Virușii Bisericii de azi (6)

Virusii

6. Pastorul e de vină

În definitiv, dacă o echipă de fotbal pierde mereu într-un sezon, nu poți da afară toată echipa, așa că îl concediezi pe antrenor. Același lucru se întâmplă în lumea afacerilor. O companie în dificultăți financiare îl dă afară pe director. E cu totul altă treabă dacă vrei să-l dai jos pe antrenor, sau pe director, ca să te înscăunezi tu în locul lui. Sau să-l promovezi pe fiul tău!

„Biserica noastră are o nouă viziune”. Așa că-l dau afară pe pastor. Era om bun, un om al lui Dumnezeu, care ar fi meritat alt tratament din partea bisericii. Dar Domnul i-a purtat de grijă. A fost chemat de o altă biserică. După mai bine de zece ani este încă acolo și face o lucrare bună. Oamenii care l-au scos afară? Nu i-a mustrat nimeni. Sunt încă în conducere și au dat afară alți câțiva pastori de atunci.

Fondatorii bisericii au decis că „biserica nu merge bine”, așa că soluția este să scape de pastor. Știau bine că problemele bisericii nu au început de când a venit pastorul acesta la ei. Le-au avut și când l-au dat afară pe cel de dinaintea lui. Dar unii sunt tare încântați să vadă „măsuri radicale”.

Oamenii nu știu ceea ca fac atunci când îl forțează pe un pastor să plece. Desigur, dacă acesta a călcat legile lui Dumnezeu, mandatul Scripturii sau jurământul căsniciei, trebuie scăpat de el urgent.Dar dacă nu credem în conducerea lui Dumnezeu prin oamenii aleși de El, dacă nu mai credem în puterea transformatoare a rugăciunii, dacă nu putem ceda în fața voii lui Dumnezeu, atunci lucrurile acestea sunt păcate și ele vor duce la multe suferințe pentru biserica aceea.

Din nefericire, nimeni nu are atâta scaun la cap ca să-i oprească pe aceia care nu văd decât greșelile pastorului și nu pe ale lor. Virusul acesta distruge nu numai liniștea sufletelor celor care compun o astfel de biserică, dar produc răni care nu se vor vindeca decât odată cu trecerea generațiilor.

7 gânduri despre „Virușii Bisericii de azi (6)

  1. perfect de acord cu ceea ce a-ti scris…Pavel vestea Evanghelia prin diferite locuri,case…el nu a zidit catedrale ci a zidit pe Stanca

  2. Cine crede ca poate muri pentru Hristos, trebuie mai intii sa dovedeasca faptul ca poate trai pentru EL! Oare cum este mai la indemina?

  3. Nu investiti in caramizi

    As vrea sa subliniez ca nici pastorul si nici fondatorii bisericilor nu au virusi, devina este doar cladirea. Am intrebat niste frati Americani ca de ce ei nu construiesc Biserici mari ca noi si mi-a raspuns: Noi nu investim in caramizi. Daca cladirea bisericii ar fi mai modesta de valoarea unei case medii sau chiar o casa atunci fondatorii nu ar avea asa mare putere. Este acelasi fenomen ce s-a intilnit la Turnul Babel. Daca vreti sa scapati de virusi nu mai investiti in caramizi. Bisericile au mers mai bine cind nu aveau cladiri faimoase sa faca reclama arhitectului. Drept marturie ne stau in fata bisericile Amesilor din America.

  4. poate urmatorul „virus” sa fie cand prorocului i se inchide gura-taci!-pentru ca ceea ce proroceste nu place poporului nici liderilor spirituali.Domnul sa va dea lumina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s