Virușii Bisericii de azi (4)

Virusii

 

4. Dau bani la biserică atunci când sunt de acord cu ea, când nu sunt nu dau nimic.

Evident că nu trebuie să finanțezi lucruri nebiblice, lipsite de etică sau ilegale. Dar când ai alte opinii decât cele ale conducerii bisericii, învață să treci peste ele. Poartă-te ca un om matur și nu ca un copil care își ia mingea și pleacă acasă atunci când nu iese cum vrea el.

Puține lucruri vorbesc așa de clar despre maturitatea spirituală ca modul cum sprijini financiar biserica atunci când liderii ei procedează altfel decât vrei tu.

În Marcu 12, Domnul laudă o văduvă care a dat ultimii ei bani la trezoreria Templului, cu toate că Templul era condus de o ceată de răufăcători care își făceau de cap în „peștera de tâlhari” în care transformaseră Casa lui Dumnezeu.

Fii credincios cu dărnicia creștină chiar dacă biserica ta nu îți face pe voie.

9 gânduri despre „Virușii Bisericii de azi (4)

 1. Interesant cum această mișcare carismatică, cu lideri mondiali de mare impact și în bis. neoprotestante,încetișor..încetișor ,încep să ne explice cum stau lucrurile cu Roma.Adică..acolo ,foamea de Dumnezeu și nevoile spirituale ale umanității pot fi împlinite.Mai ales că frica și nesiguranța pe planetă……….iar papii sunt îndrumători spirituali pentru ei.Cine sunt ei?https://www.youtube.com/watch?v=NgMA0ZDGxn8&feature=youtube_gdata_player

 2. sora iubita ca tine sunt multe suflete nebagate in seama ,am ajuns vremea cand un membru nu inseamna mai mult decat coleta si darul care-l aduce…cu cat mai mult cu atat mai bine pentru asa zisi lideri care nu sunt calauziti de Duhul Sfant.

 3. sunt de acord cu tine…cred ca Domnul Isus da robilor Sai intelepciune ce sa faca cu venitul lor.Atata timp cat nu ignori vaduva sau saracul,cred capoti ignora tot felul de indemnuri financiare de la lideri firesti…

 4. ( un virus vechi și ascuns având drept scopul final anihilarea protestantismului autentic.și nu numai)

  JURAMANTUL EXTREM AL IEZUITILOR

  ” Eu,.. in prezenta Atotputernicului Dumnezeu si a ta,Generalul Superior al Societatii lui Isus,fondata de sfantul Ignatius de Loyola..declar si jur ca sfintenia sa Papa..este Capul adevarat si unic al cap. bis. Catolice si universale pe tot pamantul[..]Mai mult promit si declar ca voi purta un razboi neobosit,in taina sau deschis,impotriva tuturor ereticilor,PROTESTANTI si LIBERALI,pt. a-i extirpa si extermina de pe fata intregului pamant;ca voi spanzura,arde, risipi,fierbe,jupui,sugruma si ingropa de vii pe acesti eretici nelegiuiti,voi sfasia burtile si pantecele femeilor lor,si voi sfarama capetele copiilor lor de pereti,pentru a anihila pentru totdeauna rasa lor execrabila.”

  NOTA: juramantul de introducere extrem al iezuitilor,asa cum a fost inregistrat in Jurnalele celui de-al 62-lea Congres,a-3-a sesiune a inregistrarii Congresului Statelor Unite(1913),din care a fost extras. De asemenea citat de Charles Didier in cartea sa”Roma subterana”,trad. din originalul francez(New York,1843)

 5. Sau schimbat mult lucrurile – Tata fiind pantofar , in acelas timp si pastor la biserica pent din comuna – adunarea era la noi in casa– nimeni nu dadea nici un leu oamenii fiind saraci in acele timpuri –asa ca tata platea curentul – si repara si pe gratis bocanci satenilor care erau mai saraci – mama facea curatenie -si toate astea in dragostea ce o aveau pentru Dumnezeu si oameni. Astazi se pune mare pret pe lux(scaune tapitate), instrumente , tripuri pentru pastori-coristi, bucatarii si acareturi adiacente bisericii , audio video, internet – iar grija fata de credinciosi sa cam diluat . La moartea tatalui meu (ucis de comunisti) sau pocait 19 personae– rodul iubiri lui, pentru Dumnezeu– Am frecventat o bis pent. mare (…..) – 20 de ani si nimeni nu ma intrebat cine sunt si ce sunt . Un singur OM pe care l-am cunoscut acolo(fara functii) care ma suna mereu ,ma intreaba de sanatate si ma cheama inapoi la bis– datorita faptului ca am renuntat sa mai merg la aceasta bis.

 6. Decizie uluitoare la Chişinău. Biserica i-a excomunicat pe guvernanţi

  De REALITATEA.NET | realitatea.net

  Membrii Sinodului Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova susțin că adoptarea în Parlament a Legii privind egalitatea de șanse ar duce la legalizarea căsătoriilor dintre două persoane de același sex și la autoafirmarea agresivă a minorităților sexuale, motiv pentru care au decis să îi excomunice pe guvernanţi până când aceştia schimbă legea.

 7. Maturitatea spirituala nu cred ca se refera la darnicie ca sprijin financiar intr-o biserica ci la sfintenie si neprihanire,ca omul spiritual este darnic este alceva.Chiar nu intelegeti ca biserica nu este SRL(ca si cand ar exista doar o singura slujba in biserica),sa se i-a decizii in numele tuturor.Cred ca este timpul pt o reimaginare a Bisericii din punct de vedere uman,ca Ea sa devina ce a dorit Hristos,o cladire bine construita pe o temelie solida alcatuita din pietre vii si nu o comunitate in care pastorul(cioban)face totul iar majoritatea someaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s