Un nou început

Un nou inceput

 

În decembrie 1914 clădirile manufacturiere ale lui Thomas Edison din West Orange, New Jersey a fost grav distruse de un mare incendiu. Echipamentul și clădirile de peste 2 milioane de dolari a fost complet distruse, și toate documentele muncii sale de inventator au ars. Inventatorul la 67 de ani, l-a chemat pe fiul său și i-a spus: “Charles, unde este maică-ta? Caut-o repede. Adu-o să vadă ceea ce n-a mai văzut în întreaga ei viață”. A doua zi de dimineață, inspectând ruinele și cenușa muncii sale de ani de zile, a exclamat: “Este o valoare în acest dezastru. Toate greșelile mele au ars. Acum pot începe de la capăt.”

Privește orice insucces ca pe o oportunitate de a începe ceva nou.

15 gânduri despre „Un nou început

 1. Mos Ion Roata ,

  Apreciez varsta dumneavoastra pe care o deduc din ce-mi scrieti . Apreciez sincer talentul si expresivitatea cu care stiti sa conturati in litere un tablou feeric din natura , care va inconjoara proprietatea privata , daca am inteles bine . Sincer eu n-am parte acasa la mine in Romania de asa ceva , doar de natura moarta a blocurile de beton care-mi inconjoara ferestrele apartamentului meu confort doi . Am vazut asemenea case in natura salbatica americana , proprietati si peisaje superbe , cand am fost in SUA in vizita la fratele meu .

  Dar credeti-ma , MIR , ca nu am nevoie sa-mi fie inconjurata casa de natura frumoasa si binecuvantata de Dumnezeu ca sa fiu FERICIT , sa am DRAGOSTE si PACE in suflet . Nu am nevoie „sa contemplez natura in asfintit ” la un foc de tabara pana cand ” intreaga bolta cereasca scanteiaza acoperita cu pulbere de stele ” , ca sa fiu FERICIT si sa am DRAGOSTE si PACE in inima mea . Nu am nevoie sa ma bucur de ” semintele care germineaza in pamantul fertil dupa incendiul din Parcul Yellowstone” . NU CA NU MI-AR PLACE SA PRIVESC NATURA FRUMOSA CREATA DE DUMNEZEU ! Dar pur si simplu nu am neaparat nevoie de ea ca sa realizez ca Dumnezeu e minunat , e bun , e drep , e sfant , e agape(dragoste) !
  Nu am neaparata nevoie de lucrurile acestea ca sa ma faca sa realizez ca Dumnezeu ma iubeste si ca mi-a dat „cel mai mare cadou” ( pentru tine e natura frumoasa , inconjuratoare , din ce spui tu) . DE UN SINGUR LUCRU AM EU NEVOIE NEAPARAT CA SA VAD DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU pentru mine : Cuvantul Sau , BIBLIA !

  Doresc sa-ti spun care este cel mai mare cadou pe care mi L-a facut Dumnezeu mie , cum si-a aratat El dragostea lui minunata fata de mine si cum poate cineva sa-L cunoasca cu adevarat pe Creatorul sau ! . De ce am PACE si sunt FERICIT si intre betoane si in boala pe care o port in trup si in orice circumstante nefavorabile oricat de oribile ar putea fi ??? :

  – Ioan 3:16 ” Findca atat de mult a IUBIT Dumnezeu lumea , ca a dat pe singurul Lui Fiu , pentru ca oricine CREDE in El sa nu PIARA ci sa aibe VIATA VESNICA ” –

