Adi Gliga, turneul din Statele Unite

Adi turneu

Adi Gliga și Cătălin Ciuculescu vor face un turneu în câteva orașe din Statele  Unite, începând din 19 mai, la invitația Bisericii Agape Christian Church, din Peoria, Arizona. Ei vor cânta și la Conferința Tinerilor Penticostali Români de pe Coasta de Vest a Americii, care va avea loc între 24 și 27 mai la Phoenix, organizată de Biserica Maranata Assemblies of God, pastor Nelu Filip.

24 de gânduri despre „Adi Gliga, turneul din Statele Unite

 1. 2C4me ,

  2c4me ,

  Iti raspund aici la ultima ta poezie din 3 strofe , pt. ca nu am avut acces la „Reply” sub poezia ta.

  Cred ca ar fi bine cand doresti sa transmiti un adevar teologic biblic clar sa eviti versurile ca sa fii mai limpede inteles . Este doar un sfat … Uneori ambiguitatea versurilor incatusate in dorinta poetului de a-i iesi rima si de a fi si relevant ceea ce spune poate da nastere la o intelegere distorsionata a mesajului ( mai ales teologic biblic) pe care poetul doreste sa-l transmita . Repet , e doar un simplu sfat …

  Un om al lui Dumnezeu spunea :

  ADEVARUL fara DRAGOSTE e un CRIMINAL ,
  Dar si DRAGOSTEA fara ADEVAR e o MINCIUNA !

  Here are my honest advices for you :

  GET BACK TO THE BIBLE 2c4me , AND PRAY FOR DISCERNMENT ! YOU REALLY NEED IT !

 2. Multumesc frumos de-ndemnul
  Cautarii pentru cheia
  Scripturala dupa semnul
  Crestinilor din Bereea

  Inima aleasa-n care
  Nu incape indoiala
  Ci numai onoarea mare
  Din a Harului sfant – scoala

  Care nu se contrazice
  Cu nimic din tot ce e scris
  Ci e gata sa ridice
  Si pe cel ce-n forme-i inchis…

 3. 2c4me ,

  Sunt frumoase versurile , sincer !

  Dar tot sincer cred ca ar trebuii sa faci si tu , si noi toti bineinteles , ceea ce spune Scriptura ca faceau cei din Berea ( Fapte 17 :11 ) . Mai ales , cu atat mai mult in aceste vremuri …

  Dumnezeu sa te si sa ne lumineze pe toti cu ADEVARUL Cuvantului Lui !

 4. Crucea este poarta din moarte la viata
  Trecerea din noapte la lumina vie
  Haru-i bunatatea care ne invata
  Scoala vietii sfinte din Imparatie…

 5. Ma bucur ca realizezi ca multe din manifestarile expuse in acest documentar crestin ” nu sunt O.K ” ! Unii nu realizeaza , dupa cum se vede … !

  Ai spus ca „Nu poți avea pasiune pentru cei pierduți fără să ai pasiune pentru Isus. Motivația misiunii creștine nu poate fi mila de cei ce vor merge în iad, ci doar dragostea pentru Isus și ascultatrea de porunca Lui ” ceea ce e corect , dar nu in totalitate . Cred ca dragostea adevarata pentru Isus din viata crestinului autentic se va revarsa si fata de ceilalti oameni , si vei avea pasiunea Lui de a predica evanghelia curata celor pierduti pentru ca ei sa nu ajunga in pedeapsa eterna daca nu vor crede in El cu adevarat si nu vor trai pentru El si prin El . Tocmai dorinta crestinului de a-L face cunoscut si altora pe Isus pentru ca si altii , cat mai multi , sa fie salvati de la pedeapsa iadului vesnic ESTE DOVADA SI CONSECINTA PREZENTEI DRAGOSTEI ( pasiunii ) LUI ISUS CRISTOS IN VIATA crestinului autentic ! Nu pentru asta a venit El la noi in lume … ? Nu asta a fost exprimarea pasiunii , dragostei Tatalui Ceresc fata de noi , cand L-a trimis la noi sa moara pentru pacatele noastre , pentru ca noi sa putem fi o eternitate cu El ( Ioan 3:16 ) ???

  Da stiu ca propavaduirea CRUCII este o nebunie (1 Cor. 1:18 ) ! A fost si in vremea lui Pavel in antichitate , dar cu atat mai mult acum in postmodernism cand lumea parca e mai nebuna ca oricand ! Ar trebuii sa renuntam la a propavaduii CRUCEA de dragul „ RELEVANTEI CULTURALE ” ? Cred ca nu … ! Tu ce crezi ?

  Nu exista PASIUNE pentru cei pierduti decat daca ai PASIUNE pentru Isus , dar la fel nu poti spune ca ai PASIUNE pentru Isus , daca nu ai PASIUNE reala pentru cei pierduti CARE MERG IN IAD o vesnicie , daca nu aud evanghelia predicata curat si nu au posibilitatea sa creada cu adevarat in Isus Cristos . Sunteti de acord cu mine ?

