca din AZ, da-mi voie sa spun ca nu la noi (la Agape) este concurs de posete (femeile platesc mii de dolari pe cate o poseta pt a avea poseta de ultima ora), concurs de ceasuri, imbracaminte, masini si de alte cele. Nu vreau sa fiu rau dar competita aceasta are loc acolo unde fatada religioasa este una de piosenie, mandria este voalata intr-un limbaj religios iar dragostea frateasca lipseste cu desarvarsire. Compatriotul nostru din Orasul Vanturilor este exponentul unei asemenea categorii de crestini. Nu vreau sa intru in detalii, e bine ca fiecare sa mearga la biserica la care simte ca apartine. Personal sunt sick and tired de biserici in care membrii comunitatii sunt experti sa caute firul de pai in ochiul aproapelui (sa-si hartuie aproapele pt ca nu are fata destul de pioasa) in timp ce nu-si vad barna din ochii lor. Sfantul Augustin spunea „sufletele noastre nu-si gasesc odihna pana nu o gasesc in tine Dumnezeule. Din pacate sufletele unora gasesc „popas” acolo unde concursul de posete, imbracaminte, masini, ghiuluri, ceasuri si alte accesorii este in plina desfasurare duminica de duminica, chestiuni deloc condamnate de catre cei carora nu le plac video clipurile noastre, experti in sloganuri din ce in ce mai fulminante de genul „pentru noi conteaza trecutul” (suntem experti in a ne lauda cu el), „Cuvantul se interpreteaza corect doar la noi” sau „noi nu suntem liberali ci conservatori”. Cred ca iti dai seama ca ar fi multe de spus dar daca as continua ar insemna sa seaman tot mai mult cu „cei care se cred in sinea lor ca sunt neprihaniti si dispretuiesc pe ceilalti”, ca sa-ti dau un citat din Evanghelii. 🙂
Nu trebuie să uităm promisiunea Domnului: „Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug” (Ioan 10:9). Nu e nimic din evanghelia prosperității aici, cum nu e nici în declarația noastră. Dacă am gândi așa, am începe să suspectăm o serie de afirmații Biblice că ar alimenta prosperismul. Mă mir că aveți rezerve privind dragostea lui Dumnezeu, cea „radicală, necondiționată și de neclintit!” După dumneavoastră, cum credeți că e dragostea Lui?
În biserica noastră credem în dragostea lui Dumnezeu radicală, necondiționată și de neclintit față de noi.
În biserica noastră avem ca primă prioritate invitația de a veni la Isus pentru a trăi o viață din belșug.
Am copiat cele doua propozitii. Am facut aceasta pentru ca nu stiu ce a putut scrie altii despre acest crez. Personal vreau sa va spun ca eu am mari rezerve pentru felul de exprimare sub forma prezentata.
Prin cele doua forme nu faceti decit sa intariti „evanghelia bunastarii”. Avem suficiente motive sa ne ingrijoram de minia lui Dumnezeu , rezultate din purtarea noastra si nu numai.
Apoi exprimarea singulara „viata din belsug” este o reala capcana pentru cei nou veniti.Stati de vorba cu mai multi si ve-ti afla ca ei cred intr-adevar ca daca vin la Isus se vor imbogati (material bine’nteles) nu vor mai suferi boli iar daca primesc cumva vreuna, Domnul Isus ii vindeca numaidecit.Uitativa prin adunari si veti auzi cit de tare se „pling” multi ca au fost adusi intr-o tara binecuvintata, ca multumesc ca au de toate (ei nu recunosc ca au mai mult decit le trebuie) ca este bine asa cum este.Dar oare aceste binecuvintari le asteptam noi in conformitate cu invataturile Domnului Isus? Vai de noi.
Da frate pastor. Si eu spun ca cele prezentate, in forma in care le citim pot fi motiv de ingrijoarare ca fel al credintei. Cred ca din aceasta cauza nimeni nu vrea in rai.Nimeni nu crede ca acolo este mai bine.La rugaciunile de cauze si in corespondente intre crestini, toti se roaga sa mai ramina pe acest pamint mizerabil.De ce? Recitit cele de mai sus de la copy-paste. Inductia functioneaza ireprosabil.