  Eu draga MIR , CONTEMPLEZ in si la Cuvantul Lui Dumnezeu , in si la Biblie , in si la Evanghelie , si cand privesc la El si cand ma odihnesc in El si vad ceea ce a facut El ( Isus ) pentru mine , care alta data ma balaceam in pacat , care odata Ii eram vrasmas , ma vad CEL MAI BINECUVANTAT OM din lume . De ce ??? Pentru ca daca El ( ISUS) nu ar fi murit pe cruce pentru mine , in locul meu , platind pretul pacatelor mele eu as fi ars vesnic in vecii vecilor in iad si Dumnezeu ar fi fost DREPT sa faca asta ! Dar in marea lui DRAGOSTE a ales sa-mi acorde HAR ( un favor nemeritat de mine ticalosul ) si sa ma IERTE , acceptand in locul pedepsei mele sa fie pedepsit Unicul Lui Fiu si nu prin orice moarte ci prin moarte pe cruce . DA !!! IN LOC SA MA PEDEPSEASCA PE MINE DUMNEZEU A FACUT SA CADA PEDEAPSA MEA , PE CARE EU O MERITAM PE DREPT , PESTE UNICUL LUI FIU , ISUS CRISTOS , PENTRU CA EU SA FIU IERTAT !( Isaia 53:4-6 ; Rom.3 :25-26 ; 2 Cor. 5:21; Gal. 3:13 ,).

  De asta sunt FERICIT si am PACE oricare ar fi circumstantele exterioare !!!De asta pot sa fiu multumitor Domnului . Pentru ca sunt IERTAT prin credinta in Isus ( Rom 3:22 , 28 ; Galat. 2:16 ; Efes. 2:8) !

  Iti doresc sa ai si tu aceasta PACE si DRAGOSTE in inima ta , in viata ta , prin Cuvantul Evangheliei si prin calauzirea Duhului Sfant , indiferent de situatiile prin care Dumnezeu te va trece pe viitor !

  Misticismului intotdeauna nu i-a placut sa contempleze direct ( prin citire , studiu si aplicare) la Cuvantul Evangheliei si a refuzat increderea totala numai in Biblie ( incepand sa o interpreteze alegoric , adica simbolic) si astfel a avut nevoie sa contempleze la ceva din creatie , fie ca e INTERIORUL omului in principal , sau chiar natura inconjuratoare ca sa ajunga chipurile sa-L EXPERIMENTEZE , sa-L „cunoasca” cumva prin aceasta pe Dumnezeu care este clar revelat in Cuvantul Sau , BIBLIA .

 2. Radu O. ,

  Frate drag , ma bucur mult ca ai inteles corect intentia mea !
  Sunt intru totul de acord cu sfaturile tale intelepte si pertinente , pentru care iti multumesc sincer ! Pe viitor o sa tin cont de feedback-ul care l-am primit de la tine .

  Imi pare sincer rau ca atunci cand doresc sa explic un anumit concept ( ca de exemplu din cele enumerte de mine in primele doua comentarii ) la o situatie concreta ivita la un comentariu sau articol de pe acest blog crestin , sunt cenzurat si nu-mi este sunt postat comentariul .

  Este dreptul administratorului acestui blog crestin sa medieze comentariile cum doreste si sa posteze ce-si doreste . Cred sincer ca informatiile pe care le aduc eu in momentul cand sunt transpuse si explicate pe cazuri concrete deranjeaza . Dar frate Radu O. , si acesta este tot un feedback pe care l-am primit ! De feedback-ul tau o sa tin cont cand o sa intru pe alte bloguri crestine si o sa incerc sa adaptez mesajul in functie de audienta la care ma adresez , dar bineinteles fara a face rabat de la Adevar ! Dar si de feedback-ul administratorului acestui blog sunt nevoit sa tin cont , ca altfel scriu degeaba ca tot nu sunt postat .

 3. Un PIC de DISCERNAMAT

  Frate draga ,mesajul meu a facut apel la simplitate. Cunostintele si exprimarile tale sunt o marturie evidenta privind pasiunea ta pentru nealterarea adevaratei credinte. Dar,in acelasi
  timp este important modul de comunicare, capacitatea de a patrunde,simplu si la subiect in
  mecanismul de perceptie si apoi de analiza a cititorului…Apollo a fost un orator de exceptie,
  pur si simplu electriza masele de oameni care il ascultau,dar,in cele din urma a trebuit sa se
  intersecteze cu doi oameni care cu dragoste i-au dat printre altele, un indemn spre …simplitate !
  Personal apreciez ravna si bagajul de conostinte de care dispui,dar pentru un efect corespunzator, cred ca este important si tinut cont de modul de expunere,in functie de
  mediul caruia te adresezi. Cu o mica ajustare cred, se poate realiza mult… te mai asteptam !
  Aprecierile mele !

