Nomenclatură – Zâmbetul de sâmbătă

managerul – Ciobanul vostru, Lică s-a pensionat. Eu sunt domnul Istețescu.
Voi fi de-acum încolo coordonatorul resurselor de păscut și managerul pe probleme de securitate și bunăstare a turmei.

13 gânduri despre „Nomenclatură – Zâmbetul de sâmbătă

 1. Derivatie explicatorie de „Ora Exacta”,generata de „eterna sefie” cu radacini in „ESCU” , care suna ‘asa : ” -ESCU -zzze -moi ! „

 2. Daca „domnul Istețescu” ar detine inspiratie divina si ar intelege mesajul Scripturii ar fi o chestie buna fiindca Bisericile (turmele ) nu ar fi in criza financiara ,ar fi protejate de lupii rapitori si prin hrana nu ar ajunge otravite si bolnave .Si pe timpul Domnului Isus vedem ca se intimpla aceleasi lucruri si inca dinainte de nasterea Domnului Isus ,proorocul Maleahi ;ce ne explica?Doar sa citim cu atentie;”..4. Veti sti atunci ca Eu v-am dat porunca aceasta pentru ca legamantul Meu cu Levi sa ramana in picioare, zice Domnul ostirilor.
  5. Legamantul Meu cu el era un legamant de viata si de pace. I l-am dat ca sa se teama de Mine; si el s-a temut de Mine, a tremurat de Numele Meu.
  6. Legea adevarului era in gura lui si nu s-a gasit nimic nelegiuit pe buzele lui; a umblat cu Mine in pace si in neprihanire, si pe multi i-a abatut de la rau.
  7. Caci buzele preotului trebuie sa pazeasca stiinta si din gura lui se asteapta invatatura, pentru ca el este un sol al Domnului ostirilor.
  8. Dar voi v-ati abatut din cale, ati facut din Lege un prilej de cadere pentru multi si ati calcat legamantul lui Levi, zice Domnul ostirilor.
  9. De aceea si Eu va voi face sa fiti dispretuiti si injositi inaintea intregului popor, pentru ca n-ati pazit caile Mele, ci cautati la fata oamenilor, cand talmaciti Legea.”
  10. N-avem toti un singur Tata? Nu ne-a facut un singur Dumnezeu? Pentru ce, dar, suntem asa de necredinciosi unul fata de altul, pangarind astfel legamantul parintilor nostri?”
  Oare azi a ajuns mesajul inteles?Si unii care pretind ca sint injositi si ca se aduc „acuzatii nefondate ‘” cunosc cauza?Trist si dureros este ca si azi la unii interesul a ajuns ca la cei de pe timpul proorocului Maleahi si nesocotesc legea Divina si pozita sfinta !!Uita ce este scris in Faptele ap.cap20;”28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
  29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;”
  Si din aceasta cauza „”domnul Istețescu” va avea o problema in fata Stapinului ,fiindca in fata semenilor nu mai conteaza fiindca are legea cu care ii pune la tacere si prin scrisorele ii cheama la comitet ,ori primesc sentinta direct in plic ,daca comitetul este ocupat cu alte activitati si programari de vizite oficiale!!!!
  Deci domnul Istetescu ar fi bine sa inteleaga mesajul proorocului ;”15. Nu ne-a dat Unul singur, Dumnezeu, suflarea de viata si ne-a pastrat-o? Si ce cere acel Unul singur? Samanta dumnezeiasca! Luati seama, dar, in mintea voastra si niciunul sa nu fie necredincios nevestei din tineretea lui!
  16. „Caci Eu urasc despartirea in casatorie – zice Domnul Dumnezeul lui Israel – si pe cel ce isi acopera haina cu silnicie – zice Domnul ostirilor. De aceea, luati seama in mintea voastra si nu fiti necredinciosi!”

 3. se vede ca multi au ajuns la pensionarea si odihna Domnului Isus si in locul lor au ajuns domni ca”domnul Istețescu”!!Si din aceasta cauza multe turme ajung fara pastori ,iar domnii isi angajeaza subalterni pentru a -si tine evidenta la diplomat si mai nou in IPOD.

 4. Uite asa pe nesimtite am ajuns si la zidarie. Va spun din capul locului ca eu habar nu am de constructii. Observ aici insa ca romanii aproape toti se pricep la zidarie chiar daca habar nu au. Imi place exemplul lui Neemia dar comentariul cu apostolii este tare fortat.
  Temelia am inteles si eu Hristos, incolo cu regulile apostolilor, obiceiuri , slujbe, lucrari m-ati pierdut. Revin la constructia de care se amintea facuta de amatori: stiu o casa facuta de un amator care le stia pe toate, care dupa ce a terminat-o nu a primit autorizatie sa se mute in ea, a trebuit sa fie darimata. Eu daca am sa fac o casa tot cu profesionisti voi merge

 5. Nici Neemia nu se pricepea la zidarie, era un amator, si cu toate astea zidurile refacute de el nu au cazut, pe cand avem trista experienta a unor priceputi zidari de pilda, care intentionat au tot dat la o parte o piatra, negasindu-ii locul deloc niciunde, pana cind intr-o zi Marele Zidar a trebuit sa Ia El piatra lepadata de zidari profesionisti , si sa o puna la un loc de cinste. Biserica nu poate merge bine doar cu o roata, sau doar cu slujba de pastori. Biserica trebuie sa functioneze asa cum au lasat-o apostolii, pe aceiasi temelie, cu aceleasi randuieli, cu aceleasi slujbe, daruri si lucrari.

 6. Suntem satui de expertii, profestionistii si specialistii contemporani varati prin adunarile lui Christos!

 7. Asa face Dumnezeu. EL,EL si numai EL,stie ce „oi” suntem,ce fel de Pastori sau”ciobani” suntem.Doamne,ai mila!

 8. Nu ca as vrea sa schimb subiectu’ da orbirea’i generala, oamenii sunt buiaci ,nepregatiti , fara credinta-n Dumnezeu. Vor sa mai atipeasca putin ,inca putin , fara petrol lampant in candela. In zare s-a ridicat si vine vertiginos tavalugul inspumat si urias al apelor, dar cu casca pe urechi, ascultand muzica lor preferata,vor sa mai atipeasca inca putin pe nisipul fin si cald al plajei . Fara cumpatare,la costum, musca cu nesatz mai mult decat pot sa mestece. Azi ,azi a ajuns sa fie nimic nu-i mai important ca AZI ! . Carpe diem ! http://www.youtube.com/watch?v=ItGrh39g6BA

 9. No Petrica, ciobanu’ Lica s-o pensionat, ori. . .. . l-or pensionat ?!. Da „menajeru’ ” asta „cu probleme de securitate „-i platit tot de ” culturistii”aia de la „ora exacta ” ??!!.
  Da ,ma rog, leafa lui „e tot non profit „,calculata de comitet „dupa buget si remuneratie” ??!!.
  Mosu’ vede deslusit cum „bunastarea” de ei promisa, a ramas mereu un morcov atarnat intr-o atza la capatul batzului , un surogat anemic al binecuvantarii, precum cicoarea (ori nechezolul) din cana cazona de aluminiu, in loc de cafea ! .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s