Ce ma surprinde este faptul ca tocmai dvs care combateti magistral aceasta forma usoara de credinta, ati acceptat acest specific prin excelenta american.
De faptacesta este toboganul pe care a incaput credinta in USA.Rezultatele le vedem, multe le mai si auzim, Dumnezeu sa ne pazeasca sa le mai si simtim.
As dori sa o priviti ca o parere personala si sa nu mi-o luati in nume de rau.Dar in mintea mea lucreaza un gind ca tocmaai in aceasta directie ar trebui lucrat de catre mai marii nostri. Frate pastor, trezirea nu este in dumnezeire, trezirea o da Dumnezeu daca o facem noi cu fiintele noastre, inimile noastre, gindurile noastre, toate acestea trebuind facute rob ascultarii si nu sa robim noi cuvintul.Sunt incredintat ca ma intelegeti.
Fiti binecuvintat.
Pe data de 4 mai, 2013 biserica noastra (Agape, Arizona) organizeaza o noua iesire in aer liber la Anthem, Park:
http://www.ziaruldegarda.ro/romanian-autumn-picnic-at-anthem-community-park-arizona/
Va invitam cu drag sa participati alaturi de noi, incepand de dimineata de la ora 10:00.
Iata ce frumos si ce placut este ca fratii sa locuiasca impreuna (Psalm 133).
De asemenea, cred ca in curand Agape pregateste o noua conferinta pe teme de familie in care vom avea ocazia sa ne adunam in jurul Cuvantului lui Dumnezeu:
http://www.ziaruldegarda.ro/conferinta-teme-familie-marriage-tune-up-palm-springs-california/
In timpul in care altii isi promoveza propriile traditii, rastalmacind anumite versete biblice pentru asi justifica teologia, va invitam sa fiti alaturi de noi pentru ca vedea impreuna ce spune Cuvantul, vocea autorizata a lui Dumnezeu aici pe pamant.
Dumnezeu nu ne iubește pentru îi suntem plăcuți. Ne iubește ca pe copiii Lui. Fiecare avem copii diferiți unii de alții. Unii sunt mai plăcuți, alții mai puțin. Nu înseamnă că îi iubim numai pe cei drăguți și cuminți. Îi iubim și pe cei mai urâți și mai răi și chiar dacă îi pedepsim, îi iubim totuși. Noi nu putem face nimic ca Dumnezeu să ne iubească mai mult. Ne iubește chiar și atunci când pune mâna pe nuia și dă.
Știm istoria lui Israel, suferințele și pedepsele Domnului pentru ei… Totuși, acelalași Dumnezeu le-a spus că pot să se mute munții dar dragostea Sa nu se va muta de la ei.
Când Dumnezeu ne pedepsește, spune Biblia, o face pentru că ne iubește.
Aveți dreptate, Pavel ne învață cum să fim plăcuți de Dumnezeu, dar nu ne învață nicăieri că putem cumpăra cu acestea dragostea Lui.
Trebuie o anumita disciplina atunci cand analizezi ceva, pentru a nu te raporta la acel lucru pe baza sentimentelor si experientei tale. (E recomandata si pastorilor).
Totusi atunci cand comunicam ceva trebuie sa ne gandim si la ceea ce se intelege in context (loc, natiune, canal de comunicare).
Cred că atunci când avem deja o opinie despre ceva, auzim ceea ce vrem să auzim…
Am constatat ca limba din trupul omului este madularul cu cele mai lungi radacini .Ele ajung si sunt infipte’n in inima ,de unde isi trag seva. Daca inima omului nu-i predata lui Hristos,ea nu reuseste sa produca seva vitala si necesara atat trupului cat si sufletului. Fara Isus -Calea-Adevarul si Viata , limba omului se subtiaza , se lungeste ,devine albastruie , despicata la varf, toxica, unsa cu venin.Ea incepe sa slujeasca celuilalt stapan sabotor de profesie ,specialist in reavointa si autodistrugere. Tinde mereu sa iasa din gura si recurge si apeleaza la surse externe de alimentare ,folosind ochii si pavilioanele urechilor. Acel comentator de reavointa ,ce se pretinde frate in Hristos,in cooperare cu „akcarul din triaj”, amandoi cu ranitele pacatului in spate,prin multimea bloghistica , au injghebat un plan de sabotare a Bisericii Agape. Au incercat sa dirijeze publicitar intreaga garnitura misionara pe linia moarta si distructiva a reavointei. La fel , au incercat sa schimbe atat traseul cat si directia „maratonului cretin” initiat de pastorul Petru Lascau . Ma bucur de dragostea , veghierea si intelepciunea pastorului ce si-a pus inima la poala Crucii Mantuitorului nostru si a asezat fundatia BISERICII AGAPE sus pe STANCA numita DRAGOSTE !. CACI EA INVINGE TOTDEAUNA SI ESTE MAI TARE EDECAT MOARTEA !