 4. Draga Eutih ,pentru inspiratie, Petrica Lascau a pus aici pe blogul lui o poza cu un subiect optimist !. Tu ai inteles ideia ??!!. In loc sa intelegi ideia ,sa imbratisezi cu drag mesajul, tu ai venit aici sa-ti impui ,vrand nevrand, „opoticile” tale teologic-beletristice, cat si prezentarea unor liste lungi cu numele unor teoreticieni ce nu au asudat niciodata fizic, insetati ori flamanzi , sapand la colectiv, canale, fundatii de blocuri, in tarnaciop si lopata !. Folosind si eu acum la randu-mi obiectivitatea biblica pe care mi-o imputzi si o soliciti ,cauta dragul meu si tu pentru un moment sa apelezi la smerenie si sa observi cat de usor si cat de departe ai deraiat in negativism, abandonand mesajul pastorului Lascau !. In cenusa incendiului din 1988 ,in Parcul National Yellowstone , semintele cazute din conurile de brazi arsi au regenerat o nua padure verde ce zambeste spre soare ,de o deosebita frumusete. Un nou inceput ce se ridica din propria cenusa rezultata din focurile fostei paduri !. Frumos si inaltator !. Pe tine acel putin discernamant nu-ti ingaduie sa te bucuri deloc de germinarea unei seminte pusa intr-un pamant feritil ?; nu te bucura renasterea ,invierea , ori mai mult . . .Biserica AGAPE ,ce a incoltit optimist din fosta cenusa unor focuri „mioritice” aprinse si generate de „piromanii” neamului nostru ??!!. Nu te bucura faptul ca dragostea a ajuns in farsit netulburata , la ea acasa ??!!. Eu personal ma bucur mult de succesul lor !. Si eu aprind focuri destul de des aici in marginea padurii in care locuesc ,dar in zile senine ,fara vant. Si raman sa contemplez indelung natura in asfintit, sa ascult autentice simfonii cantate de greieri, brotacei si pasarele . Raman langa foc ceasuri intregi si dupa ce s-a lasat inserarea ,pana cand intreaga bolta cereasca scanteiaza acoperita cu polbere de stele. Acesta eu il consider cel mai frumos tablou si cadou pe care Tatal meu , plin de dragoste,mi l-a facut acum la batranete !. Petrec nwenumarate seri langa focuri facute din vreascuri bine uscate ,probabil ce stau pe vatra unor focuri foarte vechi, aprinse cu sute de ani in urma ,de fostii bastinasi. Dar sa revin din nou la subiect si-ti zic sa ne urcam din nou in susul paginii ,la poza acestui articol. Priveste aceste doua maini harnice cu manecile suflecate ,frumos unite in caus, ce tin in ele o gramajoara de huma,in care a incoltit un viitor falnic copac !. Poate este ruda prin alianta cu stejarul lui Horia ,de la Tebea ! . In viiotor ,poate cand vei vizita Biserica Agape, ramurile lui inverzite si umbroase din curtea bisericii iti vor ocroti racoros fruntea de arsitza si dogoarea verii ! .Uite aici cum ai dat un exemplu de egos ornat neartistic cu spirit de contrazicere,infuzionat de dorinta exagerata de afirmare a culturii tale teologice, ce in loc sa zideasca pozitiv , tulbura stoic apele unui parau cristalin ,izvorat din DRAGOSTE !. Hai s-o lasam balta, pana cand ne intalnim personal ! . God belss you !

