Lansare de carte la biserica Betel din Oradea!
Duminică, 6 octombrie, 2013, la biserica penticostală Betel din Oradea, începând cu orele 18:00, va avea loc lansarea cărții „BETEL – Construirea Bisericii lui Dumnezeu în timpul comunismului ateu”, care este cea de-a 12-a carte a lui Petru Lascău, pastorul bisericii evanghelice „Agape” din Phoenix, Arizona. De asemenea, cartea va fi lansată într-un cadru mai larg, vineri, 11 octombrie, a.c. de la orele 19:00, la Sala Sporturilor din Oradea. Scriitorul Petru Lascău își va prezenta apoi cartea, în perioada 8 – 10 octombrie la bisericile penticostale Elim, Speranța și Filadelfia din Timișoara. Duminică, 13 octombrie, cartea va fi prezentată la două biserici penticostale din Baia Mare. Cartea apare sub egida editurii „Lascău Petru Publishing” și este tipărită de Societatea Biblică din România (Oradea).
În această carte Petru Lascău prezintă istoria Bisericii Betel din Oradea, în care domnia sa a activat mulți ani, inclusiv în perioada construcției, proces obstrucționat la acea vreme de comuniști.
În anii ’80, Petre Lascău condamna în predicile sale ateismul și îi ridiculiza pe securiștii trimiși să-i spioneze pe credincioșii de la cea mai mare biserică din Oradea. Acele timpuri, când afirmarea credinţei în Dumnezeu te-ar fi putut costa în mod sigur libertatea, predicile sale au avut și un efect pozitiv, acela de a fi contribuit la unitatea credincioșilor din acea vreme. Cartea aduce lumină asupra unor „stâlpi ai credinței penticostale”, despre care nu se mai știe aproape nimic. Autorul prezintă în carte nu doar istoria Bisericii Betel, ci și istoria penticostalismului din orașul Oradea, cu amănunte inedite în această privinţă.
Datele din această carte au fost adunate de autor de-a lungul anilor. Un exemplu este interviul cu Petru Tivadar din SUA, în care acesta îi povestea o istorie ascunsă din timpul represaliilor comuniste, interviu apărut în revista „Exodus”, o publicație condusă de autor câțiva ani la Chicago. Sunt incluse, de asemenea, convorbirile avute cu unii dintre pionierii credinței penticostale, rămași în viață.
Octavian D. Curpaș
Phoenix, Arizona
Multumesc de raspun in email. Gbu
Mulțumesc pentru apreciere și comentariile dspre penticostalismul din Bihor.
Felicitari de munca depusa in acest domeniu, istoria e valoroasa.
Nu am cititi Istoria penticostalismului romanesc de Valeriu Andreiescu, desi am cumparat cele doua volume anul trecut din Romania ( motive de scoala, examene). Nu stiu cat cuprinde d-sul istoricul bisericii penticostale din zona Bihorului, insa stiu ca la noi inceputurile bisericii au fost total diferite de cele din zona Aradului, Bucovinei, Brasovului si Bucurestiului. De mic copil am auzit despre botezulul Duhului Sfant in biserica ortodoxa in mijlocul fratilor din gruparea Oastea Domnului, comuna Sarbi (de Bihor). Preotul fiind absent de la slujba intr-o zi, fratii s-au hotarat sa ramana la slujba, ei cantand si rugandu-se Domnului. Mai departe, rezulattele au fost ca si la rusalii intre ucenici. La aflarea acestei vesti, preotul I-a scos fortat din bieserica; asa s-a nascut primele biserici penticostale in zona Oaradea/ Valea Crisului,
A-s dori aceasta carte, cum o pot obtine aici in USA? Ma puteti ajuta?
Multumesc si success in toate
Daniel
Cartea se gaseste in librarii
Reblogged this on misucroitor.