Inimă de tată

inima

Fiul lui Mark și Sue Petric din Cleveland, Ohio a fost rănit într-o excursie în Franța. Imobilizat în casă, Daniel a căzut capcană pasiunii pentru jocurile electronice. Pentru că părinții au observat modificări în comportamentul lui Daniel, care devenise foarte violent, i-au interzis jocurile electronice. Acesta, furios și-a împușcat ambii părinți. Sue, mama a murit pe loc, iar tatăl, Mark a supraviețuit după două luni de comă.

Acest video postat de AOL, prezintă un reportaj în care tatăl, un pastor acum, a oferit iertare fiului său pentru crima comisă. Totodată, acest tată deosebit  încearcă să atragă atenție lumii asupra pericolului asupra minții copiilor a jocurilor electronice, care inspiră violență. Fie ca exemplul lui să inspire și alți părinți la iertarea copiilor lor.

Puteți viziona acest video AICI, sau făcând click pe imaginea de mai sus.

3 gânduri despre „Inimă de tată

  1. Azi in lumea in care am ajuns sa traim ,intradevar ;”..efecte pozitive, acestea sunt anulate de efectele negative, mai ales alea spirituale, emotionale si mentale.”De ce? Traim in o lume pacatoasa ,plina de imperfectiuni si condusa de persoane foarte inteligente in domeniul firesc si cel al puterii de manipulare pentru subjugare si profitare.Indiferent ce am spune vedem ca persoana umana in fiecare generatie a avut parte de dominare de un grup mic de persoane in comparatie sa zicem cu 80% din populatie care in un mod aparte a ajuns sa fie subjugata si folosita pentru interesele acestor persoane.Aceste lucruri se doresc mai putin sa fie cunoscute si chiar discutate.Pentru generatia de azi si viitor se cauta mereu puncte de atractie care sa-i distraga de la cunostinta divina ,ceea a stiintei ,medicinii si chiar a intelegerii mediului social care acum vedem ca devine o mare probleme in puterea comunicarii si colaborarii in lucrurile pozitive ,constructive si chiar cele de afectiune in mediul social in care ne gasim.Tot mai multi se izoleaza si mai putini comunica cu cei din jur .;vecini,colegi,prieteni ,cunoscuti …e.t.c.De ce ?Unii sociologi ,psihologi care se ocupa cu aceste transformari pot sa explice si chiar Biblia explica ,dar putini mai au timp sa citeasca si sa mediteze asupra celor scrise .si astfel se ajunge la un esec social,cultural si chiar cel spiritual care pentru multi asa pretinsi crestini aduce dezbinare,contraverse si chiar partide dupa cum era si pe timpul Domnului Isus care explica prin mesajele sale .ferice de cei care inteleg si mai au putere si dorinta de comunicare in mod pozitiv si in puterea mesajului divin ce aduce pace,binecuvintare si putere de a birui ispita si aceste incercari!!Psalumul 1.

  2. @Marius: Cum putea sa traiasca? ce fel de intrebare-i asta? Sa-si puna creieru la lucru. Asa sa traiasca. Sunt destule ocupatii din care putea sa isi aleaga. Sa invete, si sa se faca un cineva. De exemplu Stephen Hawking: http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking om de stiinta care nici sa vorbeasca nu poate fara un aparat special, dar creier are si nu-l foloseste doar pentru jocuri video. N-are nici o scuza tanarul asta.

    Cu privire la jocuri video, am lucrat ca tehnician la Nintendo cativa ani, si am fost expus la jocuri video cate 12 ore pe zii de patru ori pe saptamana, pana imi sunau jocurile in cap si in somn noaptea. Nu stiu la ce calitati te referi, dar efectul net ale acestor jocuri e negativ. Daca sunt efecte pozitive, acestea sunt anulate de efectele negative, mai ales alea spirituale, emotionale si mentale.

  3. Exista studii stiintifice care arata ca cei care joaca jocuri video isi dezvolta anumite calitati.
    Daca tanarul era imobilizat in casa, cum putea sa traiasca? Sa se angajeze la un call center…?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s