A murit regele! Trăiască regele!

Cioaba

Aflat într-o călătorie în Turcia, regele țiganilor, Florin Cioabă a murit în urma unui infarct.

Știrea decesului măriei sale este publicată de majoritatea agențiilor de știri din România. Citind câteva din articolele cu vestea aceasta nefastă pentru familia Cioabă și comunitatea țiganilor din România, am sesizat două lucruri care par să fie obsesive pentru cei care relatează acest eveniment.

În primul rând autorii articolelor țin neparat să ne lumineze că a decedat „autointitulatul rege al romilor”. Această lămurire, ca să nu cumva să murim și noi neluminați, vine dintr-un fel de răutate zeflemitoare la adresa regelui. Are oare vreo importanță cine îi „întutulează” pe regii altor etnii?

Un alt lucru care-i obsedează pe autorii știrii funerale este că regele e penticostal și că va fi înmormânat după „ritualurile penticostale”.

De ce oare nu putem respecta o durere? De ce nu știm să tăcem în fața lacrimilor altora? Înaintea mormântului suntem cu toții egali. Numitorul nostru comun, moartea nu caută la fața omului, la culoarea ei, la coroanele sau lipsa lor și nici măcar la religia noastră. Români sau țigani, regi sau reporteri, vom sta cu toții înaintea scaunului de judecată al singurului Rege care va judeca lumea: Christos Domnul. Și El ne va „întitula” pe fiecare.

7 gânduri despre „A murit regele! Trăiască regele!

  1. am copilarit cu el pe maidane in turnisor pina l a12 ani cind tatal lui la casatorit a devenit penticostal in 1996 he was a good chid become a good man and un bun crestin

  2. Informația că regele a fost în vizită în Turcia e falsă, a fost transportat din România în Ankara Turcia pentru a i se face operația pentru-că în România nu sau descurcat..

  3. In urma cu mai putin de un an, Florin Cioaba a avut o interventie de bun augur intr-o emisiune pe tema vrajitoriei:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s