Puterea unității în rugăciune

Puterea rug

 

Legiunea a 12-a Melitină (după numele orașului unde staționa, Melitene, Armenia) a armatei romane a dobândit un nume nou în urma unui eveniment pe care-l descriu mai mulți părinți bisericești (Tertulian, Eusebiu, Apolinairis de Hierapolis, Grigore de Nisa, etc).

În timpul domniei unuia dintre cei mai fioroși persecutori ai creștinilor, cezarul Marcus Aurelius, Legiunea a 12-a a luptat în anul 176 împotriva unor triburi germanice. Armata romană s-a trezit înconjurată de crestele unor munți înalți, ocupați de forțele inamice. Situația era cu atât mai grea cu cât o secetă cumplită chinuia oamenii și caii. Gărzile pretoriene l-au informat pe împărat de situația disperată în care se găsea legiunea și că avea nevoie de ajutor. I-au spus că Legiunea Militină era formată cu precădere din creștini, care credeau în puterea rugăciunii.

– Atunci, să-i lăsăm să se roage! A spus împăratul sarcastic, din ura pe care o avea față de creștini.

Auzind soluția împăratului, soldații legiunii au îngenuncheat și s-au rugat cu tot sufletul lui Dumnezeu în Numele lui Isus Christos, să-i izbăvească.

Nu s-au ridicat bine de pe genunchi, că o mare furtună cu fulgere și trăznăte, însoțită de grindină cumplită, a cuprins întreaga regiune. Apa ploii a stâmpărat setea oștirii salvând-o de la pieire. Armatele barbare înspăimântate de furtuna năpraznică au coborât din întăriturile lor, predându-se și cerând milă soldaților romani.

Marcus Aurelius a numit Legiunea a 12-a, Legio Fulminata (Legiunea Fulgerelor). După acestă experiență a mai ușurat persecuția creștinilor pentru o vreme, ca apoi s-o dezlănțuiască și mai crud.                                                              După C.E. Macartney

Unitatea noastră în jurul familiei Bodnariu ne-a scos în stradă în manifestații care au avut loc în mai toate marile orașe ale Europei și în America. Va trebuie să continuăm să susținem această familie. Acum, însă, este nevoie să ne unim în rugăciune înaintea Domnului pentru ei și pentru grupul parlamentarilor români care for fi luni la Oslo. Vă provoc la câteva zile de post și rugăciune pentru această cauză.

Avem un Tată ceresc care ne iubește și poate să ne ajute în acesta caz. Suntem gata să îngenunchem și să devenim armata Domnului în această criză?

2 gânduri despre „Puterea unității în rugăciune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s