  BRIAN McLAREN , liderul de frunte al unui nou curent religios , care se vrea de reforma in neo-evanghelism , intitulat „ BISERICA EMERGENTA’’ , spunea intr-un interviu ca ar fi gresita , la o citire corecta a evengheliilor , concluzia ca motivul venirii pe pamant a lui ISUS Cristos sa fie rezumat astfel : „ ISUS incearca sa ajute cat mai multe suflete sa mearga in cer si sa nu ajunga in iad dupa moarte ” . Sunteti de acord cu aceasta afirmatie ? L-ati citit pe B.M ? Stiti de cine vorbesc ?

  Documentarul nu pune la indoiala ORICE experienta crestina ! Ci trage un semnal de alarma pentru cei care sunt dipsusi de a imbratisa ORICE experienta , de sorginte mistica , doar daca are o eticheta „crestina” . Rezultatele devastatoare le-ai vazut si tu in aceste experiente de transa mistica ale acelor tineri . Experienta adolescentului chitarist care relateaza despre pasiunea lui SINCERA pentru ISUS caruia i s-a intamplat cu o ocazie sa rada , fara sa se poata opri timp de 3 ore si cu alta ocazia a simtit o senzatie ca de electricitate in maini trebuie puse puternic sub semnul intrebarii . UNDE VEDEM NOI IN BIBLIE ASEMENEA EXPERIENTE LA CREDINCIOSI ???
  Experientele lor seamana identic cu acelea din cultele metafizice , pagane , din New Age ! Care SIGUR nu-L experimenteaza pe DUMNEZEUL CEL ADEVARAT !

  La intrebarile tale retorice ” Este oare idealul o viață creștină lipsită de sentimente și experiențe? Ce este greșit cu credința care are experiențe? iti raspund ca NU , o viata crestina nu trebuie sa fie lipsita de experiente cu Dumnezeu si mai ales de sentimente , NU ESTE NIMIC GRESIT cu credinta care are experiente cu Dumnezeu . Dar este TOTAL gresit sa ai experiente NEBIBLICE , de genul ca acestea prezentate in acest documentar cu care si tu ai fost de acord cu nu sunt O.K .
  Adica nu trebuie sa punem EXPERIENTA pe care o putem avea la un moment dat deasupra autoritatii BIBLIEI , adica a ceea ce e scris in scriptura . Ci trebuie sa testam EXPERIENTA prin intermediul a ce ne spune SCRIPTURA ! Daca incurcam prioritatile vom ajunge la tot felul de aberatii de genul EXPERIENTELOR prezentate in acest documentar !

  Intrebai tot retoric „Doar credința care nu experimentează nimic este cea autentică?” . NU , absolut nu ! Credinta AUTENTICA intodeauna va avea experiente cu Dumnezeu , dar vor fi BIBLICE , in parametrii de siguranta clar definiti de scriptura . In schimb credinta falsa va avea experiente , dar NU cu Dumnzeu , iar acele experiente false cand sunt testate prin filtrul Scripturii li se va discerne falsitatea . Studiaza spre exemplu experientele misticilor ortodocsi – neoplatonism , catolici , hindusi , islamici – sufisti , budisti-zen in toate vei gasi aceea idee centrala pagana , satanica , anticristica ca pentru unirea omului cu divinitatea omul trebuie sa se intoarca spre interiorul lui sa-si descopere ’’ divinitatea din el ’’ ( vechea minciuna din Gen .3:5 ) care mai apoi se va uni cu „divinitatea cosmica” , contopindu-se mistic , si omul se va zeifica ( indumnezeii ) . Nici vorba de mesajul clar al Evangheliei de credinta si mantuire DOAR prin ISUS , pocainta si trairea unei vieti sfinte si in principal pentru porunca lui ISUS de raspandire a evangheliei curate pentru mantuirea cat mai multor oameni.
  Creatura ( omul ) chiar mantuita nu devine Dumnezeu printr-o „contopire mistica ’’ ca si in misticismul de orice sorginte care se bazeaza doar pe EXPERIENTA !

  Punctul comun intre „JESUS CULTURE” si „Miscarea Cultura Imparatiei lui Dumnezeu” nu este doar cuvantul CULTURA , ar fi fost bine sa fie doar atat chiar daca ar fi fost banal , punctul de legatura este pastorul carismatic BILL JOHNSON ( care apare in acest documentar crestin ca promotor al acelor manifestari ciudate de transa mistica in propria biserica , si nu numai) ! De ce … ??? Pentru ca Iosif Ton care doreste sa promoveze in Romania miscarea ” Cultura Imparatiei lui Dumnezeu” care este ancorata in ereziile carismatice „ Kingdom Dominion” si „ Kingdom Now” este , din pacate , un sustinator al carismatismului lui BILL JOHNSON si RANDY CLARK . El a dovedit deja , din pacate , sustinerea si atasamentul fata de teologia aberanta a acestor doi . Chiar Iosif Ton a scris despre asta !

  Cred ca IOSIF TON are dreptate cand afirma ca e nevoie de o REFORMA in ORTODOXIA RASARITEANA . DA ! Este neaparata nevoie , dar de o REFORMA BIBLICA , nu de carismatism aberant cu experiente de genul acesta si cu o teologie devianta !