 5. Radu O. ,

  In eventualitatea ca te intereseaza sincer cu privire la notiunile pe care le-am enumerat , pe care tu le-ai scris cu majuscule si ai spus ca nu prea le intelegi , doresc sa-ti dau amanunte unde vei putea gasi material de apologetica crestina autentica care sa te lamureasca in privinta lor .

  Dar doresc sa stiu daca tu intelegi limba engleza destul de bine sau daca vorbesti doar limba romana . ( Ar fi foarte important daca ai sti engleza bine , pentru ca majoritatea informatiilor sunt in engleza . Dar iti pot recomanda si in limba romana anumite carti de apologetica crestina autentica ) .

  Cugeta te rog la Osea 4:6 vizavi de aceste vremuri prin care trece crestinismul postmodern .

  Eu lucrez in Romania intr-un mediu imbacsit de ateism si misticism sub diferite aspecte si aceste informatii pe care le-am enumerat doar pe scurt in primele mele doua mesaje m-au ajutat enorm in intarirea credintei mele in Isus Cristos si Cuvantul Sau ( Biblia) .

 6. Mos Ion Roata ,

  Marturisesc ca mi-a fost greu sa inteleg , la modul concret si cu claritate ideile tale din acest comentariu . In sensul ca nu stiu concret cui sau la cine te adresezi cu unele lucruri pe care le sustii in acest comentariu .
  Ce iti scriu mai jos as dori sa te lamureasca in privinta unor aspecte legate de optica mea spirituala , crestina , care in opinia mea personala am impresia ca nu iti este clara sau ai inteles-o gresit . Desigur , poate fi si vina ta ca nu ai examinat cu atentie si obiectivitate biblica ce am spus eu si documentarul crestin pe care ti l-am trimis , dar poate fi la fel si vina mea pentru ca nu am reusit sa-mi prezint ideile mai clar .

  Te rog mult sa citesti mai intai mesajul pe care i l-am scris lui Radu O. in care am explicat unele lucruri si care vor da probabil un raspuns si la unele lucruri invocate de tine aici . Cererea mea sincera de iertare in eventualitatea ca am fost inteles gresit ( si in cazul tau cred ca e evident ) iti este adresata si tie !

  MIR , nu ai idee cat de convins subscriu ideii enuntate de tine : ” doar ateii si cei lipsiti de Dreapta Credinta au calcat si au luat-o stramb , au cazut in rapa pieririi , si-au pierdut sufletul devenind filozofi ai satanei, materialisti, lingai-informatori ori mai rau . . “poponari” ce privesc curcubeul ! ! ” , mai putin termenului pus in ghilimele de tine . Nu ca nu as fi total against sodomie asa cum si Biblia este ( Levetic 18:22 ; Romani1:26-27) si la fel si documentarul crestin pe care ti l-am trimis mai sus , dar eu cred ca un crestin autentic trebuie sa se abtina de la replici ironice cu caracter vulgar si sa vorbeasca duhovniceste (Efeseni 5:19 , Coloseni 3:16) .

  Ma bucur ca dispretuiesti filozofiile goale , pagane , ale lui Kant si Socrate , sodomia ( care e un pacat abominabil) si ipocrizia celor care folosesc Evanghelia ca o sursa de castig marsav ( 1Timotei 6:5 ; Tit 1:11; 1 Petru 5:2 ; 2 Petru 2:3 ; Iuda 16 ) . Ceea ce nu inteleg eu este de ce ar trebuii tu sau altcineva sa plateasca pentru asta cu moartea „celui mai iubit fiu al poporului “din Scornicesti ” … ?!?! Sau de ce am impresia , posibil sa gresesc , ca mi-ai imputa mie sau altor persoane endorsate de mine pacatele enumerate mai sus ?!?!

