Roșia (6)

Rosia 6

Se spune că un musulman de a lui Mahomed a fost foarte bolnav în spital și a venit la el un străin necunoscut și bolnavul l-a întrebat pe străin tu cine ești, și străinul a zis eu sunt Isus, am venit să te vindec, dar tu să spui la ai tăi apoi că nu Alah sau Mahomed te-a vindecat, ci Isus. Nu moștele Paraschivei sau icoanele făcătoare de minuni vindecă, ci Isus care este viața. El este vindecătorul și al trupului și al sufletului.

Și eu am fost mort de trei ori și Domnul Isus m-a readus la viață. Prima dată am fost mort în păcat înainte de a-L cunoaște pe Dumnezeul adevărat, a doua oară am căzut în comă lovindu-mă foarte rău la cap, dar m-am trezit după câtăva vreme cu soția care plângea lângă mine. A treia oară, pe la miezul nopții mi s-a oprit respirația și m-am trezit în spital la Arad, unde am stat 5 zile. În toate rândurile acestea Domnul Isus m-a adus din moarte la viață.

În anul 1969 eram multe familii mutate în Sebiș din Roșia, unde s-a organizat o mare stăruință după botezul cu Duhul Sfânt. Ne-am adunat în casa lui Guia Ioan și Lazăr Gheorghe, toți din Roșia, îndemnați de frații Fărcuț Nelu, Miclea Romanuț și fratele Boita și sora Irinca, o femeie care avea vedenii și descoperiri și care ne dădeau mare curaj în acel timp. Majoritatea celor 11 familii de baptiști au fost botezați cu Duhul Sfânt și toate cele 11 familii au trecut la penticostali. 9 din ele erau de la biserica baptistă din Roșia. De atunci, la penticostali s-a produs o mare trezire și cu ajutorul Duhului Sfânt s-au înmulțit că astăzi sunt două biserici mari penticostale în Sebiș. La Biserica nouă, de lângă vale, este păstor tot un roșian cu numele de Dronca Teodor. Vreau să menționez cele 11 familii care au trecut de la baptiști la penticostali, pentru a le cunoaște, și să dovedesc că aceste lucruri spuse de mine sunt adevărate, pentru care pot să stau în fața oricărui om, și mai cu seamă în fața Creatorului Dumnezeu. Ele sunt: Guia Ioan (zis Goronu), Lazăr Gheorghe, Dascău Filuț, Gomoi Gheorghe, Dronca Teodor, Lascău Gheorghe, Dronca Teodor, Dronca Gheorghe, Drăgoi Gheorghe, Dragoș Ionuț, Bălău Gheorghe.

Toate acestea s-au întâmplat ca să se împlinească voia lui Dumnezeu în viețile noastre acum și în veci Amin.

3 gânduri despre „Roșia (6)

  1. Frate pastor, eu stiam de undeva ca durata de viata este de 70 de ani, pentru altii mai tari 80 de ani .In concluzie bunicul dumneavoastra a trait „ilegal” 14 ani. Bunul Dumnezeu sa fie slavit .
    Fiti binecuvintati in toata spita de neam.

  2. …daca „toate acestea s-au intamplat ca sa se implineasca voia lui Dumnezeu „, atunci zicem si noi…Amin !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s