  Nu cred ca e nimeni angajat in vreo „ vanatoare de vrajitoare ” e doar vorba de lupta aratata in Iuda 3 .

  SHALOM !

 6. Lectura seamana mult cu credinta -martorilor lui Iehova- Nu putem fi buni si corecti daca nu avem credinta, nu suntem condusi de ISUS care trebuie sa locuiasca in noi si purtati de calauzirea Duhului Sfint care ne face sa rodim . Solutia asta e,,, ca si cum taranul I-si da toata silinta transpirind din greu –ara, pune saminta– Dar daca Domnul nu da caldura si ploaie ??? munca lui a fost zadarnica.– –despartiti de Mine nu puteti face nimic – ne spune chiar Domnul Isus. Ma intreb ce rost au cautarile pentru noi carari –cind stim cu totii de existent unica– ,,cararea ingusta”

 7. Am urmărit acest „documentar” și cu toate că nu sunt încântat de o serie de manifestări și nici nu cred că sunt OK, nu pot fi de acord cu comentariile celui care a fabricat acest aranjament. Când tânărul lider de închinare vorbește despre pasiunea pentru Isus, comentatorul întreabă unde e pasiunea pentru cei pierduți? Nu poți avea pasiune pentru cei pierduți fără să ai pasiune pentru Isus. Motivația misiunii creștine nu poate fi mila de cei ce vor merge în iad, ci doar dragostea pentru Isus și ascultatrea de porunca Lui. Ce să mai vorbesc de comentariile care pun sub semnul întrebării orice simțire sau experiență creștină. Este oare idealul o viață creștină lipsită de sentimente și experiențe? Ce este greșit cu credința care are experiențe? Doar credința care nu experimentează nimic este cea autentică? Pe de altă parte nu avem niciun motiv să creem „experiențe” artificiale pe care să le punem pe seama Duhului Sfânt.
  Citind despre „Mișcarea Cultura Împărăției lui Dumnezeu” nu găsesc nicăieri propuneri pentru manifestările celor din Jesus Culture. Dacă există un termen comun în titlurile celor două mișcări (cultură) nu neparat cele două mișcări sunt una și același lucru.
  Nu credeți că prea suntem într-o vânătoare de vrăjitoare?

 8. Viorel ,

  Te rog sa te uiti pe acest documentar interesant despre „JESUS CULTURE” care e varianta americana a acestei miscari crestine denumita in lb. romana prin adaptare ” Miscarea Cultura Imparatiei lui Dumnezeu” ​ ​:

 9. Efortul cat si succesul raman limitate ,atat timp cat cel ce pledeaza pentru ADEVAR ramane indecis si cauta sa-si duca CRUCEA doar teoretic , ramanand pe un teren safe ,bine batatorit ,lipsit de pietre !.Auzite de peste Ocean,din America,aceste „pontice crestine ” de Indemn si Iluminare Refoarmatoare pastra o doza de slabiciune , de „turn si fortareatza”occidentala .O contraparare mediocra,egoista si ieftina in fatza acestui sfidator si amplu proiect , semetz si costisitor colos ortodox ce promite Mantuirea Neamului !. Stefan, pionierul martir, doar sub ploaia de pietre a reusit sa vada cerul deschis si pe Fiul Omului stand la dreapta Tronului de Har al lui Dumnezeu !.Si pentruca in Romania gandirea ,inima si infrastructura sunt „la pamant” iar drumurile raman mereu bolovanoase ,pline de hartoape , acest drum al Calvarului Crestinismului ramane presarat din abundenta cu multe pietre ascutite si colturoase ,bune si gata de lovit !. Oare sarmanului nostru neam inca nu i-a sosit timpul sa vada si sa imbratiseze ADEVARUL ?. Sa poata sa elimine PRACTIC pentru totdeauna aceea Vesnica Mincuna numita de secole ” imposibil „! ! !.And when you’ve eliminated „the impossibile” , whatever’s left has to be THE TRUTH !

 10. Va multumesc… am copiat/paste articolul Fr. preot convertit Cristian Florea ca reactie la „Cele doua chemari” …Cultura Imparatiei si Catedrala mantuirii… dar nu stiu de ce se deregleaza randurile… oricum cred ca se merita … cultivata virtual daca e la subiect…

  ”Mișcarea
  Cultura Împărăției lui Dumnezeu”