Cred ca fundalul sonor era problema. Daca era cu un fundal mai traditional si o voce mai plansa era perceput mesajul corect. 🙂 sau 😦
,,Puneți-vă centurile și țineți-vă bine!” Foarte nepotrivitä formularea… mi se pare tare ,,lumeascä”.Menitä parcä sä atragä mai mult pe cei pregätiti pentru o aventurä…
Dimpotrivä,smerenia, bländetea,purtarea dumneavoasträ bunä in dragoste,evlavie si fricä de Dumnezeu,pot sä defineascä mai bine ceea ce se intimplä in biserica dumneavoasträ.
Frate drag!Cuväntul lui Dumnezeu este indeajuns . El nu se intoarce la Tatäl färä sä aducä roadä.Sä credem aceasta si sä-i däm cinstea cuvenitä!Cuvintele oamenilor dimpotrivä sänt inselätoare si lipsite de putere.Cuväntul lui Dumnezeu äi aduce in adunare pe cei truditi si impovärati care i-si indreaptä viata pocäindu-se..Cei chemati prin vorbiri mestesugite vor aduce lumea cu firea ei in adunare si vor träi in continuare dupä legea firii.Mäntuiti sänt cei pocäiti nu cei fäcuti.
Domnul sä vä binecuvänteze!
In acelasi esichier se inscrie si articolul despre reforma, de acelasi autor:
http://www.ramnic.ro/articole/ziua-de-nastere-a-reformei-protestante-529-de-ani-de-la-nasterea-reformatorului-si-495-de-ani-de-la-nceputul-reformei-doua-aniversari-marcante-n-miscarea-crestina-protestanta-48853/2012-10-16
Scânteia care a aprins flacăra REFORMEI a ajuns si in Phoenix, Arizona si astazi ne bucuram sa avem o biserica, cum este Agape, unde putem afirma cu deplina convingere ca dragostea este la ea acasa. Dumnezeu sa faca astfel de lucrari si in alte localitati din SUA si din Romania!
Experimentati „momente inaltatoare” la biserica Agape din Arizona:
http://www.ziaruldegarda.ro/biserica-agape-peoria-arizona-momente-inaltatoare-evocarea-unui-an-existenta/
Urmariti inregistrarile video din biserica Agape pe situl: http://www.agapearizona.com
In biserica noastra credem in dragostea Lui Dumnezeu radical, neconditionata si de neclintit fata de noi. Eu cred ca Dumnezeu pune citeva conditii ca sa fim placuti si iubiti de EL. Poporul ales -Israel- a ratacit 40 de ani prin pustie, datorita faptului – ca au pierdut credinta in puterea Domnului cu toate ca au vazut cu ochii lor minunile facute de El. –pedeapsa ?? toti au murit in pustie ,doar cei ce au ramas credinciosi ( doi la numar)in puterea Lui Dumnezeu, au intrat in tara fagaduita . Domnul Isus plinge pentru Ierusalem si Israel pentru ca nu a cunoscut timpul cercetarii– dupa apr. 70 ani Israelul e sters de pe harta pamintului timp de 1878 ani – dar renaste in 1948 datorita fagaduintei Lui Dumnezeu. Oare noua neamurilor nu ne cere nimic ca sa fim iubiti de EL.?Apostoli Ioan si Petru ,apoi Ap. Pavel ne spune clar ce trebuie sa facem ca sa fim placuti si iubiti de Dumnezeu.
comentariu cel mai potrivit cred ca este linkul de mai jos:
http://armoniamagazineusa.com/2012/09/19/biserica-agape-peoria-arizona/