  Cat despre afirmatia ta , care poate fi corecta in contextul potrivit , „Cand inima unui crestin vorbeste , fratii lui simt ADEVARUL cat si DRAGOSTEA , iar cuvintele capata o valoare secundara !.” doresc doar sa-ti spun ca intotdeauma pe primul loc in viata crestinului ar trebuii sa fie Cuvantul Evangheliei ( care e obiectiv ) si dupa aceea sa vina si sentimentele personale dar in acord strict cu Cuvantul Evangheliei ( asa vom sti 100% ca ceea ce „simt” este ADEVAR si DRAGOSTE si nu „adevar’ si „dragoste”) . De ce afirm asta ??? Pentru ca sentimentele noastre umane pot fi de cele mai multe ori subiective daca nu sunt supuse strict doar Cuvantului Evangheliei care traseaza singur Dreapta Credinta a crestinilor de pretutindeni .

  Am inteles eu bine , ai facut puscarie politica pe vremea regimului comunist ??? Te respect pentru asta , sincer !!! Si bunicul meu a facut puscarie politica doar pentru ca apartinea altui partid , unul ultranationalist . Aceasta i-a afectat mai tarziu cariera tatalui meu pentru ca avea origini sociale nesanatoase . Dar asa a fost voia Domnului , slavit sa fie El pentru toate !

  MIR , nu am nici o intentia de a indeparta pe vreun copilas sau pe vreun om de la Hristos , ba dimpotriva doresc ca toti sa vina la cunostinta adevarului , la Hristos (1Timotei 2:3-5) si sa iasa de sub puterea Satanei ( Faptele Apostolilor 26:18) . Cred ca este total gresit sa insinuezi asemenea lucru despre mine , pentru ca eu ma lupt si sufar pentru Hristos si raspandirea Evanghelia Lui .
  Este dreptul tau sa afirmi asta , dar intotdeauna cand iti asumi un drept , mai ales pe taramul celor sfinte , gandeste-te bine la responsabilitate pe care o implica .

  Mos Ion Roata , odata vom sta cu totii in fata Domnului si vom da socoteala de tot ( Mat 12:36 ; 2 Corinteni 5:10 ) .

 7. Radu O ,

  Nu cred ca este cazul sa fim ironici , mai ales daca discutam de lucruri legate de credinta crestina .

  Daca cumva ai crezut sau ai inteles ca am folosit cuvintele de mai sus , scrise cu majuscule de tine , din oricare alt motiv in afara dorintei sincere de a-i informa si avertiza pe unii frati (care doresc acest lucru bineinteles) eu IMI CER IERTARE ( nu „scuze” ) fata de tine si fata de oricine altcineva care a inteles in felul tau . SINCER IMI CER IERTARE daca te-am facut sa intelegi orice altceva decat intentia mea sincera de a informa si avertiza pe unii frati despre lucruri prin care eu personal am trecut !

  Radu te rog sa ma crezi ca nu este vorba de a etala asa cum tu afirmi ” pregatire foarte buna in clarificarea unor probleme teologice de nivel inalt ” . Am specificat ca nu am deloc pretentia de elitism ! De ce spun asta ??? Pentru ca eu am prezentat doar niste informatii pe care nu le-a debitat mintea sau intelepciunea mea . Aceste informatii le am din munca de documentare a altor frati crestini de-ai nostri la care eu nu sunt vrednic nici sa le port ” geanta cu carti ” . Este de la sine inteles ca aceste informatii nu sunt pentru oricine , dar aici nu este vorba de pregatire academica teologica sau profana , sau de coeficientul de inteligenta IQ . In schimb personal cred ca aceste informatii sunt de mare ajutor pentru ORICE crestin care doreste sincer sa faca voia Domnului si sa fie avertizat in consecinta despre lucrurile pe care le traim cu totii in aceste zile de pe urma .

  Cuvintele pe care tu le-ai scris cu majuscule , pe care eu le-am folosit , sunt in mare parte din ele prezente de exemplu in cartea crestina ” SEDUCEREA CRESTINATATII . Discernamantul spiritual in zilele din urma ” editura Agape -Romania , scrisa de apologetii si cercetatorii crestini Dave Hunt si T.A.McMahon .