  Când toți oamenii vor fi buni unii cu alții, când toți se vor respecta unii pe alții, când nu se vor mai jigni unii pe alții ci se vor înălța unii pe alții, când toți vor fi corecți unii cu alții în afaceri, când nimeni nu va mai fura, ci toți vor munci și vor crea belșug și apoi vor dărui altora, mai nefericiți acest belșug, delectându-se în bucuria de a dărui și de a îmbogății pe alții, când toți vor avea capacitatea să ierte și chiar să iubească pe cei ce le-au greșit, când toți vor fi cu inima curată și vor fi creatori de armonie, când toți vor fi amabili unii cu alții, atenți unii cu alții, dăruiți unii altora și serviabili – atunci vom avea o țară ideală.
  Aceasta este voia lui Dumnezeu pentru un popor și pentru o țară.
  Isus a venit să producă un asemenea popor și o asemenea țară. El a numit situația aceasta ”Împărăția lui Dumnezeu” și a definit-o ca fiind situația în care se va face voia lui Dumnezeu pe pământ cum se face în cer.
  O asemenea societate nu se crează dintr-o dată.
  Isus a spus că această idee a unei societăți ideale, numită de El ”Cuvântul despre Împărăție”, este o sămânță mică, incredibil de mică. Dar odată semănată în pământ, ea crește și atrage la sine pe toți oamenii.
  Noi suntem un număr mic de oameni în România care credem în viziunea lui Isus, în Evanghelia Împărăției, și care am luat decizia să-L ascultăm pe Isus sută la sută și să începem să plantăm și să cultivăm Împărăția lui Dumnezeu în țara noastră.
  Este vorba de a gândi într-un mod nou și de a învăța să ne relaționăm unii cu alții într-un mod nou și să ne tratăm unii pe alții după voia lui Dumnezeu, așa cum este ea formulată în învățăturile lui Isus, în special în Predica de pe Munte (Matei 5-7), numită și ”Constituția Împărăției lui Dumnezeu”.
  Modul de a gândi al unui popor și modul lui de a trăi se numește cultura acelui popor.
  Învățăturile lui Isus alcătuiesc cultura Împărăției lui Dumnezeu. Această cultură este astfel concepută încât să poată deveni cultura unui întreg popor.
  O cultură poate fi schimbată cu o altă cultură.
  Noua cultură poate fi învățată și apoi trebuie aplicată în practică.
  Este necesar ca la început un mic număr de bărbați și de femei, de bătrâni și de tineri – și mai ales de tineri! – să-și însușească această nouă cultură și să o trăiască în mijlocul celorlalți concetățeni, care trăiesc în vechea cultură, care este, de fapt, o cultură a corupției.
  Frumusețea noii culturi va vorbi de la sine. Ea va fi atrăgătoare și se va dovedi a fi cuceritoare.
  Aceasta în ciuda numărului mic al celor care o practică!
  Pe cei ce o practică, Isus îi numește ”sarea pământului” și ”lumina lumii”. Câțiva bobișori de sare vor da gust nou și sănătos întregii societăți. Câteva raze de lumină vor spulbera întunericul din țară.
  Un grup de inițiativă am decis, sub călăuzirea Duhului Sfânt, să creăm o mișcare numită pe scurt ”Mișcarea Cultura Împărăției lui Dumnezeu”.
  Nu este vorba de un nou cult religios, sau de un nou partid politic, sau de o organizație rigidă, ci este vorba de o mișcare, de un curent, care va fi un nou suflu de viață în țara noastră.
  În această mișcare se pot încadra oameni din orice cult religios și oameni care nu aparțin nici unui cult.
  Ea îi va cuprinde pe toți cei ce cred viziunea lui Isus despre Împărăția lui Dumnezeu și care vor să o vadă așezată în România în așa fel încât să se facă aici voia lui Dumnezeu cum se face în ceruri și să producem aici o țară ideală.
  Ideile de bază ale acestei mișcări au fost deja expuse în trei broșuri scrise și publicate de Iosif Țon în 2012:
  Puncte de cotitură în istoria creștinismului
  O Evanghelie completă, și
  Manifestul Împărăției lui Dumnezeu.
  Ele au fost formulate acum în mod sistematic în cartea ”O țară ideală”, care va apare tipărită în iunie-iulie 2013.
  Broșurile se găsesc pe internet la site-ul ”iosif-ton-mesaje.eu”.
  Ceea ce citești acum aici este proclamația de început a noii mișcări a Culturii Împărăției lui Dumnezeu.
  Ea va fi urmată de alte scurte articole care vor trata diferite aspecte ale acestei culturi și care vor răspunde la întrebările participanților.

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  …………………………..
  Va exista un Bord de conducere al Mișcării Cultura Împărăției. Componența lui va fi anunțată în curând.

 11. Am fost nevoit să șterg primul articol. Nu știu cum l-ați scris, dar este imposibil de citit. Reveniți cu un nou comentariu și voi accepta articolul.

 12. Tot mai multi pasi spre Lumina
  Ca in Cer si pe Pamant
  Imparatia-I sa vina
  Sa ne umple se Duh Sfant…

  Hristos a inviat!

  ​ ​
  Azi am primit de la fratele Iosif Ton, o scrisoare in care erau atasate doua articole. ​ ​
  Sunt doua articole care, cu siguranta​,​ vor face istorie pentru spiritualitatea romaneasca, atat de greu apasata si atat​ de mult debusolata.
  ​ ​
  Cele doua articole se intituleaza:​ ”Miscarea Cultura Imparatiei lui Dumnezeu” ​ ​
  si
  ​”​Catedrala Mantuirii Neamului”.
  (………………….)

