3 gânduri despre „Ionel Pleșa – in memoriam

 1. Despre Ionel Plesa, un fost frate dirijor de cor dintr-o biserica din Arad,a avut o exclamatie care a sintetizat poate cel mai bine valorile unui om cu adevarat a lui Dumnezeu:
  „…fratele asta nu trebuie sa spuna nimic, mi-e destul sa privesc fata lui ! ”
  A fost o suma a ceea ce era mai bun in Romania evanghelica !

 2. Multumesc Domnului pentru impactul care fratele Ionel l-a avut asupra mea si a multora
  ca mine in tot timpul pribegiei lui, prin aceasta „vale a plangerii „. Fata radianta, plina de iubire si vorba-i graitoare de intelepciune venita de sus, cantarile harice si viata-i pilduitoare raman vesnic proaspete oaze de inspiratii si inaltare duhovniceasca – pentru noi toti. Ma incearca un simtamant tridimensional – tristetea despartirii de oameni model, ca dansul (golul ce ramane), criza actuala de oameni model care sa preia stafeta, dar in final ramane bucuria si gandul la intalnirea dumnealui cu Mirele Ceresc – pe care l-iubit si slujit pana aici.

  Nelu Achim.

 3. „Se duc oamenii de bine…”
  L-am cunoscut pe fr.I.Plesa in luna februarie 1967,cu ocazia predicarii Cuvantului Domnului in biserica Baptista Deva,unde a fost invitat.Eu eram la inceput de nou drum..pe cararea ingusta…si am fost invitat de fratii in credinta pentru a participa la evanghelizarea ce a avut loc in biserica respective.
  Dupa incheierea serviciului divin,impreuna cu un grup restrans de frati am avut harul sa avem partasie cu fr.Plesa intr-o casa particulara.
  Imi amintesc cu cata blindete,gingasie ,liniste si stapanire de sine ne clarifica Cuvantul Domnului si ne impartasea ..cate putin ..si din expierentele personale cu Domnul.
  La un moment dat..I-am pus o intrebare directa,referitoare la lucrarea Duhului Sfant prin darurile respective..la care,dansul a avut un moment de tacere-timp in care un frate m-a prezentat ca „..nou nascut de curand..-dupa care fr.Ionel s-a exprimat astfel; .”.O fratioare..tu acum esti ca un puisor abia iesit din gaoace….care inca nu vede deslusit lumea dinprejur..”.Cu foarte mult tact si delicateta a inceput sa explice …modul de manifestare a Duhului Sfant prin darurile sale,asupra fiilor oamenilor.
  L-am intalnit din nou,prin vara anului 2008 in Portland Or.cu ocazia botezului nou testamental tinut de catre Biserica Philadelphia Portland la parcul Roster Rock.
  Cu aceasta ocazie am avut cca 1 1/2hr partasie impreuna,unde ne-am derulat reciproc expierentele personale cu Domnul Isus ce le-am avut in campul evangheliei.
  Am vorbit despre localitatea Atel-sat linga Medias-unde dansul a fost trimis de Domnul in vederea explicarii Evangheliei,iar eu -in anul 1987-am fost trimis de Domnul sa inchei legamantul in apa botezului. Acolo Domnul,la cererile mele necontenite,mi-a gasit „un Filip”pe fr.George Schoffend ce m-a cufundat in apa botezului. Si acesta a trecut la Domnul.
  L-am intrebat..Ce semnificatie are expresia…maidanul evangheliei..-cuvinte folosite de dansul intr-o predica,la care ..cu mult tact ,rabdare si exemple concrete etc,mi-a demonstrat ce se intampla azi in campul evangheliei,unde ..Cuvantul Domnului este folosit de asazisi evanghelisti,precum o minge de footbal ce se trimite dela jucator la jucator…in urma caruia ramana o sumedenie de ..goluri..
  Tot cu aceasta ocazie mi-a relatat ca ..este intr-o” cursa contracronometru..” pentru a termina – inregistrarile video a temelor biblice stabilite de dansul,privind interpretarea corecta a Cuvantului Domnului revelat pe paginile Bibliei-umpland astfel „golurile”produse de alti inaintasi..sau de cei prezenti pe ” maidanul evangheliei”.
  Deja avusese o interventie chirurgicala pe cord..
  A fost cu adevarat un slujitor al Domnului care n-a tinut seama de „garduletele”ridicate si exiistente inca..intre diferite denominatiuni religioase, ..croind carari drepte cu Cuvantul Domnului pentru salvarea sufletelor omenesti.
  Domnul sa-l odihneasca in pace la locul promis si castigat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s