  Lucrurile despre care am scris pe scurt in cele doua comentarii ale mele m-au ajutat foarte mult in intarirea credintei mele crestine in Isus Cristos si Evanghelia Lui intr-un moment foarte greu al vietii mele in care eu am trecut prim mari incercari atat la nivelul credintei mele in Isus Cristos si Evanghelia Lui cat si la nivelul sanatatii mele . Am vrut doar ca sa starnesc interesul si curiozitatea altor frati supra acestor subiecte cu gand sa le dau eventual adresele de unde pot avea aceste informatii care pe mine si pe alti apropiati ai mei ne-au ajutat foarte mult in credinta crestina . Am impresia ca am fost inteles gresit de unii frati … si cred ca si eu am o parte de vina .

  Dumnezeu sa te binecuvinteze Radu si te rog inca o data sa ma ierti !

 8. Multzam fain pentru lamurire – cu unPicdeDISCERNAMANT !. ” dar mesajul pe care l-am scris nu este pentru oricine „. Chiar fiind un nepriceput si nu apartin clasei carea te adresezi, in anii mei de inchisoare am remarcat ceva bine conturat : doar ateii si cei lipsiti de Dreapta Credinta au calcat si au luat-o stramb, au cazut in rapa pieririi , si-au pierdut sufletul devenind filozofi ai satanei, materialisti, lingai-informatori ori mai rau . . „poponari” ce privesc curcubeul ! ! !. Precum Socrate sinucigasul ori Kant , vedeu cerul instelat deasupra lor si. . in golul lasat de inima „legea lor morala” viu colorata dar vitregita , orfana, mutilata, lipsita de dragostea lui Hristos !. Sa-mi doresc un barbat pe post de femeie ori sa fac ghiseft ,sa-mi umplu sarsanaua cu dollari invartind si tinand din ipocrizie Sfanta Scriptura deschisa , nu o fac ,chiar daca tre’ sa platesc cu moartea „celui mai iubit fiu al poporului „din Scornicesti !. Cand inima unui crestin vorbeste,fratii lui simt ADEVARUL cat si DRAGOSTEA , iar cuvintele capata o valoare secundara !.Cat despre cei micutzi ,despre copilasi, te rog mult sa-i lasi la picioarele lui Hristos si nu faci pacatul si greseala sa-i duci galore spre poticnire , sa-i abati din drumul lor spre ADEVAR ! . Pacatul tau va fi de neiertat !. God bless you !

 9. un pIC de dISCERNAMANT

  Dupa cum observam,dvs. sunteti un om foarte bine pregatit in clarificarea unor probleme
  teologice,de nivel. Cred ca trebuie sa aveti si intelegere si rabdare cu noi care trebuie sa citim de mai multe ori ceea ce dvs.scrieti. De exemplu cum vine „…din PSIHOLOGIA-PSIHANALIZA
  FREUDIANA si JUNCIANA din CULTELE METAFIZICE NEW AGE…din PANTEISM si
  KUNDALINI,TRANSMIGRATIA SUFLETELOR UMANE sau PUTEREA CUVANTULUI UMAN de a chema LUCRURI IN EXISTENTA,A CREA (!),declansarea TRAUMEI MISTICE
  …” poate ne clarificati mai pe intelesul nostru,cu cuvinte mai obisnuite despre ce este vorba.
  Incercati sa va coborati la un nivel mai simplu,pe intelesul poporului…suntem multi,si nu
  chiar avem atata carte. Domnul sa va binecuvanteze in continuare,pentru intelegere !

 10. Mos Ion Roata ,

  Se pare ca nu prea ai priceput mare lucru din ce am spus . Oricum CINE TREBUIE SA INTELEAGA VA INTELEGE !Nu am deloc pretentia de elitism , dar mesajul pe care l-am scris nu este pentru oricine . Nici nu cred ca ai citit cu atitudinea potrivita . Stiu ce te deranjeaza , dar cu harul Domnului am sa ma incumet sa incerc sa te lamuresc umpic :

  Ceea ce am scris eu ” ADEVARUL fara DRAGOSTE e un CRIMINAL
  Dar si DRAGOSTEA fara ADEVAR e o MINCIUNA” este o enuntare facuta de apologetul crestin Elliot Nesch in acest documentar crestin intre minutele 47:36 pana 49:11:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pHjpgsh_TZ8#!