  Catedrala Mântuirii Neamului

  Cum încurajează Biserica Ortodoxă corupția în poporul român
  La București se construiește o catedrală imensă, pe care Biserica Ortodoxă o numește ”Catedrala Mântuirii Neamului”. Prin însuși titlul acesta, Biserica Ortodoxă promite poporului român ”mântuirea”. Ceea ce promite Biserica Ortodoxă este că în această catedrală ierarhii ortodocși vor face niște slujbe, ceremonii, acțiuni misterioase, prin care vor ”mântui” poporul român.
  Nimeni nu pare să aibă curiozitatea să întrebe: Ce promisiune este aceasta? Ce substanță are ea? Cât adevăr conține ea? Se solicită poporului român să doneze pentru această construcție. Mai ales oficialitățile se grăbesc să doneze sume imense – din banii poporului, bine înțeles – pentru această construcție. Dar, din nou, nimeni nu se oprește să analizeze și să explice promisiunea din titlul acestei catedrale și să justifice această enormă cheltuială din banii națiunii.
  Este vremea să spargem această tăcere și să provocăm discuția de fond a acestei acțiuni atât de publice și de centrale.
  Despre ce ”mântuire” este vorba?
  În jargonul Bisericii, ”mântuirea” este opusul ”pierzării”. Este eliberarea din robie. Este iertarea de păcate. Este împăcarea cu Dumnezeu.
  Nici un om și nici un popor nu se poate mântui pe sine. Dacă ai căzut într-o mlaștină, nu te poți scoate singur din mâlul acela.
  Dacă cineva mult mai puternic decât tine te-a făcut rob al lui, cu nici un chip nu te poți elibea singur din sclavie.
  Prin păcatele noastre, noi toți am ajuns în sclavia păcatului, care este de fapt robie sub cel rău, sub Satana. Nici un om din lumea aceasta nu te poate elibera, salva, mântui din această robie.
  Nici o agenție umană nu-ți poate oferi mântuirea, și dacă cineva ți-o oferă, te minte, fiindcă îți oferă ceea ce în realitate nu-ți poate da. Cum ar putea o agenție de robi să elibereze restul robilor din încătușare?
  Să înțelegem bine: Aici nu este vorba numai de eliberarea românilor, ci este vorba de mântuirea întregii omeniri. Nici o soluție care nu cuprinde întreaga umanitate, ci se reduce la un singur popor, sau la un mic număr de popoare, nu este o soluție adevărată.
  Mântuirea întregii umanități o poate face numai Dumnezeu. Sfânta Scriptură, Biblia, este Cartea în care aflăm cum ne oferă Dumnezeu mântuirea. Pentru însuși Dumnezeu, mântuirea omenirii nu a fost un lucru simplu, un lucru ieftin. Dumnezeu a trebuit să intre El însuși în omenire, ca să poată să o mântuiască. Și Dumnezeu a făcut acest lucru prin întruparea Fiului Său, Iisus Hristos. Iată cum definește Dumnezeu acțiunea Sa (dumnezeiască) de mântuire:
  ”Findcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea (întreaga omenire!) încât L-a dat pe Fiul Său, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață eternă” (Evanghelia după Ioan, 3:16).
  Și iată explicația mânturii așa cum ne-o dă Sfântul Apostol Pavel: ”Dar când S-a arătat bunătatea și dragostea de oameni a lui Dumnezeu, El ne-a mântuit…” (Epistola către Tit, 3:4).
  Iisus Hristos era Fiul întrupat al lui Dumnezeu. Când El S-a întrupat, Dumnezeu S-a făcut una cu noi și ne-a asumat în Sine, a luat în Sine natura noastră păcătoasă și S-a încărcat cu păcatele noastre. Sfântul Apostol Pavel ne spune că atunci când Iisus Hristos murea pe cruce, ”Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu sine” (2 Corinteni 5:19).
  Trebuie să subliniem că lucrul acesta nu se făcea numai pentru noi românii, ci se făcea pentru întreaga umanitate, pentru toate popoarele pământului. Așa afirmă Sfântul Apostol Pavel: ”Căci harul (adică, bunătatea) lui Dumnezeu care aduce mântuire pentru toți oamenii a fost arătat…” (Tit 2:11).
  Să o spunem și mai răspicat: Dumnezeu, prin Fiul Său, a procurat mântuirea la toți oamenii!
