Universitate penticostală la Florești

UnivZiarul Adevărul – Cluj-Napoca a publicat recent știrea, că la Florești, cea mai mare comună din România, se va construi o universitate penticostală. Puteți citi articolul AICI, sau făcând click pe imaginea de mai sus.

11 gânduri despre „Universitate penticostală la Florești

 1. In sfarsit…..
  De ce ne-am trezit asa tarziu? 😦

  A ajuns vremea cand tinerii studenti penticostali trebuie sa fie in majoritate in randul sefilor de promotie din diferite specializari la cele mai bune universitati din tara: cele din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, fapt ce ma bucura enorm.
  Viitorul acestei tari cred ca sta in tinerii integri penticostali, pentru ca tot mai putini tineri cu adevarat interesati de educatie din randul credinciosilor ortodocsi se afla pe scena mediului universitar, in timp ce numarul tinerilor evanghelici de elita care studiaza prin diverse ramuri al universitatilor statului creste considerabil. Slava Domnului pentru lucrarea ce o desfasoara pe teritoriul Romaniei!!!!

  Sunt un tanar student penticostal care regret profund ca nu a inceput mult mai devreme acest proiect. Cred ca ar fi cazul ca noi studentii penticostali sa nu mai fim batjocuriti prin mediile universitare pentru principiile etice sanatoase ce le avem de profesori universitari care se pretind a fi oameni respectabili in societate, ci sa fim uniti si sa avem universitatile noastre la care ei sa isi doreasca sa acceada.
  Nu uitati va rog ca noi, tinerii ne bucuram mult pentru oportunitatea aceasta a generatiilor ce vin dupa noi si se va vedea in viitor cat de mult va folosi aceasta universitate.

  Cred ca o universitate penticostala va fi insuficienta. 😀

  Indemn pe aceasta cale pe cei care au puterea de decizie sa aiba in vedere cresterea numarului acestor feluri de proiecte!!! Sa dea Domnul sa fie cat mai multe!

 2. Statutul Cultului si a Bisericilor Penticostale membre statueaza foarte clar ce destinatii pot lua donatiile unei biserici penticostale sau fondurile constituite centralizat in Cultul Penticostal, sau cele ale I.T.P., ale Casei de Pensii a Cultului, etc. Intrucat constituirea, infiintarea si ridicarea unei universitati penticostale in Romania are la baza o decizie oficiala a Consiliului Bisericesc a Cultului Penticostal, ea trebuie constituita legal ca persoana juridica in cadrul Cultului Penticostal, si nu inafara lui. Numai daca Cultul Penticostal era actionar integral sau cu cel putin 51% in Asociatia Pro Integritate din Baia-Mare, numai atunci poate face donatii in contul acestei asociatii, sau a alteia. Cultul poate face donatii externe doar pentru cauze umanitare sau sociale de interes regional sau national, in caz de dezastre nationale. Miza externalizarii procesului de decizie, in cazul constuirii Universitatii penticostale inafara cultului penticostal, este uriasa. Astfel, alegerea si angajarea cadrelor didactice ale Universitatii Penticostale nu o va mai face Consiliul Stiintific si Academic al Cultului, sau al I.T.P. Bucuresti, ci o vor face cei 50 de businessmeni fondatori. Deja familia Rivis-Tipei & Sons a facut, in avans, unele promisiuni de angajare in viitoarea Universitate in schimbul unor donatii substantiale pentru ridicarea acestei Universitati – ea a devenit deja o AFACERE PRIVATA, care nu va mai fi coordonata de organele statutare ale Cultului Penticostal. De asemenea, se stie ca anul trecut, in timpul vizitei in Romania, din 5-7 Aprilie 2012 a presedintelui Assemblies of God U.S.A., Rev. dr. George W. Wood, s-a solicitat, in numele Cultului Penticostal din Romania, o donatie de cca 5 Milioane USD pentru ridicarea unei universitati a Cultului penticostal din Romania. Aici este marea deturnare! QUI PRODEST?

 3. „” Dirijarea donatiilor si fondurilor de investitii catre o asociatie de persoane fizice este ilegala, este deturnate de fonduri!””
  Cornel, vreau sa cred ca este scris in limba romana , nu? Ca sa nu ma gindesc la altceva.
  Cit despre deturnarea de fonduri, ..fondurile cui,?…daca acuma se formeaza fondurile, cum poate fi deturnat ceva care inca nu s-a constituit? Sau cum sa inteleg? S-apoi mai bine persoane fizice decit imaginare ,fictive, nume si adrese de morti… Eu doresc sa sprijin aceasta initiativa extraordinar de importanta pentru tara si popor. Poate cineva sa imi impuna ce fac eu cu donatiile mele? Aproape trist.

 4. Iata Deciziile care au stat la baza aprobarii infiintarii UNIVERSITATII PENTICOSTALE din Romania ca persoana juridica componenta a Cultului penticostal, proprietatea Cultului Penticostal din Romania. Dirijarea donatiilor si fondurilor de investitii catre o asociatie de persoane fizice este ilegala, este deturnate de fonduri!
  “Universitatea Penticostala din Romania – în proiect”
  Vezi, aici: http://suceavaevanghelica.wordpress.com/2011/12/30/universitatea-penticostala-din-romania-in-proiect/

 5. Draga Misu. Este si umorul o cale de relationare intre o sama de oameni.
  Nu trebuie sa sari prea sus cu judecata.
  Dar, cu toata onestitatea te-as ruga daca poti fi o clipa atent la intrebarea mea: ce ginduri stau in spatele intrabarii tale? (daca nu se poate, poti si sa nu raspunzi.Ramine de baza cuvintul „scociorit”)
  Fi binecuvintat .

 6. Da Misu, asa ca sa le fie ciuda la dusmani! Poate nu cunosti dar in urmatorul DEX se va axplica si aceasta. De fapt eu vroiam sa-ti spun sa te bucuri nu sa scociorasti. Vor avea altii grija, sau tu nu esti penticostal?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s