  Totusi daca ti se pare mai usor de digerat iti dau alta enuntare , foarte apropiata de cea de sus , ramasa ca maxima celebra a lui Warren W. Wiersbe fost pastor la Moody Church din Chicago si cunoscut scriitor evanghelic care a lasat in urma sa o bogata literatura crestina biblica : “Truth without love is brutality, and love without truth is hypocrisy.”

  ” Speaking THE TRUTH in LOVE ” Ephesians 4:15

 11. unPicdeDISCERNAMANT ,in Incheierea somatiei tale de a fi GATA (?) , post scriptum adaugi doua aberative si decadente afirmatii (perle pe intelesul romanasului )cum ca ADEVARUL poate sa EXISTE fara DRAGOSTE si. . . DRAGOSTEA fara ADEVAR !. Lasand pe criminali si mincinosi prada discernamantului lor confuz, poti sa-mi enumeri cateva exemple concludente si concrete , lipsite de „diluari si coagulari” ??!!
  sincerely, MIR

 12. Iata o scurta lista cu lideri si scriitori declarati ” crestini evanghelici ” sau ” crestini catolici ” ( pe misticii ortodocsii rasariteni nu ii mai enumar , neoplatonismul lor e evident ) care practica constienti sau nu Dialectul Hegelian ( manipulare satanica camuflata) in lucrarea lor si in scrierile lor pseudocrestine , luptand de fapt impotrina invataturii sanatoase a Sfintei Scripturi pregatind gigantica APOSTAZIE generala a crestinismului biblic autentic prin realizarea ECUMENISMULUI radical profetita CLAR in Sfanta SCRIPTURA( de exemplu :2 Tesalon. 2:3 ; Apocal. 13:7-8 ) :

  BRIAN MCLAREN , ROB BELL , Tony Jones , Dan Kimball , Eddie Gibbs , Erwin McManus , LEONARD SWEET , Stanley Grenz , John Franke , Stanley Hauerwas , Brad Kallenberg , DOUG PAGITT , Nancy Murphy , STEVE CHALKE , LeRon Shults , Chris Seay , RICHARD FOSTER , Spencer Burke , RICK WARREN , ROBERT SCHULLER , BILL HYBELS , Henri Nouwen , THOMAS MERTON , W.Paul Young , BRENNAN MANNING , Donald Miller , Neal Donald Walsch , JOEL OSTEEN , JOYCE MEYER , T.D Jakes , Norman Vincent Peal , AGNES SANFORD , Creflo Dollar , TEILHARD DE CHARDIN , KENNETH HAGIN , KENNETH COPELAND , C.P. WAGNER , JOHN WIMBER , Bill Johnsosn etc..

  „SOLVE ET COAGULA !” = ” DIZOLVA SI COAGULEAZA ! ”
  Acestia , enumerati mai sus , amesteca mesajul de mantuire al evangheliei asa cum e el lasat curat si clar in Sfanta Scriptura cu lucruri preluate din psihologia-psihanaliza freudiana si jungiana , din cultele metafizice New Age ( Noua Era ) , din Umanism , din gandirea religioasa si practica hindusa , budista si mistica catolica (panteism , yoga-declansarea mistica a energiei „kundalini” , meditatie transcedentala , zen budism , transmigratia sufletelor umane , rugaciunea contemplativa , declansarea transei mistice , etc.) , islam , catolicism pur , din tehnici seculare de marketing pentru cresterea bisericii la unii , din conceptiile politice globaliste contemporane , din shamanism (tehnicile de vizualizare , imaginatie ghidata , vindecare interioara , puterea cuvantului uman de a chema lucruri in existenta de a crea , de a vindeca , etc) , din misticism evreiesc ( kabala) , teozofie si francmasonerie ( dogma salvarii UNIVERSALE nu neaparat prin Isus Cristos asa cum e El prezentat in Bibliei , ci prin ORICE religie , spiritualitate sau crez ) , adica pe scurt din RELIGIA VECHILOR MISTERE BABILONIENE reinviata in limbajul si pe intelegerea omului modern si postmodern mai ales .