  Această mântuire a constat în faptul că toate păcatele tuturor oamenilor au fost ispășite de Iisus Hristos, au fost topite în sângele Lui.
  Iertarea de păcate constă în faptul că păcatele noastre au fost spălate în sângele Fiului lui Dumnezeu într-un mod atât de radical încât ni se spune că Dumnezeu nu-Și mai aduce aminte de ele.
  Să recapitulăm.
  Dumnezeu însuși ne-a lucrat mântuirea prin Fiul Său, prin moartea Lui în locul nostru. Aceasta a făcut-o fiindcă este bun față de toți oamenii și fiindcă El ne iubește pe toți.
  Să nu uităm că, prin păcat, noi toți am intrat în robia lui Satana. Noi am intrat în împărăția lui, a celui rău. Când Fiul lui Dumnezeu a murit încărcat cu păcatele noastre, El a anulat dreptul lui Satana de a ne mai fi stăpân. Mântuirea este eliberarea de sub robia celui rău.
  Dar mântuirea, iertarea de păcate și eliberarea din robia lui Satana, nu ni se transmite fără consimțământul nostru. Dumnezeu, care ne-a lucrat mântuirea, decide și condițiile în care ne dă mântuirea.
  Iată ce ne cere Dumnezeu ca să ne dea mântuire:
  Să credem în El, să credem în Fiul Său Iisus Hristos, să credem că El a murit în locul nostru, a înviat și S-a înălțat la cer și stă la dreapta lui Dumnezeu ca mijlocitor al nostru. Acesta este actul prin care ne însușim în mod personal oferta de mântuire pe care ne-o face Dumnezeu.
  Dar, fiindcă mântuirea înseamnă și ieșirea din robia lui Satana, Dumnezeu ne cere să ne lepădăm noi înșine de acest tiran și să ne întoarcem de sub Satana la Dumnezeu. Acest lucru reiese din modul în care Iisus însuși îi explică Apostolului Pavel procesul mântuirii. ”Te trimit (la toți oamenii) să le deschizi ochii, să se întoarcă din întuneric la lumină, de sub puterea Satanei la Dumnezeu și să primească, prin credința în Mine, iertarea de păcate…” (Faptele apostolilor 26:18).
  Al doilea lucru pe care ni-l cere Dumnezeu pentru mântuire este explicat de Sfântul Apostol Pavel în aceste cuvinte: ”Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Iisus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit” (Epistola către Romani, 10:9). A-L mărturisi pe Iisus Hristos ca Domn al tău înseamnă că, ieșind de sub stăpânirea lui Satana, intri sub autoritatea Fiului lui Dumnezeu și accepți să trăiești după învățăturile Lui.
  Toate acestea însemnează că mântuirea este o trecere de sub un stăpân rău, care îți pervertește și îți ruinează viața, sub un stăpîn care te înnobilează și îți dă demnitate dumnezeiască.
  Și mântuirea mai cuprinde în sine încă un element crucial: mântuirea este ieșirea dintr-un anumit mod de viață și intrarea într-un mod de viață total nou de viață.
  Iată ce ne spune Cuvântul lui Dumnezeu în acest sens: ”Căci harul (bunătatea) lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat și ne învață să o rupem cu păgânătatea și să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate și evlavie” (Tit 2:11-12).
  Este deosebit de importantă și explicația despre mântuire pe care ne-o dă Sfântul Apostol Petru. El ne spune că ”prin sângele scump al lui Hristos” noi am fost răscumpărați (mântuiți) ”din felul deșert de viețuire pe care l-am moștenit de la părinții noștri” (1 Petru 1:18-19).
  Domnul nostru Iisus Hristos însuși ne spune: ”Nu oricine care Îmi spune ”Doamne, Doamne” va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri” (Matei 7:21) și din context rezultă clar că ”voia Tatălui Meu” este definită în învățăturile lui Isus, în ”aceste cuvinte ale Mele” cuprinse în Predica de pe Munte (Matei 5-7).
  Să recapitulăm din nou:
  Mântuirea este:
  ​-​
  scăparea din robia lui Satana
  ​-​
  iertarea de păcate prin credința în Iisus Hristos
  ​-​
  abandonarea felului de viață păcătos
  ​-​
  intrarea în noul fel de viață descris de Iisus în Predica de pe Munte
  ​.​

  Când noi acceptăm această mântuire, Dumnezeu coboară prin Iisus Hristos și prin Duhul Sfânt în noi și ne dă puterea necesară să facem toate aceste lucruri și să trăim acest mod nou de viață.
  Din tot ce citim în Sfânta Scriptură, rezultă clar că mântuirea pe care ne-a procurat-o Dumnezeu o căpătăm, sau ne-o însușim individual și personal, direct de la Dumnezeu, fără nici o intermediere umană.

  Tragedia de la noi

  Cândva în trecut s-a strecurat la noi învățătura ciudată că mântuirea câștigată pentru noi de Iisus Hristos a fost depozitată în Biserica Ortodoxă și prin actul acesta Biserica Ortodoxă a devenit magazia sau depozitul harului mântuitor și, de atunci încoace, patriarhul, mitropoliții, episcopii și preoții, prin diferite liturghii, transmit această mântuire poporului român.
  De aici vine și ideea să se construiască o catedrală centrală în care ierarhii Bisericii Ortodoxe să transmită prin slujbe grandioase mântuirea către tot neamul românesc.
  Să fim atenți și să înțelegem care este ideea de bază: Indiferent cum trăiește poporul, indiferent în câte păcate se complace, atâta vreme cât ierarhii Bisericii Ortodoxe fac slujbele exact după formulele fixate în tradiție, ei procură românilor iertarea de păcate și-i dau neamului românesc mântuirea.
  Singurul lucru necesar este ca poporul să dea bani Bisericii Ortodoxe și să o țină în funcție, iar Biserica îi garantează poporului că indiferent câte păcate face, pe toate i le iartă maica Biserică. Biserica Ortodoxă nu cheamă oamenii la Dumnezeu și Biserica Ortodoxă nu cheamă poporul să abandoneze corupția și să-și schimbe felul de viață, ci are o singură chemare: ”Veniți la Biserică!”
  Un tânăr om de afaceri, ortodox, a fost întrebat de cineva: ”Tu nu te gândești la sufletul tău?” La care, tânărul a răspuns candid: ”Cum să nu. Am făcut aranjament ca de la firma mea să se transfere Bisericii mele ortodoxe o anumită sumă de bani, și prin aceasta preotul este însărcinat să se îngrijească de sufletul meu. El rezolvă problemele mele cu Dumnezeu.” Tânărul acesta a fost dat ca exemplu de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe în programe la televiziune.
  Când un român cu conștiința greu apăsată de păcate s-a plâns de aceasta preotului său, acesta i-a răspuns liniștitor: ”Ascultă, omule, tu nu poți face atâtea păcate câte îți poate ierta Biserica noastră:”
  Între aceste două exemple se cuprinde toată religia (tot ”creștinismul”) ortodoxiei.
  Nu v-ați întrebat intrigați: De ce nu luptă vehement Biserica Ortodoxă împotriva corupției? Acum, după ce ați înțeles cele de mai sus, răspunsul trebuie să vă fie clar: Biserica Ortodoxă nu luptă să-i oprească pe oameni de la a păcătui, ci le spune că pot continua să păcătuiască, deoarece maica Biserică există tocmai ca să le ierte păcatele!
  Dar observați elementul absolut tragic: Prin însuși faptul că Biserica Ortodoxă le promite oamenilor că îi mântuiește, că le iartă toate păcatele, Biserica Ortodoxă încurajează corupția!!!
  Poporul român nu are nici o motivație să-și schimbe felul de a trăi, să-și schimbe moravurile, să devină corect și integru, atâta vreme cât Biserica Ortodoxă îi garantează iertarea de orice păcat și de toate păcatele!

  Adevărata situație

  Biserica Ortodoxă pretinde că procură poporului mântuirea. Această promisiune este falsă! Mântuirea nu este în custodia Bisericii Ortodoxe!
  Ca să putem vedea pretenția absurdă a Bisericii Ortodoxe, să ne gândim la restul popoarelor din lume. Pe acestea, care, săracele, nu au o Biserică Ortodoxă, cine le mântuiește?
  Să ne gândim la poporul chinez. În zilele acestea, milioane de chineji află despre Iisus Hristos și îmbrățișează creștinismul. Dar sunt ei oare mântuiți dacă nu au între ei o Biserică Ortodoxă?
  Sau, să ne gândim la popoarele din Africa. Milioane de oameni abandonează animismul și păgânismul și se încreștinează. Dar ei nu au în popoarele lor o Biserică Ortodoxă. Lor cine le procură mântuirea?
  Sau, să punem altfel problema. Cu ce este mai privilegiat poporul român, așa încât Dumnezeu i-a dat o Biserică în stare să mântuiască întreaga națiune?
  O întrebare crucială: Oare prelații ortodocși știu că ei fac poporului român o promisiune falsă?
  Oare știu ei că ceea ce promit nu este după Cuvântul lui Dumnezeu, ci este o evidentă abatere de la Cuvântul lui Dumnezeu și o aberație enormă, atât logică, cât și teologică?
  Să ne gândim la o altă aberație pe care o face anual Biserica Ortodoxă.
  În fiecare an, la o dată târzie din toamnă, se scoate lada cu rămășițele (osemintele, moaștele) Sfintei Parascheva și se invită poporul la pelerinaj, ca să venereze aceste moaște, să se închine lor. Sute de mii de oameni stau la coadă, prin ploi și frig și vânt, să ajungă în final la raclă, să se atingă cu pioșenie de ea și astfel să primească vindecare și iertare de păcate. Dar, cei ce priviți uimiți acest spectacol la televizor, uitați-vă cu atenție și vedeți alături de raclă niște butoaie în care pioșii închinători să-și pună banii, fără de care, li se spune tacit, închinarea lor nu are nici o putere.
  Prin urmare, de un singur lucru sunt siguri ierarhii ortodocși: Moaștele ”Sfintei” le aduc venituri enorme! Spus cu alte cuvinte, ei știu să stoarcă bani de pe pielea bieților români creduli și plini de pioșenie.
  Să ne gândim și la faptul că se aduce și un deget din presupusul trup al Sfântului Andrei, este plimbat în alai pompos prin toată țara și românilor li se garantează că prin aceasta toată țara lor este sfințită.
  Uitați-vă, frați români, că toate acțiunile Bisericii Ortodoxe, hramuri, liturghii pentru morți, etc., etc., sunt menite să adune bani, mulți bani pentru Biserica Ortodoxă, singurul lucru care-i interesează de fapt pe ierarhii ”Bisericii neamului!”
  Am pus întrebarea dacă ierarhii Bisericii Ortodoxe știu dacă ceea ce fac ei este un fals. Dar, fie că ei știu, fie că nu știu, falsul rămâne tot fals. Și noi putem spune cu certitudine că este un fals deoarece este împotriva a tot ce ne spune Sfânta Scriptură.
  Știm că ceea ce spunem îi va speria pe mulți și îi va indigna pe mulți. Știm că lucrul acesta va fi considerat ca atac la ceea ce are poporul român mai sfânt și mai drag. Știm că se va considera că facem un sacrilegiu.
  Singurul lucru pe care îl spunem în apărarea noastră este că știm că tot ce face Biserica Ortodoxă este o minciună, o invenție omenească absurdă, fiindcă este în contradicție totală cu Sfânta Scriptură.
  Dar motivul principal pentru care o facem, riscându-ne poate și viața, este următorul. Ne iubim neamul și dorim să-l vedem ieșit din corupție și transformat moral. Astăzi, pentru corupția noastră, suntem disprețuiți de toată lumea. Suntem tratați ca o ciudățenie în Europa. Unora dintre noi le este rușine să mai spună că sunt români. Situația nu mai poate continua așa. Singura soluție este schimbarea morală a națiunii. Dar piedica principală în calea acestei transformări este Biserica Ortodoxă cu promisiunea ei că poate ierta toate actele de corupție, pe bani, desigur!
  Fiindcă vrem transformarea morală și spirituală a națiunii pornim această acțiune de iluminare a poporului român, ca să înțeleagă în ce falsitate se află.