  STUDIATI ATENT SCRIPTURA , INSOTZITA DE RUGACIUNE FIERBINTE , SUB CALAUZIREA DUHULUI SFANT !

  REFUZATI ORICE INVATATURA (DOCTRINA) CE NU CORESPUNDE CU „ceea ce este scris ” IN BIBLIE , ORICAT DE EFICIENTA , EXTRAORDINARA , BENEFICA , „STIINTIFICA” , „SPIRITUALA” VI S-AR PAREA (1Cor. 4:6).

  Cautati si studiati recenzia cartilor sau a mesajelor autorilor si vorbitorilor „crestini” enumerati mai sus , realizata de catre apologeti crestini evanghelici autentici care au ramas langa Sfanta Scriptura si calificati sa faca apologetica de inalt nivel . Aceasta va va ajuta sa discerneti mai usor otrava doctrinelor (invataturilor) celor enumerati mai sus , pentru ca acestea uneori sunt destul de camuflate la unii in terminologie crestina sau pseudocrestina . Dar tocmai asta o face mai periculoasa !

  DOMNUL ISUS VA REVENI IN CURAND !

  MARANATA !

  ESTI TU GATA !

 13. ASTA SA FIE „NOUL INCEPUT” PROPAVADUIT DE NEO-EVANGHELISM …??? :

  „SOLVE ET COAGULA !” adica pe intelesul romanasului „Dizolva si Coaguleaza !” . Problema e ca acest concept alchimist preluat filozofic-psihologic-religios in misticism sau in secte esoterice ( gen kabala , New Age mai ales ) specifica ca pentru o „Schimbare de Paradigma” e nevoie ca vechile idei ( doctrinele biblice sanatoase in acest caz ) sa fie obligatoriu DIZOLVATE pentru ca noile idei ( doctrinele biblice emergente , neo-liberale ) adica „O Noua Paradigma” sa-i ia locul ! ASTA SE REALIZEAZA TREPTAT DAR SIGUR , IN POLITICA PASILOR MARUNTI !

  DIALECTUL HEGELIAN VA SPUNE CEVA … ??? Este vorba de aceea tehnica de manipulare oculta filozofica-psihologica-religioasa , dar atat de raspandita astazi in politica , media , si chiar biserica in care TEZA si ANTITEZA se mixeaza intr-o SINTEZA care nu mai e nici TEZA initiala dar nici ANTITEZA initiala ! Ceva de genul asta a facut sarpele ( Satana) in Gen 3 in dialogul cu Eva .

  TEZA este Crestinismul biblic autentic (evanghelic in principal , pentru ca se bazeaza strict doar pe BIBLIE ) , ANTITEZA este Ateismul si Paganismul pur ( teologia si manifestarile religiilor pagane mondiale ) , iar SINTEZA este Crestinismul neoliberal emergent (neoevanghelic emergent) de azi , sufocat si imbacsit de Umanism si de misticism pagan sub diferite forme doctrinare si manifestari care vor duce la ECUMENISM radical . Scopul … ? Simplu : Creerea unei singure religii mondiale care-l va venera pe Anticrist ( „Cristosul Universal” din New Age , etc ) ! Biblia prezice CLAR aceasta si specifica acest aspect foarte GRAV !

  STUDIATI ATENT SCRIPTURA , INSOTZITA DE RUGACIUNE FIERBINTE , SUB CALAUZIREA DUHULUI SFANT !

  DOMNUL ISUS VA REVENI IN CURAND !

  MARANATA !

  ESTI TU GATA …???

  P.S

  ADEVARUL fara DRAGOSTE e un CRIMINAL
  Dar si DRAGOSTEA fara ADEVAR e o MINCIUNA .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s