  Avem nevoie de Reforma religioasă

  La 30 octombrie 2017 se împlinesc cinci sute de ani de când Martin Luther a bătut în cuie pe ușa grea a catedralei din Wittemberg cele 95 de teze împotriva indulgențelor. Biserica Romano-Catolică avea aceeași credință ca Biserica Ortodoxă, că poate ierta toate păcatele, pe bani, desigur. Și, fiind un om practic, Papa de la Roma, ca să adune bani să termine clădirea bisericii Sf. Petru din Roma, a lansat indulgențele, un fel de cecuri de diferite valori monetare, pentru iertarea păcatelor. După numărul și gravitatea păcatelor, îți cumpărai indulgențe mai ieftine sau mai scumpe.
  Martin Luther era teolog Romano-Catolic. Când au ajuns agenții papali cu indulgențe în orașul lui, el și-a dat imediat seama că se face un fals intolerabil. El a decis că cineva trebuie să-și riște viața ca să oprească acest fals. Biserica era atotputernică și pentru acte de nesupunere mult mai mici pedeapsa ei era arderea omului pe rug. Dar Martin Luther iubea adevărul mai mult decât își iubea viața și de aceea a decis să demaște minciuna. Astfel a scris lista cu cele 95 de argumente pentru care vinderea pe bani a iertării de păcate era un fals, o urâțenie.
  Rezultatul a fost că poporul și-a deschis ochii și oamenii au decis să se lepede de minciună. Reforma religioasă pornită prin acțiunea lui Luther a schimbat fața Europei. Popoare întregi, trecând la un creștinism biblic, au ieșit din întuneric spiritual și moral și au intrat astfel în civilizația modernă.
  Chiar dacă o face cinci sute de ani mai târziu, poporul român trebuie să aibă curajul de a face și el Reforma religioasă, de a ieși din întuneric și de a intra în lumina transformării spirituale și morale pe care ne-o oferă Dumnezeu prin Iisus Hristos și prin Duhul Sfânt.

  Suntem chemați să ieșim din izolarea noastră ortodoxă, obscurantistă, și să intrăm în lumina Cuvântului lui Dumnezeu.
  Suntem chemați din întuneric la lumină!

  Chemarea se adresează mai întâi clerului.
  Dacă vă este frică de judecata lui Dumnezeu, ieșiți din întuneric și veniți la lumină. Și dați astfel semnal întregului popor că mântuirea nu stă în ritualuri, ci în întoarcerea la Dumnezeu și la viața nouă pe care ne-o oferă El.

  „Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El(D-zeu), L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.” 2Cor.5:21

  Inteligenta fara dragoste, te face pervers.
  Justitia fara dragoste, te face implacabil.
  Diplomatia fara dragoste, te face ipocrit.
  Succesul fara dragoste, te face arogant.
  Bogatia fara dragoste, te face avar.
  Supunerea fara dragoste, te face servil.
  Saracia fara dragoste, te face orgolios.
  Frumusetea fara dragoste, te face ridicol.
  Autoritatea fara dragoste, te face tiran.
  Munca fara dragoste, te face sclav.
  Simplitatea fara dragoste, isi pierde valoarea.
  Vorbele fara dragoste, te fac introvertit.
  Legea fara dragoste, te supune.
  Politica fara dragoste, te face egoist.
  Credinta fara dragoste, te face fanatic.
  Crucea fara dragoste, reprezinta tortura.

  VIATA FARA DRAGOSTE…ISI PIERDE SENSUL.

  „DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE”. 1Ioan4:8

  Cu multa stima si respect
  Viorel Balaian


  Nastase Dinca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s